Si funksionon Twitch

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si funksionon Twitch, duke ju treguar se si të përfitoni nga të gjitha veçoritë e ofruara nga ky shërbim i famshëm i transmetimit të videove ne pronesi te Amazon. Do flasim gjithashtu per cmimet per te shikuar permbajtjet e sherbimit si dhe menyrat per te fituar parà. Per detajet, vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Informacion paraprak

Përpara se të hyjmë në detajet e procedurës se si funksionon Twitch, duket e rëndësishme t’ju shpjegojme se për çfarë lloj shërbimi po flasim, t’ju tregojme se cilat pajisje janë të përputhshme me të dhe me çfarë çmimesh është shikimi i përmbajtjes në platformë. Më poshtë do të gjeni të gjithë informacionin që ju nevoitet.

Çfarë është Twitch

Si funksionon Twitch

Twitch është një nga platformat më të njohura të transmetimit të videove/streaming video në botë. Megjithatë, ndryshe nga faqet e tjera si YouTube, këtu përmbajtjet kryesore jane ato live/drejtperdrejt, ku personazhet që popullojnë platformën tregojnë përmbajtje kryesisht të lidhura me lojrat ne kompjuter dhe playstation etj.

Prandaj, Twitch është shtëpia e lojtarëve, vendi ku mund të gjeni lojëra live dhe kopje të të gjitha lojërave më të fundit të lëshuara në treg. Me pak fjalë, një vend i përsosur për të marrë një ide rreth një loje të veçantë përpara se ta blini atë dhe për të diskutuar me përdoruesit e tjerë përmes bisedës të integruar në shërbim.

Pajisjet e përputhshme

Si funksionon Twitch

Si një shërbim transmetimi, ka shumë pajisje të pajtueshme me Twitch. Mënyra kryesore për të hyrë në përmbajtjen e Twitch është përdorimi i një shfletuesi/browser nga kompjuteri dhe lidhja me faqen zyrtare të Twitch. Përveç kësaj, ekziston edhe një client zyrtar për Windows dhe macOS, i cili lehtëson aksesin në platformë nga një kompjuter.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Twitch ofrohet në formën e një aplikacioni për Android dhe iOS. Gjithashtu mund te perdoret permes PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 dhe dongles NVIDIA Shield dhe HDMI si Chromecast dhe Amazon Fire TV Stick

Çmimet

Si funksionon Twitch

Karakteristikat e ofruara nga Twitch janë të shumta dhe përfshijnë gjithashtu aftësinë për të mbështetur transmetuesin/streamer tuaj të preferuar, duke marrë një falënderim ose përfitime ekskluzive në këmbim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shërbimi ju mundëson të shijoni të gjitha përmbajtjet falas, por me shfaqjen e reklamave. Për të eliminuar këtë kufi, ekzistojnë nenshkrime (sub) kanalesh, të cilat ju lejojnë të hiqni plotësisht reklamat nga kanali i zgjedhur dhe të merrni përfitime ekskluzive në lidhje me të. Nenshkrimet (sub) janë në dispozicion në paketat e mëposhtme.

Niveli 1: 4.99 euro në muaj. Niveli 2: 9,99 € në muaj. Niveli 3: 24.99 euro në muaj.

Por kini kujdes: nëse vendosni të abonoheni përmes një pajisjeje Android, kostot mund të jenë më të larta, pasi faturimi bëhet përmes Google Play Store. Për më shumë informacion, ju ftoj t’i hidhni një sy udhëzimeve të Twitch. Prandaj, këshilla jone është të abonoheni përmes kompjuterit. Metodat e pranuara të pagesës janë kartat e kreditit/debitit VISAMasterCardAmerican Express dhe DISCOVER dhe llogarisë PayPal.

