App per te bere permbledhje permbajtje

App per te bere permbledhje permbajtje

Nese ke lexuar nje liber dhe po kerkon app per te bere permbledhje permbajtje, me qellim qe te kesh konceptet kryesore te gatshme ne rast nevoje, atehere ketu je ne vendin e duhur per te gjetur nje zgjidhje. Ne dyqanet e telefonit tuaj ka app qe ju lejojne te beni permbledhje duke perdorur disa mjete specifike per kete qellim, ose edhe app te cilat përmbajnë përmbledhje të gatshme për t’u konsultua r nëse është e nevojshme. Thjesht duhet të gjeni aplikacionin që është me i pershtatshem per ju.

Permbajtja

Informacioni paraprak

App per te bere permbledhje permbajtje

Përpara se të hyjme në thelbin e artikullit dhe të flasim per app per te bere permbledhje permbajtje, do t’ju ofrojme disa informacione paraprake rreth ceshtjes.

Për të qenë të saktë, dua t’ju them menjëherë se në këtë udhëzues nuk kam përfshirë aplikacione për përmbledhje automatike, as aplikacione për përmbledhje me foto. Ne fakt duke testuar ato pak zgjidhje të disponueshme për këtë qëllim, vume re që ato nuk funksionojnë mire dhe qëllimisht vendosem të mos i përfshijme në udhezues.

Per arsyet e mesiperme, kemi renditur aplikacionet qe e bejne përmbledhjen me dorë/manualisht dhe aplikacione që përmbajnë përmbledhje të gatshme. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

App per te bere permbledhje permbajtje ne anglisht

Le të shohim tani disa aplikacione/app per te bere permbledhje/pembajtje ne anglisht. Këto janë disa zgjidhje për të gjetur përmbledhje të gatshme të teksteve ne anglisht.

getAbstract

App per te bere permbledhje permbajtje

getAbstract është një aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS që ofron mundësinë e marrjes së përmbledhjeve nga mbi 20,000 botime në anglisht. Mund të testoni veçoritë e tij për 3 ditë, pas së cilës për ta përdorur atë, duhet të bëni një abonim duke filluar nga 6,49 euro/muaj.

Pas instalimit dhe fillimit të getAbstract, klikoni në Provën 3-ditore Falas dhe regjistrohuni përmes adresës tuaj të emailit ose llogarive tuaja në Facebook ose Twitter. Pasi të keni hyrë, zgjidhni të paktën tre tema të interesit tuaj (p.sh. KarrieraKëshilla për JetënHistoria, etj) dhe shtypni butonin Vazhdo/Continue. Më pas prekni butonin Kërko/Search (më poshtë), kërkoni tekstin e interesit tuaj dhe nëse është i disponueshëm, zgjidheni atë për të hapur përmbledhjen përkatëse. Përndryshe, nga seksionet Home dhe Explore i arritshëm duke shtypur butonat përkatës në pjesën e poshtme majtas, mund të aksesoni përmbledhjet e rekomanduara për ju, përmbledhjet e njohura, përmbledhjet e shtuara së fundmi etj.

Kur gjeni përmbledhjen në lidhje me një titull të interesit tuaj, trokitni lehtë mbi kopertinën e saj, për ta hapur dhe shtypni ikonën e faqerojtësit, për ta futur midis atyre që do të lexohen më vonë. Në vend të kësaj, klikoni mbi simbolin e zemrës për ta shtuar në listën e titujve që ju pëlqen, ose në ikonën e resë për të shkarkuar një kopje në një nga formatet e disponueshme (p.sh. PDFePub, etj). Duke lëvizur në ekran do të keni mundësinë të lexoni përmbledhjen e disponueshme drejtpërdrejt në aplikacion.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni të interesuar për këtë, duke shtypur butonin Aa (lart djathtas), mund të personalizoni edhe disa opsione leximi, si fontin, ngjyrën e sfondit, etj.

App te tjera per te bere permbledhje permbajtje në anglisht

Më poshtë do të gjeni aplikacione të tjera për përmbledhje librash në anglisht: shikoni ato sepse mund t’ju vijnë në ndihmë.

