Cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery

Cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery

Ne kete udhezues do ju tregojme se cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery. Ne fakt telefonat e rinj Huawei nuk jane më te mbeshtetur nga sherbimet e Google dhe Play Store, arsye per te cilen kompania kineze ka krijuar Shërbimet Mobile Huawei/Huawei Mobile Services dhe HUAWEI AppGallery (dyqani i app). 

Me poshte do ju tregojme në detaje dyqanin e ri Huawei duke shpjeguar se si të merrni aplikacione dhe lojëra, të cilat paraprakisht tashmë janë të shumta dhe vazhdimisht shtohen. Përveç kësaj, HUAWEI AppGallery ju lejon të gjeni përmbajtje ekskluzive dhe falas, gara, shorte dhe shpërblime ekskluzive. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Cfare eshte HUAWEI AppGallery

Cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery

Përpara se të shkoni në thelbin e udhëzuesit dhe të shpjegojme se cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery, duket e drejtë t’ju ofrojmë disa informacione më shumë rreth shërbimit, veçorive të tij dhe aplikacioneve që mund të gjenden brenda.

HUAWEI AppGallery është dyqani i aplikacioneve që në telefonat më të fundit të Huawei (Mate 30 Pro, P40 lite, Mate Xs, P40, P40 Pro etj) ka zëvendësuar Play Store të Google. Kjo ju lejon të kërkoni, shkarkoni dhe menaxhoni aplikacionet dhe lojërat në një mënyrë shumë të thjeshtë dhe të sigurt (ekzistojnë katër nivele kontrolli kur shtoni aplikacione të reja). Gjithashtu ofron mundësi të shumta interesante, si mundësia e marrjes së paketave falas, pjesëmarrja në ngjarje speciale lojrash, gara, shortet e çmimeve dhe fitimi i shpërblimeve ekskluzive.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Brenda, janë tashmë të disponueshme aplikacionet më të njohura, si TikTokTelegram, Microsoft Office etj), por edhe FacebookWhatsAppZoom dhe aplikacione të tjera të njohura të disponueshme me linke që cojne ne sitet zyrtare ky mund ti shkarkoni. Sidoqoftë, katalogu po zgjerohet vazhdimisht.

Aplikacionet dhe lojërat e disponueshme janë kryesisht falas, por në disa raste ato kërkojnë blerje brenda aplikacionit për të zhbllokuar veçori shtesë. Për të paguar, mund ta lidhni llogarinë tuaj me një kartë krediti/debiti ose të përdorni kredite HUAWEI Points (të arritshme në mënyra të ndryshme falë iniciativave të promovuara nga Huawei).

Siç kuptohet lehtë, aplikacionet e Google mungojnë në HUAWEI AppGallery, por është e mundur të korrigjohet lehtësisht gjëja. Prsh në vend të Gmail, mund të përdorni aplikacionin e parazgjedhur të E-mail për menaxhimin e postës elektronike dhe të vendosni llogarinë tuaj Gmail në të. YouTube mund të përdoret me lehtësi nga shfletuesi. Aplikacione të tjera të Google, të tilla si Google Maps (funksionon plotësisht, me përjashtim të faktit që nuk mund të identifikohesh dhe për këtë arsye të ruash vendet e tua të preferuara), por mund të instalohen lehtësisht përmes paketave apk.

Paketat Apk janë paketat e instalimit të aplikacioneve për Android dhe mund te gjenden me ndihmen e app si TrovApp i disponueshëm në HUAWEI AppGallery. Me pak fjalë, zgjedhja sigurisht që nuk mungon dhe kufizimet e pranishme janë shumë të pakta. Ne fakt, në shumë raste mungesa e shërbimeve të Google çon në performancë më të mirë të përgjithshme të pajisjes dhe konsum më të ulët të baterisë gjatë gjithë ditës.

Një pikë tjetër në favor të HUAWEI AppGallery është mbështetja për aplikacionet e shpejta/Quick App: këto janë aplikacione, si UberAirbnbPrivaliaGlovoJustEatTwitter, Wikipedia etj, të aftë për të punuar pa instalim. Mjafton te zgjidhni ikonën e tyre në AppGallery, shtypni një buton dhe ata fillojnë menjëherë, me mundësinë e shtimit të tij në ekranin bazë dhe menaxhimit të tyre përmes një paneli të veçantë të HUAWEI AppGallery (Menaxho/Gestisci > Gestione Quick App).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si funksionon HUAWEI AppGallery

Në këtë pikë, mund te vazhdojme dhe të zbulojmë se si të përdorim HUAWEI AppGallery për të shkarkuar aplikacione dhe lojëra. Eshte shume e thjeshte.