Abonimet në thelb ofrojnë shikim pa reklama të transmetimeve të drejtpërdrejta/live, por transmetuesi mund të vendosë të tërheqë përdoruesit që të abonohen duke futur përfitime shtesë, të tilla si distinktivë të veçantë dhe emoticon. Fatkeqësisht, nuk mund të jemi më te saktë, pasi çdo kanal është i ndryshëm nga të tjerët.

Si funksionon Twitch

Pastaj është abonimi Twitch Prime, i cili garanton një abonim (sub) falas në muaj dhe mundësinë për të hyrë në lojëra dhe artikuj dixhitalë për kompjuterin tuaj. Twitch Prime përfshihet në abonimin e Amazon Prime dhe për këtë arsye kostoja e tij është 36 euro në vit ose 4.99 euro në muaj.

Abonimet duhet të dallohen nga dhurimet të cilat nga ana tjetër, siç kuptohet lehtë, janë një ndihmë vullnetare për transmetuesin e preferuar dhe nuk japin avantazhe të veçanta, as nuk heq reklama. Donacionet gjithashtu nuk zbatohen drejtpërdrejt nga Twitch, por shpesh pranohen nga krijuesit e përmbajtjes përmes shërbimeve të jashtme, si PayPal. Nuk mund të jemi te saktë për koston e donacioneve, pasi ato trajtohen ndryshe nga çdo transmetues individual.

Së fundi, një mënyrë tjetër për të mbështetur transmetuesin tuaj të preferuar është të blini bit. Kjo e fundit nuk eshte gjë tjetër veçse një lloj monedhe virtuale Twitch, e cila mund të blihet me para reale. E thënë thjesht, përdoruesi përdor një emoticon në chat që ai ka blerë dhe transmetuesi merr para bazuar në atë se sa ka paguar shikuesi. Në këtë rast, përdoruesi merr një emblemë të veçantë që do të shfaqet pranë emrit të tij në bisedë. Më poshtë do të gjeni çmimet që lidhen me bit të ndryshëm, të cilët mund të blihen përmes PayPal ose Amazon Payments.

100 bit: 2,03 €. 500 bit: 8,13 €. 1000 bit: 11,18 €. 1500 bit: 21,85 €. 5000 bit: 70,65 €. 10,000 bit: 137,75 €. 25,000 bit: 336,71 €.

Çmimet që kam renditur janë treguese, pasi ato shpesh ndryshojnë në varësi të vendimeve të Twitch. Për të gjithë informacionin përkatës, ju rekomandojme të konsultoni udhëzimet zyrtare të Twitch.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si të përdoresh Twitch

Twitch ofron shumë mundësi për të ndërvepruar me transmetuesit tuaj të preferuar, për të parë përmbajtje ose për të krijuar tuajen, ndaj është shumë e lehtë të humbesh në menutë e ndryshme të shërbimit. Në kapitujt në vijim do të shpjegojme se si të lëvizni më lehtë midis shumë veçorive të ofruara nga platforma në pronësi të Amazon.

Si të regjistrohesh në Twitch

Si funksionon Twitch

Mundësia për të parë video dhe transmetime të drejtpërdrejta në Twitch është gjithashtu e hapur për jo-abonentët e shërbimit, por për të përfituar nga veçoritë e avancuara të platformës, si abonimet, duhet të regjistroni një profil (të lidhur me platformën Amazon).

Për ta bërë këtë, thjesht duhet të lidheni me faqen zyrtare të Twitch dhe të zgjidhni artikullin Subscribe/Iscriviti që ndodhet lart djathtas. Në këtë pikë, hyni me Facebook ose shkruani emrin e përdoruesitfjalëkaliminadresën e emailit dhe datën e lindjes në formën e duhur, më pas klikoni në butonin Subscribe/Iscriviti, të cilin do ta gjeni më poshtë.

Përndryshe, nëse preferoni të veproni nga aplikacioni Twitch për Android ose iOS, shtypni butonin Subscribe/Iscriviti dhe plotësoni formularin që ju propozohet.

