App qe te mesosh anglisht

Anglishtja eshte nje gjuhe shume e rendesishme ne ditet e sotme, sidomos ne ambjentet e punes. Nese ju mungon koha per ta mesuar dhe do deshironit te perdorni aplikacione per t’ju ndihmuar, atehere ketu jeni ne vendin e duhur. Ne kete udhezues do te flasim pikerish per app qe te mesosh anglisht, duke ju treguar edhe karakteristikat e tyre kryesore.

Disa prej tyre ju lejojnë të mësoni këtë gjuhë duke filluar nga bazat ndersa të tjerat ju lejojnë të përmirësoni njohuritë tuaja të mëparshme të gjuhës angleze përmes ushtrimeve të përditshme.

Permbajtja

App qe te mesosh anglisht: Duolingo

App qe te mesosh anglisht

Duolingo është nga app me te mira qe te mesosh anglisht. Është i disponueshëm për pajisjet AndroidiPhone/iPad dhe gjithashtu i aksesueshëm nga kompjuteri, nëpërmjet shfletuesit. Ndryshe nga aplikacionet e tjera të këtij lloji, të gjitha mësimet e Duolingo janë falas, paraqesin vështirësi në rritje dhe janë strukturuar në mënyrë të tillë që përdoruesi të ndjehet i motivuar për të përmirësuar njohuritë dhe aftësitë e tij gjuhësore.

Përdoruesit më kërkues mund të aktivizojnë Duolingo Plus, një shërbim abonimi (13,99 euro/muaj ose 7,34 euro/muaj me faturim vjetor, në të dyja rastet me një provë dy-javore falas) që ju lejon të hiqni reklamat dhe të përfitoni nga veçoritë shtesë, të tilla si aftësia për të ndjekur mësimet jashtë linje/offline.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni shkarkuar Duolingo nga dyqani i pajisjes suaj, nisni aplikacionin në fjalë, shtypni butonin Start/Inizia dhe në ekranin Dua të mësoj/Voglio imparare, zgjidhni opsionin anglisht. Më pas përgjigjuni pyetjeve Si na njihni?/Come ci hai conosciuti? dhe Pse dëshironi të mësoni një gjuhë?/Perché vuoi imparare una lingua? dhe trokitni lehtë mbi butonin Vazhdo/Continua.

Në seksionin Zgjidhni një qëllim ditor/Scegli un obiettivo giornaliero, vendosni se sa kohë dëshironi të shpenzoni për të mësuar anglisht duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme (Relaksues për 5 minuta në ditë, Normal për 10 minuta në ditë, Serioz për 15 minuta në ditë ose intensiv për 20 minuta në ditë) dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua.

Tani, trokitni lehtë mbi opsionin Nuk dini anglisht?/Non sai Inglese?, nëse mendoni se duhet të filloni nga bazat, ose zgjidhni artikullin Dini tashmë pak anglisht?/Sai già un po’ di Inglese?, nëse tashmë keni disa njohuri për këtë gjuhë. Në të dyja rastet, shtypni butonin Vazhdo/Continua për të filluar një orë mësimi të parë që do t’ju lejojë të kuptoni se cili është niveli juaj fillestar.

Pasi të bëhet kjo, zgjidhni opsionin Krijo profilin/Crea profilo dhe krijoni një llogari të dobishme për ruajtjen e përparimit tuaj: më pas specifikoni moshën dhe emrin tuaj në fushat përkatëse, shkruani adresën tuaj të emailit në fushën Email dhe shtypni butonin Avanti. Më në fund, krijoni një fjalëkalim/password për t’u përdorur për t’u identifikuar në Duolingo dhe trokitni lehtë mbi butonin Krijo profilin/Crea profilo për të krijuar llogarinë tuaj.

Në këtë pikë, për të filluar një mësim të ri, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni temën që do të studioni (p.sh. BazatUshqimiFrazatKafshët etj) dhe t’u përgjigjeni pyetjeve të shfaqura në ekran. Do të jetë e dobishme të dini se, nëse përdorni versionin falas të Duolingo, fillimisht keni 5 jetë në dispozicion dhe çdo gabim do t’ju kushtojë një jetë. Jetët rigjenerohen çdo 5 orë, por mund të blihen edhe për 350 gurë të çmuar (të cilat mund të merren duke përfunduar çdo mësim).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për më tepër, duke përfunduar çdo nivel të të mësuarit, ju do të fitoni një kurorë që do t’ju japë akses në veçoritë shtesë të Duolingo. Për shembull, me 10 kurora do të mund të zhbllokoni seksionin Tregime ku mund të lexoni histori në anglisht.