Operacionet paraprake

Cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery

Përpara se të shkarkoni aplikacione dhe lojëra nga HUAWEI AppGallery, nëse nuk e keni bërë ende këtë, ju rekomandojme të lidhni një ID HUAWEI me pajisjen tuaj. Kjo llogari ju lejon të aksesoni të gjitha shërbimet e botës së Shërbimeve Mobile Huawei dhe të keni një kopje rezervë/backup të te dhënave tuaja online, me mundësinë e sinkronizimit të tyre në të gjitha pajisjet. Nuk është i detyrueshëm për instalimin e aplikacioneve, por rekomandohet.

Për të lidhur një ID HUAWEI me smartfonin tuaj, hapni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni (ikona e ingranazhit në ekranin bazë), trokitni lehtë mbi artikullin Hyrje me ID HUAWEI/Accesso con HUAWEI ID dhe futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin për t’u identifikuar. Nëse nuk keni ende një llogari, shtypni butonin REGJISTROHU/REGISTRATI, pastaj klikoni AvantiAccetto dhe ndiqni udhëzimet në ekran. Pasi të keni dhënë datëlindjen, do të duhet të zgjidhni nëse do të krijoni ID duke përdorur një adresë emaili ose një numër telefoni, konfiguroni një fjalëkalim dhe vendosni preferencat në lidhje me të dhënat që do të sinkronizohen me cloud Huawei (GaleriaKontaktetShfletuesi etj).

Pasi të jetë bërë lidhja midis ID HUAWEI dhe smartphone, ju jeni gati të shfrytëzoni potencialin e plotë të HUAWEI AppGallery.

Cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery: Instalo app

Cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery

Per te gjetur dhe instaluar aplikacione nga huawei AppGallery, hapni dyqnin duke shtypur ikonen e tij nga ekrani kryesor (dhe pasi i keni dhënë lejet fillestare këtij të fundit), do e gjeni veten në prani të një ekrani të organizuar në mënyrë të përpiktë me, në krye një shirit kërkimi për të kërkuar aplikacione dhe lojëra sipas titullit. Më poshtë, një zonë e theksuar ku lëvizin promovimet dhe aplikacionet më interesante të momentit edhe më poshtë, ikonat për qasje të shpejtë te LojëratDhuratatPromovimet dhe Lista e dëshirave.

Duke lëvizur përsëri poshtë ekranit, do të hasni në përzgjedhje të ndryshme të përmbajtjes, si p.sh. aplikacione të reja, lojëra të rejaaplikacione më të njohurakoleksione më të miraaplikacione më inovative etj. Përveç kësaj, ekziston seksioni i rekomanduar për ju/consigliati per te, me aplikacione dhe lojëra të rekomanduara bazuar në shkarkimet e mëparshme dhe këshilla nga redaktori/consigli dell’editor, me zgjedhjet e stafit redaktues. Për të parë çdo koleksion aplikacioni në tërësinë e tij, thjesht trokitni lehtë mbi artikullin përkatës Tjetër/Altro.

Në fund të ekranit, është menuja e navigimit për të hyrë shpejt në Rekomanduar/Consigliati (dmth. ekrani kryesor i HUAWEI AppGallery); te Kategoritë (nëpërmjet të cilave mund të shfletoni aplikacionet dhe lojërat bazuar në kategoritë që u përkasin, si p.sh. KomunikimiLojërat dhe Fotografia); në seksionin Top (që përmban renditjen e aplikacioneve dhe lojërave më të njohura të momentit); në seksionin Menaxho/Gestisci (për të menaxhuar aplikacionet dhe aplikacionet e shpejta) dhe në seksionin Përdoruesit/Utente/User (përmes të cilit mund të menaxhoni profilin tuaj të përdoruesit).

