Si te besh sondazhe / ankete online / internet

Si te besh sondazhe / ankete online / internet

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te besh sondazhe/ankete online/internet. Me poshte do ju tregojme disa sherbime qe do ju ndihmojne qe te beni sondazhe online dhe te kuptoni se cfar mendojne perdoruesit per produktin apo sherbimin qe ju ofroni. Per me shume vazhdoni lexoni kapitujt ne vijim.

Permbajtja

Si te besh sondazhe/ankete online/internet falas

Ne kapitujt e ardhshëm do të shpjegojme hap pas hapi se si te besh sondazhe/ankete online/internet duke përdorur disa zgjidhje në internet që mund të përdoren plotësisht pa pagesë. Lexoni me tej për të mësuar më shumë.

Moduli Google

Si te besh sondazhe / ankete online / internet

Nëse do te mesosh se si te besh sondazhe/ankete online/internet me Google, atehere mund të përdorni Moduli Google, një nga zgjidhjet më të mira për të krijuar sondazhe falas në internet pasi është një mjet i krijuar për krijimin e anketave që përfshihet në paketën e Google Drive, së bashku me Google Docs, Google Sheets dhe Google Slides.

Kjo zgjidhje mund të përdoret pa pagesë nga interneti dhe për t’u përdorur, kërkon hyrjen me një llogari Google. Për të filluar, lidhuni me faqen zyrtare të Moduli Google dhe futuni në llogarinë tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin Nuovo/New, për të krijuar një anketë të re nga e para, ose shtypni një nga modelet paraekzistues, për të krijuar një sondazh, duke modifikuar modelin e paracaktuar sipas dëshirës tuaj.

Në rastin e parë, shkruani titullin e të njëjtit në fushën Modulo senza titolo dhe më pas shkruani edhe përshkrimin në fushën e tekstit Descrizione Modulo. Më pas vazhdoni të plotësoni formularin duke futur në fushat përkatëse titullin e pyetjes dhe opsionet e përgjigjes.

Për më tepër, duke përdorur menunë rënëse në të djathtë, mund të kontrolloni artikullin Zgjedhje e shumëfishtë/Scelta multipla nëse dëshironi të aplikoni këtë cilësim për përgjigjet. Duke përdorur simbolin e figurës, mund të zgjidhni gjithashtu nëse do të shtoni ndonjë imazh që shoqëron sondazhin dhe nëse do t’i bëni ose jo të detyrueshme disa përgjigje, duke lëvizur levën në AKTIV/ON në korrespondencë me artikullin Detyrueshëm/Obbligatorio.

Kur të keni përfunduar krijimin e sondazhit, shtypni butonin Preview/Anteprima (simboli i syrit) për të parë paraprakisht sondazhin e kryer. Nëse jeni të kënaqur me rezultatin, klikoni në butonin Submit/Invia.

Tani duke përdorur formularin e paraqitjes, zgjidhni metodën e ndarjes për sondazhin e krijuar. Për shembull, në skedën Dërgo nëpërmjet/Invia via, futni adresat e emailit të personave të cilëve u dërgohet anketa dhe shtypni butonin Dërgo/Invia për të dërguar anketën e krijuar me email ose klikoni në ikonën e hiperlidhjes/hyperlink, për të krijuar një lidhje të ndashme, që do të kopjohet duke përdorur butonin Kopjo/Copia.

Si te besh sondazhe/ankete online/internet: Doodle

Si te besh sondazhe / ankete online / internet

Ndër zgjidhjet për të cilat dua t’ju flas është Doodle, një mjet falas (në versionin e tij bazë) për të krijuar sondazhe në internet pa regjistrim, i krijuar posaçërisht për të krijuar sondazhe në lidhje me organizimin e aktiviteteve ose ngjarjeve, me gjithashtu një kalendar të integruar.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përveç të qenit i përdorshëm përmes interneti, Doodle mund të përdoret nëpërmjet një aplikacioni për pajisjet Android dhe iOS/iPadOS. Përveç kësaj, ai përfshin një version premium me një kosto prej 6,95 €/muaj (pas një prove falas), ju lejon të keni akses në veçori shtesë, duke përfshirë mundësinë për të shtuar integrimin me Ekipet e Microsoft ose Zoom.

Thënë këte, për të krijuar një sondazh me Doodle, lidhuni me faqen e tij kryesore dhe shtypni butonin Krijo një Doodle/Crea un Doodle. Tani plotësoni fushat në ekran duke shtypur titullin dhe ndoshta edhe vendndodhjen e sondazhit të lidhur me organizimin e një ngjarjeje dhe më pas shtypni butonin Vazhdo/Continua.

Pasi të bëhet kjo, zgjidhni një ose më shumë data dhe orë dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua. Më pas rregulloni cilësimet e sondazhit duke zgjedhur, për shembull, nëse do të fshihen emrat e pjesëmarrësve (Sondazh i fshehur/Sondaggio nascosto) dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua për të vazhduar.

Tani shkruani emrin tuaj dhe adresën tuaj të emailit për të përfunduar sondazhin: duke treguar adresën e emailit nuk do të çojë në ndonjë regjistrim në sajt, por do të përdoret vetëm për t’ju lejuar të moderoni sondazhin e krijuar. Në fund, shtypni butonin Finish.

