Si te anullosh nje pagese me PayPal

Si te anullosh nje pagese me PayPal

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te anullosh nje pagese me PayPal. Do te flasim per raste te ndryshme qe mund te verifikohen, si per shembull ne rastin kur shitesi/marresi nuk e ka mare shumen e parave qe ju i keni paguar, apo kur keni shkruar gabim adresen e marresit te pageses (shitesit). Keto jane rastet me te thjeshta sepse ju mund ta anulloni pagesen pa nevojen e dakordesise se marresit/shitesit.

Situata komplikohet ne rastin kur nje pagese eshte autorizuar nga ju dhe eshte pranuar nga marresi. Ky eshte rasti kur duhet gjetur nje gjuhe e perbashket midis paleve ne menyre qe te zgjidhen problemet qe kane dale gjate ose pas pageses. Me poshte do ju tregojme se si te veproni si nga kompjuteri ashtu edhe nga telefoni. Per detajet lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te anullosh nje pagese me PayPal kur parate nuk jene mare ose account eshte i gabuar

Statusi i pambledhur/i pa mare është kur marrësi i një pagese nuk i ka mare paratë për shkak të problemeve me llogarinë e tij PayPal. Ky status mund të zgjasë për një periudhë maksimale prej 30 ditësh, pas së cilës pagesa anulohet automatikisht dhe paratë i kthehen dërguesit (drejtpërdrejt në llogarinë PayPal ose kartën e kreditit, në varësi të mënyrës së pagesës së përdorur fillimisht).

Ju mund të anuloni pagesën me PayPal edhe nëse keni kryer një transaksion në një llogari të pasaktë ose që nuk është regjistruar në shërbim ose nëse keni bërë gabime në shkrimin e saj. Në këtë rast, për të anuluar pagesën PayPal, është thelbësore që shuma e parave te mos jete mare akoma.

Nga kompjuteri

Si te anullosh nje pagese me PayPal

Për të verifikur prezencen e ndonjë transaksioni të paperfunduar (marresi akoma nuk i ka mare parate qe i keni paguar) dhe për t’u siguruar që është realisht e mundur të anulloni pagesën me PayPal, gjithçka që duhet të bëni është të hyni në llogarinë tuaj dhe të shkoni te seksioni i kushtuar pagesave të bëra dhe të marra. Për ta bërë këtë, klikoni ketu dhe pastaj shtypni butonin Accedi qe ndodhet lart djathtas. Tani plotësoni formularin që ju propozohet duke shtypur të dhënat tuaja të aksesit dhe më pas klikoni në butonin Accedi.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni hyrë, shtypni artikullin Cronologia që ndodhet siper, në mënyrë që të keni akses në seksionin PayPal përmes të cilit mund të shikoni të gjitha transaksionet që janë kryer në hyrje dhe dalje nga llogaria juaj. Më pas gjeni transaksionin e interesit tuaj dhe verifikoni që statusi Nuk është mare/Non riscosso është i pranishëm pranë tij ose si kreu i kolonës nën të cilën ndodhet pagesa.

Nëse eshte keshtu për të anuluar pagesën e PayPal-it nuk do t’ju duhet të bëni asgjë veçse të prisni që paratë t’i kthehen dërguesit sipas afateve kohore qe tham me siper.

Nëse jeni të interesuar të kuptoni se çfarë duhet të bëni për të anulluar pagesën e PayPal në rast të një llogarie të pasaktë, që përmban gabime në shkrim ose që nuk është regjistruar në shërbim, lidhuni me llogarinë tuaj siç shihet më sipër dhe shtypni butonin Cronologia në krye. Më pas zgjidhni pagesën që do të tërhiqet dhe klikoni fillimisht në Annulla dhe më pas në Anullo pagesën/Annulla pagamento.

Nga telefoni

Si te anullosh nje pagese me PayPal

Operacionet se si te anullosh nje pagese me PayPal ne rastet kur nuk janë mare akoma parate ose në rastin e nje llogarie të gabuar, mund të kryhen në një mënyrë pothuajse të ngjashme duke përdorur app PayPal (android/iOS) të disponueshëm për telefonat.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta bërë këtë, shtypni ikonën e aplikacionit në ekranin home të pajisjes tuaj, nëse kërkohet futni detajet e identifikimit në llogarinë tuaj dhe më pas prekni Vedi la Cronologia. Më pas gjeni transaksionin që dëshironi të anulloni, shtypni mbi të dhe kontrolloni që artikulli i Pa mare/Non riscosso është i pranishëm në ekranin e ri që ju shfaqet. 