Pasi të keni identifikuar aplikacionin ose lojën e interesit tuaj, për ta instaluar në smartfonin tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni ikonën e tij, në mënyrë që të shikoni pershkrimin me të gjitha informacionet përkatëse dhe komentet nga përdoruesit e tjerë (të aksesueshme duke shtypur në skedën përkatëse), dhe më pas në butonin Install që ndodhet në fund të ekranit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të ndani një aplikacion ose një lojë, shtypni ikonën e ndarjes (tre pikat e lidhura me një vije) që ndodhet në pjesën e poshtme majtas të HUAWEI AppGallery dhe zgjidhni aplikacionin përmes të cilit do të ndani (p.sh. email ose një rrjet social). Nëse dëshironi të lini komentin tuaj për një aplikacion ose lojë, pasi ta shkarkoni, klikoni në ikonën e rese (poshtë djathtas) dhe shkruani komentin tuaj, duke përfshirë një vlerësim me yje.

Në fund të shkarkimit, do të gjeni aplikacionet dhe lojërat e instaluara në pajisjen tuaj në ekranin bazë.

Duhet te dini se mund të kërkoni dhe instaloni aplikacione gjithashtu nga një kompjuter. Gjithçka që duhet të bëni, është të lidheni me versionin online të HUAWEI AppGallery duke përdorur shfletuesin tuaj të preferuar dhe të përdorni ID-në tuaj HUAWEI (i njëjti që lidhet me telefonin tuaj inteligjent), duke përdorur ikonën e njeriut të vogël që ndodhet lart djathtas.

Cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery

Pasi të identifikoheni, thjesht duhet të gjeni aplikacionin që ju intereson (siç shpjegohet më lart në smartphone tuaj), shtypni butonin Instalo, zgjidhni pajisjen tuaj nga menuja e propozuar dhe shtypni butonin OK. Aplikacioni do të dërgohet në pajisje sapo të lidhet me internetin.

Perdor Quick App

Cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery

Ne kete pike te udhezuesit cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery, do ju flasim per Quick App, d.m.th. aplikacionet që mund të përdoren pa i shkarkuar dhe instaluar më parë në pajisje (dhe që, pavarësisht kësaj, mund të shtohen edhe në ekranin bazë), gjithçka që duhet të bëni është të lëvizni poshtë në ekranin kryesor te HUAWEI AppGallery, gjeni seksionin e aplikacionit të shpejtë/Quick App dhe shtypni artikullin Më shumë/Altro >, në mënyrë që t’i shfletoni të gjitha.

Pasi të keni identifikuar aplikacionin e shpejtë të interesit tuaj (disa shembuj janë UberAirbnbPrivaliaGlovo dhe JustEat), trokitni lehtë mbi ikonën e tij dhe më pas në butonin Open/Apri për ta hapur atë menjëherë. Do të pyeteni nëse dëshironi të shtoni një lidhje në ekranin bazë: zgjidhni sipas preferencave tuaja.

Nëse nuk shfaqet asnjë kërkesë në lidhje me shtimin e një ikone të aplikacionit të shpejtë në ekranin bazë, shkoni te skeda Menaxho/Gestisci e HUAWEI AppGallery, më pas te Menaxho/Gestione Quick App, bëni një trokitje të gjatë në ikonën e aplikacionit të shpejtë të interesit tuaj dhe zgjidhni Shto në ne ekranin bazë/Aggiungi a schermata Home nga menuja që hapet.

Promovime dhe dhurata

Siç u theksua më lart, HUAWEI AppGallery përfshin promovime dhe dhurata të shumta për përdoruesit, të cilat mund të arrihen duke shtypur ikonat Promocione dhe Dhurata/Regali në ekranin kryesor të HUAWEI AppGallery.

Ndër promovimet e disponueshme në kohën e shkrimit, do të doja të veçoja Win Huawei Point që ju lejon të fitoni një pikë HUAWEI (d.m.th. një kredi me një vlerë që do të përdoret për të blerë përmbajtje dixhitale në dyqnin e Huawei, për t’u përdorur duke shkuar te menuja Cilësimet > Qendra e llogarisë > Huawei Point > Kërko/Impostazioni > Account Center > Huawei Point > Richiedi) duke shkarkuar një nga aplikacionet e përfshira në promovim.

Dhuratat përfshijnë përmbajtje shtesë dhe abonime falas për aplikacione dhe lojëra. Për shembull, në kohën e shkrimit, ka 1 vit Premium për Sleep Cycle30 euro bonus mirëseardhjeje për Lords Mobile dhe shumë më tepër.

Për të mare një dhuratë, thjesht klikoni në butonin Kërko/Richiedi për të.

Cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery: Menaxho app

HUAWEI AppGallery ju lejon jo vetëm të shkarkoni aplikacione, por edhe t’i përditësoni dhe menaxhoni ato me lehtësi.

Përditësimi i aplikacioneve të instaluara nëpërmjet HUAWEI AppGallery, për shembull, është plotësisht automatik (për sa kohë që telefoni inteligjent është i lidhur me një rrjet Wi-Fi). Mund ta kontrolloni këtë cilësim dhe mundësisht të instaloni manualisht përditësime në pritje duke shkuar te skeda Menaxho/Gestisci të Galerisë së Aplikacioneve HUAWEI dhe duke trokitur te artikulli Përditësimet/Aggiornamenti.

Në ekranin tjetër, sigurohuni që leva që ndodhet pranë artikullit Përditësimi automatik përmes Wi-Fi/Aggiornamento automatico tramite Wi-Fi është aktive (përndryshe mund ta bëni vetë). Më pas, nëse është e nevojshme, filloni instalimin e përditësimeve në pritje duke shtypur butonat e duhur të shfaqur në ekran.

Nëse dëshironi të menaxhoni aplikacionet e instaluara në pajisjen tuaj, mund të thirrni artikullin e menaxhimit te instalimit/Gestione installazione nga skeda Menaxho/Gestisci të HUAWEI AppGallery. Kjo do të hapë listën e të gjitha aplikacioneve në pajisje (jo vetëm ato të instaluara nëpërmjet HUAWEI AppGallery) dhe duke shtypur emrin e njërit prej tyre, do të keni mundësinë ta çinstaloni ose ta menaxhoni atë (për te përfunduar, fshini të dhënat e cache dhe kështu me radhë).

Në një mënyrë po aq të thjeshtë, ju mund të menaxhoni aplikacionet e shpejta/quick app. Duke zgjedhur artikullin Menaxhimi quick app/Gestione Quick App, do të gjeni listën e të gjitha aplikacioneve të shpejta që keni përdorur. Me një trokitje të gjatë në ikonën e çdo aplikacioni të shpejtë, mund të vendosni nëse do të krijoni një shkurtore në ekranin bazë për të, ta menaxhoni, ta ndani ose ta fshini.

Së fundi, dëshiroj të theksoj se duke zgjedhur artikullin e paketave të instalimit/Pacchetti di installazione të pranishëm në skedën Menaxho/Gestisci të HUAWEI AppGallery, mund të shikoni dhe fshini të gjitha paketat apk të pranishme në memorien e telefonit, ndërsa zgjidhni artikullin Pastrimi/Pulizia per të përdorur aplikacionin e parazgjedhur Optimizer/Optimizer, i cili ju lejon të optimizoni aspekte të ndryshme të telefonit inteligjent, si hapësirën e lirë, përdorimin e të dhënave, konsumin e baterisë etj.

Cfare eshte dhe si funksionon HUAWEI AppGallery: Menaxho profilin

HUAWEI AppGallery ju lejon të menaxhoni me lehtësi profilin tuaj të përdoruesit. Duke shkuar te skeda e Profilit të dyqanit, në fakt mund të përdorni menutë për të menaxhuar dhuratat e mara, shpërblimet e marra, rishikimet e bëra, artikujt e porositur paraprakisht (lista e aplikacioneve dhe lojërave të rezervuara përpara publikimit aktual në dyqan), Lista e dëshirave, Historiku i blerjeve (i cili përfshin gjithashtu shkarkime falas të aplikacioneve dhe lojërave) dhe Njoftimet për komentet (me përgjigjet ndaj komenteve të lëna në HUAWEI AppGallery).

Duke shkuar te Cilësimet/Impostazioni, mund të rregulloni preferencat në lidhje me përditësimin e aplikacioneve, shkarkimin nëpërmjet rrjetit të të dhënave, marrjen e njoftimeve për aplikacionet, lojërat dhe promovimet dhe më shumë. Seksionet Guida dhe Probleme dhe zgjidhje/Problemi e soluzioni ju lejojnë të merrni mbështetje në rast dyshimesh ose problemesh, ndërsa shtypni Kontrolloni për përditësime/Verifica aggiornamenti dhe më pas kërkoni përditësime të sistemit (të cilat në çdo rast kontrollohen automatikisht).

Së fundi, seksioni Informacion përmban informacione mbi aplikacionin HUAWEI AppGallery në përdorim në pajisje.