App per te bere kolazhe fotografish

Krijimi i një kolazhi është me të vërtetë shumë i lehtë dhe për ta bërë atë thjesht mjafton te shkarkoni disa aplikacione/app për të bërë kolazhe fotografish që mund të gjenden lehtësisht në internet.

Të gjitha aplikacionet që unë do t’ju propozoj në këtë tutorial janë falas, kështu që nuk do të duhet të harxhoni asnjë qindarkë për të krijuar kolazhe të mrekullueshëm. E vetmja gjë që ju nevojitet është një smartphone ose tabletë, pavarësisht nëse është pajisje Android ose iOS/iPadOS dhe një lidhje e mirë interneti (për të shkarkuar fillimisht aplikacionet). Gjithashtu do t’ju tregoj zgjidhje që mund të përdoren në internet dhe në një PC.

Permbajtja

App për të bërë kolazhe fotografish: Android

Le të hyjmë në udhëzues duke analizuar në detaje funksionimin e disa aplikacioneve falas për të bërë të disponueshme kolazhet për Android:

Pics Collage

Aplikacioni i parë që ju rekomandoj të instaloni në smartphone (ose tabletë) tuaj Android është Pics Collage, i cili është një nga zgjidhjet më të njohura për ata që duan të bëjnë kolazhe fotografish. Pse E thjeshtë, sepse ka një faqe grafike shumë të saktë dhe siguron lehtësi ekstreme në përdorim. Nëse keni një pajisje pa Play Store, provoni të shihni nëse është në dispozicion në ndonjë dyqan alternativ.

Sapo të keni shkarkuar Pics Collage në pajisjen tuaj, hapni aplikacionin duke shtypur butonin Open/Apri ose duke zgjedhur ikonën e tij në Ekranin Kryesor ose në sirtar (ekranin ku janë ikonat e të gjitha aplikacioneve të instaluara). Prandaj do të gjendeni në prani të një ndërfaqeje me kuadrate, ku në secilën “kuti” ka një funksion specifik të kryer nga aplikacioni i cili, siç mund ta keni menduar, ju lejon të bëni edhe kolazhe fotografike “të thjeshta” dhe pak më shumë kolazhe të veçanta, siç janë ato Pamje në Fotografi.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse keni ndërmend të bëni një kolazh “standard”, unë ju sugjeroj të prekni funksionin Grid/Griglia dhe të zgjidhni një nga shumë modelet në dispozicion. Pasi të zgjidhni Template, prekni simbolin + që gjeni brenda kutive ku do të vendosen fotot dhe duke vepruar në Galerinë e pajisjes suaj, zgjidhni fotot që do të përbëjnë kolazhin. Duke përdorur komandat më poshtë, gjithashtu mund të vendosni të ndryshoni trashësinë e kornizave, të ndryshoni ngjyrën e tyre dhe të futni tekstin.

Sapo të jeni të kënaqur me kolazhin e fotografive që keni krijuar, shtypni butonin Share/Condividi në të djathtë dhe prekni butonin Save/Salva për të ruajtur kolazhin në Galerinë tuaj. Përndryshe, ju mund të zgjidhni të ndani kolazhin në Instagram, Facebook ose rrjete të tjera sociale. Para se të ruani kolazhin ose ta ndani atë, mos harroni ta zhvendosni çelësin pranë WatermarkOFF, nëse doni të shmangni vulosjen e punes se krijuar.

Quik

Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion për të bërë kolazhe foto dhe video, ajo që mund të bëjë për ju është Quik, një zgjidhje e zhvilluar nga GoPro që është falas (në versionin e tij bazë) dhe i lehtë për t’u përdorur. Mund ta gjeni në Play Store dhe në dyqanet alternative, në rast se keni një pajisje pa shërbime të Google.

Pas instalimit dhe drejtimin Quik, shtypni Po, unë kam një GoPro qoftë se ju keni një action cam GoPro dhe doni ta çiftoni atë me aplikacionin, prekni Vetëm telefonit në moment. Pastaj shtypni Guida introduttiva, shtypni Inizia il tour dhe jep lejet e nevojshme për të punuar.

Pastaj, shtypni ikonën e fotografisë (poshtë djathtas), zgjidhni fotot dhe videot që dëshironi të importoni në projekt, duke prekur pamjen paraprake/anteprima të tyre, shtypni simbolin e shigjetës me katrorin (poshtë) dhe prekni butonin Vazhdo/Continua. Tjetra, shtoni titullin e projektit në fushën e duhur të tekstit dhe prekni butonin Ruaj detajet/Salva.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Siç mund ta shihni, aplikacioni ka gjeneruar automatikisht kolazhin e fotove dhe videove të zgjedhura më parë. Për të aplikuar ndryshime në film, trokitni lehtë mbi njërin nga videoklipet, shtypni ikonën e lapsit dhe përdorni funksionet e aplikacionit për të shkurtuar videon ( Prerje ), zmadhoni një detaj ( Kornizë ), aplikoni një filtër, ndryshoni shpejtësinë dhe kështu me radhë. Pasi të keni bërë ndryshimet e nevojshme, klikoni në butonin Ruaj.

