Si te krijosh nje faqe Facebook

Si te krijosh nje faqe Facebook

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te krijosh nje faqe Facebook, duke treguar ne detaje procedurat qe duhen ndjekur si nga kompjuteri ashtu edhe nga telefoni apo tableti.

Duhet te themi se nje faqe facebook ndihmon qe te reklamoni biznesin tuaj ne rrjete sociale dhe eshte nje nga menyrat me efikase per te terhequr klient, duke publikuar gjithmon informacione te reja mbi biznesin apo artikujt qe shisni. Tani gjithçka që duhet të bëni është të futeni ne Facebook duke përdorur llogarinë tuaj personale dhe të ndiqni udhëzimet e mëposhtme. Në pak kohë do të keni një faqe publike ku mund të promovoni përmbajtjen tuaj, të diskutoni lirshëm me miqtë dhe nëse dëshironi, të shisni produkte ose shërbime. Të gjitha keto realizohen falas.

Permbajtja

Si te krijosh nje faqe Facebook personale

Tani të shohim se si te krijosh nje faqe Facebook personale: zgjedhja e duhur nëse doni të bëheni të njohur në kete rrjet social dhe me gjere.

Vendimi për të hapur një faqe personale në Facebook mund të jetë një zgjidhje e shkëlqyer për të përhapur idetë tuaja, për të ndarë informacione ose për të bërë të njohur pasionin tuaj. Ndiqni udhëzimet me poshte dhe do të shihni se krijimi i saj do të jetë i lehtë.

Nga telefon dhe tablet

Si te krijosh nje faqe Facebook

Për të vazhduar nga një telefon ose tabletë, duhet të përdorni aplikacionin zyrtar të Facebook-ut të disponueshëm si për pajisjet Android qe shkarkohet nga Play Store edhe për iOS/iPadOS. Për të vazhduar, instaloni aplikacionin në fjalë në pajisjen tuaj, hyni në llogarinë tuaj, pastaj shtypni butonin () dhe së pari të zgjidhni Pagine[N] dhe pastaj se (+) Crea nga pamjet e ekranit që ju shfaqen.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, prekni butonin Start/Inizia, shkruani emrin që dëshironi t’i caktoni faqes, shtypni butonin Avanti/Next dhe fillimisht zgjidhni kategorinë së cilës i përket dhe më pas një nënkategori/sottocategoria nga menuja përkatëse rënëse që shfaqet në fund. Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në butonin Next/Avanti për të shkuar në hapin tjetër.

Hapi tjetër është të futni një faqe interneti referuese për faqen e Facebook: nëse dëshironi të vazhdoni, shkruani adresën e faqes në fushën e duhur të tekstit dhe klikoni Next/Avanti. Përndryshe, nëse dëshironi të kapërceni hapin, shtypni artikullin Kapërce/Salta/Skip që ndodhet lart djathtas.

Në këtë pikë, ju duhet të zgjidhni nëse do të shtoni një imazh të profilit/aggiungere un’immagine del profilo për faqen, duke shtypur butonin e duhur ose të kaloni/salta/skip hapin, duke shtypur artikullin e duhur që ndodhet lart djathtas. E njëjta gjë vlen edhe për imazhin e kopertinës/immagine di copertina, për të cilën do të bëhet një kërkesë në ekranin tjetër. Tani gjithçka që duhet të bëni është të shtypni butonin Finish/Fine dhe mund të filloni të menaxhoni faqen tuaj të re në Facebook.

