Si te instalosh Play Store ne HUAWEI

Si te instalosh Play Store ne HUAWEI

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te instalosh Play Store ne HUAWEI. Ne fakt, të gjithë telefonat HUAWEI të prodhuar që nga viti 2019 nuk kanë më aftësinë për të përdorur shërbimet e Google, përfshirë Play Store, për shkak të një bllokimi që autoritetet amerikane i kanë vendosur kompanisë kineze. Per kete arsye HUAWEI ka ndertuar dyqanin e saj te aplikacioneve te quajtur AppGallery.

Dyqani i HUAWEI po rritet vazhdimisht por ende mungon mundësia për të shkarkuar aplikacione të ndryshme. Ndër më të famshmit, jane të gjitha ato të Google, por edhe WhatsApp, Facebook dhe Instagram. Disa aplikacione mund të shkarkohen nga faqet e tyre zyrtare.

Me poshte do ju tregojme ne detaje se si te instalosh Play Store ne HUAWEI, ne menyre qe te keni mundesine qe te perdorni te gjitha app qe ofron dyqani i Google. Procedura eshte e thjeshte, por jozyrtare dhe per rrjedhoje beni shume kujdes me te dhenat tuaja personale.

Permbajtaj

Informacioni paraprak

Si te instalosh Play Store ne HUAWEI

Për të qenë në gjendje të përdorni sërish Play Store dhe aplikacionet Google në telefonat inteligjentë HUAWEI, duhet t’i drejtoheni zgjidhjeve jozyrtare. Këto janë aplikacione, të disponueshme për shkarkim në dyqanin HUAWEI AppGallery, të cilët ju lejojnë të hyni në Play Store dhe Google dhe për rrjedhojë, ofrojnë mundësinë për të shkarkuar të gjitha aplikacionet në këtë të fundit, përfshirë ato të Google. Ato funksionojnë në të gjitha modelet e pajisjeve HUAWEI pa Play Store, kështu që mund t’i përdorni për të instaluar Play Store në HUAWEI P40 Lite dhe çdo model tjetër smartphone me Huawei mobile service.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Meqenëse këto janë zgjidhje jozyrtare, ju këshilloj të mos përdorni llogarinë tuaj kryesore të Google/Gmail, por të përdorni një dytësore, ndoshta të krijuar vetem për këtë qëllim

Përdorimi i aplikacioneve jozyrtare, si ai për të cilin do t’ju tregoj, është mënyra më e lehtë për të instaluar Play Store në HUAWEI, por duke qenë se nuk është një zgjidhje zyrtare, ekziston gjithmonë një rrezik potencial për privatësinë që duhet të keni parasysh. Ne nuk e dimë nëse zhvilluesit e aplikacionit kanë mundësi apo jo të aksesojnë të dhënat e llogarisë së Google që përdoret nga përdoruesi, ndaj ju këshilloj të përdorni një llogari gmail te krijuar posacerisht per qellimin, në mënyrë që të mos keni probleme.

Për momentin askush nuk ka hasur në probleme të këtij lloji në përdorimin e aplikacionit që do të rekomandojme dhe fakti që HUAWEI e ka pranuar atë në dyqanin e saj nuk le të mendoni për asgjë te keqe, por kujdesi nuk është kurrë i tepërt dhe për rrjedhojë, nuk mund të garantojme se në të ardhmen nuk mund të bëhen zbulime të këqija në këtë kuptim. Për këtë arsye, nuk mbajme asnjë përgjegjësi për asnjë problem që lidhet me përdorimin e këtij aplikacioni.

Si te instalosh Play Store ne HUAWEI

Si te instalosh Play Store ne HUAWEI

Pasi beme të gjitha sqarimet e nevojshme, le te shikojme se si te instalosh Play Store ne Huawei. Hapi i parë është të shkarkoni aplikacionin GSpace nga AppGallery. Është një zgjidhje pa pagesë, jo invazive dhe e mbështetur nga reklamat.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi dyqani të jetë hapur, kërkoni për aplikacionin në fjalë, në fushën e kërkimit në krye dhe shtypni butonin Kërko/Cerca/Search. Në listën që shfaqet, do të gjeni të listuar aplikacionin Gspace (kini kujdes që të mos zgjidhni aplikacione si Gspace32 ose të ngjashme, që nuk është ai që ju nevojitet në këtë rast). Për të shmangur problemet, mund të vizitoni gjithashtu këtë link te AppGallery direkt nga pajisja juaj.

Zgjidhni Gspace nga lista dhe në ekranin tjetër shtypni butonin Install që ndodhet në fund. Aplikacioni do të shkarkohet dhe më pas do të instalohet automatikisht në smartphone tuaj.

Tani që keni instaluar aplikacionin, mund të vazhdoni të konfiguroni llogarinë tuaj Google/Gmail, e cila kërkohet për të përdorur Google Play Store në smartphone tuaj. Pra, hapni Gspace dhe filloni konfigurimin e tij. Në ekranin e parë që hapet, do të gjeni informacione në lidhje me termat dhe kushtet: shtypni butonin Start në fund dhe më pas lejoni aksesin te kontaktet dhe skedarët në pajisje.