Për të redaktuar të gjithë filmin, nga ana tjetër, trokitni lehtë mbi tablonë pranë artikullit në plan të parë, shtypni simbolin e lapsit në ekranin që u hap dhe duke përdorur butonat në pjesën e poshtme, personalizoni temën (ikona e dy yjeve ), kolona zanore (simboli i notës muzikore ), gjatësia e videos (ikona e kronometrit ) dhe formati (simboli i drejtkëndëshit ).

Për të ruajtur ndryshimet e bëra, shtypni butonin Ruaj (lart djathtas) dhe vendosni nëse do të zëvendësoni montimin manual me atë automatike ( Ruaj dhe mbishkruaj ) ose nëse do ta ruani si një element të ri ( Ruaje si të ri ). Për të ruajtur filmin e daljes, shtypni ikonën e shigjetës dhe ruajeni atë në vend (Ruaje në telefon) ose shpërndajeni në internet ( Ndani përmbajtjen ).

App të tjera për të bërë kolazhe fotografish në Android

Ka aplikacione/app të tjera për te bere kolazhe në Android që ia vlen të merren parasysh.

 • Canva – aplikacion shumë i popullarizuar për krijimin e një larmie punimesh grafike, përfshirë kolazhet e fotove. Funksionon pas regjistrimit falas, por unë theksoj se disa modele janë në dispozicion duke u regjistruar për një pajtim duke filluar nga 4.49 €/muaj.
 • Pic Collage – është një tjetër aplikacion i dobishëm që mund të shkarkoni për të krijuar kolazhe fotografish. Mos u mashtroni nga emri i tij, sepse nuk është i njëjti aplikacion që ju thashë për disa rreshta më lart: ai ka ndryshime thelbësore në krahasim me Pics Collage, dhe unë nuk jam thjesht duke iu referuar mungesës së “S” në emrin e saj, por mbi të gjitha ndërfaqja e cila, krahasuar me Pics Collage, është padyshim më e dobët në funksione. Në shikim të parë kjo mund të duket si një tipar negativ, por në të vërtetë është mungesa e shumë funksioneve që e bën atë një zgjidhje veçanërisht të lehtë për t’u përdorur.
 • Google Photos – është aplikacioni i famshëm i Google për menaxhimin e galerisë së fotove dhe rezervimin e tij në internet, i cili gjithashtu ju lejon të krijoni video me foto duke filluar nga temat e paracaktuara.

App për të bërë kolazhe fotografish: iPhone

Nese keni një iPhone (ose një iPad ) dhe a po kërkoni një aplikacion/app për të bërë kolazhe fotografish, më poshtë do ilustroj funksionimin e disa zgjidhjeve të dobishme për këtë qëllim.

Layout from Instagram

Në këtë tutorial kushtuar aplikacioneve më të mira për të bërë kolazhe, nuk mund të mos përfshija Layout from Instagram, një aplikacion i zhvilluar nga Instagram, rrjeti social që i bën imazhet veçantinë e saj kryesore. Aplikacioni është krijuar posaçërisht për ata që duan të postojnë kolazhe në Instagram, por gjithashtu mund ta përdorni për të ruajtur kolazhet në vend ose për t’i postuar në rrjetet e tjera sociale.

Pas instalimit të Layout në “iPhone by” tuaj, shtypni butonin Start/Inizia, jepni lejet e aplikacionit për të punuar dhe zgjidhni burimin nga i cili do të merrni fotot për t’i futur në kolazh: Të Fundit/recenti ose Faces/volti. Pastaj zgjidhni imazhet që preferoni më shumë dhe kolazhi do të kompozohet automatikisht. Tjetra, lëviz nëpër modelet e ndryshme në dispozicion, zgjidh atë që të pëlqen më shumë dhe trokit mbi të për ta përdorur.

Nëse dëshironi, mund të prekni gjithashtu opsionet më poshtë për të zëvendësuar një foto, të aplikoni një efekt pasqyre, të rrokullisni një nga imazhet në kolazh ose të ndryshoni kufirin e kolazhit. Sapo të jeni të kënaqur me rezultatin, shtypni Ruaj artikullin dhe ndani kolazhin tuaj të ri fotografik në Instagram, Facebook ose rrjete të tjera sociale.

