Perkthyes i njekohshem / simultan

Perkthyes i njekohshem / simultan

Nese ndodheni ne nje shtet tjeter apo thjesht deshironi te kuptoni cfar thote nje person qe flet ne gjuhe te huaj, atehere mund t’ju vij ne ndihme nje perkthyes i njekohshem/simultan. Ai realizon perkthimin e fjaleve ne kohe reale, duke bere qe te mos e ndjeni diferencen qe mund te krijoje gjuha.

Domethen, duke blerë pajisje të përshtatshme për këtë qëllim ose duke instaluar nje app ose duke perdoruar shërbime online, është e mundur që të keni gjithmonë një përkthyes të njëkohshëm, i cili kap fjalitë e thëna nga një person në një gjuhë specifike dhe i kthen ato me zë në një gjuhë tjetër ne kohe reale. Keto lloj strumentesh nuk jane shume precize por mund t’ju ndihmojne shume ne rast nevoje. Perdorimi i tyre eshte shume i thjeshte.

Permbajtja

Kufje me perkthyes te njekohshem/simultan

Perkthyes i njekohshem / simultan

Nëse jeni duke kërkuar për një përkthyes të njëkohshëm i cili është gjithmonë gati për t’u përdorur dhe ju lejon të thyeni barrierat gjuhësore në vendet e huaja, ju duhet të blini një pajisje të dedikuar, siç është WT2.

WT2 eshte një perkthyes i njekohshem/simultan i Timekettle që ju lejon të keni një përkthim në kohë reale të asaj që thuhet nga njerëz të tjerë. Në thelb, këto janë kufje me valë të cilat, falë fuqisë së inteligjencës artificiale, lejojnë një përkthim në kohë reale të asaj që thuhet në 36 gjuhë të ndryshme, me mbështetjen e 84 thekseve të ndryshme dhe teknologjisë së fundit. reduktimi i zhurmës mjedisore (që do të thotë të kesh një shkallë shumë të lartë suksesi në përkthim).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ndër veçoritë e WT2, është thjeshtësia ekstreme e përdorimit (nuk kërkohet ndonjë konfigurim i veçantë, thjesht instaloni aplikacionin WT2 në telefon dhe kaq). Ka një bateri me mbi 5 orë autonomi për nje karikim (mbi 15 orë me kutinë e karikimit dhe rreth 30 ditë në gatishmëri) dhe aftësinë për të përfituar nga tre mënyra funksionimi: Modaliteti i njëkohshëm/simultan, i cili ju lejon të flisni lirshem pa prekur asgje; Manual Mode, e cila lejon te degjoni perkthimin duke prekur kufjen dhe në fund Modaliteti i altoparlantit që përdor vetëm një kufje dhe telefonin për të kryer përkthimin (ideal për të kërkuar informacion të shpejtë).

Në paketën e shitjes ka dy kufje; kutia e karikimit, e cila është e ndarë në dy pjesë, por mund të bashkohet magnetikisht; një kabllo karikimi me lidhje microUSB dhe një çantë të vogël për të mbrojtur kufjet dhe për t’i mbajtur gjithmonë me vete.

Procedura e parë e konfigurimit zgjat disa minuta: pasi të keni shkarkuar aplikacionin WT2 Plus për Android ose iOS, thjesht filloni atë, jepni të gjitha lejet e kërkuara dhe ndiqni udhëzuesin fillestar.

Pasi të bëhet kjo, sigurohuni që dritat e kufjeve të pulsojnë (përndryshe trokitni lehtë mbi simbolin e vendosur në secilën prej tyre dhe ato do të fillojnë të pulsojnë) dhe që emrat e tyre të shfaqen në aplikacion: një shenjë që ata janë njohur dhe mund të përdoret për të kryer përkthime të njëkohshme. Nëse ju kërkohet të instaloni një përditësim të firmuerit, pranoni dhe prisni disa sekonda që procedura të përfundojë.

Në rregull: Tani ju vetëm duhet të shkoni te seksioni Home i app WT2 Plus dhe të zgjidhni një mënyrë përkthimi midis modalitetit të njëkohshëmmodalitetit manual dhe modalitetit të altoparlantit.

