App per te krijuar widget

App per te krijuar widget

Nese do qe te personalizosh pamjen dhe funksionet e telefonit, atehere nje menyre efikase eshte te perdoresh widget. Ato jane miniaplikacione që instalohen në ekranin home të pajisjes dhe qe përditësohen automatikisht duke shfaqur informacione nga aplikacione të ndryshme (p.sh. lajmet më të fundit, parashikimet e motit, gigat qe ju kane mbetur etj). Ne kete udhezues do ju flasim per app per te krijuar widget, nepermjet te cilave mund te shkarkohen dhe krijohen nga e para widget.

Aplikacionet ne fjale ju lejojne te krijoni widget si në Android ashtu edhe në iOS/iPadOS, në një mënyrë shumë të thjeshtë. Per me shume vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

App per te krijuar widget ne Android

Nëse përdorni një smartphone ose tablet Android, duhet te dini se ka shume app per te krijuar widget. Sidoqoftë, aplikacionet që do t’ju tregojme janë më të besueshmet, të pasura me veçori dhe të sigurta (pa reklama invazive).

KWGT Kustom Widget Maker

App per te krijuar widget

KWGT Kustom Widget Maker është sigurisht një nga aplikacionet më të mira për të krijuar çdo lloj widget në Android. Në fakt brenda tij, ka disa mjete për të konfiguruar më mirë widget-in dhe për të shtuar elementët e nevojshëm brenda tij. Aplikacioni është falas për t’u shkarkuar, por përmban reklama minimale invazive (jo në widget, por brenda vetë aplikacionit) me mundësinë e blerjeve për të fshehur reklamat duke filluar nga 4,99 €.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar KWGT, shkoni në Play Store dhe trokitni lehtë mbi butonin Instalo. Më pas, gjithçka që duhet të bëni është të prisni që shkarkimi dhe instalimi i tij të përfundojë. 

Pasi të hapet aplikacioni, lexoni udhëzimet fillestare dhe shtypni butonin Prossimo. Do t’ju kërkohet të jepni leje aksesi per Vendndodhjen/Posizione dhe Memoria SD, të cilat do të përdoren për widget e lidhura me motin ose për të ruajtur fontet dhe imazhet në memorie. Ju gjithashtu mund të vendosni të mos jepni këto leje, por rrezikoni qe shumë widget mos te funksionojne si duhet.

Më pas shtypni butonin Mbyll/Chiudi dhe kthehuni në ekranin kryesor të telefonit. Në këtë pikë, mbani shtypur një zonë të zbrazët të ekranit, prekni artikullin Widget dhe vendosni një nga ato të propozuara nga KWGT në faqen kryesore.

Tani mund të zgjidhni të krijoni widget të madhësive të ndryshme, nga 1 × 1 deri në 4 × 4. Më pas mund ta ndryshoni madhësinë e widget duke e mbajtur të shtypur dhe duke përdorur pikat. Në çdo rast, pasi të keni pozicionuar elementin, trokitni lehtë mbi të dhe zgjidhni paketën nga e cila dëshironi të filloni për të krijuar widget tuaj të personalizuar.

Duke vepruar kështu, do të hapet editori për widget që keni zgjedhur. Për shembull, duke zgjedhur një orë, ju mund të ndryshoni formën e saj, sfondin dhe shumë më tepër. Natyrisht, është e pamundur të shpjegohen të gjitha personalizimet këtu, pasi kjo varet nga nevojat tuaja dhe nga paracaktimi i zgjedhur. Megjithatë, mund të krijoni lloje të ndryshme widget, duke përfshirë music playerkalendarët dhe grumbulluesit e lajmeve.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kjo është vetëm për të përmendur disa mundësi, por në realitet mund të merrni të tjera duke kaluar në planin Pro dhe mund të importoni krijimet tuaja ose ato të bëra nga komuniteti. Në çdo rast, pasi të keni përfunduar ndryshimet në widget tuaj, thjesht shtypni ikonën e ruajtjes, e pranishme lart djathtas, dhe kaq. 