Pic Stitch

Nëse po planifikoni të bëni kolazhe duke përdorur si fotografi ashtu edhe video, aplikacioni për ju quhet Pic Stitch. Aplikacioni në fjalë është shumë i shkathët, pasi ju lejon të aplikoni filtra të shumtë (disa falas, të tjerët të disponueshëm si blerje brenda aplikacionit duke filluar nga 4,49 €) dhe të përdorni stile të ndryshme.

Pas instalimit të aplikacionit në pajisjen tuaj, filloni atë dhe zgjidhni një nga shumë modelet/template falas që shfaqen në faqen e parë, duke zgjedhur nga opsionet Classic, Fantasy ose Trending. Sapo të keni zgjedhur modelin, shtypni në një nga kutitë që përbëjnë kolazhin, zgjidhni skedën Foto ose Video (në varësi të përmbajtjes që do të importohet) dhe shtypni në pamjen paraprake të fotove dhe videove që do të importohen projekti.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pastaj, tërhiqni përmbajtjen në kutitë e ndryshme, bëni ndonjë ndryshim duke përdorur butonat në pjesën e poshtme ( Filtri, Pritja, Audio, etj.) Dhe trokitni lehtë mbi artikullin Bërë (lart djathtas).

Vendosni nëse do të ndryshoni cepat e kolazhit tuaj, ngjyrës, kufijve, këndeve, etj. duke përdorur butonat në krye. Në fund, prekni ikonën Ruaj për të ruajtur kolazhin në nivel lokal, ose prekni ikonat e Facebook ose Instagram për ta shpërndarë në internet.

App të tjera për të bërë kolazhe fotografish në iPhone

Disa aplikacione/app të tjera për të bërë kolazhe në iPhone.

 • Canva – Unë tashmë e përmenda këtë zgjidhje në një nga kapitujt e mëparshëm, pasi është gjithashtu në dispozicion për pajisjet Apple. Siç ju thashë më parë, kjo ju lejon të krijoni kolazhe shpejt dhe lehtë, duke filluar nga modelet e gatshme për përdorim. Disa elementë janë në dispozicion vetëm me pajtim në një pajtim, duke filluar nga 4.49 euro/muaj.
 • ShotCut – është një aplikacion që ju lejon të bëni kolazhe nga qindra shabllone të gatshme për përdorim. Disa janë falas, të tjerët kërkojnë një pajtim duke filluar nga 32,99 €/vit.
 • iMovie – Aplikacioni Apple i dedikuar redaktimit, i cili mund të përdoret për të kombinuar foto dhe video duke përdorur një ndërfaqe përdorimi shumë të “pastër”. Eshtë plotësisht falas.

App për te bere kolazhe fotografish në internet

Nëse dëshironi mund të përdorni edhe aplikacione/app për të bërë kolazhe  fotografish në internet. Këto janë shërbime Web që mund të përdoren në të gjithë shfletuesit kryesorë, të cilët janë falas (të paktën në përdorimin e tyre themelor) dhe të lehtë për t’u përdorur.

FotoJet

Një nga aplikacionet më të mira në internet për të bërë kolazhe është FotoJet. Freeshtë falas, funksionon pa regjistrim.

Për ta përdorur atë, së pari lidhuni me faqen kryesore të tij dhe klikoni në butonin Bëni një kolazh/Make a Collage në fund. Pastaj zgjidhni një nga modelet/template në dispozicion midis atyre që i përkasin kategorive të ndryshme që janë të listuara (p.sh. Kolazhi Klasik, Kolazhi Kreativ, etj.). Pasi të zgjidhni modelin për të cilin jeni të interesuar, modifikojeni atë duke përdorur butonat në të majtë: Layout, për të zgjedhur paraqitjen e tij; Foto, për të ngarkuar foto për të shtuar me një tërheqje të thjeshtë; Text, për të futur tekstin; Clipart, për të shtuar afishe dhe ikona; e kështu me radhë.

Kur të jeni të kënaqur me rezultatin, klikoni në butonin Shkarkim/Download (në krye) dhe nga menuja zbritëse që hapet, tregoni emrin për t’i dhënë skedarit të prodhimit dhe formatin në të cilin do ta eksportoni ( JPG ose PNG ) Pastaj klikoni në butonat Shkarkoni dhe Shkarkoni Tani falas/Download e Download for Free Now.

Zgjidhje të tjera për të bërë kolazhe fotografish në internet

Zgjidhje të tjera për të bërë kolazhe fotografish në internet, nëse ajo që përmendëm më sipër nuk ju pëlqen.

