Si te vendosesh nje kenge si zile ne Samsung

Si te vendosesh nje kenge si zile ne Samsung

Nese keni nje kenge te preferuar dhe deshironi qe ta vendosni si zile te telefonit tuaj Samsung, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si behet. Ne fakt me poshte do tregojme ne detaje se si te vendosesh nje kenge si zile ne Samsung, apo se si te krijosh nje zile te personalizuar. Procedurat qe duhen ndjekur jane te thjeshta. Gjeni gjithcka me poshte.

Permbajtja

Si te vendosesh nje kenge si zile ne Samsung

Për të vendosur një këngë si zile në telefonin tuaj inteligjent Samsung, duhet të importoni në pajisje këngën që keni ndërmend të përdorni për qëllimin në fjalë.

Pasi të bëhet kjo, duhet të vazhdoni duke modifikuar këngën në mënyrë të tillë që ta shkurtoni dhe për këtë arsye ta përshtatni atë me kohëzgjatjen e një thirrjeje të zakonshme. Për ta bërë këtë lexoni rreshtat ne vijim.

Importo kengen

Për të importuar këngën që ju intereson te vendosni si zile për telefonin tuaj Samsung, mund të zgjidhni të ndiqni dy rrugë të ndryshme, në varësi të mjeteve që keni ne dispozicion, si dhe preferencave tuaja. Ju mund ta transferoni këngën e interesit tuaj nga kompjuteri juaj në telefon ose mund ta shkarkoni këngën direkt në telefon, duke e marrë atë nga youtube (lexoni udhezuesin: Si te shkarkosh muzik/kenge/video nga Youtube Falas) ose duke përdorur një aplikacion specifik.

Në rastin e parë, mund të lidhni telefonin me një nga portat USB të kompjuterit duke përdorur kabllon e duhur, më pas duke hapur File Explorer ne Windows ose duke nisur aplikacionin Samsung SmartSwitch në Mac dhe kopjoni kengen që ju intereson në një nga dosjet e smartfonit (p.sh. dosja Shkarko/Download).

Si te vendosesh nje kenge si zile ne Samsung

Në rastin e dytë, nëse preferoni të shkarkoni këngën që dëshironi të përdorni si zile direkt në pajisjen tuaj, mund të lidheni ose me një shërbim në internet si BeeMP3 i krijuar posaçërisht për shkarkimin e këngëve MP3 nga interneti ose mund të mbështeteni në një aplikacion si TinyTunes, një lloj motori kërkimi për të gjetur dhe shkarkuar këngë nga faqe të ndryshme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në të dyja rastet, thjesht shkruani titullin e këngës që ju intereson, filloni kërkimin dhe shkarkoni atë në pajisje pasi te zgjidhni këngën dhe më pas shtypni butonin e duhur.

Si te vendosesh nje kenge si zile ne Samsung

Modifiko zilen

Hapi tjeter per te realizuar proceduren se si te vendosesh nje kenge si zile ne Samsung, eshte prerja e këngës në atë mënyrë që të ketë gjatësinë e një zileje të zakonshme, që është rreth 40 sekonda. Për ta bërë këtë, mjafton të përdorësh një nga shumë aplikacione speciale, si në rastin e Ringtone Maker i cili është shumë i thjeshtë për t’u përdorur. Tani do të shpjegoj në detaje se si ta përdorni për qëllimin tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Fillimisht, shkarkoni dhe instaloni atë nga Play Store duke përdorur linkun që ju dhashë pak më parë, niseni dhe prisni disa momente që të identifikohen të gjitha këngët në telefonin tuaj. Më pas zgjidhni file audio që dëshironi të shndërroni në një zile duke shtypur butonin […] pranë titullit të tij dhe duke shtypur Edit/Modifica bashkangjitur menusë që shfaqet.

Nëse nuk mund ta gjeni këngën që dëshironi të shndërroni në zile, shtypni butonin e tre vijave horizontale lart majtas dhe klikoni Skan dy herë radhazi. Kjo do të kryejë një skanim të ri të memories së pajisjes. Nëse kënga nuk gjendet as në këtë mënyrë, shtypni butonin me tre vijat horizontale, më pas klikoni Shfleto/Sfoglia/Browse nga menuja që shfaqet, në emrin e dosjes në të cilën keni ruajtur file audio dhe më pas shtypni ikonën përkatëse në për ta importuar atë.

Si te vendosesh nje kenge si zile ne Samsung

Më pas do të gjendeni përballë editorit me të cilin mund ta shkurtoni këngën në atë mënyrë që ta shndërroni në një zile. Më pas lëvizni shënuesit gri në anët e grafikut për të vendosur pikën e fillimit dhe të përfundimit të pjesës së file audio që dëshironi të përdorni për qëllimin tuaj. Më pas shtypni butonin Luaj/Play për të dëgjuar zgjedhjen në pamje paraprake dhe nëse është e nevojshme bëni ndonjë rregullim duke lëvizur më tej rrëshqitësit.

