Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te blesh kriptovalute/Bitcoin me eToro. Ajo eshte nje nga kompanite me te rendesishme dhe te sigurta ne sektotin e kriptovalutave. Me eToro mund te blihen dhe shiten shume strumente financiare por ajo gjithashtu ofron disa zgjidhje interesante per bitcoin dhe shume kriptovaluta te tjera. Ne fakt ju lejon të analizoni tregun e kriptove në kohë reale dhe të investoni në të në një mënyrë shumë të thjeshtë, me mundësinë për të parë se çfarë po bëjnë tregtarët më të mirë dhe t’i kopjoni levizjet e tyre nese deshironi. Duke tregtuar bitcoin me eToro ju keni mundësinë të blini dhe të shisni kripto të vërteta pa tarifa depozitash dhe duke përdorur një gamë të gjerë sistemesh pagesash.

Ekziston gjithashtu një app per telefon. Hapja e një llogarie në eToro është falas dhe duhen vetëm disa sekonda për ta bërë këtë. Për më tepër, ju keni akses në një llogari demo me 100,000 dollarë fonde virtuale për t’u përdorur për të testuar shërbimin pa investuar në të vërtetë. 

Permbajtja

Çfarë eshte bitcoin

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Përpara se të shpjegojme në detaje se si te blesh kriptovalute/bitcoin me eToro, eshte mire qe te fillojme duke shpjeguar bazat.

Bitcoin eshte një kriptovalute, domethënë një monedhë virtuale që mund të përdoret për blerjen e shumë produkteve dhe shërbimeve, jo vetëm në internet, por edhe në botën reale”(gjithnjë e më shumë dyqane i pranojnë ato në të gjithë botën). Karakteristika kryesore e tyre është ajo e të qenit një monedhë e decentralizuar, pra të mos paturit e një banke qendrore që vepron si ndërmjetëse midis njerëzve që e përdorin atë. Kjo është e mundur falë përdorimit të një rrjeti peer-to-peer, të quajtur Bitcoin (me B te madhe ndryshe nga emri i monedhës) dhe një teknologji të quajtur blockchain.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Blockchain është një lloj libri, i ndarë midis të gjithë përdoruesve të rrjetit Bitcoin, në të cilin regjistrohen të gjitha transaksionet e kryera. Siç sugjeron emri, ai përbëhet nga një zinxhir blloqesh në të cilat çdo bllok përmban të dhënat e bllokut të mëparshëm, një numër fiks monedhash (i cili ndryshon me kalimin e viteve) dhe çelësat kriptografikë publikë të palës që kryen transaksione.

Për të shtuar blloqe të reja është e nevojshme të kryhet i ashtuquajturi mining: një aktivitet që konsiston në sulmimin e të dhënave të mbrojtura me kriptografi bazuar në algoritmin SHA-256 nëpërmjet teknikës brute force, pra duke bërë CPU ose GPU të një kompjuteri qe te ekzekutoj llogaritje shumë komplekse (prandaj përkufizimi kriptovalute).

Ndër të gjithë ata që arrijnë të bëjnë fillimisht llogaritjet e duhura dhe të kryejnë këtë sulm, zgjidhet një përdorues: nëse përmbajtja e bllokut të tij përputhet me blloqet e përdoruesve të tjerë (domethen përmban të njëjtat transaksione dhe për rrjedhojë, nuk është ngatërruar) shtohet në blockchain. Në këmbim, përdoruesi merr bitcoin të rinj si shpërblim.

Bitcoins ruhen në portofole dixhitale, të quajtura wallet, të nevojshme për të marrë pjesë në rrjetin Bitcoin dhe për të shkëmbyer monedhën e lartpërmendur. Këto të fundit nuk janë asgjë më shumë se programe kompjuterike ose aplikacione për telefonat inteligjentë dhe tabletët në të cilat krijoni portofolet tuaja të kriptomonedhave, secila prej të cilave me një adresë unike të dobishme për identifikimin e saj në rrjetin peer to peer që përdoret për shkëmbimin e bitcoin.

