Si te anullosh nje perditesim update app

Si te anullosh nje perditesim update app

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te anullosh nje perditesim/update te app/aplikacioneve duke i kthyer keshtu ne versionin e meparshem. Kjo mund te jete nje procedure e nevojsheme kur nuk te pelqen grafika e re aplikacionit apo kur shfaq probleme te ndryshme pas perditesimit. Me poshte do te shikojme ne detaje se si te veprojme ne paisjet android dhe iOS.

Permbajtja

Si te anullosh nje perditesim/update app ne Android

Si te anullosh nje perditesim update app

Nese dëshiron të mesosh si te anullosh nje perditesim/update te app/aplikacioneve ne Android dhe ti kthesh te versioni i mëparshëm, atehere mund ta bëni në një mënyrë të thjeshtë, duke çaktivizuar fillimisht përditësimin automatik të një aplikacioni dhe më pas duke vazhduar me dy metoda të ndryshme: rivendosni/riktheni nje backup të aplikacionit që dëshironi ose instaloni një version tjetër, nëpërmjet paketave APK.

Caktivizo nje perditesim ne Play Store

Si te anullosh nje perditesim update app

Nëse keni ndërmend të anuloni përditësimin e një aplikacioni Android, fillimisht mund të vazhdoni nga Play Store, duke e ndaluar atë manualisht ose duke çaktivizuar përditësimin automatik.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta bërë këtë nisni Play Store nëpërmjet ikonës së tij, më pas prekni butonin (), që ndodhet lart majtas, shkoni te seksioni Aplikacionet dhe lojërat e mia/Le mie app e i miei giochi dhe shtyp skedën Përditësimet/Aggiornamenti.

Në këtë pikë, nëse përditësimi automatik i aplikacioneve është aktiv, ato në këtë seksion do të përditësohen automatikisht. Tani shtypni butonin Interrompi për ta anulluar.

Tani çaktivizoni përditësimin automatik të aplikacionit: përmes seksionit Le mie app e i miei giochi, shtypni skedën Instaluar/Installate, gjeni dhe prekni aplikacionin për të cilin dëshironi të anuloni një përditësim, shtypni ikonën () siper djathtas dhe në fund, hiqni shenjën e kontrollit në fjalën Perditesimet automatike/Aggiornam. automatico.

Nëse dëshironi të çaktivizoni (përsëri nëpërmjet Play Store) përditësimin automatik të të gjitha aplikacioneve të instaluara në pajisjen tuaj, shtypni simbolin () ose miniatura fotos profilit, shkoni te seksioni Cilësimet/Impostazioni dhe trokitni lehtë mbi artikullin Përditësimi automatik i aplikacionit/Aggiornamento automatico app, më pas vendosni shenjën e kontrollit ne artikullin Mos përditësoni automatikisht aplikacionet/Non aggiornare automaticamente le app. Pas kësaj procedure, mund të ktheheni ne versionin e mëparshëm të një aplikacioni, duke ndjekur udhëzimet që gjeni në paragrafët vijues.

Aktivizo burimet e panjohura

Përpara se të kryeni hapat për t’u kthyer në versionin e mëparshëm të një aplikacioni në Android, duhet të kryeni disa operacione paraprake në pajisjen tuaj. Në fakt, nëse qëllimi juaj është të instaloni një version tjetër të një aplikacioni, nëpërmjet nje pakete APK, duhet të aktivizoni opsionin Burime të panjohura/Origini sconosciute, në menunë e cilësimeve/impostazioni të Android. Kjo procedurë përdoret për të instaluar aplikacione nga burime të tjera përveç Play Store siç është faqja APK Mirror për të cilën do flasim me poshte.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar, hapni cilësimet/impostazioni e paisjes Android, (ikona me simbolin e një rrote ingranazhi), pastaj shtypni artikullin Siguria/Sicurezza dhe më pas kaloni nga OFF në ON levën që gjeni në korrespondencë me artikullin Burime të panjohura/Origini sconosciute dhe nëse kërkohet, konfirmoni funksionimin duke shtypur OK.

Si te anullosh nje perditesim update app

Nëse pajisja juaj ka një version të fundit të Android, ky opsion duhet të aktivizohet ndryshe. Hapni Cilësimet/Impostazioni përmes ikonës së tij me simbolin e një ingranazhi të vendosur në ekranin home, shtypni në artikujt Siguria dhe privatësia/Sicurezza e privacy > Më shumë/Altro > Instaloni aplikacione të panjohura/Installa app sconosciute, më pas pasi të shfaqet lista e aplikacioneve, trokitni lehtë mbi app te shfletuesit qe ju përdorni. Tani, lëvizni nga OFF në ON, leven që korrespondon me artikullin Lejo instalimin e aplikacioneve/Consenti l’installazione di app.

Si te anullosh nje perditesim update app

Përndryshe, gjithmonë me të njëjtën procedurë, mund t’i jepni leje për instalimin e aplikacioneve të panjohura një aplikacioni të menaxhimit të skedarëve të instaluar më parë, siç është Files Go nga Google.