Në çdo rast, do të merrni një email konfirmimi: do t’ju duhet të klikoni në linkun që gjendet në të për të verifikuar llogarinë tuaj dhe të filloni të përdorni Twitch.

Shfleto Twitch

Si funksionon Twitch

Pasi të jeni regjistruar në Twitch, jeni gati të filloni të përdorni shërbimin. Pasi të jeni identifikuar, duke futur adresën e e-mail dhe fjalëkalimin e llogarisë suaj dhe duke klikuar në artikullin Accedi, Twitch do te paraqese një grup faqesh me përmbajtje të drejtpërdrejtë/live për t’u parë. Duke shtypur njërën prej tyre, mund të filloni të shikoni transmetimin e tij të drejtpërdrejtë dhe mund të zgjidhni ikonën e zemrës lart djathtas për t’u ruajtur në shiritin në të majtë (në PC) ose në faqen kryesore (në pajisjet celulare).

Nëse dëshironi të zbuloni se çfarë përmbajtje është e disponueshme në platformë, shtypni artikullin Browse/Sfoglia dhe zgjidhni lojën ose temën që dëshironi të shihni në transmetimin e drejtpërdrejtë: Twitch do t’ju tregojë kanalet më të përshtatshme bazuar në vendin dhe interesat tuaja.

Pasi të keni nisur përmbajtjen e interesit tuaj, mund të shkruani një koment në bisedë ose të ndryshoni cilësimet në lidhje me cilësinë e videos duke shtypur në ikonën e ingranazhit. Numri që tregohet poshtë majtas në telefon dhe poshtë djathtas në PC tregon se sa shikues po e shikojnë transmetim e drejtpërdrejtë.

Si funksionon Twitch

Nëse jeni të interesuar të rishikoni një përmbajtje ose një video të publikuar nga një kanal, duhet të futni ne profilin e interesit tuaj dhe të zgjidhni skedën Video. Nga këtu do të keni mundësi të përdorni transmetimetklipet dhe permbajtjet kryesore ne lidhje me kanalin. Në rast se nuk e dini, klipet janë regjistrime të shkurtra të bëra nga përdoruesit gjatë një live, të cilat shpesh përdoren për të ruajtur momentet më qesharake ose më interesante të live.

Më pas klipet e krijuara nga përdoruesit ngarkohen në kanalin e transmetuesit dhe mund të shihen nga të gjithë përdoruesit e tjerë. Për të krijuar një klip, duhet të klikoni në ikonën e ciak që shihni gjatë luajtjes së përmbajtjes në Twitch. Për të gjitha detajet mbi klipet, konsultoni udhëzimet zyrtare të Twitch.

Si funksionon Sub ne Twitch

Si funksionon Twitch

Një nga mënyrat më të njohura për të mbështetur transmetuesin tuaj të preferuar është të abonoheni në kanalin e tyre. Ka dy mënyra për ta bërë këtë: Segui (follow) dhe nenshkrimi (sub). Metoda e parë është falas dhe ju lejon vetëm të ruani një kanal, në mënyrë që ta mbani atë të monitoruar dhe ta shihni të shfaqet në faqen kryesore të Twitch.

Abonimet (sub), paguhen (siç shpjegohet edhe në kapitullin e lidhur me çmimet e Twitch dhe garantojnë shikimin e transmetimit pa reklama (me përjashtime të rralla), akses në distinktivët e veçantë (të cilët shfaqen pranë emrit të përdoruesit kur shkruan në chat), aftësia për të përdorur emoticon të personalizuar dhe aftësia për të biseduar vetëm me te abonuarit e tjerë, në mënyrë që të keni një kontakt më të drejtpërdrejtë me transmetuesin.

Për më tepër, në disa raste, krijuesi i përmbajtjes ofron qasje në përmbajtje speciale të destinuara vetëm për njerëzit që janë abonuar (sub) në kanalin e tij. Për shembull, videot e krijuara dhe bisedat në WhatsApp ose Telegram shpesh ofrojne mundesine ku mund të kontaktoni drejtpërdrejt transmetuesin dhe përdoruesit e tjerë te abonuar. Ekzistojnë tre nivele të sub, të cilat mund të ofrojnë përfitime shtesë në varësi të asaj që vendos transmetuesi.