Është e rëndësishme të dini se një numër prej 21 milionë bitcoin pritet të mund të minohen dhe qarkullojnë në përgjithësi (pasi të arrihet, nuk do të jetë më e mundur të minohen bitcoin të rinj) dhe se çdo katër vjet sasia e monedhave të gjeneruara përgjysmohet. Kjo do të thotë se sa më shumë kohë kalon, aq më e vështirë bëhet kryerja e mining, pasi llogaritjet për kompjuterët për të shtuar bllokun e tyre në blockchain dhe për këtë arsye për të marrë shpërblimin e bitcoin, bëhen gjithnjë e më komplekse.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kjo çon gjithashtu në një shpenzim gjithnjë në rritje të energjisë së nevojshme për të kryer aktivitetin mining dhe në faktin se edhe sot, me kompjuterët e zakonshëm shtëpiak është praktikisht e pamundur të minohet bitcoin me përfitim. Prandaj kane lindur edhe aglomerate harduerike të destinuara pikërisht për këtë qëllim, shpesh të vendosura në vende ku energjia është e lirë dhe ku ekziston mundësia për të mos ndotur shumë nëpërmjet përdorimit të burimeve të energjisë të rinovueshme.

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Shkurtimisht, mining i bitcoin është një aktivitet i kufizuar tani në një numër relativisht të vogël përdoruesish, të cilët duhet të kene nje paisje në lartësinë e detyrës. Megjithatë, çdokush mund të blejë bitcoin që tashmë janë minuar ose të investojë në bitcoin, duke bërë potencialisht një fitim nga trendi i tyre i tregut.

Në këtë drejtim, duhet mbajtur mend se kriptovalutat janë shumë të paqëndrueshme dhe se kriptoasetet nuk janë të rregulluara në disa vende të BE-së dhe në Mbretërinë e Bashkuar (ku ato mbeten krejtësisht të ligjshme, por nuk ka mbrojtje të konsumatorit në transaksionet që përfshijnë ato). Me pak fjalë, investimi në bitcoin e ekspozon kapitalin tuaj ndaj rrezikut të plotë: kjo është mirë që ju ta dini përpara se të provoni një investim të këtij lloji.

Thënë këte, nëse doni të investoni në bitcoin, eToro është sigurisht një nga zgjidhjet më të mira për ta bërë këtë. Kjo sepse përfshin gjithçka që ju nevojitet për të hedhur hapat tuaj të parë në botën e kriptove dhe për t’u bërë, me kalimin e kohës, investitorë gjithnjë e më të vetëdijshëm: është një ndërmjetës i autorizuar nga CySEC për Evropën dhe që nga viti 2017, lejon tregtimin e kriptomonedhave në një mënyrë të thjeshtë dhe në mënyrë transparente (pa komisione, ju paguani vetëm spread-et); pastaj ofron një shkëmbim për blerjen e bitcoin dhe kriptomonedhave të tjera me monedhën tradicionale. Për më tepër, falë aplikacionit eToro për Android dhe iPhone, ju lejon të keni një portofol të sigurt me mbështetje për mbi 120 kriptovaluta.

Bitcoins nuk janë e vetmja kriptomonedhë ekzistuese: ka shumë të tjera, të gjitha të bazuara në një funksionim të ngjashëm; altcoin janë të përcaktuara (d.m.th. monedha alternativemonedha alternative) dhe eToro ju lejon të investoni në shumë prej tyre, duke përfshirë EthereumRippleBitcoin Cash dhe Dogecoin, duke ju lejuar gjithashtu të monitoroni përparimin e tyre në kohë reale dhe të blini wallet të parapaketuara, të quajtura CopyPortfolios, që përmbajnë kriptoasetet me performancën më të mirë. Përveç kësaj, ju lejon të investoni në aksione, mallra, indekse të aksioneve, ETF dhe monedha.

Duke vazhduar të lexoni, do të zbuloni si të investoni në bitcoin me eToro. Nëse, përpara se të filloni, dëshironi ta thelloni më tej temën, ju ftoj të konsultoni këtë faqe eToro e cila flet për mënyrën e blerjes së bitcoin për herë të parë.

