Programe per te miksuar mix muzike

Nese ju pelqen muzika dhe po kerkoni programe per te miksuar/mix muzike apo me te cilet te kombinoni disa video, atehere ketu je ne vendin e duhur.

Me kete udhezues do te tregoj programe per te miksuar/mix muzike, me te mira aktualisht në treg. Ka shumë mjete të tilla: disa falas, të tjerët me pagesë, disa të destinuara për përdorim fillestaresh, të tjerë të destinuar për profesionistë të sektorit ose për ata që janë në kërkim të mjeteve që tejkalojnë thjesht hobi personal.

Për më tepër, zgjidhjet në fjalë mund të përdoren si në Windows ashtu edhe në macOS dhe Linux, në disa raste edhe drejtpërdrejt në internet.

Permbajtja

Programe për te miksuar/mix muzike

Ne po kërkon programe për të miksuar/mix muzike, atehere provoni programet e renditura me poshte, të cilat janë në dispozicion për Windows, macOS dhe Linux.

FL Studio (Windows/macOS)

I pari nga programet per te miksuar/mix muzike që ju ftoj të merrni në konsideratë është FL Studio. Eshtë një studio e vërtetë regjistrimi virtual dhe përdoret nga shumë producentë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Eshtë veçanërisht i famshëm për shumë shtesa/plugin qe ofron, të cilat ju lejojnë të krijoni muzikë, të ribëni ose të modifikoni këngë ekzistuese dhe të regjistroni MIDI duke përdorur instrumente dixhitalë. Eshtë për të dy Windows dhe macOS dhe është i disponueshëm në versione të ndryshme, të gjitha me pagese (me çmimet që fillojnë nga 89,00 euro). Sidoqoftë, mund të shkarkoni versionin provë falas, i cili punon pa kufizime për 30 ditë.

Për të shkarkuar programin në kompjuterin tuaj, shkoni në faqen e internetit të FL Studio dhe klikoni në butonin me shigjetën poshtë pranë logos së sistemit operativ që po përdorni.

Kur shkarkimi të përfundojë, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren që shihni në desktop, klikoni në butonat Po/YesRun/EseguiNext dhe Pajtohem/I agree. Pastaj vendosni nëse do ta instaloni programin vetëm për ju ose për të gjithë përdoruesit e kompjuterit dhe shtypni butonat Next dhe Install.

Pasi të përfundojë instalimi, klikoni përsëri në butonin Next, në mënyrë që të instaloni edhe ASIO4ALL, driver që ju lejon të keni vonesë të ulët si gjatë regjistrimit ashtu edhe gjatë dëgjimit. Prandaj, kontrolloni pranoj kushtet në kutinë e marrëveshjes së licencës/ I accept the terms in the license agreement dhe shtypni butonat NextInstallFinishNext dhe Finish për të përfunduar konfigurimin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni duke përdorur macOS, nga ana tjetër, hapni paketën.dmg që sapo keni marrë, klikoni dy herë në file.pkg brenda tij dhe në dritaren që shihni në desktop, klikoni në butonat Vazhdo/Continua dhe instalo/Installa. Pastaj shtypni fjalëkalimin e llogarisë tuaj të përdoruesit në Mac, shtypni butonin Enter në tastierë dhe përfundoni konfigurimin duke klikuar në butonin Mbyll/chiudi.

Tani që shfaqet dritarja FL Studio në ekran, importoni këngët që do të miksoni duke i tërhequr ato në kutinë e listës për dëgjim të programit, pastaj përdorni komandat dhe mjetet në dispozicion për të krijuar projektin tuaj. Pra, zgjidhni mënyrën SONG, lart majtas dhe rregulloni vetitë e secilës këngë duke përdorur opsionet dhe butonat që shfaqen. Ju gjithashtu mund të pasuroni përzierjet/miksimet tuaja me mostra dhe tinguj të përfshirë në bibliotekën e programit, të arritshme përmes shiritit anësor të Shfletuesit/browser.

Kur të keni mbaruar remiksin/remix tuaj, klikoni në butonin Luaj/Play në krye për ta parë atë. Nëse jeni të kënaqur, eksportojeni atë në formatin WAV ose MP3, duke klikuar në menunë File që ndodhet sipër majtas, duke zgjedhur artikullin Export nga kjo e fundit dhe duke shtypur butonin Start në dritaren që hapet.

Audacity (Windows/macOS/linux)

Audacity është, sipas shumë njerëzve, programi më i mirë për modifikimin e audios, me burim të lirë dhe falas, i disponueshëm për Windows, macOS dhe Linux. Eshtë, një softuer që ju lejon të punoni dhe “luani” me muzikë dixhitale ashtu siç lejojnë vetëm zgjidhje të shtrenjta profesionale.

Ai mbështet të gjitha formatet kryesore të skedarëve audio dhe ju lejon të aplikoni efekte të bukura të personalizueshme në këngë. Gjithashtu ju lejon të prisni dhe ngjisni këngë dhe përfshin veçori të përparuara për të punuar në shumë këngë në të njëjtën kohë dhe për të miksuar/mix muzike shpejt dhe me lehtësi, përmes grafikëve shumë të detajuar.