Nëse mendoni se është e nevojshme, mund të rrisni gjithashtu nivelin e zmadhimit të grafikut në mënyrë që të zgjidhni më saktë pjesën e kenges që do të përdorni. Për ta bërë këtë, trokitni lehtë mbi xhamin zmadhues që ndodhet poshtë djathtas. Do të doja të theksoja gjithashtu mundësinë e futjes manuale të kohës së fillimit dhe përfundimit të përzgjedhjes duke plotësuar fushat përkatëse në fund të ekranit.

Vendos zilen

Pasi të keni marrë pjesën e dëshiruar të këngës, shtypni butonin që përshkruan një disketë në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit, më pas sigurohuni që opsioni Ringtone/Suoneria është zgjedhur në menunë Lloji/Tipo, shkruani emrin që dëshironi t’i caktoni ziles që do të krijoni dhe shtypni Ruaj/Salva.

Së fundi, tregoni nëse preferoni ta vendosni muziken si parazgjedhje për të gjitha telefonatat ose nëse dëshironi ta përdorni vetëm për një kontakt specifik duke zgjedhur opsionin përkatës që shfaqet në ekran. Nëse gjatë kryerjes së këtij operacioni ju kërkohet autorizimi për të qenë në gjendje të bëni ndryshime në cilësimet e sistemit, pranoni sepse është thelbësore për suksesin e operacionit.

Si te vendosesh nje kenge si zile ne Samsung

Përveç kësaj dua të theksoj se mund të vendosni zilen e personalizuar të krijuar pa kaluar nëpër aplikacione të palëve të treta, duke vepruar nga cilësimet e pajisjes suaj Samsung. Për ta bërë këtë, përdorni udhëzimet e mëposhtme.

  • Për ta vendosur këngën e transformuar, si zile të paracaktuar, shtypni ikonën Cilësimet/Impostazioni (ajo me rrote ingranazhi) > Audio > Suoneria SIM > Musica (in archivio). Më pas do të shihni të shfaqet lista e plotë e zileve të disponueshme në pajisje dhe mund të dëgjoni një pamje paraprake dhe të zgjidhni atë që preferoni. Nëse jeni duke përdorur një version më të vjetër të Android, në vend të kësaj duhet të shkoni te seksioni Cilësimet/Impostazioni, trokitni lehtë mbi Audio e notifiche > Generali > Suoneria telefono > Media Storage.
  • Për ta vendosur këngën e transformuar në një zile vetem për një kontakt të caktuar, nisni aplikacionin Android Kontaktet/Rubrica dhe zgjidhni emrin e kontaktit që ju intereson, më pas shtypni fillimisht ikonën e lapsit lart djathtas, më pas […], zgjidhni Vendosni zilen/Imposta suoneria nga menuja që shfaqet dhe zgjidhni zilen e krijuar me pare.

Nëse jeni të interesuar mund të zgjidhni nëse do të aktivizoni ose jo dridhjen duke trokitur mbi artikullin e duhur që gjeni gjithmonë në ekranin e cilësimeve të ziles.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shënim: Meqenëse nuk jam në dijeni të modelit të saktë të telefonit (ose tabletit) Samsung që keni dhe meqenëse nuk e di as versionin e saktë të Android që po përdorni, cilësimet dhe artikujt që gjeni të treguara në këtë udhëzues mund të ndryshojnë disi nga ajo që shihni në pajisjen tuaj.

Zile të gatshme për përdorim

Nese dëshironi te dini se ku të gjeni zile te gatshme per perdorim, atehere mund t’i drejtoheni një prej aplikacioneve të shumta, si në rastin e MyTinyPhone, të cilet ju lejojnë të gjeni zile te gatshme që thjesht presin të shkarkohen dhe të vendosen në pajisje, duke ndjekur hapat e parë së bashku në rreshtat e mëparshëm.

Pastaj nëse ideja e shkarkimit të aplikacioneve të reja në pajisjen tuaj nuk ju tërheq, atehere shkoni ne nje nga faqet e shumta të internetit për të shkarkuar zile, si në rastin e Zedge.

Megjithate nese deshironi te shkarkoni kenget direkt nga YouTube dhe me pas ti vendosni si zile, atehere lexoni udhezuesin: Si te shkarkosh muzik/kenge/video nga Youtube Falas. Aty do te gjeni se si te shkarkosh kenge ne format mp3 dhe video mp4.