Si te investosh ne Bitcoin me eToro

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Nëse qëllimi juaj është të tregtoni me bitcoin, më poshtë do të mësoni se si ta bëni këtë lehtësisht me eToro, i cili ju lejon të investoni në blerjen e kriptove reale me një gamë të gjerë opsionesh pagese, duke përfshirë kartat e kreditit dhe PayPal, ose për të shitur përmes CFD-ve nëse pritet një rënie dhe ju dëshironi të përfitoni nga ky trend.

eToro ofron gjithashtu shumë mjete falas të kërkimit dhe analizës së tregut, ofron portofole të parapaketuara që përmbajnë kriptoasetet me performancën më të mirë dhe ju lejon të kontaktoni me tregtarë të tjerë të kriptove për të kopjuar ndoshta portofolet e tyre. Është gjithashtu e mundur të praktikohet nëpërmjet një llogarie demo tregtare me 100,000 dollarë në fonde virtuale.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Investimi në kriptovaluta në eToro nuk parashikon tarifa depozitash: ju paguani vetëm spread-et (diferenca midis çmimit të blerjes dhe shitjes). Në rast fitimesh mund të jetë e nevojshme të paguhet një normë prej 26%.

Pasi kemi bërë sqarimet e nevojshme më sipër, le të marrim masa dhe të shohim se si të investojmë në bitcoin në eToro. Do të përdorim faqen e internetit eToro për udhezuesin, por ju gjithashtu mund të bëni gjithçka nëpërmjet aplikacionit celular eToro për Android dhe iPhone/iPad.

Hap llogarinë tende

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Hapi i parë që duhet të bësh per te mesuar se si te blesh kriptovalute/bitcoin me eToro është të hapesh një llogari në eToro. Për të përfunduar procedurën, do t’ju duhet të keni pranë një dokument identiteti të vlefshëm dhe vërtetim të vendbanimit tuaj (p.sh. një faturë komunale ose deklaratë bankare në emër të personit që hap llogarinë) dhe disa minuta kohe.

Pastaj, lidhuni me faqen zyrtare të eToro (ose hapni aplikacionin e smartphone) dhe klikoni në butonin e regjistrimit. Futni emrinemailin dhe fjalëkalimin tuaj, pranoni termat dhe kushtet dhe politikën e privatësisë duke shënuar kutitë përkatëse dhe duke klikuar në butonin Krijo llogari/Crea account. Përndryshe, gjithashtu mund të identifikoheni shpejt me një llogari Google ose Facebook.

Më pas, vërtetoni identitetin tuaj duke vizituar linkun e konfirmimit që keni marrë me email dhe vendosni nëse do të filloni të praktikoni me llogarinë e tregtimit demo me 100,000 dollarë fonde virtuale të disponueshme nga eToro ose nëse do të verifikoni llogarinë tuaj, në mënyrë që të mund të depozitoni para dhe te filloni të investoni. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin e duhur në panelin e eToro dhe plotësoni formularin që ju propozohet me informacionin personal të kërkuar.

Më pas, jepni adresën tuaj, numrin tuaj të ID-së dhe tregoni shkallën e përvojës suaj të investimit duke iu përgjigjur pyetjeve që ju bëhen për këtë temë. Specifikoni gjithashtu se në cilat asset planifikoni të investoni, për sa kohë planifikoni të mbani pozicionet tuaja të hapuraqëllimet tuaja (p.sh. kthimet afatshkurtra, të ardhurat shtesëplanet për të ardhmen ose kursimet).