  • 4Books (Android/iOS/iPadOS) Nëse jeni të apasionuar pas botës së biznesit, ky aplikacion me siguri do të jetë i dobishëm për ju, pasi ju lejon të përdorni përmbledhjet prej 20 minutash (audio ose tekst) nga tekstet më të rëndësishme të biznesit. Ju lutemi vini re se përveç përmbledhjeve të librave në anglisht, është e mundur edhe leximi dhe dëgjimi i tyre në italisht dhe spanjisht. Mund të testohet 4Books për 7 ditë, pas së cilës ka një abonim duke filluar nga 9,99 euro/muaj.
  • Underline (Android/iOS/iPadOS) Ky aplikacion ka një ndërfaqe në anglisht dhe ju lejon të lexoni përmbledhje të gatshme si dhe të krijoni tuajat bazuar në tekstet e disponueshme, duke shtuar shënime, duke fotografuar tekstin e botimit që po lexoni ose duke bërë një përmbledhje vokale për t’u shndërruar në tekst.
  • 12min Book Summaries (Android/iOS/iPadOS) Koncepti i këtij aplikacioni është i thjeshtë: rrisni njohuritë tuaja në 12 minuta përmes përmbledhjeve në format teksti dhe audio. Qasja në të gjithë përmbajtjen dhe përdorimi i të gjitha veçorive (si ato që ju lejojnë të nënvizoni dhe lexoni jashtë linje) kërkojnë një abonim duke filluar nga 40,99 € për 6 muaj.

App per te bere permbledhje permbajtje ne italisht

Tani le te flasim për aplikacionet përmbledhëse falas në italisht, domethënë aplikacione për krijimin e përmbledhjeve me dore/manualisht duke përdorur funksionet e shënimeve të integruara në to. Në thelb jane aplikacione për marrjen e shënimeve.

Google Keep

App per te bere permbledhje permbajtje

Një zgjidhje që ju rekomandojme te provoni, nëse doni të mbani shënime dhe të krijoni përmbledhje, është Google Keep. Ky aplikacioni i famshëm për shënime të shpejta i zhvilluar nga Google është falas dhe ju lejon të sinkronizoni të gjitha shënimet tuaja, duke përfshirë ato që përmbajnë përmbledhjet tuaja, duke përdorur një llogari të përbashkët Google. Ai është në dispozicion për Android dhe iOS/iPadOS dhe nëse jeni të interesuar në të, ajo gjithashtu mund të arrihet ne internet nepermjet shfletuesit ose nëpërmjet shtesave te shfletuesit Chrome.

Pas instalimit dhe fillimit të Google Keep në pajisjen tuaj, identifikohuni me llogarinë tuaj të Google (nëse kjo nuk ndodh automatikisht) dhe lëvizni nëpër fletët e informacionit që ju tregojnë se si funksionon aplikacioni. Për të filluar të shkruani një përmbledhje, prekni butonin (+) që ndodhet poshtë djathtas dhe shkruani titullin e shënimit (pra temën kryesore të përmbledhjes) në fushën e duhur të tekstit.

Më pas, në fushën Shënim/Note, futni vetë përmbledhjen. Duke shtypur butonin (+) që ndodhet në këndin e poshtëm majtas, mund të futni një foto të bërë në moment në shënim (Bëni foto), të futni një nga Galeria (Shto imazh), të bëni një skicë (Vizatim), të shtoni një shënim zanor (Regjistrimi).

Shënimi do të ruhet automatikisht. Nëse dëshironi ta ndani, mund ta bëni duke shtypur butonin që përshkruan tre pikat (poshtë djathtas) dhe duke shtypur artikullin Dërgo/Invia/Send. Duke klikuar në opsionin Bashkëpuno/Collabora, mund të lejosh njerëz të tjerë të bashkëpunojnë për të shkruar përmbledhjen. Ju gjithashtu mund ta fshini shënimin ose të shtoni tag për ta bërë më të lehtë gjetjen.

