Si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung

Si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung. Kjo eshte nje procedure e nevojshme nese keni mare nje telefon te ri Samsung dhe deshironi te kaloni te gjitha te dhenat (si foto, video, kontaktet etj) qe kishit ne telefonin e vjeter Huawei (tek i cili tashme nuk ofrohen sherbimet e Google). Per detajet vazhdoni te lexoni me tej.

Permbajtja

Si te transferosh te gjitha te dhenat nga HUAWEI ne Samsung

Ka disa mënyra se si te transferosh te gjitha te dhenat nga HUAWEI ne Samsung. Më të thjeshtat konsistojnë në përdorimin e aplikacionit Samsung Smart Switch, një softuer i krijuar drejtpërdrejt nga Samsung për këtë qëllim, dhe përdorimi i shërbimeve të sinkronizimit të të dhënave të Google, të integruara në të gjitha pajisjet Android.

Samsung Smart Switch

Si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung

Samsung Smart Switch është një softuer i krijuar nga kompania koreane që ju lejon të transferoni të dhëna nga një pajisje Android ose iPhone në një smartphone të ri Samsung. Në këtë rast, ju jeni të interesuar të kuptoni se si t’i transferoni të gjitha të dhënat nga telefoni inteligjent HUAWEI në Samsung tuaj të ri, kështu që keni dy opsione: përdorni një kabllo USB që lidh drejtpërdrejt dy telefonat inteligjentë ose përdorni një rrjet Wi-Fi. Metoda e fundit ju lejon të shmangni rrëmujën e kabllove, kështu me e rekomandueshme, por padyshim që transferimi me kabllo siguron stabilitet më të madh dhe shpesh, edhe shpejtësi me te larte.

Hapi i parë është të shkarkoni aplikacionin Smart Switch në telefonin inteligjent HUAWEI, duke e marrë atë nga Google Play Store ose një dyqan alternativ si apk Mirror, nese nuk e keni Play Store ne Huawei. Në smartfonin tuaj të ri Samsung do ta gjeni tashmë të parainstaluar.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që e keni aplikacionin në të dyja pajisjet, merrni telefonin inteligjent Samsung dhe hapni aplikacionin Smart Switch. Në ekranin e mirëseardhjes, prekni butonin Prano/Accetta dhe më pas butonin Lejo/Consenti. Tani duhet të zgjidhni nëse do të dërgoni ose merrni të dhëna në këtë pajisje: në këtë rast, trokitni lehtë mbi opsionin Merre të dhëna/Ricevi dati. Në ekranin e mëposhtëm duhet të zgjidhni nga cila pajisje dëshironi të merrni të dhëna: në këtë rast zgjidhni Galaxy/Android dhe në ekranin tjetër, zgjidhni nëse do të përdorni lidhjen me kabllo/cavo ose Wireless.

Nëse nuk keni një lidhje Wi-Fi të disponueshme, zgjidhni opsionin me kabull/Wired/Via cavo dhe lidhni të dy telefonat inteligjentë me një kabllo. Një kërkesë për të hyrë në të dhënat e telefonit do të shfaqet në telefonin tuaj inteligjent HUAWEI: shtypni butonin Lejo/Consenti. Nese preferoni të lidheni përmes rrjetit Wi-Fi edhe në këtë rast është vërtet shumë e thjeshtë. Zgjidhni metodën Wireless dhe nëse të dy telefonat inteligjentë janë të lidhur në të njëjtin rrjet, do të merrni një kërkesë identifikimi në telefonin tuaj inteligjent HUAWEI. Gjithçka që duhet të bëni është të prekni butonin Po dhe më pas te Lejo/Consenti. Tani dy telefonat inteligjentë janë lidhur dhe transferimi është gati për të filluar.

Në smartfonin tuaj të ri Samsung, zgjidhni të dhënat që dëshironi të transferoni (foto, video, muzikë, kontakte etj): nëse ju nevojiten të gjitha të dhënat, thjesht zgjidhni një dhe më pas trokitni lehtë mbi opsionin Të gjitha/Tutti lart majtas. Pasi të zgjidhni cilat të dhëna do të transferoni, lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi butonin Transfer/Trasferisci. Tani gjithçka që duhet të bëni është të prisni që operacioni të përfundojë. Në fund do të keni të gjitha të dhënat tuaja në smartfonin e ri. 