Së fundi, duhet të dini se në fund të kursit do të mund të kaloni një provim përfundimtar falë të cilit mund të merrni një certifikatë të njohur nga kompani të ndryshme. Më shumë informacion këtu.

App qe te mesosh anglisht: Skyeng

App qe te mesosh anglisht

Ndër aplikacionet më të mira për të mësuar anglisht është padyshim Skyeng, aplikacioni zyrtar i shkollës më të madhe online angleze në Evropë, e cila ka mbi 100,000 studentë, 12,000 mësues (duke përfshirë shumë folës amtare) dhe 115 kurse të përshtatshme si për të rritur ashtu edhe për fëmijë (të moshës 4 e lart).

Kurset ndahen sipas llojit të anglishtes dhe ju lejojnë të mësoni anglisht të përgjithshmeanglisht për udhëtimeanglisht profesionale (për mjekë, avokatë, programues softuerësh dhe shumë punë të tjera), anglisht për IELTS dhe TOEFL dhe më shumë.

Këto mësime janë private, me ditë fleksibël duke rënë dakord direkt me mësuesit dhe mund të bëhet direkt nga app Skyeng për Android dhe iOS/iPadOS ose nga faqja zyrtare. Përveç mësimeve, ekziston edhe një klub bisedash: biseda 30-minutëshe ku mund të praktikoni gjuhën duke diskutuar tema të ndryshme me studentë të tjerë të Skyeng nga e gjithë bota.

Në përfundim të kurseve, me dhënien e provimit përfundimtar, merret një certifikatë që konfirmon nivelin e gjuhës angleze në shkallën CEFR (Common European Framework of Reference for Languages).

Persa i përket çmimeve: Mësimet Skyeng për të rritur fillojnë nga 9.90 euro, ndërsa mësimet për fëmijë fillojnë nga 4.90 euro (me mundësi blerjeje të paketave 4-64 orë mësimi). Sidoqoftë, është e mundur të merrni një mësim provë absolutisht falas për të zbuluar se si funksionon platforma dhe të testoni nivelin tuaj të anglishtes.

Për më tepër, vetëm nga aplikacioni, është e mundur të përfitoni nga një simulator falas (për 7 ditët e para, pas së cilës kërkohet një abonim mujor) për të mësuar fjalët më të përdorura, grup fjalish për situata të ndryshme (p.sh. udhëtime, në intervista pune e kështu me radhë), libra origjinale me përkthim të njëkohshëm, video edukative në anglisht dhe më shumë.

Për të marrë mësimin e provës ose për të përfituar falas nga simulatori Skyeng për 7 ditë, fillimisht duhet të shkarkoni aplikacionin nga dyqani i pajisjes suaj. Pasi të jetë bërë kjo, filloni dhe veproni si më poshtë: nëse dëshironi të merrni mësimin prove, klikoni në opsionin për të mësuar anglisht me një mësues/con un insegnante, zgjidhni kursin e anglishtes/corso di inglese nga ekrani tjetër, klikoni në butonin Vazhdo/Continua dhe plotësoni formularin qe ju propozohet me emrinnumrin e telefonit dhe adresën e emailit. Ju do të merrni një telefonatë brenda 1 ore (në numrin e treguar më sipër) për të caktuar ditën dhe orën e mësimit prove. Ndërkohë, hyni në email dhe vendosni një fjalëkalim për llogarinë tuaj duke klikuar në linkun e duhur të dërguar nga Skyeng.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni të interesuar për simulimin per prove, zgjidhni opsionin për të mësuar anglisht në mënyrë të pavarur/indipendentemente në ekranin e parë të aplikacionit, shkruani adresën tuaj të emailit dhe zgjidhni opsionin për të kryer provën tuaj 7-ditore/prove di 7 giorni.

Më pas do të keni mundësi të përdorni simulatorin Skyeng pa kufizime për periudhën e disponueshme të provës. Në fund, mund të vendosni nëse do të ndaloni përdorimin e shërbimit ose do të rinovoni abonimin tuaj me pagesë.

Për më shumë informacion, ju referoj në faqen zyrtare të Skyeng, ku mund të gjeni të gjitha detajet mbi funksionimin dhe karakteristikat e shërbimit.

