App per te hapur file PowerPoint

Ne kete udhezues do ju flasim per app per te hapur file PowerPoint. Duke perdorur aplikacionet e posacme per Android dhe iPhone, te treguara me poshte, ju mund te hapni file PowerPoint shume lehte. Tani provojini dhe zgjidhni ate qe eshte me i pershtatshem per nevojat tuaja.

Permbajtja

App per te hapur file PowerPoint falas

Nese deshironi të hapni një prezantim PowerPoint në smartphone ose tablet, dhe dëshironi të shmangni pagesën për një aplikacion që mund ta përdorni shumë rrallë, atehere me poshte do gjeni nje liste me app per te hapur file PowerPoint falas.

Microsoft PowerPoint (Android/iOS/iPadOS)

App per te hapur file PowerPoint

Aplikacioni i parë për të cilin dua t’ju flas është Microsoft PowerPoint, versioni per celular i programit popullor që është pjesë e paketës së Office, i disponueshëm për shkarkim në Android dhe iPhone/iPadËshtë falas për të gjitha pajisjet me dimensione të barabarta ose më të vogla se 10.1”, në të kundërt kërkohet abonimi ne Microsoft 365 duke filluar nga 7 euro/muaj.

Pasi aplikacioni të jetë shkarkuar dhe instaluar nga play store, hapeni atë dhe trokitni lehtë mbi Hyr më vonë/Accedi più tardi në ekranin që kërkon që të identifikoheni me një llogari të Microsoft/hotmail/outlook (mund të identifikoheni përsëri nëse dëshironi). Në ekranin e mëposhtëm, trokitni lehtë mbi Injoro për momentin/Ignora per adesso kur ju kërkohet të filloni provën falas të Microsoft 365.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përfunduar procedurën e konfigurimit, trokitni lehtë mbi butonin Avanti, vendosni nëse do t’i dërgoni ose jo të dhënat opsionale te Microsoft duke shtypur butonin e dedikuar dhe shtypni butonin Mbyll/Chiudi për të përfunduar operacionin.

Pasi të keni arritur në faqen kryesore të aplikacionit, më në fund mund të hapni prezantimin ne PowerPoint. Për ta bërë këtë, trokitni lehtë mbi skedën Hap/Apri në shiritin e poshtëm dhe më pas në artikullin Kjo pajisje/Questo dispositivo nëse dëshironi të hapni një skedar në memorien e pajisjes. Prekni butonin Lejo/Consenti nga dritarja kërcyese që shfaqet në ekran për të lejuar qasjen në skedarët në pajisje.

Tani gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni skedarin PowerPoint që dëshironi të hapni dhe të prisni që të ngarkohet. Ky aplikacion, duke qenë praktikisht versioni celular i programit për kompjuter, është i përsosur nëse jeni duke kërkuar për aplikacione të animuara të PowerPoint ose një aplikacion të bukur PowerPoint.

Nëse dëshironi të hapni një skedar qe ndodhet në Google Drive ose në skeden SD, trokitni lehtë mbi butonin Shfleto/Sfoglia, ndersa duke trokitur te artikulli OneDrive mund të përdorni skedarët në këtë shërbim cloud.

Keynote (iOS/iPadOS)

App per te hapur file PowerPoint

Nese përdorni një iPhone apo një iPad, atehere në vend që të instaloni një aplikacion të palës së tretë, si p.sh. Microsoft PowerPoint, mund të përdorni gjithashtu aplikacionin Keynote, që është aplikacioni i iPad dhe iPhone per PowerPoint i instaluar si parazgjedhje në këto pajisje.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese e keni fshire, mund ta instaloni sërish duke e shkarkuar nga App Store.

Pasi të hapet aplikacioni Keynote, trokitni lehtë mbi butonin Vazhdo/Continua dhe më pas, një herë në ekranin kryesor, trokitni lehtë mbi skedën Shfleto/Sfoglia që ndodhet në shiritin e poshtëm. Vazhdoni duke trokitur në butonin iCloud Drive dhe më pas në Keynote lart majtas.

Për të hyrë në memorien e brendshme të iPhone, në të cilën ndodhet skedari që dëshironi të hapni, trokitni lehtë mbi artikullin iPhone, zgjidhni skedarin që dëshironi të hapni dhe prisni që të ngarkohet. 