Siç shihet në procedurën e krijimit të faqeve në Facebook nga një kompjuter, përpara se të mirëpritni publikun në faqen tuaj të re, ju rekomandoj që të plotësoni të gjitha informacionet në lidhje me këtë të fundit duke ndjekur këshillat që gjeni në kutinë Hapat e ardhshëm të rëndësishëm/Prossimi passaggi importanti, duke përfshirë përpilimin e seksioni te Informacionit, nëpërmjet të cilit mund të modifikoni dhe futni informacione të tilla si emri i faqes/nome della paginaemri juaj i përdoruesit/nome utenteuebsajti i referencës/sito webpërshkrimi/descrizionedetajet e kontaktit/dati di contatto, shtimi i një butoni call to action, etj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi faqja juaj të përfundojë, mund ta menaxhoni me lehtësi dhe të monitoroni përparimin e saj duke instaluar aplikacionin Facebook Business Suite për pajisjet Android nga Play Store ose nga App Store për iOS/iPadOS.

Nga kompjuteri

Si te krijosh nje faqe Facebook

Këtu janë udhëzimet për të mësuar se si te krijosh nje faqe Facebook nga kompjuteri.

Për të filluar, hapni shfletuesin qe perdorni zakonisht në internet (p.sh. Chrome), lidhuni me faqen zyrtare të Facebook dhe hyni në llogarinë tuaj duke plotësuar fushat e duhura. Nëse nuk keni një profil në Facebook, lexoni udhëzuesin tim: si te regjistrohesh ne Facebook.

Kur të jeni brenda profilit tuaj Facebook, shkoni te menuja në të majtë dhe klikoni në Pagine, më pas në ekranin tjetër, zgjidhni Krijo faqe të re/Crea nuova pagina dhe plotësoni formularin e Informacionit mbi faqen/Informazioni sulla pagina, duke pasur kujdes që të tregoni në fushat përkatëse të tekstit emrin/nome që do ti caktoni dhe kategorine/categoria të ciles i përket. Shkruani gjithashtu një përshkrim për atë që flet faqja dhe shtypni butonin Krijo Faqe/Crea Pagina.

Tani klikoni butonin Shto fotografinë e profilit/Aggiungi immagine del profilo dhe ngarkoni foton e profilit që keni ndërmend të përdorni për faqen e krijuar. Më pas bëni të njëjtën gjë edhe për foton e kopertinës, duke klikuar në butonin Shto imazhin e kopertinës/Aggiungi immagine di copertina dhe duke ngarkuar foton që ju intereson. Në fund, klikoni në butonin Ruaj/Salva në fund majtas.

Sapo keni arritur të përfundoni të gjithë procedurën me të cilën te krijoni një faqe në Facebook. Tani gjithçka që duhet të bëni është të plotësoni informacionin e faqes. Gjëja e parë që ju rekomandoj të bëni është të krijoni një emër përdoruesi për faqen (në mënyrë që përdoruesit të mund të kujtojnë më lehtë adresën e saj, të dërgojnë mesazhe dhe ta gjejnë atë në Facebook). Për ta bërë këtë, klikoni në lidhjen Crea @nomeutente/Create @username, shkruani atë në fushën e tekstit në kutinë që shfaqet në ekran dhe më pas klikoni në butonin Crea nome utente në të.

Një tjetër operacion bazë që ju ftoj të bëni është të shtoni një buton në faqe. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin blu (+) Shtoni një buton/(+) Aggiungi un pulsante, klikoni në veprimin që dëshironi t’i caktoni butonit (p.sh. Segui, Prenota subito, Chiama ora etj), jepni informacionin e nevojshëm për të përfunduar veprimin (p.sh. faqe internetinumri celular, etj) dhe më pas klikoni në butonin Salva.

Si te krijosh nje faqe Facebook pa pasur profil Facebook

Si te krijosh nje faqe Facebook

Nese dëshironi të dini se si te krojosh nje faqe Facebook pa pasur profil Facebook, domethen pa pasur nevojë të regjistroheni: me vjen keq por nuk eshte e mundur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Deri më sot, në fakt, nuk është e mundur të vazhdohet me krijimin e drejtpërdrejtë të një faqeje në Facebook pa u lidhur me një profil personal: edhe nëse do të dëshironit të provonit, do të ktheheshit përsëri në fazën e krijimit të një profili të lidhur drejtpërdrejt me identitetin tuaj. Në fund të fundit, kjo është gjithashtu një mënyrë për ta bërë shërbimin më të sigurt.