Sinkronizo te dhenat e Google

Si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung

Tani le te shikojme se si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung duke sinkronizuar te dhenat e Google. Nëse të dyja pajisjet tuaja kanë shërbime të Google, mund të zgjidhni gjithashtu një sistem tjetër të dobishëm të transferimit të të dhënave: po flas për sinkronizimin e të dhënave të Google përmes cloud (pra nëpërmjet internetit). Nëpërmjet këtij sistemi ju mund të transferoni gjithçka që keni brenda smartfonit tuaj të vjetër në atë të ri, por duhet të bëjme disa sqarime më parë. Për të përfituar nga kjo metodë, është e nevojshme që në të dyja pajisjet të konfigurohet e njëjta llogari Google/Gmail dhe mbi të gjitha, telefoni juaj inteligjent HUAWEI të jetë ndër modelet që ende zotërojnë shërbimet e Google. Nëse keni një pajisje të pajisur me HMS (huawei mobile services), pra pothuajse të gjitha modelet HUAWEI të lëshuara nga viti 2019 e në vazhdim, nuk do të mund ta përdorni këtë metodë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani para së gjithash, kontrolloni nëse sinkronizimi i llogarisë është i aktivizuar në të dyja pajisjet. Për ta bërë këtë, shkoni te Cilësimet/Impostazioni e telefonit inteligjent, lehtësisht të dallueshëm nga ikona e ingranazhit në Ekranin bazë ose në sirtar, trokitni lehtë mbi Account e backup, më pas shkoni te Llogaria/Account ose Menaxhoni llogarinë/Gestisci Account (artikujt mund të ndryshojnë në varësi të versionit te Android), zgjidhni llogarinë tuaj të Google/Gmail dhe sigurohuni që të gjithë levat të jenë aktive. Pasi të jetë bërë kjo, shtypni butonin me tre pika lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Sinkronizoni tani/Sincronizza adesso nga menuja që hapet.

Nëse dëshironi t’i mbani të sigurta edhe fotografitë dhe videot, ju rekomandojme të aktivizoni shërbimin e backup të Google Foto. Megjithatë nga 1 qershori 2021, shërbimi nuk është më falas dhe i pakufizuar kur shkoni për të arkivuar fotot me cilësi të lartë, por do të keni sërish në dispozicion 15 GB plotësisht falas (të ndara me të dhëna të tjera të vendosura në Google Drive). Nese keni përdorur Google Photos në të kaluarën, por nuk mbani mend nëse rezervimi/backup automatik është ende aktiv, atehere per te kontrolluar hapni aplikacionin Google Photos/Foto në telefonin tuaj inteligjent HUAWEI dhe trokitni lehtë mbi avatarin tuaj që ndodhet lart djathtas. Nga menuja që shfaqet, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni opsionin Aktivizo kopjen rezervë/Attiva il backup. Nëse ky artikull nuk shfaqet, do të thotë që rezervimi automatik është aktivizuar tashmë dhe fotot tuaja janë ruajtur të gjitha në cloud.

Tani jeni gati të transferoni të gjitha të dhënat tuaja në Samsung tuaj të ri. Nëse kjo është hera e parë që e ndizni, filloni procesin fillestar të konfigurimit duke specifikuar gjuhën tuaj, rajonin e banimit dhe duke u lidhur me një rrjet Wi-Fi, nëse disponohet. Më pas, pranoni kushtet e përdorimit të shërbimit, duke vendosur shenjën pranë artikullit të duhur dhe kur ju kërkohet, zgjidhni të kopjoni aplikacionet dhe të dhënat nga një pajisje tjetër/copiare app e dati da un altro dispositivo, duke shtypur butonin Avanti. Tani zgjidhni që dëshironi të importoni të dhëna nga një kopje rezervë nga një telefon Android/backup da un telefono Android, trokitni lehtë mbi butonin Avanti dy herë dhe prisni që emri i telefonit Samsung të shfaqet në ekran.

Tani kaloni te telefoni inteligjent HUAWEI. Hapni app Google të instaluar në këtë të fundit dhe shkruani fjalët konfiguroni pajisjen/configura dispositivo në shiritin e kërkimit në krye. Në ekranin tjetër, prekni butonin Avanti dhe kërkimi për pajisjet e disponueshme do të fillojë. Pas një kohe, emri i smartfonit Samsung do të shfaqet në pajisjen HUAWEI.

