Si funksionon Viber

Si funksionon Viber

Viber është një nga app me te famshme per te bere telefonata. Ai mund te perdoret duke u instaluar ne telefon ose ne kompjuter. Ky aplikacion lejon qe te shkembeni mesazhe, të bëni telefonata audio dhe video falas, me përdorues të tjerë të shërbimit, gjithashtu të bëni thirrje ndërkombëtare me numrat e telefonit standart me çmime te uleta. Me poshte do te shpjegojme se si funksionon Viber duke te treguar ne detaje karakteristikat e tij.

Ai mund te instalohet ne te gjithe sistemet operative si ne android, Mac dhe Windows. Ne Viber mund të gjenden edhe biseda publike, përmes të cilave përdoruesit mund të ndjekin lajmet në lidhje me tema të ndryshme dhe aktivitetet e disa personave të famshëm, në disponueshmërine e lojërave në të cilat sfidohen përdoruesit e tjerë të shërbimit dhe aftësia për të ndarë vizatime me dorë të lirë dhe mesazhe të shkurtra audio në biseda. Nje plus tjeter i Viber eshte fakti se mund te gjeni shume Gif dhe sticker, shume me shume se ne WhatsApp. Ai gjithashtu lejon qe te fshihni bisedat dhe te filloni chat sekrete me mesazhe te mbrojtura dhe qe shkaterrohen automatikisht pas nje kohe te caktuar, qe ju mund ta zgjidhni.

Permbajtja

Si funksionon Viber

Megjithatë, në dëm të Viber-it, kemi numrin e vogël të përdoruesve që përdorin shërbimin dhe faktorin e privatësisë: mesazhet janë të koduara gjatë kalimit të tyre në serverët e shërbimit, por nuk aplikohet një enkriptim end to end dhe nuk është e mundur të ekzaminohet plotësisht kodi burimor i aplikacionit, pasi ai është me burim të mbyllur. Atehere nese dëshironi të mësoni se si funksionon Viber vazhdoni lexoni me poshte.

Si të regjistrohesh në Viber

Si funksionon Viber

Për të krijuar një llogari në Viber, thjesht shkarkoni aplikacionin në smartfonin tuaj dhe vërtetoni numrin tuaj të telefonit, i cili përdoret si identifikues, gjithashtu për të gjetur kontaktet që janë tashmë të regjistruar në shërbim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Hapi i parë që duhet të bëni, është të hapni dyqanin e smartfonit tuaj (p.sh. Google Play Store në Android ose App Store në iPhone), të kërkoni Viber brenda tij dhe të filloni shkarkimin e aplikacionit duke shtypur butonin përkatës.

Pasi të përfundojë instalimi, nisni Viber dhe ndiqni procedurën fillestare të konfigurimit të aplikacionit. Gjatë procedurës duhet të futni numrin tuaj celular (përfshirë prefiksin ndërkombëtar, i cili për Shqiperine është +355), shtypni butonat Vazhdo/Continua pastaj OK dhe prisni që numri të verifikohet. Nëse verifikimi nuk kryhet automatikisht, shkruani në Viber kodin e konfirmimit që keni marrë me SMS dhe trokisni në butonin Enter Viber/Entra in Viber.

Më pas, zgjidhni emrin dhe foton për t’u shfaqur në Viber dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua për të përfunduar procesin fillestar të konfigurimit të shërbimit. Për ta bërë këtë fillimisht, mund të shtypni gjithashtu butonin Facebook dhe të importoni emrin dhe foton tuaj nga profili juaj në rrjetin social.