Sidoqoftë, çdo kanal ka historinë e vet dhe e vetmja gjë që Twitch ofron drejtpërdrejt është aftësia për të parë file e ngarkuar nga ai profil pa pare reklama. Atëherë mund te merrni vetëm këtë përfitim, në rast se transmetuesi nuk ka parashikuar ndonjë përfitim të mëtejshëm për abonentët e tij. Abonimet gjithashtu mund të ndahen për t’u shfaqur brenda transmetimit. Përdoruesi duhet të shtypë vetëm artikullin Share, i cili do të shfaqet në krye të bisedës. Funksioni i fundit është i disponueshëm vetëm në kompjuter.

Si funksionon Twitch

Për të parë se çfarë ofron kanali në të cilin dëshironi të abonoheni, shkoni në faqen zyrtare të Twitch në kompjuterin tuaj dhe identifikohuni. Më pas, hapni kanalin në të cilin dëshironi të abonoheni, klikoni në artikullin Abbonati lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Të gjitha nivelet e paguara/Tutti i livelli a pagamento.

Ju gjithashtu mund të konsideroni t’i dhuroni një miku një dhuratë duke klikuar mbi artikullin Dhuro një abonim/Regala un abbonamento. Nëse nga ana tjetër, dëshironi të vazhdoni me abonimin tuaj (sub), klikoni në artikullin Abonentët/Abbonati, shkruani detajet e pagesës dhe klikoni në artikullin Kompleto blerjen/Completa l’acquisto. Për të menaxhuar regjistrimet tuaja, mund të përdorni faqen zyrtare të dedikuar për sub.

Si funksionon Twitch Prime me Amazon Prime

Tani le te shpjegojme se si funksionon Twitch Prime. Ai është një shërbim i përfshirë në abonimin në Amazon Prime. Kjo ju lejon të bëni një abonim (sub) falas në muaj në një kanal sipas zgjedhjes suaj dhe ju lejon të aksesoni lojërat kompjuterike dhe përmbajtjet dixhitale, të cilat ofrohen çdo muaj.

Për të aktivizuar Twitch Prime me Amazon Prime, lidhuni me faqen e Twitch Prime, shtypni artikullin Accedi lart djathtas, futni adresën e emailit dhe fjalëkalimin dhe shtypni Accedi. Në këtë pikë, klikoni mbi artikullin Discover Twitch Prime/Scopri Twitch Prime dhe fillimisht zgjidhni shtetin dhe më pas Vazhdo/Continua. Tani, rifutni adresën e emailit dhe fjalëkalimin dhe klikoni në artikullin Accedi. Në faqen që shfaqet në ekran, shtypni artikullin Konfirmo/Conferma për të lidhur llogarinë tuaj Twitch me atë të Amazon.

Për t’u abonuar në një kanal duke përdorur Twitch Prime, ju vetëm duhet ta aksesoni atë nga kompjuteri juaj, klikoni në artikullin Abonohu/Abbonati lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Abonohu pa kosto shtesë/Iscriviti senza costi aggiuntivi. Për ta bërë këtë nga një smartphone Android, klikoni në artikullin Subscribe/Abbonati dhe më pas në ikonën blu të kurorës. Nga iOS do t’ju duhet të kaloni nëpër shfletuesin ose të kërkoni lidhjen e duhur që transmetuesi mund të ketë futur në skedën Info të kanalit ku dëshironi të abonoheni. Në disa raste, mund t’ju duhet të rinovoni gjithmonë nga e njëjta platformë që jeni regjistruar për herë të parë.