Google Slides/Presentazioni (Android/iOS/iPadOS)

App per te hapur file PowerPoint

Një tjetër app per te hapur file PowerPoint plotësisht falas është Presentazioni Google, i disponueshëm për shkarkim si per Android dhe per iOS/iPadOS. Aplikacioni është plotësisht pa reklama.

Pasi të instalohet aplikacioni, hapeni atë dhe prisni që ekrani kryesor të ngarkohet. Nëse një llogari Google/Gmail është konfiguruar tashmë në pajisjen tuaj, ajo do të përdoret automatikisht për t’u identifikuar në aplikacion. Nëse nuk e keni konfiguruar ende një të tillë, thjesht trokitni lehtë mbi butonin Hyr/Accedi për të futur kredencialet (gmail dhe fjalëkalim) të llogarisë tuaj.

Për të qenë në gjendje të hapni një skedar PowerPoint me këtë aplikacion, thjesht trokitni lehtë mbi butonin me ikonën e një dosjeje që është vendosur në shiritin e kërkimit në krye dhe nga menuja që shfaqet trokitni lehtë mbi artikullin Google Drive, nëse dëshironi hapni një skedar nga ky shërbim cloud, ose Hapësira ruajtëse e disponueshme/Spazio Archiviazione Disponibile, nëse dëshironi të hapni një skedar në memorien e brendshme të pajisjes tuaj.

Pasi të zgjidhni skedarin që dëshironi të hapni, gjithçka që duhet të bëni është të prisni disa sekonda që ai të ngarkohet nga aplikacioni.

Collabora Office (Android/iOS/iPadOS)

Një tjeter app per te hapur file PowerPoint është Collabora Office, i cili bazohet në LibreOffice dmth ne alternativen falas dhe me burim të hapur ndaj Microsoft Office për kompjuter. Ky aplikacion është gjithashtu plotësisht falas, nuk ka reklama dhe është i disponueshëm për shkarkim si në Android ashtu edhe në iPhone/iPad.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të instalohet, hapeni atë dhe trokitni lehtë mbi butonin Lejo/Consenti për ta lejuar atë të aksesojë skedarët në pajisjen tuaj. Pasi të jeni në ekranin kryesor, thjesht trokitni lehtë mbi butonin me një ikonë dosjeje në siper djathtas dhe zgjidhni skedarin PowerPoint që dëshironi të hapni.

Pasi skedari të jetë hapur, mund të bëni edhe disa ndryshime duke trokitur thjesht në butonin Edit/Modifica në fund djathtas dhe duke përdorur mjetet e shumta të shfaqura në ekran.

App per te hapur file PowerPoint ne kompjuter

Pasi zbuluat aplikacionet më të mira powerpoint për telefonin, tani le te shikojme se cilat janë aplikacionet më të mira për PowerPoint ne kompjuter.

Më poshtë do të gjeni cilat janë programet më të mira që mund të përdorni në kompjuterin tuaj me Windows 11 dhe Windows 10 ose në Mac tuaj.

  • PowerPoint Mobile/Microsoft PowerPoint (Windows/macOS) eshte nje aplikacion i disponueshëm për shkarkim falas si për Windows ashtu edhe për Mac, i cili ju lejon të hapni një prezantim PowerPoint në kompjuter falas. Nëse keni nevojë për një program vërtet të plotë, ju sugjeroj të përdorni programin Microsoft PowerPoint, i cili përveçse mund të hapë skedarë, lejon edhe modifikimin e tyre. 
  • LibreOffice (Windows/macOS/Linux) eshte nje program falas dhe me burim të hapur i disponueshëm në Windows, Mac dhe Linux. Është një paketë e plotë Office, e bazuar në kodin burimor të OpenOffice që ju lejon gjithashtu të hapni dhe modifikoni skedarët PowerPoint në kompjuterin tuaj. Ndryshe nga OpenOffice, ai gjithashtu ka një ndërfaqe shumë më moderne dhe më të përditësuar. 
  • Keynote (macOS) është aplikacioni për PowerPoint Mac i bërë nga vetë Apple, plotësisht falas dhe i pranishëm si parazgjedhje në të gjitha pajisjet e kompanisë, përfshirë Mac. Është një alternativë shumë e vlefshme për Microsoft PowerPoint dhe mbi të gjitha është plotësisht falas.