Programe per ti hequr zerin audio nje kenge

Programe per ti hequr zerin audio nje kenge

Ne kete udhezues do ju flasim per programe per ti hequr zerin audio nje kenge dmth mos te degjohet zeri i kengetarit. Per shembull, nese deshironi te organizoni nje karaoke (te kendosh vete duke degjuar muziken e kenges) dhe ju duhet qe te hiqni pjeset e kenduara nga kengetari, atehere ju mjafton qe te perdorni disa programe specifike per kete qellim. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Programe per ti hequr zerin audio nje kenge

Zgjidhja e parë qe mund te perdorni, janë programet e përshtatshme të modifikimit të audios për kompjuter Windows dhe Mac, të cilat përfshijnë funksionin e izolimit e pjeseve instrumentale të këngës. Në paragrafët e mëposhtëm do të gjeni gjithçka që duhet të dini për disa nga programet më të mira falas për të hequr zerin nga një kënge.

Programe per ti hequr zerin audio nje kenge: Audacity (Windows/Mac/Linux)

Programe per ti hequr zerin audio nje kenge

Nje nga ato programe per ti hequr zerin audio nje kenge eshte Audacity. Është një redaktues audio i mrekullueshëm falas, i cili ka shumë funksione dhe eshte i thjeshtë per tu përdorur.

Ai përfshin të gjitha veçoritë tipike të redaktuesve audio (shikimi i grafikëve audio, ndarja/bashkimi i pjesëve, përzierja, etj) plus një seri filtrash shumë të avancuar që ju lejojnë të punoni dhe të luani me pjesët dixhitale në mënyrat më të ndryshme. Është i pajtueshëm me WindowsmacOS dhe Linux.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur atë për qëllimin tuaj, shkoni te faqja e internetit e programit, kaloni te menyja SHKARKO/DOWNLOAD (sipër) dhe klikoni në lidhjen që tregon emrin e sistemit operativ që përdorni në kompjuterin tuaj (prsh Windows). Shkarkimi duhet të fillojë automatikisht.

Kur shkarkimi të përfundojë, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.exe të marrë, shtypni Esegui/RunSi/YesOKAvanti/Next pesë herë, InstallAvanti/Next përsëri dhe më pas Fine/Finish.

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter Mac, hapni paketën.dmg të marrë dhe tërhiqni dosjen Audacity në dosjen Applicazioni.

Pasi të ketë filluar Audacity, klikoni në artikullin File të bashkangjitur në shiritin e menusë dhe zgjidhni Hap/Apri…/Open…, për të shkuar dhe për të hapur skedarin audio mbi të cilin do të veproni. Brenda pak çastesh do të shihni që pjesa e skedarit audio të përzgjedhur të shfaqet në qendër të dritares.

Tani për të hequr zerin nga kënga, zgjidhni audion duke klikuar mbi emrin e këngës, më pas klikoni në menunë Efektet dhe zgjidhni opsionin Reduktimi dhe izolimi i zërit…/Riduzione e isolamento vocale…Në dritaren që do të shihni të shfaqet në ekran, duhet të tregoni frekuencat që dëshironi në mënyrë që zëri i këngëtarit të mos dëgjohet më. Përpiquni të qëndroni në 450-3000 Hz. Megjithatë, cilësimet e paracaktuara zakonisht janë të mjaftueshme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas klikoni në butonin Anteprima/Preview për të dëgjuar një pamje paraprake të skedarit audio të referencës dhe nëse rezultati përfundimtar ju kënaq, shtypni OK.

Për të ruajtur këngën që sapo modifikuat, klikoni në menunë File, zgjidhni Eksporto/Esporta dhe më pas shtypni opsionin Eksporto audio…/Esporta audio… (ose Eksporto si/Esporta come [formati]). Tregoni vendndodhjen e destinacionit dhe formatin e skedarit audio dhe klikoni mbi Ruaj/Salva.

Programe per ti hequr zerin audio nje kenge: GarageBand (Mac)

Programe per ti hequr zerin audio nje kenge

GarageBand eshtë një softuer shumë i njohur për përpunimin e audios i prodhuar nga Apple dhe i disponueshëm vetëm për kompjuterët Mac (si dhe iPhone).

Është një softuer i destinuar për profesionistët e sektorit me funksione të avancuara për regjistrimin dhe miksimin e këngëve dhe instrumenteve muzikore, por mund të përdoret edhe për operacione më të thjeshta, si heqja e pjesës vokale të një kënge. Ai vjen i para-instaluar në shumë Mac, por është gjithashtu i disponueshëm për shkarkim falas ne Mac App Store.

Për ta përdorur atë, filloni GarageBand duke e thirrur nga Launchpad dhe më pas klikoni në butonin e projekti bosh/Progetto vuoto në dritaren që shfaqet në ekran dhe shtypni butonin Zgjidhni/Scegli në fund djathtas. Në dritaren që shihni të shfaqet, zgjidhni opsionin Audio i shënuar me nje mikrofon dhe klikoni Krijo/Crea.