Shkarko permes APK Mirror

Si te anullosh nje perditesim update app

Nëse pas anulimit të përditësimit të një aplikacioni në Android dëshironi të ktheheni në versionin e tij të mëparshëm, zgjidhja e parë e propozuar është ajo që lidhet me instalimin e paketës nëpërmjet skedarit APK. Kjo është një procedurë që mund te realizohet duke perdorur faqe te ndryshme interneti, si TorrApk. Në këtë udhëzues do te flasim për faqen e internetit të APK Mirror, pasi është një nga më të besueshmet dhe me shume aplikacione ne dispozicion. Përveç kësaj, ju lejon gjithashtu të shkarkoni versionet beta dhe alfa të aplikacioneve, nëse janë të disponueshme.

Për të shkarkuar një version të mëparshëm të një aplikacioni nga faqja APK Mirror, duhet të keni çaktivizuar përditësimin automatik të aplikacionit dhe gjithashtu të keni aktivizuar mundësinë për të shkarkuar aplikacione nga burime të panjohura. Prandaj referojuni paragrafëve të mëparshëm, nëse nuk e keni ende ka kryer këto operacione paraprake.

Nëse e keni bërë tashmë atë që tregohet, gjëja e parë që duhet të bëni është të çinstaloni aplikacionin që dëshironi të kthehni në një version të mëparshëm: për ta bërë këtë, mbani gishtin të shtypur në ikonën e tij qe ndodhet ne ekran dhe tërhiqeni atë te fjala Uninstall/Disinstalla ose te koshi qe shfaqet.

Pasi të bëhet kjo, hapni shfletuesin në telefonin ose tabletin tuaj Android dhe lidhuni me faqen e internetit APKMirror.com. Më pas shtypni butonin me simbolin e një xhami zmadhues që ndodhet në shiritin në krye, për të kërkuar aplikacionin për të cilin dëshironi të instaloni një version më të vjetër.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të shfaqen rezultatet e kërkimit, shtypni skedën Apps, gjeni aplikacionin midis atyre në listë dhe trokitni lehtë mbi të, në mënyrë që të shfaqet faqja e aplikacionit në të cilën janë të pranishme të gjitha versionet e disponueshme.

Si te anullosh nje perditesim update app

Tani lëvizni poshtë në këtë ekran derisa të gjeni artikullin Të gjitha versionet/All versions, më pas prekni versionin e aplikacionit që ka një numër versioni të mëparshëm, krahasuar me përditësimin më të fundit. Nëse gjeni formulimin X Variants, në përputhje me emrin e versionit, do të thotë se ka disa skedarë APK të disponueshëm që ndryshojnë sipas karakteristikave teknike të pajisjes Android.

Në këtë pikë, gjeni kutinë Download me poshte dhe trokitni lehtë mbi numrin e versionit që mund të gjeni në kolonën Variant. Më pas në ekranin tjetër, prekni butonin Shkarko APK/Download APK, në mënyrë që të shkarkoni skedarin APK dhe shtypni OK, në rast se ju kërkohet një konfirmim për të kryer shkarkimin.

Si te anullosh nje perditesim update app

Tani trokitni lehtë mbi Open/apri (nëse keni autorizuar shfletuesin të shkarkojë dhe instalojë aplikacione nga burime të panjohura) ose, nëse i keni dhënë leje një aplikacioni File Manager, nisni aplikacionin dhe klikoni në skedarin APK të shkarkuar, që ndodhet në dosjen Download.

Për të instaluar skedarin APK dhe për të marrë një version të mëparshëm të aplikacionit të zgjedhur, shtypni butonin Install dhe në fund, shtypni butonin Hap.

Rikthe/Rivendos nje backup

Si te anullosh nje perditesim update app

Metoda e dytë si te anullosh nje perditesim/update te app/aplikacioneve, është instalimi i një aplikacioni per backup. Është një procedurë që më parë ka ruajtur një kopje të APK-së dhe kjo lejon që një aplikacion të kthehet në një përditësim të mëparshëm.

Për të kryer këtë operacion, është e nevojshme të konfiguroni dhe përdorni, saktësisht një aplikacion per backup. Ka disa aplikacione të vlefshme në Play Store që mund ta kryejnë këtë operacion, si për shembull Titanium Backup dhe App Backup Restore Transfer.

Zgjodhem këtë te fundit pasi nuk kërkon leje rrënje/root dhe për këtë arsye mund të përdoret në çdo pajisje Android. Aplikacioni në fjalë mund të përdoret për të bërë backup manuale dhe automatike të aplikacioneve në pajisje, është falas dhe gjithashtu ka një version Pro (i cili kushton 0,99 €) i cili heq reklamat.

Për të shkarkuar App Backup Restore Transfer, trokitni lehtë mbi linkun e ofruar nga pajisja juaj Android, klikoni Instalo, Prano dhe në fund, klikoni Hap për ta nisur atë. Kur të fillojë aplikacioni, shtypni skedën Instaluar/Installata, vendosni shenjën e kontrollit në aplikacionet që dëshironi të mbani versionin aktual, shtypni butonin Backup që ndodhet në fund dhe prisni që funksionimi automatik të përfundojë.