App qe te mesosh anglisht: Memrise

App qe te mesosh anglisht

Memrise është një aplikacion falas që ju lejon të mësoni shumë gjuhë, përfshirë anglishten. Është i disponueshëm për pajisjet Android dhe iPhone/iPad dhe gjithashtu në këtë rast, është i aksesueshëm në një version web te aksesueshëm nëpërmjet një shfletuesi.

Memrise Pro është një version me pagesë i shërbimit (8,99 euro/muaj, 69,99 euro/vit ose 159 euro përgjithmon) i cili ofron akses të plotë në të gjitha kurset e disponueshme dhe lejon përdorimin e veçorive shtesë si aftësia për të shkarkuar mësimet jashtë linje/offline dhe ndiqni ato edhe kur një lidhje interneti nuk është e disponueshme.

Kur filloni Memrise për herë të parë, trokitni lehtë mbi butonin Filloni të mësoni/Inizia a imparare, sigurohuni që unë flas italisht (ose gjuha e interesit tuaj) është zgjedhur në krye, vendosni shenjën pranë opsionit të interesit tuaj midis anglishtes (UK) dhe anglisht (USA) dhe tregoni nivelin tuaj aktual të njohurive të gjuhës në fjalë duke klikuar në një nga opsionet e disponueshme midis Fillestar/Principiante dhe Proficient/Competente.

Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi butonin Regjistrohu me email/Iscriviti tramite email, futni të dhënat e kërkuara në fushat Email dhe Fjalëkalimi/Password dhe shtypni butonin Krijo profilin/Crea profilo për të krijuar llogarinë tuaj. Përndryshe, zgjidhni një nga opsionet e tjera të disponueshme të regjistrimit Iscriviti con Google, Iscriviti con Facebook e Iscriviti con Apple, për t’u regjistruar, përkatësisht, duke përdorur një llogari Google, një llogari në Facebook ose Apple ID.

Pasi të bëhet kjo, në ekranin Imposta le notifiche dei promemoria, zgjidhni ditët dhe orën në të cilën dëshironi t’i kushtoheni mësimeve të Memrise dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua, në mënyrë që të aktivizoni njoftimet dhe të merrni një lajmerim për të filluar mësimin. Përndryshe, zgjidhni opsionin Kapërce për tani/Salta per ora për të shmangur aktivizimin e njoftimeve.

Në këtë pikë, shtypni butonat Ndoshta më vonë/Forse più tardi dhe Vazhdo/Continua për të filluar mësimin tuaj të parë përmes të cilit do të jeni në gjendje të kuptoni se cili është niveli juaj fillestar. Më pas, zgjidhni opsionin Mësoni/Impara që ndodhet në menunë e poshtme, për të parë përparimin tuaj dhe prekni butonin Vazhdo të Mësosh/Continua a imparare për të filluar një mësim të ri.

Nga ana tjetër, duke zgjedhur artikullin Explore/Esplora, në fund djathtas, mund të kornizoni të gjitha objektet që dëshironi me kamerën e pajisjes tuaj dhe të shikoni përkthimin e tyre në anglisht. Përveç kësaj, duke shtypur në ikonën e megafonit, mund të dëgjoni edhe shqiptimin e fjaleve.

App qe te mesosh anglisht: Babbel

Një tjetër aplikacion i vlefshëm për të mësuar gjuhën angleze është Babbel, i disponueshëm si për Android ashtu edhe për iOS/iPadOS, i cili përmban mësime të avancuara dhe ushtrime të larmishme për të kuptuarit me shkrim dhe me gojë.

Për të hyrë në mësimet bazë, thjesht krijoni llogarinë tuaj, ndërsa për të pasur akses të pakufizuar në mësimet e krijuara nga ekspertë, kurse të personalizuara me rishikim ditor dhe mundësinë e kryerjes së ushtrimeve realiste të dialogut, duhet të aktivizoni një abonim (13 euro/muaj me faturim tremujor ose 7 euro/vit me faturim vjetor).

Nëse mendoni se ky është një aplikacion i mirë për të mësuar anglisht, shkarkoni dhe nisni Babbel dhe trokitni lehtë mbi butonin Zgjidh një gjuhë/Scegli una lingua. Në ekranin e ri të shfaqur, zgjidhni italishten (ose gjuhën e interesit tuaj) në seksionin Unë flas/Parlo dhe klikoni në opsionin anglisht/inglese që ndodhet në kutinë Dua të studioj/Voglio studiare.