App të tjera per te bere permbledhje permbajtje në italisht

App per te bere permbledhje permbajtje

Ka shumë aplikacione të tjera përmbledhëse falas në italisht që meritojnë të merren parasysh. Ato të renditura më poshtë janë perfekte për shënimet tuaja.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • OneNote (Android/iOS/iPadOS) Eshtë një aplikacion falas që është pjesë e paketës së Microsoft Office, por gjithashtu disponohet si një aplikacion i veçantë (Abonimi në Microsoft 365 nuk kërkohet për ta përdorur atë), i cili ju lejon të mbani shënime në mënyrë jashtëzakonisht të thjeshtë dhe mënyrë intuitive, falë ndërfaqes së saj të organizuar mirë dhe plot mjete të dobishme për këtë qëllim. Ju mund të sinkronizoni shënimet me llogarinë tuaj të Microsoft, në mënyrë që të mund t’i shikoni ato nga të gjitha pajisjet.
  • Evernote (Android/iOS/iPadOS) Eshtë një zgjidhje falas që mund të përdoret për të marrë shënime në një mënyrë jashtëzakonisht të thjeshtë. Ai përfshin gjithashtu disa funksione shtesë, si ato që ju lejojnë të sinkronizoni shënimet në një numër të pakufizuar pajisjesh, të aksesueshme me abonim, duke filluar nga 6,99 euro/muaj.
  • Simplenote (Android/iOS) Ky është një aplikacion i cili është krijuar me qëllimin e vetëm për të marrë shënime shumë thjesht, pa humbur në një mijë mjete dhe funksione. Nëse jeni duke kërkuar për diçka minimale, kjo mund të jetë për ju. Ai sinkronizohet me shumë pajisje dhe është gjithashtu i aksesueshëm nga interneti.

Aplikacione per përmbledhje permbajtje ne universitet

E përfundojme këtë udhëzues duke folur për app per te bere permbledhje permbajtje ne universitet, të cilat mund të jenë të dobishme nëse jeni student që kërkoni përmbledhje që lidhen me tekstet që studiohen në universitetet kryesore.

StuDocu

StuDocu është një aplikacion që ju lejon të konsultoni përmbledhjet e bëra nga përdoruesit e tjerë në lidhje me karrierën e tyre akademike. Aplikacioni është i disponueshëm për Android dhe iOS/iPadOS dhe ju lejon të lexoni materialin falas, por për të përfituar nga funksioni i eksportit të të njëjtit është e nevojshme të regjistroheni për një abonim duke filluar nga 2,99 euro/muaj (pas një prove 30-ditore).

Për ta përdorur atë, pasi të keni instaluar dhe nisur StuDocu, klikoni mbi Sign up here dhe regjistrohuni me adresën tuaj të emailit ose nëse preferoni, regjistrohuni në llogarinë tuaj në Google ose Facebook. Pasi të jeni regjistruar, tregoni llojin e universitetit që ndiqni (Shkruani emrin e universitetit tuaj) dhe vitin në të cilin keni filluar të ndiqni kursin (I started studying in). Më pas shtypni butonin Ruaj & Vazhdo/Save & Continue.

Pasi të keni hyrë, shtypni butonin Kërko/search (poshtë djathtas), shkruani titullin e tekstit që dëshironi ti gjeni përmbledhjen dhe trokitni lehtë mbi emrin e tij (nëse disponohet). Më pas lëvizni nëpër tekstin e dokumentit për ta parë atë dhe nëse dëshironi mund ta shtoni te faqeshënuesit tuaj duke shtypur butonin blu Saved

Burime të tjera të dobishme

E përfundojme artikullin me disa burime të tjera të dobishme për të gjetur përmbledhjet e universitetit.

  • Studenti.it (Online) Eshtë një portal i famshëm në internet, i disponueshëm edhe si aplikacion për pajisjet celulare, që përmban shumë burime për studentët (përfshirë studentët jouniversitarë), duke përfshirë përmbledhje, njohuri dhe lloje të ndryshme të përmbajtjes.
  • Appunticondivisi.com (Online) Eshtë një portal që përdoret për të ndarë shënime specifike për studentët e universitetit, të organizuara sipas fakultetit dhe kursit të studimit. Funksionon me regjistrimit falas.
  • Docsity.com (Online) Eshtë një faqe tjetër që përmban kuice, shënime, dokumente dhe burime të ndryshme për studentët e kolegjit. Ai gjithashtu funksionon me regjistrim falas.