Më pas, tregoni se sa planifikoni të depozitoni në llogarinë tuaj gjatë vitit dhe cili skenar rreziku/shpërblim do të përshkruante më mirë pritshmëritë tuaja vjetore të investimeve me eToro. Përgjigjuni pyetjeve në lidhje me aktivitetet tuaja dhe të familjes suaj që ju propozohen (këto janë pyetje që eToro duhet t’i bëjë me ligj dhe të gjitha informacionet e dhëna janë konfidenciale) dhe tregoni burimet tuaja të të ardhuraveçfarë pune bëni, emrin dhe adresën e punëdhënësit, të ardhurat tuaja neto vjetore dhe paratë tuaja totale (informacion i përdorur nga eToro për të siguruar që klientët e saj të investojnë bazuar në disponueshmërinë e tyre aktuale).

Pas këtyre hapave, ju jeni gati për të depozituar dhe investuar në bitcoin, por me një kufi depozite prej 2000 dollarë: nëse dëshironi ta hiqni atë, duhet të verifikoni profilin tuaj duke futur numrin tuaj celular (do të merrni një kod verifikimi me SMS në futni në fushën eToro), ngarkoni fotot e kartës tuaj të identitetit ose pasaportës, duke ofruar dëshmi të adresës suaj (p.sh. një faturë shërbimi ose deklaratë bankare në emrin tuaj).

Depozito fonde

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Hapi i dyte per te mesuar se si te blesh kriptovalute/Bitcoin me eToro eshte Depozitimi i fondeve. Kjo është nje procedure e thjeshte dhe nuk parashikon tarifa që duhet të paguhen. Thjesht klikoni në butonin e duhur në menunë eToro, tregoni shumën që do të ngarkohet (minimumi 50 dollarë), zgjidhni një mënyrë pagese nga karta krediti/debitiPayPalRapid Transfer, Skrilltransferta bankare dhe futni të dhënat përkatëse.

Nëse dëshironi, pasi të keni bërë depozitën e parë të miratuar me kartë krediti ose debiti, mund të vendosni edhe depozitime periodike duke shkuar te menuja Cilësimet/Impostazioni > Pagesat/Pagamenti e eToro.

Sa për tërheqjet, e njëjta gjë vlen: pasi të zgjidhni artikullin e duhur nga menuja eToro, thjesht shkruani shumën që kërkoni dhe konfirmoni duke përdorur butonin e duhur. Duhet të tërhiqen një minimum prej 30 dollarësh dhe aplikohet një tarifë fikse prej 5 dollarësh.

Bej trading me bitcoin

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Tani ne kete udhezues qe shpjegon se si te blesh kriptovalute/bitcoin me eToro do flasim per investimet në bitcoin. Ju mund të kërkoni drejtpërdrejt emrin e aktivit/asset në fjalë përmes shiritit në krye dhe të zgjidhni rezultatin përkatës (BTC).

Kjo do të hapë faqen e dedikuar për bitcoin, e ndarë në skeda: Feed me postimet më të fundit nga tregtarët eToro dedikuar kriptomonedhës në fjalë; Statistikat me një pasqyrë të performancës së aktivit/asset në kohë dhe të dhëna të tilla si vlerësimi 52-javor, kapitalizimi i tregut, pozicioni në treg, kthimi 1-vjeçar dhe shumë informacione të tjera të dobishme; Grafike; me grafikë të dobishëm për analiza teknike (të personalizueshme me funksionin ProCharts, për të parë instrumente të shumta në të njëjtën kohë ose për të parë të njëjtin instrument duke përdorur parametra të ndryshëm); në fund, skeda Kërko/Ricerca ju lejon të keni një analizë teknike dhe themelore me tendencën e aktivit/asseteve dhe parashikimet e analistëve (përfshin gjithashtu aktivitetet e hedge funds, transaksionet e brendshme dhe shumë informacione të tjera).

Për të investuar në bitcoin, klikoni në butonin e duhur dhe zgjidhni nëse do të blini apo shisni aktivin/asetet, duke zgjedhur një nga skedat e disponueshme në kutinë që hapet. Specifikoni shumën për të investuar (nëse jeni duke shitur, tregoni pragun pas të cilit duhet të mbyllni transaksionin në rast humbjeje) dhe klikoni në butonin Hap pozicionin/Apri posizione.