Në këtë pikë, do t’ju duhet të mbani mend që të ri-abonoheni manualisht çdo 30 ditë nëse dëshironi të ruani abonimin tuaj në atë kanal. Për të gjithë informacionin përkatës, konsultoni udhëzimet zyrtare të Twitch.

Për të hyrë në lojrat dhe përmbajtjen dixhitale të ofruara nga Twitch Prime, thjesht hyni në faqen zyrtare të Twitch nga kompjuteri juaj dhe shtypni ikonën e kurorës lart djathtas. Prej këtu do të mund të shfrytëzoni të gjitha shpërblimet e disponueshme në muajin aktual. 

Si funksionon Refereum Twitch

Tani do shpjegojme se si funksionon Refereum Twitch. Ajo është një kriptomonedhë që ka tërhequr njëfarë interesi nga publiku për faktin se mund të fitohet thjesht duke shikuar ose transmetuar në Twitch.

E thënë thjesht, përdoruesi mund të paguhet në kriptomonedhë për të parë një transmetim live. Referumet e grumbulluara më pas mund të përdoren për të marrë lojëra. Megjithatë, shumë përdorues dhe transmetues nuk deshirojne te perfitojne nga kjo mundësi. Thjesht kërkoni për refereum në shiritin e kërkimit të Twitch për të kuptuar se iniciativa nuk ka ecur shume dhe për këtë arsye është e vështirë të jesh në gjendje të fitosh vërtet diçka.

Ne rast se jeni ende të interesuar, mund të merrni më shumë informacion duke vizituar faqen zyrtare të Refereum.

Si funksionon fitimi i parave në Twitch

Siç u përmend në kapitullin e çmimeve të Twitch, shikuesit kanë disa mënyra për të mbështetur krijuesin e tyre të preferuar të përmbajtjes. Një pjesë e fitimeve nga abonimet (sub), duke përfshirë ato të bëra me Twitch Prime, nga bit-et dhe reklamat i kalohen më pas transmetuesit, i cili fiton në këtë mënyrë. Sidoqoftë, duhet të jeni bashkëpunëtor ose partner i Twitch për të fituar para.

Për detaje të plota të çështjes, ju ftoj të konsultoni faqet zyrtare të programit për ekskluzivitetet e Twitch dhe partnerët e programit Twitch.

Si të besh video live ne Twitch

Për te bere video live ne Twitch nga PC, zakonisht duhet të përdorni një program të palës së tretë, si OBS, dhe të lidhni llogarinë tuaj Twitch me të. Pastaj ju duhet një webcam dhe një mikrofon i mirë për ta bërë transmetimin më profesional. 

Nëse preferoni të veproni si një konsole, mund të përdorni kufjet me mikrofon që ju janë dhënë dhe të përfitoni nga funksioni live i përfshirë në sistemin e konsolës. Për të filmuar veten mund të blini një kamer në internet, siç është Kamera PlayStation për PS4. 

Në rast dyshimesh apo problemesh

Në rast se keni ende dyshime se si funksionon Twitch ose po përjetoni ndonjë problem të papritur, mund të mendoni të përdorni qendrën e ndihmës së Twitch.

Për të përfituar nga shërbimi, lidhuni me faqen zyrtare të mbështetjes së Twitch dhe vendosni një përshkrim të shkurtër të dyshimit ose problemit që keni hasur në fushën e kërkimit. Më pas lexoni dhe zbatoni udhëzimet që shfaqen në ekran.

Nëse dëshironi të kontaktoni drejtpërdrejt ekspertët e Twitch, shtypni butonin vjollcë të Kontaktit me Mbështetjen në fund të faqes dhe plotësoni fushat EmriID-ja e përdoruesitadresa e emailitKategoriaNënkategoriaKategoria e Detajit dhe Sistemi.

Pasi të bëhet kjo, zgjidhni captcha-n për të vërtetuar se nuk jeni robot dhe klikoni në Dërgo. Ekipi i Twitch do t’ju kontaktojë me email sa më shpejt të jetë e mundur.