 • Canva – ky është versioni në internet i aplikacionit celular me të njëjtin emër që unë kam përmendur tashmë më parë. Siç ju thashë, ju lejon të krijoni kolazhe duke filluar nga modelet e gatshme për përdorim (disa prej të cilave janë të disponueshme vetëm duke u regjistruar për një pajtim duke filluar nga 4.49 €/muaj).
 • Loupe Collage – ju lejon të krijoni kolazhe shumë qesharake, gjithashtu duke përdorur forma kafshësh, shkronja, numra dhe më shumë. Versioni falas i shërbimit ju lejon të shkarkoni imazhe me rezolucion të ulët dhe kolazhet karakterizohen nga një ujëra. Këto kufij mund të hiqen duke marrë një pajtim duke filluar nga 5 dollarë në muaj.
 • Photovisi – një shërbim tjetër online përmes të cilit mund të krijoni kolazhe falas duke përdorur shumë shabllone të dobishëm për këtë qëllim. Aplikoni një ujëra në punën tuaj, të cilën mund ta hiqni duke u regjistruar për një pajtim prej $ 4,99 dollarë në muaj.

App për të bërë kolazhe fotografish: kompjuter

Tani le të shohim disa aplikacione/app për të bërë kolazhe fotografish në një kompjuter. Nëse e shihni më të përshtatshme për të vepruar nga PC-ja juaj, jam i sigurt që do të vlerësoni shumë zgjidhjet e dhëna më poshtë.

CollgeIt (Windows/macOS)

Një nga zgjidhjet më të mira për desktop për të bërë kolazhe është CollageIt. Ky program është falas dhe i disponueshëm si për Windows ashtu edhe për macOS. Para se të shpjegoj se si funksionon, unë dua t’ju them se për të hequr disa kufizime, siç është pamundësia për të prerë fotot për t’u shtuar në kolazh, duhet të blini versionin e paguar, i cili kushton 29,90 $.

Së pari, shkarkoni CollageIt në kompjuterin tuaj: për ta bërë këtë, shkoni në faqen e tij zyrtare dhe klikoni në butonin Shkarko/Download për sistemin operativ në përdorim në PC tuaj.

Kur shkarkimi të përfundojë, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni skedarin.exe që sapo keni marrë, klikoni butonat Po dhe OK, vendosni shenjën pranë formulimit Unë i pranoj kushtet e marrëveshjes së licencës, klikoni butonin Next katër herë në një rresht dhe klikoni mbi Instalo dhe Përfundo, për të përfunduar procedurën.

macOS, nga ana tjetër, hapni paketën.dmg që shkarkuat, tërhiqni ikonën CollageIt në dosjen MacOS Applications, shkoni te dosja në fjalë, klikoni me të djathtën në ikonën e programit dhe zgjidhni artikullin apri/open dy herë me radhë (kjo duhet të bëhet vetëm në vrapimin e tij të parë për të “anashkaluar” kufizimet e Apple për programet e zhvilluesve jo të çertifikuar).

Pasi programi të jetë instaluar dhe filluar, zgjidhni modelin që dëshironi të përdorni nga ato që janë në dispozicion, tërhiqni fotot me të cilat dëshironi të krijoni projektin në të majtë të dritares dhe rregulloni parametrat e kësaj të fundit, duke përdorur cilësimet që mund të jenë ndryshuar nga skedat Layout dhe Photo të vendosura në të djathtë. Në anën tjetër, duke përdorur butonat Sfond dhe Miks, mund të ndryshoni përkatësisht ngjyrën e sfondit të kolazhit dhe rregullimin e imazheve.

Kur të keni mbaruar punën tuaj, klikoni në butonin Eksport dhe ruajeni kolazhin në vend ose ndani atë përmes opsioneve të disponueshme për ndarje me përdoruesit e tjerë.

App të tjera për te bere kolazhe fotografish në kompjuter

Përfundoj udhëzuesin duke renditur aplikacione/app të tjera për të bërë kolazhe fotografish në kompjuter.

Shape Collage ( Windows/macOS/Linux ) – është një program falas që ju lejon të krijoni kolazhe fotografike të bukura në vetëm disa klikime dhe është i pajtueshëm me të gjitha sistemet kryesore operative të kompjuterit: Windows, macOS dhe Linux. Freeshtë falas (nëse përdoret për qëllime personale), por shënon në ujë kolazhet dhe nuk ju lejon të modifikoni lirshëm imazhet që zgjidhni, për shembull duke i rrotulluar ose lëvizur ato.

 • Kolagerator ( Windows/macOS ) – është një program falas, i disponueshëm si për Windows ashtu edhe për macOS, i cili ju lejon të krijoni kolazhe duke përdorur modele të përshtatshme të gatshme për përdorim.
 • Photoshop ( Windows/macOS ) – nuk ka nevojë për prezantim: është softueri më i mirë për redaktimin e fotove aktualisht i disponueshëm në treg i cili, nëse është e nevojshme, mund të përdoret gjithashtu për të bërë kolazhe fotografish.