Si te anullosh nje perditesim update app

Për të verifikuar që kopjimi ishte i suksesshëm, klikoni në skedën Transmetim i arkivuar/Trasmissione archiviata dhe verifikoni që aplikacioni i zgjedhur për backup është në këtë seksion.

Nëse operacioni është i suksesshëm, nisni Play Store duke shtypur ikonën e tij, shtypni butonin () ose miniaturen e fotos se profilit që ndodhet në këndin e sipërm dhe shkoni te seksioni Le mie app e i miei giochi > Aggiornamenti. Së fundi, përditësoni aplikacionet, duke shtypur artikullin Përditëso/Aggiorna, që korrespondon me një aplikacion ose shtypni butonin Përditëso të gjitha/Aggiorna tutto, për të përditësuar të gjitha aplikacionet e instaluara.

Në këtë pikë, përmes Play Store, gjeni aplikacionin për të cilin keni bërë një backup me App Backup and Restore dhe nëse doni të anuloni përditësimin e tij dhe të ktheheni në një version të mëparshëm, çinstaloni drejtpërdrejt nga Play Store, së pari shtypni në ikonën e saj në skedën Përditësimet/Aggiornamenti ose Instaluar/installate dhe më pas në butonin Çinstalo/Disinstalla.

Pasi të jetë bërë kjo, filloni përsëri App Backup and Restore dhe shtypni në seksionin Transmetimi i Arkivuar/Trasmissione archiviata. Tani vendosni shenjën e kontrollit në aplikacionin që dëshironi të rivendosni/riktheni, shtypni butonin Rivendos/Ripristina/Restore që ndodhet në fund, më pas prekni Po dhe Instalo në mënyrë që të merrni versionin e mëparshëm të aplikacionit.

Përveç kësaj, nëse dëshironi mund të përdorni App Backup e Ripristino për të kopjuar automatikisht të gjitha aplikacionet e instaluara ose përditësimet individuale. Për ta bërë këtë, shtypni butonin () që gjeni në ekranin e tij, shkoni te seksioni Cilësimet/Impostazioni dhe aktivizoni rezervimin automatik për aplikacionet e interesit tuaj, duke treguar gjithashtu numrin e versioneve që dëshironi të ruani në memorie.

Së fundi, mos harroni se, nëse dëshironi të vazhdoni të përdorni aplikacionin në versionin e tij të mëparshëm, duhet të çaktivizoni përditësimin automatik të të njëjtit nga Play Store dhe të mbani aktiv instalimin e aplikacioneve nga burime të panjohura, siç shpjegohet në paragrafët e mëparshëm.

Si te anullosh nje perditesim/update app ne iOS

Sa për iPhone dhe iPad, mund të anuloni një përditësim aplikacioni drejtpërdrejt nga App Store, lehtësisht. Nëse dëshironi të ktheheni te një version i mëparshëm i një aplikacioni, duhet t’ju paralajmëroj se duhet të bëni jailbreak te paisjes.

Caktivizo nje perditesim ne App Store

Nëse keni një iPhone ose një iPad dhe keni ndërmend të anuloni manualisht përditësimin automatik të një aplikacioni, përpara se të kryhet automatikisht, shkoni te App Store iOS (është simboli i një A në një sfond blu dhe ndodhet në ekranin home) dhe nëse aplikacioni po përditësohet, shtypni butonin me simbolin (), për ta ndaluar atë.

Në këtë pikë, nëse doni të parandaloni që aplikacionet të përditësohen automatikisht, trokitni lehtë mbi aplikacionin Cilësimet /Impostazioni që gjeni në ekranin home të pajisjes tuaj (është simboli i një ingranazhi), më pas prekni artikullin iTunes dhe App Store, më pas zhvendoseni çelësin nga ON në OFF që korrespondon me Përditësimet/Aggiornamenti.

Rikthehu te versioni i meparshëm i nje app iOS

Nëse e keni çaktivizuar përditësimin automatik të një aplikacioni në iOS sepse dëshironi të ktheheni në një version të mëparshëm të të njëjtit, duhet të dini se në momentin e shkrimit të këtij udhëzuesi, nuk është e mundur të kryhet një procedurë e tille.

Një metodë aktualisht e vlefshme për të pasur sukses në këtë qëllim është përdorimi i App Admin, një modifikim për Cydia i cili, për momentin, funksionon vetëm në pajisjet Apple me jailbreak dhe jo të përditësuar në iOS 11. Megjithatë, përputhshmëri më e madhe mund të zhvillohet më vonë.

Për ta bërë këtë, pasi të instaloni app admin, hapni App Store iOS dhe shtypni butonin Përditëso/Aggiorna/Update ose Install për aplikacionin që synoni të përdorni me një version të mëparshëm. Më pas ju shfaqet një ekran që ju lejon të ulni versionin e aplikacionin që keni zgjedhur. Tani, në listën që ju propozohet, zgjidhni versionin që do të merrni dhe trokitni mbi të, për të nisur shkarkimin dhe instalimin.