Duke përdorur menunë Investi/Ordine (lart djathtas) mund të hapni gjithashtu një porosi në pritje/ordine in attesa: kjo do ta shndërrojë në mënyrë efektive porosinë në një pozicion të hapur kur tregu të arrijë çmimin që keni caktuar. Per me shume lexoni ketu.

Theksoj gjithashtu se eToro ju lejon të menaxhoni rrezikun duke vendosur parametrat Stop Loss dhe Take Profit: i pari ju lejon të vendosni shumën maksimale për të humbur dhe mbyllni automatikisht pozicionin nëse humbja arrin këtë kufi; e dyta është të vendosni një objektiv fitimi, kështu që ju mund të mbyllni një transaksion me një normë specifike nëse çmimi lëviz në favorin tuaj.

Pasi të vendoset porosia, do ta gjeni në Portofolin tuaj, të aksesueshëm nga menuja eToro. Ky i fundit tregon paratë e disponueshmetotalin e kapitalit të investuarfitimin dhe ndahet në seksione të ndryshme: në skedën Cronologia do të gjeni listën e të gjitha operacioneve të kryera; në Portofoli do të gjeni të gjitha asetet që përbëjnë portofolin tuaj me trendin e tyre në kohë reale (dhe aftësinë për të filtruar pamjen dhe për të vendosur sinjalizimet e çmimeve); së fundi, ekziston skeda Porositë/Ordini e cila ju lejon të shikoni dhe menaxhoni porositë e bëra.

Është e mundur të mbyllni një pozicion ose të anuloni një porosi duke e zgjedhur atë, duke klikuar në X të kuq dhe më pas duke zgjedhur artikullin që lidhet me mbylljen ose anulimin. Per me shume lexoni këtu.

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Nëse dëshironi të zgjeroni investimet tuaja në kripto, ju rekomandoj t’i hidhni një sy seksionit të kërkimit/cerca të eToro, ku do të gjeni mundësi të ndryshme investimi në tregjet globale (përfshirë ato që lidhen me kriptovalutat), por mbi të gjitha CopyPortfolios: portofol pa komisione shtesë te paketuar nga tregtarët më të mirë të eToro. CopyPortfolios më të njohur të kriptove janë: Crypto-currency që përmban BTC dhe ETH; Napoleon-X i cili përmban tezos (XTZ) dhe EOS dhe CryptoPortfolio, bazuar në kapitalin e tregut të kriptos më të përdorur.

Për të investuar në CopyPortfolios ju vetëm duhet të zgjidhni atë që ju intereson, klikoni në butonin Invest dhe bëni depozitën tuaj.

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Një tjetër këshillë që dua t’ju jap është t’i hidhni një sy aktiviteteve të tregtarëve kryesorë të eToro, të cilat mund t’i gjeni në seksionin eToro CopyTrader. Duke përdorur menutë e sipërme, ju mund të filtroni tregtarët bazuar në origjinën e tyre, tregjet në të cilat ata investojnë (përfshirë atë Crypto) dhe fitimet e marra me kalimin e kohës.

Për çdo tregtar, ashtu si me aktivet/asset, do të mund të shihni grafikët dhe të dhënat e performancës dhe të bëni investimin tuaj duke kopjuar portofolin e tij.

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Për të kopjuar portofolin e një tregtari, klikoni në butonin e duhur dhe zgjidhni nëse do të kopjoni trade e hapura ose vetëm ato që do të hapë dhe nëse do të ndaloni kopjimin nëse vlera e kopjes bie nën një kufi. Per me shume lexoni këtu.

Si në rastin e CopyPortfolios ashtu edhe në rastin e Copy Trading, ju do të gjeni të gjitha investimet tuaja në portofolin eToro, në mënyrë që të monitoroni dhe menaxhoni të gjitha pozicionet e hapura.