Tani tërhiqni në dritaren e GarageBand, në anën e djathtë të saj, skedarin audio në lidhje me të cilin jeni të interesuar të veproni. Pastaj zgjidhni gjurmën relative, pastaj skedën EQ në fund dhe përdorni grafikun, i cili është gjithmonë në fund, për të modifikuar frekuencat e ndryshme të këngës derisa të merrni efektin përfundimtar të dëshiruar. Për ta bërë këtë, klikoni në pikat në grafik dhe duke vazhduar të mbani shtypur, lëvizini ato.

Ju gjithashtu mund të ndihmoni veten me efektet e gatshme për përdorim që gjeni në menunë në të majtë. Ka zgjidhje interesante që korrespondojnë me nënmenunë Voice.

Për të parë paraprakisht ndryshimet e bëra, klikoni në butonin Luaj/Play në krye të dritares së programit. Nëse rezultati i marrë ju kënaq, klikoni në artikullin Condividi/Share bashkangjitur në shiritin e menusë, zgjidhni Eksporto këngë në disk…/Esporta brano su disco… dhe tregoni emrin, formatin, cilësinë dhe vendndodhjen në të cilën keni ndërmend të ruani skedarin, pastaj klikoni Eksporto/Esporta dhe kaq. Garageband është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për iPhone/iPadOS në App Store.

Si ti heqesh zerin nje kenge: Online

Nese programet që ju tregova, nuk ju kenaqin sepse do të preferonit ta kryeni këtë procedurë tërësisht online dhe pa instalime, atehere ju rekomandojme përdorimin e sherbimeve për të hequr zërin nga një këngë te disponueshme në internet dhe te listuara më poshtë.

Lalal.ai

Programe per ti hequr zerin audio nje kenge

LALAL.AI është një shërbim inovativ që përdor inteligjencën artificiale për të ndarë pjesën muzikore nga zëri në skedarët audio dhe video. Ai mbështet të gjitha formatet kryesore multimediale (MP3, OGG, WAV, FLAC, AVI, MP4, MKV, AIFF dhe AAC) dhe ofron profile të ndryshme (zë dhe instrumentale, bateri, bas, piano, kitarë elektrike, kitarë akustike, etj) garantojnë rezultate që janë gjithmonë të sakta dhe të cilësisë më të lartë në vetëm pak minuta. Mund të përdoret drejtpërdrejt nga shfletuesi (prsh Chrome) ose duke shkarkuar aplikacionin zyrtar per kompjuter, i disponueshëm për Windows, macOS dhe Linux.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Lalal ofron një plan falas që ju lejon të përpunoni deri në 10 minuta audio (maksimumi 50 MB) për të dëgjuar më pas rezultatin përfundimtar të ndarjes midis pjesëve muzikore dhe vokale (duke mos lejuar shkarkimin). Me blerjen e paketave me pagesë është e mundur të eliminohen kufizimet: Paketa Lite (15 euro një herë) ju lejon të përpunoni deri në 90 minuta, e çon kufirin e ngarkimit në 2 GB; Paketa Plus (30 euro një herë, me zbritje në krahasim me çmimin standard prej 50 euro).

Për të përdorur Lalal, lidheni me faqen zyrtare te sherbimit dhe tërhiqni skedarin që do të përpunohet (ose edhe disa skedarë në të njëjtën kohë) në dritaren e shfletuesit. Në mënyrë alternative klikoni në butonin Zgjidh skedarët/Seleziona i file për të zgjedhur skedarin manualisht. Pasi të bëhet kjo, prisni që ngarkimi të përfundojë dhe dëgjoni pamjet paraprake të pjesëve të veçanta (zëri dhe instrumentale) që shihni në ekran.

Nëse rezultati nuk ju kënaq 100%, ju mund të zgjidhni një profil tjetër më të përshtatshëm për skedarin e ngarkuar (zë dhe instrumentalzë dhe zhurmëbateribaspianokitarë elektrike, kitarë akustike etj). Ju gjithashtu mund të zgjidhni llojin e përpunimit që do të bëhet midis butë/mitenormale dhe agresive/aggressivo (bazuar në atë se sa agresive duhet të jetë ndarja midis muzikës dhe zërit te kengetarit).

Pasi të jetë rregulluar gjithçka, zgjidhni planin që dëshironi të përdorni (p.sh. Starter për atë falas) dhe identifikohuni duke përdorur llogarinë tuaj në GoogleFacebookApple ose email. Në rastin e fundit ju do të merrni një link ne email për të hyrë direkt në inbox.

Pasi të identifikoheni, shtypni butonin për të përpunuar të gjithë skedarin dhe brenda pak sekondash, do të merrni rezultatin përfundimtar me zerin dhe këngën instrumentale të ndara. Nëse keni aktivizuar një plan me pagesë, mund t’i shkarkoni gjithashtu në paisjen tuaj.