MagicWidgets

App per te krijuar widget

MagicWidgets është një tjetër app per te krijuar widget të personalizuara të përshtatshme për çdo lloj nevoje. Aplikacioni bazë është falas, por ju mund të abonoheni edhe me 2,09 €/muaj ose 15,99 €/vit, në mënyrë që të zhbllokoni disa veçori shtesë.

Për të përdorur MagicWidgets, fillimisht do t’ju duhet të shkarkoni dhe instaloni aplikacionin nga Play Store. Më pas hapeni duke prekur ikonën e tij që ndodhet në ekranin home të pajisjes tuaj dhe nëse nuk jeni të interesuar per versionin me pagese dhe doni të vazhdoni me versionin falas të aplikacionit, shtypni X i vendosur lart djathtas.

Në këtë pikë, do të gjendeni brenda ekranit kryesor të aplikacionit në të cilin, do t’ju kërkohet të jepni autorizimin për të hyrë në informacionin tuaj mbi hapat, në mënyrë që ta shtoni atë në çdo widget. Në varësi të preferencave tuaja, trokitni lehtë mbi butonin Cancella ose butonin Konfirmo/Conferma.

Pasi të keni përfunduar këto operacione paraprake, më në fund mund të zgjidhni dhe vendosni widget tuaj të preferuar. Në fakt, brenda ekranit home të aplikacionit do të gjeni menjëherë disa widget të paracaktuara të të gjitha llojeve. Duke lëvizur nëpër ekran, më pas mund të zgjidhni një widget kushtuar kohës, që përmban kalendarin ose motin e qytetit tuaj, ose një widget fotografish.

Duke trokitur në një widget, do të shfaqet një ekran në të cilin mund të zgjidhni nëse do ta përdorni pa bërë asnjë ndryshim, duke shtypur butonin Përdor/Usa ose nëse do ta konfiguroni sipas nevojave tuaja, duke shtypur butonin Edit/Modifica. Kur shkoni për të shtuar widget në ekranin home të telefonit, mund të zgjidhni gjithashtu madhësinë (2 × 24 × 2 ose 4 × 4). Më pas prekni dimensionin që ju intereson, më pas konfirmoni vendimin tuaj duke shtypur butonin Shto/Aggiungi.

Në vend të kësaj, duke shtypur butonin Edit/Modifica, mund të ndryshoni stilin e widget, grafikën, imazhin e sfondit, fontin dhe ngjyrën. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të zgjidhni se cilët artikuj të shfaqen brenda widget, bazuar në preferencat tuaja. 

App te tjera per te krijuar widget ne Android

App per te krijuar widget

Nëse aplikacionet e përmendura më lart nuk ju kënaqën, në Play Store ka edhe aplikacione të tjera të vlefshme për krijimin e widget. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Another Widget: eshte nje aplikacion i lindur nga një projekt me burim të hapur, i disponueshëm falas dhe shumë i lehtë për t’u përdorur. Në fakt, është e mundur të vendosni një widget që përmban kohën, datën, kalendarin dhe motin. Përveç kësaj, mund të ndryshoni parametra të ndryshëm të widget, të tilla si stili, madhësia dhe ngjyra e fontit etj.
  • Widget i motit dhe ores: eshte një tjetër aplikacion shumë i vlefshëm dhe i lehtë për t’u përdorur, pasi ju lejon të vendosni widget të përshtatshme për nevoja të ndryshme, si p.sh., moti ose koha. Aplikacioni është falas, por mund të bëni blerje brenda aplikacionit për të shtuar veçori ekskluzive.
  • Simple Photo Widget: eshte një aplikacion per widget foto që lejon përdoruesit të vendosin fotot ose albumet e tyre të preferuara si një widget brenda ekranit home të Android. Në fakt, është e mundur të konfiguroni widget për të shfaqur një foto të vetme ose disa foto, në varësi të paraqitjes së zgjedhur.

App per te krijuar widget ne iPhone

Nese përdorni një iPhone/iPad dhe dëshironi të shtoni widget të personalizuara në ekranin home duke përdorur një aplikacion, atehere në rreshtat e ardhshëm do t’ju tregoj disa nga aplikacionet më të mira per widget.