Prekni mbi të dhe në ekranin tjetër kontrolloni që format, numrat dhe ngjyrat që shfaqen janë të njëjta në të dyja pajisjet. Nëse gjithçka përputhet, trokitni lehtë mbi butonin Avanti në telefonin inteligjent HUAWEI dhe më pas butonin Kopjo/Copia dhe nëse është e nevojshme, futni kodin PIN ose fjalëkalimin për të shkyçur pajisjen. Tani kthehuni te smartfoni juaj i ri Samsung dhe identifikohuni në llogarinë tuaj të Google/Gmail (e njëjta si në telefonin tuaj inteligjent HUAWEI), duke futur emailin dhe fjalëkalimin tuaj dhe futni kodin PIN ose modelin e shkyçjes, nëse kërkohet. Tani gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni të dhënat që ju interesojnë të transferoni (aplikacionet, cilësimet e pajisjes, kalendarët, kontaktet e Google, Google Photos dhe të dhënat e Gmail) dhe trokitni lehtë mbi butonin Rivendos/Ripristina.

Nese e keni konfiguruar tashmë smartfonin tuaj të ri Samsung, por e keni anashkaluar procedurën e rivendosjes, atehere duke shtuar llogarinë Google/Gmail në cilësimet e pajisjes (siç u pa pak më parë) dhe duke aktivizuar levat përkatëse, procedura e sinkronizimit të të dhënave do të fillojë automatikisht. 

Si te transferosh te dhenat individualisht nga HUAWEI ne Samsung

Nese nuk jeni të interesuar të transferoni të gjitha të dhënat nga smartphone tuaj i vjetër, por vetëm disa prej tyre, atehere me poshte do ju tregojme disa metoda që mund t’i përdorni për të transferuar me lehtësi vetëm disa nga të dhënat që ju interesojnë. Ekzistojnë shërbime të transferimit të skedarëve përmes rrjetit lokal, përmes Bluetooth (veçanërisht për skedarët e vegjël) ose mund të përdorni shërbimet e bisedave për të arritur qëllimin tuaj.

Sherbimet e transferimit te skedareve

Si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung

Ne fakt ka shumë shërbime të transferimit të skedarëve, të cilat rezultojnë të jenë shumë të përshtatshme sidomos kur nuk duam të përdorim kompjutrin ose kabllo. Ajo për të cilën dua të flas me ju sot është Snapdrop, i cili ju lejon të shkëmbeni skedarë midis dy pajisjeve të lidhura në të njëjtin rrjet Wi-Fi drejtpërdrejt nga shfletuesi (prsh Google Chrome), pa instaluar aplikacione dhe në mënyrë të sigurt, duke përdorur rrjetin lokal dhe jo internetin për transferimin e te dhenave.

Për ta përdorur këtë, vizitoni faqen snapdrop.net nga shfletuesi në pajisjen tuaj HUAWEI dhe më pas bëni të njëjtën gjë në pajisjen tuaj Samsung, duke u siguruar që të dy telefonat te jenë të lidhur në të njëjtin rrjet wifi. Tani merrni telefonin inteligjent HUAWEI dhe trokitni lehtë mbi emrin e caktuar për telefonin Samsung që shihni në faqen Snapdrop.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas zgjidhni skedarët për t’i dërguar në pajisjen Samsung, përgjigjuni Ruaj/Save mesazhit që shfaqet në këtë të fundit dhe kaq. 

Sherbimet chat

Si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung

Një zgjidhje tjetër se si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung është përdorimi i shërbimeve të mesazheve si Telegram, të cilat mund t’i gjeni falas në Play Store dhe App Gallery (Huawei), për te dërguar automatikisht skedarë nga një pajisje në tjetrën.

Telegram është një aplikacion shumë i kompletuar për mesazhe dhe ndër karakteristikat e shumta është ajo e aftësisë për të dërguar mesazhe dhe skedarë të çdo lloji.

Gjithashtu, ndryshe nga aplikacionet e tjera, ai mund të përdoret në shumë pajisje në të njëjtën kohë, kështu që mund ta përdorni vërtet si një lloj biblioteke personale cloud. Gjithçka që duhet të bëni është të instaloni Telegram në të dyja pajisjet tuaja dhe të identifikoheni me të njëjtin numër telefoni.

Pasi të përfundojë konfigurimi, merrni telefonin inteligjent HUAWEI nga i cili dëshironi të dërgoni skedarët dhe hapni Telegram. Pastaj trokitni lehtë mbi butonin me tre vija të pranishëm në pjesën e sipërme majtas dhe zgjidhni artikullin Mesazhet e ruajtura/Messaggi Salvati nga menuja që shfaqet. Tani gjithçka që duhet të bëni është të dërgoni këtu skedarin që dëshironi të transferoni në smartphone tuaj të ri Samsung.