Më pas specifikoni arsyen pse dëshironi të mësoni këtë gjuhë duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme midis UdhëtimitPunësArsimitInteresit personal etj dhe tregoni nivelin tuaj aktual të njohurive, duke zgjedhur midis Non molto, l’indispensabile dhe Me la cavo bene.

Pasi të bëhet kjo, në ekranin Sa kohë dëshironi të shpenzoni për të studiuar anglisht/Quanto tempo vorresti dedicare allo studio dell’inglese, shtypni një nga opsionet e disponueshme (5 minuta në ditë15 minuta në ditë30 minuta në ditë, etj) për të treguar sa kohë ju dëshironi të përkushtoni çdo ditë për të ndjekur mësimet nga Babbel.

Në këtë pikë, specifikoni moshën tuaj, shpjegoni se si e zbuluat Babbel duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme (Motori i kërkimitPodcastRadioReklamimi në internet, etj) dhe trokitni lehtë mbi butonin e adresës së emailit për të krijuar llogarinë tuaj: shkruani, më pas, emrin dhe adresën tuaj të emailit në fushat e duhura, krijoni një fjalëkalim që do të përdoret për të hyrë në Babbel, duke e futur atë në fushën Fjalëkalimi/Password dhe shtypni butonin Krijo një llogari/Crea un account.

Përndryshe, shtypni artikullin Opsione të tjera/Altre opzioni dhe zgjidhni një nga metodat e tjera të regjistrimit të disponueshme midis FacebookGoogle dhe Apple ID, për të krijuar një llogari të re duke përdorur profilin tuaj në Facebook, një llogari Google ose Apple ID.

Pasi të krijoni llogarinë tuaj dhe të hyni në Babbel, trokitni lehtë mbi artikullin Së pari, zbuloni se nga cili nivel të filloni/Per prima cosa, scopri da quale livello cominciare, për të bërë një test të shkurtër dhe për të mësuar rreth njohurive tuaja aktuale të gjuhës angleze. Pasi të bëhet kjo, shtypni artikullin Kurse/Corsi, që ndodhet në menunë në fund, dhe shtypni në mësimin e disponueshëm, për të filluar të mësoni këtë gjuhë.

Aplikacione të tjera qe te mesosh anglisht

Nëse zgjidhjet që tregova në kapitujt e mëparshëm nuk ju kënaqën, më poshtë do të gjeni aplikacione/app të tjera qe te mesosh anglisht.

  • Busuu (Android/iOS/iPadOS) është një aplikacion që ju lejon të mësoni 12 gjuhë, përfshirë anglishten. Duke vendosur objektiva studimi të përditshëm dhe përmes planeve të personalizuara të studimit, ju mundëson të mësoni një gjuhë të re nga e para, me mundësinë e bisedave me folësit amtare. Ju mund të përdorni Busuu falas, por për të pasur akses në të gjitha veçoritë (p.sh. aftësinë për të shkarkuar mësimet dhe për t’i ndjekur ato jashtë linje) ju duhet të aktivizoni një abonim Premium (duke filluar nga 10,99 €/muaj).
  • ABA English (Android/iOS/iPadOS) eshte nje aplikacion falas. Ai ju lejon të mësoni anglisht si përmes kurseve të personalizuara që ju lejojnë të mësoni me përmbajtje të personalizuara dhe duke hyrë në një kurs të plotë të anglishtes. Për të hyrë në të gjithë përmbajtjen e disponueshme dhe për të mësuar gjuhën më shpejt, duhet të aktivizoni një abonim duke filluar nga 19,99 €/muaj.
  • Drops (Android/iOS/iPadOS) eshte nje aplikacion falas qe u dedikohet të gjithë njerëzve që duan të zgjerojnë fjalorin e një gjuhe të re. Drops bazohet në mësimin vizual: përmes një serie ushtrimesh pesëminutëshe dhe mikro-lojërash, ju lejon të mësoni përmendësh fjalë të reja. Ai mbështet mbi 20 gjuhë, duke përfshirë anglishten. Ekziston gjithashtu një version abonimi (9,99 €/muaj ose 69,99 €/vit me një provë 7-ditore falas) që heq reklamat dhe ju lejon të sinkronizoni përparimin tuaj nëpër pajisje të shumta.