Widgetsmith

App per te krijuar widget

Widgetsmith është sigurisht një nga aplikacionet më të mira të disponueshme për iOS/iPadOS kur bëhet fjalë për krijimin e widget të personalizuara. Aplikacioni është falas, por ju mund të abonoheni në një abonim mujor prej 1,99 €/muaj ose 21,99 €/vit për të zhbllokuar funksione të ndryshme shtesë.

Së pari, duhet të shkarkoni Widgetsmith në iPhone tuaj. Shkoni App Store, shtypni butonin Get/ottieni dhe autorizoni shkarkimin nëpërmjet Face ID, Touch ID ose duke futur fjalëkalimin e Apple ID tuaj, më pas prisni për operacion për të përfunduar.

Pasi të keni shkarkuar dhe instaluar aplikacionin në smartphone tuaj, hapeni duke prekur ikonën e tij në ekranin home. Në këtë pikë do të keni para jush ekranin kryesor të Widgetsmith. Së pari, në seksionin Widget, mund të zgjidhni madhësinë e widget për të krijuar: widget i vogël me madhësi 2 × 2 (hapesire prej 4 ikonash), widget mesatar me madhësi 4 × 3 (hapësire prej 8 ikonash) dhe widget i madh 4 × 4 (hapësire prej 16 ikonash).

Pasi të keni zgjedhur madhësinë e widget tuaj, klikoni në butonin Shto/Add miniaplikacion të vogël/small; të mesëm/medium; të madh/large për të vazhduar në ekranin tjetër. Më pas trokitni lehtë mbi artikullin e widget të paracaktuar, në mënyrë që të hyni në ekranin e dedikuar për personalizimin aktual të elementit grafik.

Duke lëvizur në faqen tjetër, do të jeni në gjendje të identifikoni stilin dhe elementët që do të përfshihen në widget që i përshtaten më mirë nevojave tuaja, duke lundruar nëpër seksione të ndryshme: mund të zgjidhni, për shembull, të krijoni një widget kushtuar statusit te baterisëwidget për fototwidget i kalendarit ose widget i motit.

Ju informoj se pamja dhe funksionaliteti i miniaplikacioneve/widget mund të ndryshojnë në varësi të madhësisë së zgjedhur. Prandaj ju ftoj të provoni të gjitha madhësitë e disponueshme të widget-it, në mënyrë që të zgjidhni atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Pasi të keni identifikuar widget-in e interesit tuaj, klikoni mbi të për ta zgjedhur. Më vonë do të vini re shfaqjen e seksioneve të mëtejshme në fund, të cilat ndryshojnë sipas widget të zgjedhur. Nëse keni zgjedhur widget e fotografisë/albumit, mund të zgjidhni temën dhe elementin për t’u shfaqur përmes seksionit Photo/Album; nëse keni zgjedhur widget e orës, mund të vendosni temën dhe vendndodhjenstilin e orës dhe akrepat.

Me pak fjalë, në varësi të widget të zgjedhur, ju mund të bëni të gjitha personalizimet e interesit tuaj. Pasi të keni përfunduar me ndryshimet, trokitni lehtë mbi ikonën në formë shigjete në pjesën e sipërme majtas, më pas shtypni emrin e widget (nëse dëshironi ta riemërtoni) dhe në fund, prekni butonin Ruaj/Save për të ruajtur rezultatin përfundimtar.

Tani gjithçka që duhet të bëni është të shtoni widget në ekranin home të iPhone tuaj: mbani shtypur nje pike kudo në ekranin home, më pas prekni butonin + që shfaqet lart majtas. Në këtë pikë, lëvizni brenda ekranit derisa të gjeni artikullin Widgetsmith, më pas shtypni mbi të.

Më pas, bazuar në madhësinë e widget tuaj, zgjidhni atë të duhurin duke lëvizur nëpër tre alternativat, më pas prekni butonin Aggiungi/Add widget. Në rast se keni krijuar disa widget me të njëjtën madhësi, do t’ju duhet të zgjidhni cilin të importoni në ekranin home.