Në këtë pikë, tani mund të ndani sondazhin tuaj, duke përdorur linkun e pranishme për ndarje: thjesht duhet të shtypni butonin Kopjo lidhjen/Copia link për ta kopjuar atë.

Si te besh sondazhe/ankete online/internet: Straw Poll

Si te besh sondazhe / ankete online / internet

Ndër faqet për të krijuar sondazhe në internet që ju rekomandoj t’i përdorni është Straw Poll, i cili ju lejon t’i krijoni ato në një mënyrë vërtet të thjeshtë dhe të shpejtë.

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen zyrtare të saj dhe shkruani pyetjen në fushën e tekstit Shkruaj pyetjen tënde këtu/Type your question here, ndërsa në hapësirat e opsionit Enter poll, shkruani përgjigjet e sondazhit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të jetë bërë kjo, përmes menusë përkatëse rënëse, vendosni metodën e kontrollit për përgjigje të dyfishta. Zgjidhni opsionin IP Duplication Checking, për të parandaluar përgjigjet e dyfishta duke njohur IP-në e përdoruesit; Browser Cookie Duplication Checking, për të siguruar që nuk ka vota të kopjuara dhe që përdoruesi që ka votuar është identifikuar në bazë të shfletuesit të përdorur, ose zgjidhni opsionin No Duplication Checking, nëse nuk dëshironi të bëni kontrolle për përgjigje të dyfishta, duke i lejuar ato.

Gjithashtu, kontrolloni kutinë Përmirëso parandalimin e postës së padëshiruar/Improve spam prevention për të mundësuar nevojën për të kryer një kontroll sigurie për t’iu përgjigjur anketës. Në vend të kësaj, nëse doni të lejoni përgjigje të shumta në sondazh, kontrolloni kutinë Lejo përgjigjet e shumëfishta në sondazh/Allow multiple poll answers.

Kur të keni mbaruar krijimin dhe personalizimin e sondazhit, klikoni në butonin Krijo Sondazh/Create Poll, për ta krijuar atë dhe në fund, klikoni në butonin Share për ta ndarë. Butoni Results, tregon rezultatet.

Si te besh sondazhe/ankete online/internet: Survio

Nese dëshironi te besh sondazhe anonime në internet, atehere ju sugjeroj të përdorni Survio i cili ju lejon të krijoni sondazhe duke filluar nga e para dhe duke përdorur një nga modelet e shumtë të disponueshëm (të përdorshëm vetëm pas një regjistrimi falas).

Për të filluar, më pas lidhuni me faqen zyrtare të saj dhe regjistrohuni duke treguar një adresë emaili dhe një fjalëkalim të sigurt në fushat e tekstit të dukshme në ekran. Më pas shtypni butonin Krijo një sondazh/Crea un sondaggio dhe përgjigjuni pyetjeve fillestare të dobishme për personalizimin e llogarisë tuaj, më pas shtypni butonin Avanti për të vazhduar.

Tani zgjidhni nëse do të krijoni një anketë, duke klikuar në butonin Utilizza il modulo, nëse dëshironi të përdorni një nga modelet e disponueshëm dhe të personalizueshëm, ose shtypni butonin Sondazh i ri/Nuovo sondaggio, për të krijuar një nga e para duke specifikuar titullin e tij dhe duke ndjekur udhëzimet që do t’ju jap shkurt.

Për të krijuar sondazhin, më pas klikoni në butonin Shto një pyetje/Aggiungi una domanda dhe zgjidhni një nga opsionet e propozuara, si ato për krijimin e një pyetësori me një zgjedhje ose me shumë zgjedhje.

Pasi të bëhet kjo, shkruani tekstin e pyetjes dhe atë të përgjigjeve, më pas shtypni butonin Krijo/Crea, në mënyrë që të shtoni anketimin në faqe. Përsëriteni këtë operacion për të krijuar më shumë sondazhe në të njëjtën faqe. Nëse dëshironi të krijoni faqe të tjera, klikoni në butonin Shto Faqe/Aggiungi pagina që ndodhet në menunë anësore.

Në fund të personalizimit, shtypni butonin Preview/Anteprima për të parë rezultatin përfundimtar: nëse jeni të kënaqur me rezultatin, shkoni te menyja Cilësimet/Impostazioni dhe aktivizoni opsionin Anketa juaj po mbledh përgjigjet/Il tuo sondaggio sta raccogliendo le risposte, për të aktivizuar sondazhin. Më në fund, përmes menusë Mblidh përgjigjet/Raccogli risposte, shtypni butonin Kopjo për të kopjuar linkun e sondazhit dhe për ta ndarë atë me përdoruesit.

Si te besh sondazhe/ankete online/internet me WhatsApp

Nese dëshironi të dini se si të krijoni sondazhe në internet në WhatsApp, atehere më duhet t’ju them se aplikacioni në pronësi të grupit Meta nuk ka mjete të dobishme për këtë qëllim.

Prandaj nëse doni t’u bëni pyetje disa prej kontakteve tuaja, duke u dhënë atyre zgjedhje të shumëfishta, duhet të përdorni domosdoshmërisht zgjidhjet e renditura në këtë udhezues, në mënyrë që të krijoni një anketë nëpërmjet këtyre shërbimeve online nga kompjuteri juaj, ose nga telefoni.