Perkthyes i njekohshem / simultan

Zgjidhni gjuhën e burimit dhe gjuhen e synuar, duke përdorur menutë e vendosura në krye dhe vazhdoni me përkthimin. Fjalët e dëgjuara nga kufjet do të përkthehen dhe riprodhohen si me zë ashtu edhe do të shkruhen në aplikacion, për t’i konsultuar më vonë dhe për të mbajtur një kronologji (e aksesueshme nga seksioni Cilësimet te aplikacionit). Për më shumë informacion mbi WT2 dhe si funksionon, hidhini një sy faqes zyrtare të internetit të produktit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Perkthyes i njekohshem/simultan për telefon dhe tablet

Le të shohim tani një seri përkthyesish që mund të përdoren në telefon dhe tablet.

Google Translate

Perkthyes i njekohshem / simultan

Per celular, përkthyesi më i mirë i njëkohshëm/simultan është padyshim ai i ofruar nga Google Translate i cili ju lejon të diktoni një fjali në telefon ose tablet dhe të dëgjoni përkthimin e saj në pak çaste. Është shume i thjeshte per tu perdorur. Ai është në dispozicion per Android dhe iOS dhe është falas.

Gjithçka që duhet të bëni për të filluar shërbimin është të shkarkoni dhe instaloni aplikacionin në pajisjen tuaj përmes lidhjeve të Play Store dhe App Store që ju ofrova pak më parë, nisni aplikacionin duke shtypur ikonën e tij, zgjidhni gjuhën e burimit dhe destinacionit nga menutë rënëse të vendosura në krye të ekranit, shtypni ikonën e mikrofonit dhe shqiptoni frazën që do të përkthehet.

Pasi të bëhet kjo, aplikacioni do të riprodhojë atë që është thënë me zë dhe në gjuhën e synuar. Nga ana tjetër, çdo bashkëbisedues do të jetë në gjendje, të shqiptojë një fjali në gjuhën e tij dhe aplikacioni do të kryejë përkthimin e njëkohshëm në gjuhën tuaj duke siguruar, edhe në këtë rast duke perseritur gjithçka me zë.

Aplikacioni si përkthyes i njëkohshëm integron edhe një funksion tjetër interesant që mund t’ju lejojë të përktheni në kohë reale tekstet e shkruara në mjedisin përreth jush, thjesht duke i inkuadruar me kamerën e celularit ose tabletit.

Për të përdorur funksionin e lartpërmendur, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni menunë në krye të ekranit kryesor të aplikacionit për të zgjedhur gjuhën burimore dhe të synuar të përkthimit, trokitni lehtë mbi butonin që përshkruan një kamer dhe të kornizoni tekstin që dëshironi të përktheni me kamer.

Sigurisht, disponohet edhe përkthimi standard i tekstit, i cili mund të përdoret duke shtypur fjalët ose frazat që do të përkthehen në kutinë e vendosur nën menutë e përzgjedhjes së gjuhës.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përkthimi zanor dhe përkthimi që mund të bëhet duke inkuadruar një tekst me kamer kërkojnë një lidhje aktive në internet, ndërsa përkthimi i tekstit mund të bëhet edhe jashtë linje duke shkarkuar paketat e duhura gjuhësore.

Për të shkarkuar një paketë gjuhësore në Google Translate, shtypni ikonën e Menysë që ndodhet lart majtas në Android ose në rroten e ingranazhit që ndodhet poshtë djathtas në iOS dhe zgjidhni artikullin e përkthimit jashtë linje/Traduzione offline nga menuja që shfaqet. Në ekranin që hapet, shtypni butonin + dhe zgjidhni paketën për shkarkim (p.sh. anglisht).

iTranslate Voice

Perkthyes i njekohshem / simultan

Si një alternativë ndaj Google Translate, ju sugjeroj t’i drejtoheni iTranslate Voice: është versioni me input zanor i iTranslate, një nga aplikacionet më të avancuara ne kete fushe. Aplikacioni ka nevojë për një lidhje aktive interneti në pajisjen tuaj në mënyrë që të funksionojë siç duhet. Është në dispozicion per Android dhe iOS dhe është falas (ka blerje ne app për të zhbllokuar të gjitha tiparet).

