Si te ndryshosh gjuhen ne celular Huawei

Në kete udhezues, do te tregoj në detaje se si te ndryshosh gjuhen ne celular Huawei përmes procedurave të thjeshta për t’u zbatuar në praktikë. Jo vetëm do të shpjegoj se si ta kryeni këtë operacion në smartphone-in tuaj për të ndryshuar gjuhën e shfaqjes së menusë, por edhe si ta ndryshoni gjuhën e hyrjes në tastierën virtuale. Gjithashtu, do t’ju jap këshilla se si të ndryshoni gjuhën në aplikacionin Huawei Health gjithashtu.

Permbajtja

Si te ndryshosh gjuhen ne celular Huawei

Si te ndryshosh gjuhen ne celular Huawei

Nëse dëshiron të ndryshosh gjuhen e shfaqjes së menusë në një celular Huawei, procedura që do të vihet në praktikë është shumë e thjeshtë dhe do t’ju marrë vetëm disa minuta nga koha juaj e lirë.

Së pari, ju paralajmëroj se do të shpjegoj se si të ndryshoni gjuhën në një pajisje Huawei me menutë tashmë në italisht. Sidoqoftë do t’ju tregoj edhe versionin përkatës anglisht të artikujve që do t’ju duhet të zgjidhni, në rast se smartphone juaj është në anglisht dhe dëshironi ta riktheni atë në italisht.

Unë gjithashtu ju kujtoj se procedurat që do t’ju tregoj mund të jenë të dobishme në rast se do të dish se si te ndryshosh gjuhen ne celular Huawei P30, në Huawei P20 dhe, në përgjithësi, në çdo smartphone Huawei me një version të fundit EMUI. Nëse telefoni juaj është e pajisur me një version të vjetëruar EMUI, disa menu do të ndryshojnë, por ju përsëri mund t’u referoheni operacioneve që do t’ju tregoj për të qenë në gjendje të arrini qëllimin tuaj.

Së pari hapni Impostazioni/Settings nga ekrani bazë i smartphone-it tuaj. Pas kësaj, lëvizni për të shfaqur artikujt e ndryshëm derisa të gjeni një të quajtur Sistema/System. Tani, shtyp artikullin Lingua e inserimento /Language & input dhe futu në seksionin Lingua/Language.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në zonën e sipërme duhet të shihni të gjitha gjuhët e instaluara aktualisht në telefon dhe një ikonë me shenjë zgjedhjeje pranë saj do të identifikojë gjuhën aktualisht aktive. Ajo që duhet të bësh tani është të shtypësh një nga gjuhët e tjera të pranishme dhe të presësh disa momente që të zbatohet gjuha e sistemit të ri.

Nëse gjuha e re që dëshironi të vendosni nuk duhet të jetë e pranishme në listë, shtypni butonin Shto një gjuhë Aggiungi una Lingua/Add Language dhe trokitni lehtë mbi një nga shumë gjuhët e pranishme, për ta shtuar atë në listë. Pastaj përsëritni procedurën e përshkruar në paragrafët e mëparshëm për të vendosur gjuhën e sapo instaluar si gjuhën e paracaktuar.

Megjithatë, nëse dëshironi të hiqni një gjuhë shtypni ikonen që janë në të djathtë siper dhe zgjidhni artikullin Rimuovi lingua/Remove language nga menuja e propozuar. Në listën e paraqitur për ju, vendosni një shenjë zgjedhjeje në gjuhët që do të fshihen dhe më pas shtypni Rimuovi/Remove që gjendet në fund.

Nëse keni vështirësi të gjeni artikujt e duhur të menusë, pasi keni vendosur një gjuhë tjetër përveç italishtes ose anglishtes, këshilla ime është të përdorni kërkimin e shpejtë për artikujt nga menuja e Impostazioni/settings të Android.

Për ta bërë këtë, hapni aplikacionin Impostazioni/Settings ( ikona e ingranazhit ) që gjeni në ekranin kryesor. Në këtë pikë, përdorni shiritin e kërkimit në krye për të shkruar termin “Linguaggio”/Languagge në gjuhën që keni vendosur gabimisht. Ju mund të ndihmoni me një përkthyes në internet për të ditur përkthimin e saktë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse nuk keni ide se cilën gjuhë keni vendosur gabimisht, mund të jetë problem për ju të jeni në gjendje të gjeni rrugën e saktë për ndryshimin e gjuhës. Në këtë rast, unë rekomandoj që të përdorni aplikacionin Google Translate përmes një smartphone ose tableti tjetër, i cili ju lejon të kryeni përkthimin automatik dhe në kohë reale të të gjitha teksteve që kornizoni me kamerën.

Si te ndryshosh gjuhen e tastieres ne celular Huawei

Si te ndryshosh gjuhen ne celular Huawei

Telefonat inteligjentë Huawei vijnë me tastierë SwiftKey të Microsoft-it si parazgjedhje. Procedurat që unë do të përshkruaj për ju, pra, kanë të bëjnë me ndryshimin e gjuhës se input te tastierës virtuale, por ju gjithashtu mund ta vëni atë në praktikë për tastiera të tjera të instaluar, të tilla si tastiera e Google.

Para së gjithash, për të ndryshuar gjuhën e tastierës Huawei, filloni aplikacionin Impostazioni ( ikona e ingranazhit ) dhe zgjidhni Sistema> Lingua e inserimento> Tastierës virtuale. Më pas do t’ju tregohet një listë e tastierave të instaluara në pajisje.

Pastaj prekni ikonen e tastierës Microsoft SwiftKey ose emrin e tastieres tjeter qe është aktualisht në përdorim dhe zgjidhni artikullin Gjuhët. Për të vendosur një gjuhë në tastierë, sigurohuni që shnja pranë saj të jetë vendosur në ON. Nëse nuk e gjeni gjuhën që ju nevojitet, zgjidhni atë nga lista më poshtë dhe trokitni lehtë mbi të për ta instaluar.

Unë ju rekomandoj që të mbani vetëm një gjuhë aktive në rast se dëshironi që vetëm një paraqitje të shfaqet në tastierën virtuale dhe të siguroheni që përfundimi automatik i fjalëve të përqendrohet vetëm në një gjuhë, sesa në të gjitha ato aktive.

Si te ndryshosh gjuhen e Huawei Health

A përdorni aplikacionin Huawei Health, dijeni se nuk do t’ju marrë më shumë se disa minuta nga koha juaj e lirë për të pasur sukses në këtë qëllim.

Duhet ta dini, megjithatë, se aplikacioni Huawei Health nuk ju lejon të ndryshoni gjuhën e ekranit përmes një opsioni brenda tij: menutë vendosen në të njëjtën gjuhë të përdorur nga sistemi operativ i pajisjes.

Prandaj, nëse doni të ndryshoni gjuhën në aplikacionin Huawei Health, ajo që duhet të bëni është të ndryshoni gjuhën e sistemit duke ndjekur udhëzimet që ju dhashë më parë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web