Si te krijosh nje faqe Facebook per ndermarjen tuaj

Në rast se keni një kompani, ose nëse një kompani ju ka kërkuar të menaxhoni praninë e saj në internet në rrjetet sociale, ajo që sigurisht jeni të interesuar të dini është se si të krijoni një faqe të kompanisë në Facebook. Procedura është pothuajse identike me atë që u pa më sipër për krijimin e faqes personale, por do t’ju duhet të zgjidhni një kategori të përshtatshme për biznesin dhe të vendosni informacionin e kompanisë tuaj në vend të informacioneve personale. Me poshte gjeni të gjitha detajet.

Nga telefon dhe tablet

Si te krijosh nje faqe Facebook

Hapi i parë që duhet të bëni është të hyni në profilin tuaj personal në Facebook, nëpërmjet aplikacionit të rrjetit social.

Pasi të keni hyrë në profilin tuaj, prekni ikonën e menusë dhe në ekranin që hapet, lëvizni menunë deri te Pagine, më pas prekni kutinë përkatëse. Tani, në skedën e dukshme në ekran, zgjidhni artikullin Crea që ndodhet në krye dhe në ekranin vijues, prekni artikullin Inizia. Në fushën përkatëse, shkruani emrin/nome e zgjedhur për faqen dhe më pas prekni butonin Avanti.

Hapat e ardhshëm kanë të bëjnë me zgjedhjen e një kategorie/categoria që identifikon kompaninë, futjen e mundshme të linkut që të çon në faqen e saj të internetit, personalizimin e imazhit të profilit/immagine profilo dhe imazhit të kopertinës/immagine copertina, mundësinë e lidhjes së një mjeti per mesazhe të çastit me kompaninë, të tilla si WhatsApp. Ju gjithashtu mund të krijoni një buton Call to action, në mënyrë që të inkurajoni ndërveprimin nga përdoruesit dhe të filloni të ndani mesazhe dhe përmbajtje.

Nëse qëllimi juaj është të rrisni trafikun dhe ndjekësit e faqes tuaj të ndermarjes, si dhe të reklamoni produkte ose shërbime, do t’ju duhet të lini mënjanë një buxhet në mënyrë që të publikoni postime të sponsorizuara dhe të përpiqeni të mposhtni konkurrencën. Kështu që do t’ju duhet edhe një aplikacion tjetër i lidhur me shërbimet e Facebook, si Facebook Ads, i shkarkueshem nga Play Store, për pajisjet Android, ndërsa të njëjtin aplikacion mund ta gjeni nën emrin Ads Manager në App Store për iOS/iPadOS.

Rrjetet sociale si Facebook, në ditët e sotme, mund të përfaqësojnë një mundësi të shkëlqyer për të filluar ose rritur biznesin tuaj: sigurisht, askush nuk i jep asgjë askujt, por nëse angazhoheni dhe kujdeseni vazhdimisht për faqen tuaj, mund të ndodhë që të merrni rezultate të mira.

Nga kompjuteri

Si te krijosh nje faqe Facebook

Tani dëshiron të kuptosh se si te krijosh nje faqe Facebook per ndermarjen tende duke perdorur nje kompjuter, atehere vazhdo lexo me poshte.

Siç mund ta keni menduar tashmë, do të duhet të filloni duke u lidhur me faqen zyrtare te Facebook dhe në këtë pikë, të krijoni një profil personal, nëse nuk e keni tashmë, ose të hyni në llogarinë tuaj.

Pasi keni bere këtë, shkoni te menuja anësore në të majtë, brenda zonës tuaj personale dhe klikoni mbi artikullin Pagine, më pas në faqen që hapet, zgjidhni formulimin Krijo faqe të re/Crea nuova pagina dhe plotësoni fushat në lidhje me emrin e faqes/nome della paginakategorinë/categoria, futni një përshkrim/descrizione, fotografinë e kopertinës/immagine di copertina dhe foton e profilit/immagine profilo. Tani mund të ndiqni udhëzimet që ju dhashë në paragrafin e mëparshëm, kushtuar telefonave dhe tabletëve, lehtësisht të perseritshme në procedurën e krijimit të faqes së kompanisë nga një PC.