Color Widgets

App per te krijuar widget

Color Widget eshte një tjetër alternativë e shkëlqyer për krijimin e widget të personalizuara në iPhone. Në fakt ai i ofron përdoruesit një gamë të gjerë personalizimi, duke e bërë widget unik dhe të përshtatshëm për çdo lloj nevoje.

Si fillim duhet ta shkarkoni dhe instaloni atë në smartphone tuaj nëpërmjet App Store. Sapo të nisë aplikacioni, do të gjeni menjëherë ekranin e dedikuar për widget, brenda të cilit mund të zgjidhni midis alternativave të ndryshme, secila e përshtatshme për një nevojë të veçantë.

Në fakt, brenda seksionit Widgets, gjithçka që duhet të bëni është të lëvizni dhe të identifikoni widget e interesit tuaj. Mund të zgjidhni nga widget më të njohura të momentit, një widget fotografie, një widget me një frazë, në një stil minimal ose një widget moti.

Pasi të identifikoni kategorinë e interesit tuaj, klikoni mbi të, në mënyrë që të zgjeroni seksionin dhe të zgjidhni widget-in përfundimtar. Pasi të keni identifikuar elementin e interesit tuaj, shtypni mbi të dhe më pas prekni butonin Edit widget për ta modifikuar. Më vonë mund të ndryshoni sfondin e widget, duke vendosur një ngjyrë ose një imazh të galerisë suaj, mund të zgjidhni nëse do të aplikoni një ngjyrë.

Pasi të keni bërë të gjitha ndryshimet e nevojshme, duhet të shtypni butonin Set Widgets, më pas do të vendosni elementin tuaj brenda ekranit home të iPhone.

App te tjera per te krijuar widget ne iPhone

Nese nuk ju kënaqën sa duhet aplikacionet që ju tregova pak më parë, atehere me poshte keni disa alternativa shumë të mira, të lehta për t’u përdorur dhe plot funksione.

  • Widgy: nëse kërkoni për shembull, një aplikacion widget transparent, nuk mund të mos merrni parasysh Widgy, pasi ai i ofron përdoruesit një nivel të lartë personalizimi. Në fakt është e mundur të krijoni widget plotësisht sipas nevojave tuaja, duke ndryshuar elementët që do të shfaqen dhe madhësinë e tyre. Seksioni i dedikuar për widget e paracaktuara, i punuar shumë mirë dhe plot funksione, është gjithashtu shumë i përshtatshëm. Aplikacioni është falas, por mund të blini edhe versionin e plotë, me një kosto prej 4,99 €.
  • Widgeridoo eshte nje aplikacion shumë i lehtë për t’u përdorur, i disponueshëm edhe për macOS, i cili ju lejon të krijoni widget të personalizuara sipas nevojave tuaja. Në fakt, miniaplikacionet mund të përmbajnë elementë të ndryshëm si për shembull, kalendarin, ngjarjet, fotot dhe tekstet, datën dhe orën dhe nivelin e baterisë. Për më tepër, është e mundur të bëni blerje brenda aplikacionit për të zhbllokuar veçori shtesë.
  • Widgetopia: përveç që përmban shumë widget të paracaktuara, ju lejon gjithashtu të krijoni tuajin, në mënyrë të tillë që të përfshijë të gjithë informacionin e interesit tuaj. Përveç kalendarit klasik, miniaplikacioneve për motin dhe kohën, mund të gjeni edhe ato të dedikuara për fazat e hënës, hapat e kryer gjatë ditës dhe shumë më tepër. Nëse dëshironi të zhbllokoni të gjitha vecorite mund të abonoheni me një kosto minimale prej 1,99 €.

App per te krijuar widget ne kompjuter

Nese po kerkoni app per te krijuar widget ne kompjuter, atehere mund t’ju themi se eshte e mundur por me kufizime per windows 10 dhe versionet e vjetra. Windows 11, për shembull, përfshin një panel widget që mund të hapen lehtësisht duke klikuar në ikonën e duhur në shiritin e aplikacioneve; macOS gjithashtu ju lejon të instaloni shumë widget të përfshira në aplikacione dhe përfshin shumë si standart. Ato mund të hapen duke klikuar në orarin në shiritin e menusë, lart djathtas.