Tani aplikacioni do t’ju tregojë një paralajmërim që thotë se për të përdorur Gspace duhet të shkarkoni një pakete shtesë. Për të vazhduar, klikoni në butonin Vazhdo/Continua. Pasi të përfundojë ngarkimi, i cili do të zgjasë disa sekonda, do të gjendeni përballë ekranit kryesor të aplikacionit. Do të gjeni ikona për disa aplikacione, duke përfshirë YouTubeWhatsApp dhe Facebook.

Në fund është butoni +, i cili ju lejon të klononi aplikacionet e instaluara tashmë në smartphone dhe t’i përdorni ato në Gspace. Në këtë rast, ky funksion nuk ju intereson në lidhje me përdorimin e Play Store. Tani vazhdoni me konfigurimin e llogarisë Google/Gmail, duke shtypur ikonën e një aplikacioni që nuk është i pranishëm në pajisjen tuaj, p.sh. YouTube.

Pas shfaqjes së një reklame të shkurtër, do të hapet një ekran i njohur për ju, ai i Google Play Store. Shtypni butonin e vetëm Login/Accedi dhe vazhdoni me konfigurimin. Në ekranin e konfigurimit të llogarisë Google, futni adresën e emailit dhe fjalëkalimin/password e llogarisë që dëshironi të përdorni (rekomandojme gjithmonë të përdorni një llogari gmail te krijuar posacerisht per qellimin) dhe trokitni lehtë mbi butonin Avanti/Next në fund djathtas.

Në ekranin tjetër, në lidhje me kushtet e shërbimit të Google, klikoni në butonin Pranoj/Accetto që ndodhet poshtë djathtas. Në ekranin tjetër, në lidhje me Shërbimet e Google, mund të aktivizoni ose çaktivizoni kopjen rezervë/backup në Google Drive. Në këtë rast, përsëri për arsye privatësie, ju rekomandojme ta çaktivizoni atë dhe të shtypni butonin Pranoj/Accetto në fund djathtas për të vazhduar.

Jaq ishte. Pas një ngarkimi të shkurtër, do të hapet ekrani kryesor i Google Play Store, nga i cili mund të filloni të shkarkoni çdo aplikacion.

Si te shkarkosh/instalosh app nga Play Store ne HUAWEI

Si te instalosh Play Store ne HUAWEI

Pasi mesuam dhe kyem proceduren se si te instalosh Play Store ne Huawei, tani jeni gati ta përdorni ate. Kështu që ju vetëm duhet të shkarkoni çdo aplikacion që dëshironi, si në çdo smartphone me shërbimet e Google.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Hapni Play Store nga Gspace siç shihet më sipër. Në ekranin kryesor të dyqanit, shtypni në fushën e kërkimit në krye dhe shkruani emrin e aplikacionit që dëshironi të shkarkoni (p.sh. Gmail). Më pas shtypni në xhamin zmadhues për ta kërkuar.

Tani gjeni aplikacionin që ju intereson në rezultatet e kërkimit dhe shtypni butonin Instalo. Dyqani do të vazhdojë të shkarkojë aplikacionin dhe ta instalojë atë.

Pasi të shkarkohet dhe instalohet, aplikacioni nuk do të shfaqet midis aplikacioneve në smartphone tuaj, por do të pozicionohet brenda hapësirës se aplikacionit Gspace. Nëse dëshironi ta keni në ekranin home te telefonit, thjesht duhet ta zhvendosni në listën e aplikacioneve tuaja. Për ta bërë këtë, hapni aplikacionin Gspace, shtypni dhe mbani shtypur aplikacionin që dëshironi te lëvizni dhe trokitni lehtë mbi Krijo shkurtore/Creare scorciatoia.

Në këtë mënyrë, ju mund ta zhvendosni çdo aplikacion që keni shkarkuar nga Play Store direkt në ekranin home te telefonit tuaj inteligjent, në mënyrë që të mund ta nisni drejtpërdrejt pa kaluar përmes Gspace. Fatkeqësisht, aplikacioni do të shfaqë gjithmonë një reklamë të shkurtër sa herë që e filloni.

Si te heqesh Play Store nga HUAWEI

Nëse nuk ju pëlqen kompromisi i reklamave ose thjesht nuk keni më nevojë të keni të instaluar Play Store në telefonin tuaj inteligjent HUAWEI, mund ta hiqni atë shumë shpejt.

Gjithçka që duhet të bëni është të çinstaloni aplikacionin Gspace. Për ta bërë këtë, mund të mbani të shtypur ikonën Gspace dhe trokitni lehtë mbi artikullin Uninstall/Disinstalla në menunë që ju propozohet. Nëse nuk e gjeni në listën e aplikacioneve tuaja ose në ekranin bazë/home, mos u shqetësoni, mund ta hiqni gjithashtu nga cilësimet.

Nga smartfoni juaj, hapni Cilësimet/Impostazioni (ikona e ingranazhit), lëvizni poshtë dhe shkoni te App. Shtypni përsëri në App dhe në ekranin tjetër, shkruani gspace në fushën e kërkimit në krye. Pasi të gjendet, shtypni në rezultatin e marrë dhe më pas në butonin Uninstall/Disinstalla.

Pasi të bëhet kjo, aplikacioni do të hiqet plotësisht nga telefoni juaj dhe së bashku me të, të gjitha aplikacionet që kishit instaluar nga Play Store.