Funksionimi i tij rezulton të jetë mjaft i ngjashëm me atë të përkthyesit të Google. Pasi ta keni shkarkuar dhe instaluar aplikacionin në pajisjen tuaj duke përdorur lidhjet që ju kam dhënë, gjithçka që duhet të bëni është ta nisni atë dhe zgjidhni gjuhët që do të përdoren duke ngritur menynë në fund të ekranit.

Më pas, duhet të shtypni mbi flamurin që lidhet me gjuhën e origjinës dhe të diktoni fjalinë që do të përkthehet. Brenda pak çastesh shërbimi do të analizojë atë që është thënë dhe do të kthejë përkthimin si në mënyrë zanore dhe tekstuale.

Për çdo fjali në një gjuhë të huaj që shfaqet në ekran, është gjithashtu e mundur të shikoni të gjitha detajet thjesht duke shtypur butonin në formë lapsi që ndodhet në të djathtë.

Traduci

Perkthyes i njekohshem / simultan

Ky është aplikacioni i parazgjedhur i përkthimit i prezantuar nga Apple në iOS 14. Ai ju lejon të përktheni fjalë dhe fraza dhe të përfitoni nga përkthimi zanor. Ai nuk ishte shume efikas ne fillim, por ka gjithçka që duhet për t’u përmirësuar me kalimin e kohës.

Perkthyes i njekohshem/simultan për kompjuter

Nëse preferoni të përdorni kompjuterin tuaj, këtu janë disa përkthyes simultan për Windows dhe macOS.

QTranslate

Perkthyes i njekohshem / simultan

Nëse keni nevojë për një përkthyes simultan dhe nëse përdorni një kompjuter me Windows të instaluar, ju sugjeroj të perdorni QTranslate. Është falas dhe ju lejon të përktheni çdo tekst të zgjedhur duke shtypur një kombinim të thjeshtë të butonave në tastierën e kompjuterit. Ai mbështet të gjitha gjuhët kryesore në botë dhe përdor shërbimet më të mira të përkthimit të disponueshme në internet, si Google Translate dhe Babylon, për përkthimet e tij. Nevoitet nje lidhje internet qe te funksionoj.

Për të shkarkuar QTranslate në kompjuterin tuaj, lidhuni me faqen e internetit të programit duke përdorur lidhjen që sapo tregova dhe klikoni në butonin Download the latest version of QTranslate. Kur shkarkimi të përfundojë, klikoni dy herë mbi të, hapni skedarin që sapo keni shkarkuar (p.sh. QTranslate.5.1.0.exe) dhe në dritaren që hapet, klikoni mbi I Agree dhe Install, për të filluar dhe përfunduar instalimin dhe pastaj hapni programin.

Në këtë pikë, ju mund të përktheni çdo tekst (nga çdo program) thjesht duke e zgjedhur me maus dhe duke shtypur kombinimin e butonave Ctrl + Q në tastierë. Pasi të bëhet kjo, do të shfaqet një kuti me përkthimin e tekstit dhe butonat për të kaluar nga një shërbim përkthimi në tjetrin.

Ju gjithashtu mund të shkruani tekst me dorë në dritaren kryesore të QTranslate dhe ta përktheni atë në çdo gjuhë. Për të hyrë në dritaren kryesore të programit, klikoni dy herë ikonën e tij në zonën e njoftimeve të Windows.

InstantTranslate

InstantTranslate eshte nje perkthyes i njekohshem/simultan per mac. Kushton 0,99 euro dhe ngjashëm me QTranslate ju mundëson të përktheni shpejt dhe me lehtësi çdo tekst të përzgjedhur me maus.

Për të instaluar InstantTranslate në Mac-un tuaj, lidhuni me faqen e internetit të Mac App Store të dedikuar aplikacionit, në të cilën mund të aksesoni përmes lidhjes që ju dhashë pak më parë dhe më pas klikoni në butonin View në Mac App Store. Kur hapet Mac App Store, klikoni në butonin Get/Instalo aplikacionin që ndodhet në të majtë, shkruani fjalëkalimin tuaj të Apple ID dhe klikoni në butonin accedi për të përfunduar operacionin.