Si të përdoresh Viber (fshih bisedat/chat sekrete)

Si funksionon Viber

Tani që keni krijuar llogarinë tuaj, jeni gati të mësoni më shumë se si funksionon Viber. Aplikacioni ekzaminon automatikisht përmbajtjen e rubrikes dhe ju tregon se cilët miq po përdorin tashmë shërbimin, kështu që për të filluar një bisedë të re gjithçka që duhet të bëni është të shkoni te skeda Chat, shtypni butonin + në fund djathtas dhe zgjidhni emrin e personit që do të kontaktoni nga ekrani që hapet. Përndryshe, mund të shtoni një kontakt në Viber duke shtypur ikonën e hamburgerit (lart majtas) dhe duke zgjedhur artikullin Shto kontakt/Aggiungi contatto nga shiriti anësor i majtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Funksionimi i bisedës është i ngjashëm me atë të WhatsApp dhe shumë aplikacioneve të tjera të mesazheve. Më poshtë do të gjeni fushën e tekstit në të cilën shkruani mesazhet tuaja dhe pranë tre ikonave të fundit: atë të arushit që ju lejon të shtoni emoji dhe ngjitëse në bisedë, atë të mikrofonit që ju lejon të regjistroni mesazhe të shkurtra audio dhe atë të simbolit + cili ju lejon të shtoni foto, video, dokumente, vizatime të vizatuara me dorë (doodle), kontakte dhe Winks (video të shkurtra ose foto të stilit SnapChat, që do të krijohen me një aplikacion të veçantë).

Për të nisur një telefonatë falas nëpërmjet Viber, shtypni ikonën e celularit që ndodhet në krye djathtas ekranit të bisedës. Për të nisur një videotelefonatë, nga ana tjetër, fillimisht shtypni ikonën e celularit dhe më pas butonin Video në ekranin që hapet.

Nëse dëshironi të bllokoni një kontakt ose të ndryshoni njoftimet në lidhje me mesazhet e tij, hapni bisedën që e sheh atë si protagonist, rrëshqitni nga e djathta në të majtë dhe zgjidhni opsionet e duhura që shfaqen në shiritin anësor të djathtë. Nga e njëjta menu mund të shtoni edhe pjesëmarrës të rinj në diskutim dhe të krijoni një bisedë në grup.

Një mënyrë tjetër për të krijuar biseda në grup është të zgjidhni skedën Chat, shtypni butonin + në fund djathtas dhe zgjidhni artikullin e grupit të ri/Nuovo gruppo nga menuja që shfaqet.

Për të bërë thirrje në linjat tradicionale telefonike, duhet të përdorni shërbimin Viber Out i cili funksionon me blerje krediti. Për të blerë kredite për llogarinë tuaj, shtypni ikonën e hamburgerit që ndodhet lart majtas dhe zgjidhni artikullin Viber Out nga menuja që shfaqet. Më pas shtypni butonin Blej kredit/Acquista credito dhe zgjidhni nëse do të rimbushni llogarinë tuaj për 99 cent, 4,99 euro ose 9,99 euro.

Pasi të keni blerë kreditin, hyni te skeda Chiamate/Call, shtypni ikonën e tastierës numerike në fund djathtas, shtypni numrin për të thirrur dhe shtypni butonin Chiamata Viber Out/Viber Out Call. Për të mësuar tarifat për thirrjet Viber Out, konsultohuni me këtë faqe interneti, ose zgjidhni hyrjen Tarifat e aksesit/Accedi alle tariffe nga menuja Viber Out e Viber.

Nese jeni të interesuar te mesoni se si funksionon Viber për bisedat publike, ateher shtypni ikonën e katrorëve të bardhë në pjesën e sipërme djathtas të ekranit kryesor të Viber, shtypni butonin blu në faqen që hapet dhe gjeni grupet e interesit tuaj. Për t’u futur në një bisedë publike dhe për të marrë të gjitha përditësimet e saj, trokisni në imazhin e saj paraprak dhe më pas në butonin Ndiq këtë bisedë publike/Segui questa chat pubblica.

1.Viber, ndryshe nga sherbimet e tjera si WhatsApp apo Messenger, lejon qe te fshehesh Chat qe keni bere me persona te ndryshem. Per te realizuar kete hap, mjafton qe te shkoni ne skeden Chat, zgjidhni biseden e interesit dhe ta hapni ate. Ne kete pike, prekni diku ne faqe e hapur dhe spostoni ekranin majtaz. Gjithashtu per te hapur menune e fshehjes, ne skeden Chat mbani gishtin shtypur siper nje bisede qe doni te fshihni. Do ju shfaqet nje menu, tek e cila duhet te zgjidhni Fshih chat/Nascondi questa chat pastaj shtypni vendos pin/Imposta Pin/immeti Pin a 4 cifre, me qellim qe ti vendosni nje PIN bisedes dhe qe ajo mos te shfaqet ne listen e Chat.