Nese preferoni të veproni nga aplikacioni Lalal për kompjuter, atehere shkarkoni programin nga faqja zyrtare dhe instalojeni, më pas niseni, pranoni kushtet e përdorimit dhe identifikohuni duke përdorur të njëjtën llogari që keni përdorur më parë nga shfletuesi (ose krijoni një të re nëse nuk e keni ende).

Programe per ti hequr zerin audio nje kenge

Më pas tërhiqni skedarin që do të përpunohet në dritaren e programit, zgjidhni profilin që preferoni dhe kaq. Përsëri, brenda sekondave do të merrni pjesë të veçanta për vokalin dhe pjesën instrumentale. 

Vocal Remover (falas)

Vocal Remover është një sherbim në internet që ofron shumë veçori për të redaktuar audion, duke përfshirë heqjen dhe izolimin e zërit, falas.

Për të filluar përdorimin e tij, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit nëpërmjet çdo shfletuesi (prsh Chrome) dhe klikoni në butonin Zgjidh një skedar/Selezionare un file për të hapur një dritare shfletimi të skedarëve në pajisjen tuaj. Tani gjeni skedarin që dëshironi të modifikoni dhe klikoni dy herë në pamjen paraprake për të vazhduar me ngarkimin.

Pasi të përfundojë ngarkimi, do të shihni ndërfaqen e redaktimit, e cila shfaq dy tregues në të majtë. Për të hequr zerin e kengetarit nga kënga, klikoni në treguesin Musica dhe lëvizeni djathtas duke e mbajtur të shtypur, në mënyrë që të rrisni volumin e bazes. Pas së cilës, klikoni në treguesin Vocale dhe zhvendoseni në të majtë, për të ulur zërin dhe për të izoluar kështu bazën instrumentale.

Mund të vazhdoni të lëvizni shënuesit derisa të rregulloni mirë përzierjen sipas dëshirës tuaj dhe të dëgjoni ndryshimet teksa ato bëhen duke klikuar thjesht butonin Play/riproduzione/pausa. Për më tepër, mund të ndryshoni emrin e këngës duke klikuar mbi të dhe duke shtypur një të ri dhe ai do të ruhet automatikisht.

Kur të jeni të kënaqur me rezultatin tuaj dhe të jeni gati për ta shkarkuar, klikoni butonin Ruaj muzikën/Salva la musicaSkedari i shkarkuar do të përmbajë vetëm bazën instrumentale, gati për përdorim

Si ti heqesh zerin një këngë: ne Telefon

Nese deshironi te perdorni telefonin (Android apo iPhon) per ti hequr zerin e kengetarit nje kenge dhe te lini vete pjesen instrumentale, atehere shikoni aplikacionet me poshte.

  • SplitHit (Android): eshte një aplikacion i mirë redaktimi audio, i cili ju lejon të përdorni një bibliotekë demo dhe të ngarkoni skedarë audio, thjesht duke lëvizur nëpër listën e këngëve të disponueshme dhe duke zgjedhur njërën, ose duke ngarkuar një këngë të ruajtur në smartfonin tuaj. Pasi të ngarkuar, do të mjaftojë përdorimi i treguesve derisa të arrihet rezultati i dëshiruar. Është e mundur të ruani një këngë në ditë falas, ose më shumë duke u abonuar në një abonim Pro me një kosto prej 5,99 euro/muaj ose 29,99 euro/vit.
  • Moises (Android/iPhone): ky aplikacion për të krijuar dhe modifikuar muzikë përfshin, midis shumë veçorive të ofruara, edhe krijimin e pjesëve instrumentale duke hequr vokalin dhe duke izoluar pjesën instrumentale falë inteligjencës artificiale. Ju gjithashtu mund të ngarkoni një këngë nga Google Drive ose Dropbox, si dhe të ngjitni një URL deri në pesë në muaj. Moises ofron gjithashtu një abonim Premium për të zhbllokuar veçori shtesë, për 3,99 €/muaj ose 39,99 €/vit.
  • Rimozione vocale per karaoke (Android): një aplikacion i thjeshtë dhe intuitiv për t’u përdorur, falas dhe i dedikuar ekskluzivisht për këtë qëllim, kërkon vetëm ngarkimin e një skedari audio nga biblioteka juaj për të vazhduar me nxjerrjen e pjesës instrumentale (ose atë vokale) në disa hapa.
  • WavePad Music and Audio Editor (iPhone/iPadOS): ky aplikacion përfshin të gjitha mjetet dhe efektet bazë klasike të redaktimit të audios për t’u aplikuar në pjesët e ngarkuara nga Google Drive ose Dropbox, duke përfshirë heqjen e zërit. Është falas, por përmban blerje brenda aplikacionit për disa veçori shtesë.