Duke përdorur aplikacionin e telefonit, mund të anulloni një pagesë nëse llogaria e futur është e gabuar. Për ta bërë këtë, hyni në ekranin kryesor të aplikacionit PayPal në telefonin tuaj celular, prekni artikullin Vedi la Cronologia, gjeni pagesën që do të anullohet dhe më pas shtypni fillimisht Annulla dhe më pas Annulla pagamento.

Si te anullosh nje pagese me PayPal pasi marja e parave eshte kryer

Nëse marja e parave tashmë ka ndodhur, është gjithmonë e mundur të anulohet pagesa me PayPal, por në mënyrë që gjithçka të shkojë në rrugën e duhur do të duhet të gjesh një marrëveshje me palën tjetër.

Nga kompjuteri

Si te anullosh nje pagese me PayPal

Nëse dëshironi të anulloni pagesën e PayPal pasi të jetë paguar tashmë, duhet të kërkoni një rimbursim. Për të filluar negociatat me palen tjeter, hyni në llogarinë tuaj PayPal, shkoni te seksioni Cronologia duke klikuar në artikullin e duhur në krye të faqes, zgjidhni pagesën që dëshironi të tërhiqni dhe klikoni në lidhjen Raportoni si të paautorizuar/Segnala come non autorizzato në fund.

Në faqen e re të internetit që ju shfaqet në këtë pikë, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe më pas ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran për të marrë kontakt me palën tjetër.

Përndryshe, lidhuni me këtë faqe te PayPal, shtyp butonin Contesta una transazione dhe zgjidhni pagesën që dëshironi të anulloni. Ju mund të hapni një mosmarrëveshje brenda 180 ditëve pas pagesës.

Nëse brenda 20 ditëve nuk jeni në gjendje të viheni dakort marrësin e pagesës, mund ta ktheni mosmarrëveshjen në një ankesë duke hyrë në Qendrën e Zgjidhjes/Centro risoluzioni së PayPal, duke zgjedhur çështjen e hapur dhe duke klikuar Konverto këtë mosmarrëveshje në një ankesë PayPal/Converti questa contestazione in un reclamo PayPal. Më pas do të jetë PayPal që të vlerësojë situatën dhe të vendosë nëse do të autorizojë rimbursimin apo jo.

Mund të gjeni më shumë informacion mbi mekanizmat e rimbursimit dhe sistemin e mbrojtjes së blerjeve të ofruar nga PayPal në këtë faqe.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse keni marrë një pagesë në llogarinë tuaj PayPal dhe dëshironi ta anulloni duke ia rikthyer atë dërguesit, dijeni se ky është një operacion jashtëzakonisht i thjeshtë për t’u kryer, shumë më tepër se të gjithë ata që janë parë tashmë. Për ta bërë këtë, hyni në seksionin Cronologia te llogarisë tuaj dhe zgjidhni transaksionin që do të anulloni, më pas klikoni mbi artikullin Rimbursoni këtë pagesë/Rimborsa questo pagamento dhe shkruani në fushën që korrespondon me artikullin Shuma e rimbursimit:/Importo rimborso: shuma totale e rimbursimit.

Nëse e gjykoni të përshtatshme, plotësoni gjithashtu fushat që gjeni në korrispondence të artikujve Numero fattura pro-froma (opzionale): dhe Messaggio per Nome Utente (opzionale): (në vend të Username/Nome utente ju do të gjeni emrin e përdoruesit që ju dëshironi te rimbursoni) më pas klikoni në butonin Vazhdo/Continua në fund dhe më pas në Lëshoni një rimbursim/Emetti un rimborso.

Rimbursimet mund të bëhen brenda 60 ditëve nga marrja e pagesës. Pas kësaj periudhe duhet të përdorni funksionin standard të dërgimit të parave të pranishme në PayPal.

Nga telefoni

Operacionet që sapo ju tregova për të anulluar pagesën e PayPal që tashmë është kryer, mund të kryhen edhe nga një telefon. Hapni aplikacionin Paypal (android/iOS), duke shtypur artikullin Shih Historinë/Vedi la Cronologia, më pas identifiko transaksionin që dëshiron të rimbursosh, duke shtypur atë dhe pastaj trokitni lehtë mbi artikullin Dërgo para/Invia denaro.

Pasi të bëhet kjo, specifikoni nëse do i dergoni para një anëtari të familjes, miku ose për pagesën e mallrave dhe shërbimeve dhe shtypni Next/Avanti, më pas futni shumën e dëshiruar, shtoni çdo mesazh shoqërues duke shtypur + Shto mesazh/+ Aggiungi messaggio dhe sigurohuni që mënyra e zgjedhur e pagesës është e duhura duke i hedhur një sy seksionit Mënyra e pagesës/Metodo di pagamento që gjendet më poshtë. Ne fund shtypni artikullin Dërgo para/Invia denaro gjithashtu i pranishëm në fund.