Per te pare serish biseden duhet te shkoni ne skeden chat dhe te shtypni ikonen e xhamit zmadhues siper djathtas dhe me pas shkruani kodin pin qe i keni vendosur bisedes qe keni fshehur. Tani do shfaqet lista me bisedat e fshehura. Mbani gishtin shtypur siper dhe zgjidhni  bej te dukshme chat/rendi visibile questa chat, pastaj fusni PIN per ta bere serish te dukshme biseden. Per te lexuar mesazhet dhe per ta lene te padukshme, thjesht shtypni siper qe te hapet.

Viber do sjellin lajmerimin kur te vijne mesazhe nga personi qe keni fshehur biseden (do duket edhe numri i mesazheve ne skeden chat poshte manjtaz, por nuk eshte e mundur as te lexosh dhe as te shikosh mesazhet e ardhura nese nuk di Pin. Gjithashtu mund te beni qe mesazhet qe vijne vetem nga nje person qe ju zgjidhni te jene pa zhurme. Mbani gishtin shtypur siper bisedes dhe nga menuja zgjidhni caktivizo audio chat/disattiva audio chat. Per ta riaktivizuar, mbani gishtin shtypur siper bisedes dhe nga menuja zgjidhni riaktivizo/riattiva.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

2.Viber lejon gjithashtu qe te filloni chat sekrete me kontaktet tuaj. Vecoria e tyre qendron ne faktin se mesazhet veteshkaterrohen pas nje periudhe kohore qe e zgjidhni vete ju dhe jane te kriptuara end-to-end, qe i ben te lexueshme vetem per ju edhe personin kujt po i flisni. Per te hapur nje chat sekrete, shtypni skeden chat dhe ne listen me chat qe ju shfaqet, zgjidhni biseden e interesit tuaj.

Pasi te hapen mesazhet qe keni shkembyer, shtypni ikonen e kronometrit/ores qe ndodhet poshte ku shkruani mesazhet. Tani zgjidhni sa sekonda deshironi qe sa kohe te zgjase mesazhi pas leximit dhe pastaj vazhdoni me shkrimin dhe dergimin e mesazhit. Kini parasysh se Viber do ju lajmeroj me nje shkrim, nese personi tjeter i ben foto ekranit per te ruajtur mesazhet qe i ke derguar.

Si të instalosh Viber në Kompjuter

Pas konfigurimit të Viber në smartphone tuaj, mund të instaloni client e desktopit të shërbimit dhe të bisedoni me miqtë tuaj direkt nga kompjuteri juaj.

Për të shkarkuar Viber në kompjuterin tuaj, lidhuni me faqen e internetit të programit dhe klikoni në butonin Shkarko Viber/Scarica Viber. Kur shkarkimi të përfundojë, hapni skedarin ViberSetup.exe që sapo keni shkarkuar në kompjuterin tuaj, vendosni shenjën e kontrollit pranë Unë pajtohem me termat dhe kushtet e licencës dhe klikoni së pari në Install dhe më pas në Mbylle/Close për të përfunduar konfigurimin.

Në këtë pikë, nisni Viber dhe kur të pyesin nëse e keni instaluar tashmë aplikacionin në smartphone tuaj, përgjigjuni Po. Më pas shkruani numrin tuaj celular në fushën përkatëse të tekstit dhe klikoni në butonin Vazhdo/Continua. Do t’ju dërgohet një kod verifikimi përmes telefonit inteligjent që do t’ju duhet të shkruani në kompjuterin tuaj dhe për të filluar përdorimin e shërbimit.

Për pjesën tjetër nuk ka shumë për të shtuar sepse perdorimi eshte i njejte si nga telefoni. Në shiritin anësor të majtë ka kontakte dhe lidhje të shpejta për funksionet e bisedës, thirrjet, bisedat publike dhe Viber Out. Në qendër, në vend të kësaj, është ekrani për mesazhe ose numrat e telefonit.