Ju kujtoj se, edhe duke punuar nga kompjuteri për të menaxhuar faqet dhe çdo reklamë me pagesë, do të duhet të përdorni mjetin Facebook Business Suite, i cili në momentin e shkrimit është i aksesueshëm edhe nga ekrani Pagine që hapët në fillim të kësaj procedure. 

Si te krijosh nje faqe Facebook për të shitur

Para së gjithash, kërkesa themelore që do t’ju lejojë të vazhdosh dhe të kuptosh se si te krijosh nje faqe Facebook për të shitur produktet tuja, është të kesh një profil personal në Facebook.

Duke thënë këtë, do t’ju duhet të lidhni faqen e Facebook me profilin tuaj personal. Duke pasur parasysh faktin se qëllimi juaj është të shisni produkte ose shërbime, ju sugjeroj të lexoni kapitullin e mëparshëm, në lidhje me mënyrën e krijimit të një faqeje në Facebook per ndermarje.

Tani, mund t’ju them se një tjetër kusht i rëndësishem, por jo i detyrueshem, për të shfrytëzuar sa më shumë mundësitë e shitjeve në rrjetet sociale është të keni gati një faqe e-commerce: Facebook në fakt ju lejon të sinkronizoni dyqanin tuaj online me faqen në Facebook dhe me një profil të kompanisë në Instagram. 

Sugjerimi im, në rast se keni ndërmend të hapni dyqanin tuaj online, është të përdorni platformën Shopify: e thjeshtë dhe intuitive për t’u përdorur, ajo përfshin mundësinë e menjëhershme të lidhjes së katalogut të shitjeve me faqen tuaj në Facebook.

Për të aktivizuar Shopify, pasi të lidheni me faqen zyrtare dhe të regjistroheni për shërbimin, do t’ju duhet të abonoheni në një plan abonimi mujor, bazuar në nevojat tuaja për shitje: janë tre plane të propozuara. Ai Basic Shopify përfshin aftësinë për të krijuar një website e-commerce me një blog të integruar dhe për të përfituar nga marketplace online dhe mediat sociale si kanalet e shitjes, me një kosto prej 29 $ në muaj, pastaj është plani i quajtur Shopify, e cila përveç avantazheve të ofruara nga plani i mëparshëm, ai ofron mundësinë për të lidhur deri në 5 llogari të stafit me profilin, për të integruar kuponat e dhuratave dhe për të marrë të dhëna të avancuara raportimi, me një kosto prej 79 dollarë në muaj, ne fund eshte plani Advanced Shopify, i cili ju lejon të lidhni 15 llogari të stafit dhe të tregoni llogaritjen e tarifave të transportit direkt në arkë, me një kosto prej 299 dollarë në muaj.

Megjithatë, duke iu rikthyer informacionit në lidhje me mënyrën se si të krijosh nje faqe Facebook të një dyqani, duhet të dini se për ta bërë këtë, thjesht do t’ju duhet të bashkoheni në shërbimin e Facebook Shops, një grup mjetesh të krijuara për bizneset që dëshirojnë të provojnë te ashtuquajturen tregtine sociale/social commerce, pra shitja e produkteve në faqet sociale. 

Si te krijosh nje faqe Facebook nga profili

Nese dëshironi të përdorni përmbajtjet e pranishme në profilin tuaj personal në Facebook si bazë për faqen tuaj në rrjetin social, atehere fillimisht duhet të dini se, nëse deri para disa kohësh ishte e mundur të përdorej një mjet Facebook për migrimin e drejtpërdrejtë të të dhënave, nga profili personal në faqen e Facebook, sot kjo procedurë nuk është më e disponueshme.