Më pas, filloni InstantTranslate dhe vendosni gjuhën e synuar duke klikuar fillimisht në menunë Settings dhe më pas në Translate to language të aplikacionit. Më pas, zgjidhni tekstin që do të përkthehet me maus, klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni artikullin InstantTranslate nga menuja Shërbimet/Servizi që hapet.

Perkthyes i njekohshem/simultan online

Nese keni nevojë për një përkthyes të njëkohshëm, por nuk dëshironi të shkarkoni aplikacione të reja në smartphone ose tablet dhe të instaloni programe të reja në kompjuterin tuaj, atehere ekzistojnë gjithashtu mjete që funksionojnë drejtpërdrejt në internet nga shfletuesi. Më poshtë do të gjeni ato që janë më të mirat. 

  • Google Translate, përveçse është i përdorshëm në formën e një aplikacioni për telefon, ai mund të përdoret edhe si përkthyes i njekohshem/simultan nga shfletuesi. Për ta përdorur atë, gjithçka që duhet të bëni është të lidheni me faqen e tij kryesore, të zgjidhni gjuhën në të cilën dëshironi të përktheni tekstin tuaj nga menuja rënëse në të djathtë, të shkruani ose ngjisni fjalinë që do të përkthehet në fushën e tekstit që ndodhet në të majtë të ekranit dhe klikoni në butonin Translate. Kur përdoret nëpërmjet shfletuesit Google Chrome, ai gjithashtu mbështet diktimin nëpërmjet mikrofonit të kompjuterit. Thjesht klikoni në ikonën e mikrofonit që ndodhet poshtë majtas, autorizoni përdorimin e mikrofonit nga faqja dhe diktoni fjalinë që do të përkthehet. Për të dëgjuar përkthimin me zë, klikoni në ikonën e altoparlantit që ndodhet poshtë djathtas.
  • Bing Translator eshtë një nga rivalët më të akredituar të Google Translate dhe ashtu si ky i fundit, ju lejon të përktheni fjalë/fjali ose faqe të tëra web në dhe nga të gjitha gjuhët kryesore të botës. Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen e tij kryesore dhe zgjidhni gjuhën në të cilën dëshironi të përktheni tekstin tuaj nga menuja rënëse në të djathtë, shkruani ose ngjisni frazën që do të përkthehet në kutinë e vendosur në anën e majtë të ekranit dhe klikoni në butonin Translate, për të parë tekstin e përkthyer. Pasi të ketë përfunduar përkthimi, mund të dëgjoni edhe shqiptimin duke klikuar në ikonën e altoparlantit në fund.
  • WordReference eshtë një përkthyes simultan shumë i avancuar, i cili ndryshe nga shërbimet e lartpërmendura, nuk ju lejon të përktheni fjali të tëra, por vetëm fjalë të vetme. Ai jep gjithmonë rezultate shumë të plota me përkufizime gjithëpërfshirëse të termave të përkthyera dhe shembuj praktikë se si mund të përdoren fjalët në fjali. Natyrisht, ekziston edhe mundësia e dëgjimit të përkthimeve të termave të ndryshëm. Për ta përdorur, lidhuni me faqen e tij kryesore, zgjidhni gjuhët nga nga menyja rënëse në fund dhe shkruani fjalen që do të përkthehet në shiritin që ndodhet në qendër të ekranit.
  • ImTranslator është një perkthyes i njekohshem/simultan i aftë për të kombinuar shërbime të ndryshme së bashku dhe për të dhënë rezultate përfundimtare shumë të sakta. Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen e tij të internetit, shkruani tekstin që do të përkthehet në kutinë e parë, zgjidhni gjuhën e burimit dhe gjuhën e synuar duke përdorur menutë përkatëse, zgjidhni përkthyesin që dëshironi të përdorni duke klikuar në skedën përkatëse sipër kutisë Translation dhe më pas shtypni butonin Translate. Për të dëgjuar shqiptimin, klikoni në megafon.