Për ta bërë këtë, klikoni në ikonën e kapëses së letrës në fund djathtas dhe zgjidhni llojin e skedarit që do të dërgoni (Galeria, File, Kontakti ose muzik). Pasi të keni zgjedhur skedarin që ju nevojitet, shtypni butonin Dërgo/Invia (ka formën e një aroplani letre), për ta dërguar automatikisht tek ju.

Për të shkarkuar skedarin në smartfonin tuaj të ri Samsung, hapni Telegram në këtë të fundit dhe hyni në seksionin Mesazhet e ruajtura/Messaggi Salvati siç ilustrohet më sipër. Pastaj zgjidhni skedarin që ju nevojitet për të filluar shkarkimin. Pasi të keni shkarkuar, trokitni lehtë mbi tre pikat në këndin e sipërm djathtas të skedarit që sapo keni shkarkuar dhe zgjidhni Ruaj te shkarkimet/Salva nei download. Në këtë mënyrë skedari do të ruhet në dosjen Shkarkime/Download në smartphone tuaj.

Bluetooth

Si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung

Një mënyrë tjetër për të dërguar skedarë nga një smartphone në tjetrin është përdorimi i një lidhjeje Bluetooth, megjithëse nuk e rekomandoj këtë për skedarë shumë të mëdhenj. Kjo lloj lidhjeje është mjaft e ngadaltë në krahasim me të tjerët të përmendur, kështu që transferimi mund të zgjasë edhe orë në rastin e skedarëve të mëdhenj. Nëse skedari që dëshironi të dërgoni është i vogël, transferimi me Bluetooth bëhet një zgjidhje shumë e përshtatshme dhe efektive.

Aktivizoni Bluetooth-in në të dy telefonat inteligjentë duke hyrë në seksionin e dedikuar brenda Cilësimeve/Impostazioni ose shkurt: nepermjet butonave qe ndodhen ne menune e njoftimeve. Tani merrni telefonin tuaj inteligjent HUAWEI dhe gjeni skedarin që dëshironi të dërgoni duke përdorur aplikacionin e parazgjedhur të File Manager në pajisje. Pasi qe keni zgjedhur skedarin që dëshironi të dërgoni, trokitni lehtë mbi butonin Share/Condividi dhe zgjidhni Bluetooth nga menuja që shfaqet. Tani pajisja do të fillojë të kërkojë pajisje Bluetooth në afërsi. Pasi të keni gjetur smartfonin tuaj të ri Samsung, trokitni lehtë mbi të.

Në fund, prekni butonin Prano/Accetta që shfaqet në ekranin e telefonit inteligjent Samsung dhe prisni që transferimi i skedarit të përfundojë. Pasi të përfundojë, skedari do të ruhet në dosjen Bluetooth brenda pajisjes.

Metoda te tjera si te transferosh te dhenat nga HUAWEI ne Samsung

Ka edhe metoda të tjera për të transferuar të dhëna nga HUAWEI në Samsung. Nëse ato që kam propozuar deri tani nuk janë zgjidhja ideale për ju, atehere me poshte do gjeni te tjera.

  • microSD: nëse të dyja pajisjet janë të pajisura me mbështetje për karte memorie microSD dhe keni një kartë të këtij lloji, mund t’i transferoni të dhënat nga pajisja HUAWEI ne microSD, ta hiqni dhe ta futni në Samsung të ri. 
  • Kompjuter: nëse keni shumë të dhëna për të transferuar, ju rekomandojme që të lidhni telefonin HUAWEI me kompjuterin nëpërmjet kabllit USB, t’i transferoni të dhënat që do të ruhen në kompjuter dhe më pas t’i kopjoni ato, në të njëjtën mënyrë, në memorien e smartphone Samsung. 

Si te transferosh kontaktet nga HUAWEI ne Samsung

Nese ndër skedarët që duhet të transferoni janë kontaktet në rubrike, atehere mos u shqetësoni, ka disa metoda që mund të përdorni.

Metoda që rekomandojme është të përdorni sinkronizimin e kontakteve përmes Google, siç e kam përshkruar në detaje me siper. Nëse telefoni juaj inteligjent HUAWEI është ndër ata pa shërbime të Google, atehere mund te shkarkoni kontaktet ne nje file vcf dhe importoni ne telefonin e ri Samsung. Per me shume detaje mbi temen lexoni udhezuesin: Si te trasferosh rubriken/numrat e telefonit.