Si te blesh kriptovalute/bitcoin me eToro

Si te blesh kriptovalute / Bitcoin me eToro

Tani jemi ne piken e udhezuesit ku do shpjegojme se si te blesh kriptovalute/bitcoin me eToro. Nëse dëshironi të blini bitcoin në këmbim të eurove ose një monedhe tjetër, mund të mbështeteni me siguri te eToro. Për të ruajtur bitcoin-et tuaja, mund të instaloni aplikacionin eToro për Android dhe iPhone, në mënyrë që të merrni portofolin/wallet tuaj dhe të ruani bitcoin ose kriptovaluta të tjera. Persa i përket kostove, këto janë transparente dhe të treguara qartë në momentin e transaksionit.

Aplikacioni eToro

Menyra me e thjeshte se si te blesh kriptovalute/bitcoin me eToro eshte duke instaluar aplikacionin eToro për Android dhe iPhone. Për të filluar, instaloni aplikacionin nga dyqani i pajisjes tuaj duke përdorur lidhjet që sapo ju dhashë.

Pasi të jetë bërë kjo, nisni aplikacionin dhe identifikohuni me llogarinë tuaj eToro: nëse nuk e keni ende një të tillë, mund të regjistroheni duke ndjekur udhëzimet që ju dhashë më parë (hapat që duhet të ndërmerrni janë të njëjta si për sitin e internetit). Në këtë pikë, pranoni kushtet e përdorimit, duke kontrolluar kutinë e duhur, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe filloni krijimin e portofolit/wallet tuaj duke shtypur butonin e duhur në skedën Crypto.

Në ekranin tjetër, zgjidhni kriptomonedhën për të cilën do të krijoni portofolin, në këtë rast BTC, dhe kaq. Tani ju vetëm duhet të zgjidhni wallet BTC që sapo keni krijuar, shtypni butonin Buy BTC dhe blini bitcoin me një kartë krediti duke vendosur EUR/$ si monedhën për t’u përdorur dhe BTC si kripto për të blerë.

Në ekranin e wallet mund të shtypni gjithashtu butonin Merre/Receive dhe të shikoni adresën e wallet dhe kodin QR për të marrë kriptovaluta nga përdoruesit e tjerë. Nga ana tjetër, butoni Dërgo/Send ju lejon të bëni pagesa me kriptomonedhë për përdoruesit e tjerë.

Nëse dëshironi të tregtoni ose shkembeni kripto, shkoni te skeda Trades, ku do të gjeni një përmbledhje të kriptomonedhave në të cilat keni investuar ose, si alternativë, butonin Explore Crypto për të eksploruar kriptoasetet në eToro dhe për të investuar në to.

Nëse ndonjë nga hapat nuk është i qartë për ju ose keni nevojë për më shumë informacion rreth aplikacionit, konsultohuni me faqen zyrtare të eToro.

Për më shumë informacion

Nese dëshironi të dini edhe më shumë se si funksionon eToro, ju rekomandoj që të konsultoheni me qendrën zyrtare të ndihmës eToro, e cila përmban përgjigjet për të gjitha pyetjet më të shpeshta për funksionimin e shërbimit dhe dhjetëra artikuj informues.

Dhe nëse keni nevojë të vini në kontakt të drejtpërdrejtë me eToro, ju lutemi vini re se në këtë faqe mund të hapni një ticket mbështetëse dhe se biseda e drejtpërdrejtë eToro/live chat di eToro është e disponueshme nga e hëna në të premte 24 orë në ditë.

Platforma te tjera ku te blesh kriptovalute

Pasi shpjeguam ne detaje te gjitha hapat se si te blesh kriptovalute/bitcoin me eToro, me poshte po ju tregojme nje foto me listen e platformave me te mira per te investuar ne kriptovalute.

Emrat e tyre jane te renditura sipas vleresimit, nga me e sigurta deri te ajo qe vleresohet me pak, ndaj ju ngelet juve te zgjidhni. Gjithashu per secilen tregohet vlera e depozites minimale qe lejohet. Nese keni interes shkoni ne faqen e platformes qe ju intereson duke kerkuar emrin e saj ne Google dhe me pas lexoni informacionet e detajuara mbi te.

Shenim: informacioni në këtë artikull ka vetëm qëllim informativ dhe nuk mbajme pergjegjesi mbi perdorimin qe mund ti beni.