Për të shkarkuar softuerin në PC tuaj, shkoni në  faqen e internetit të FossHub dhe klikoni në lidhjen Audacity Windows Installer (nëse jeni duke përdorur Windows) ose në lidhjen Audacity macOS DMG (nëse jeni duke përdorur macOS).

Kur shkarkimi të ketë përfunduar, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren që shfaqet në desktop, klikoni në butonat Run/eseguiPo/SiOKNext/avanti (katër herë me radhë) dhe Install. Pastaj përfundoni konfigurimin duke shtypur përsëri butonin Next/avanti dhe pastaj butonin Finish/Fine.

Nëse jeni duke përdorur macOS, nga ana tjetër, hapni paketën.dmg të marrë, tërhiqni ikonën e programit në dosjen Mac Applications, klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni artikullin Open/Apri nga menuja që shfaqet. Tani, klikoni në butonin Apri/Open në dritaren që tregohet në ekran, në mënyrë që të filloni softuerin që do të anashkalojë kufizimet e dëshiruara nga Apple kundër aplikacioneve nga zhvilluesit jo të çertifikuar (operacion që duhet të kryhet vetëm në ekzekutimin e parë).

Në dritaren që do t’ju tregohet më pas, klikoni në butonin OK, për të hyrë në ekranin kryesor të Audacity. Pastaj klikoni në menunë File në krye majtas, zgjidhni artikullin Open/apri në të dhe hapni këngën e parë për ta miksuar. Pastaj, klikoni përsëri në menunë File, zgjidhni Import prej tij, pastaj Audio dhe zgjidhni kenget qe do shtoni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kur grafikët e këngëve janë të dukshme në ekranin e Audacity, ju mund të filloni të përfitoni nga komandat dhe mjetet e ndryshme të disponueshme për te miksuar/mix. Më saktësisht, për të rregulluar vëllimin dhe orientimin e pjesëve individuale, duhet të veproni në shiritat e rregullimit në të majtë të secilit grafik; për të aplikuar efekte speciale duhet të shkoni në menunë Efektet/Effetti dhe të zgjidhni ato që dëshironi të përdorni, ndërsa për të bere pa ze disa pjesë, duhet të kryeni operacione të tilla si prerje dhe lëvizjen e gjurmëve para dhe mbrapa duke përdorur butonat në shiritin e veglave në majë.

Kur ndryshimet të jenë të plota, shtypni butonin Luaj/Play në pjesën e sipërme të majtë, për të dëgjuar rezultatin përfundimtar. Nëse jeni të kënaqur, ruajeni remix-in duke klikuar në menunë File, duke zgjedhur artikullin Eksport prej tij dhe duke treguar vendin në të cilin do të ruani skedarin e perfunduar, pastaj zgjidhni formatin dhe emrin që dëshironi ti caktoni. 

Programe te tjera për te miksuar/mix muzike

Nese asnjë nga programet për te miksuar/mix muzike që kam rekomanduar tashmë nuk te ka bindur në një mënyrë të veçantë dhe a dëshiron të dish se cilat zgjidhje të tjera ke ne dispozicon, atehere hidh një sy menjëherë në listën e mëposhtme. 

  • Cubase ( Windows/macOS ) – zgjidhje historike për Windows dhe macOS që duket si një studio e vërtetë regjistrimi virtual. Ju lejon të miksoni/mix muzike dhe të kryeni MIDI dhe operacione të modifikimit të audios. Eshtë në dispozicion në variante të ndryshme të paguara (me çmime që fillojnë nga 99,99 euro), me funksionalitete dhe mjete të ndryshme, por mund ta provoni falas për 30 ditë.
  • Abelton ( Windows/macOS ) – softuer profesional per të miksuar/mix muzike, si drejtpërdrejt ashtu edhe në studio. Eshtë i pajtueshëm me Windows dhe macOS dhe mund të përdoret në disa versione, të cilat ndryshojnë nga njëri-tjetri për tiparet e ofruara. Vini re se është me pagese (me çmime që fillojnë nga 79.00 euro), por mund ta provoni falas për 90 ditë.
  • Reason ( Windows/macOS ) – program i famshëm për te miksuar/mix muzike, në gjendje të simulojë, falë një ndërfaqe grafike shumë realiste, përbërësit kryesorë të pajisjeve të pranishëm në një studio regjistrimi audio. Ai përfshin mijëra mjete, komanda dhe efekte dhe është i disponueshëm për Windows dhe macOS. Eshtë në dispozicion në disa versione dhe i nënshtrohet një tarife (me çmime që fillojnë nga 79,00 euro), por mund ta provoni falas për një muaj.
  • Logic Pro X ( macOS ) – softuer i njohur profesional për kompozimin, redaktimin dhe per te miksuar/mix muzike. Eshtë zhvilluar nga Apple dhe është në dispozicion vetëm për macOS. Përfshin një koleksion të madh të instrumenteve dhe efekteve. Eshtë me pagese (kushton 229,99 €), por mund të provoher falas për 90 ditë.

Programe per te miksuar/mix në internet

Nese nuk doni ose nuk mund të shkarkoni softuer të ri në kompjuterin tuaj dhe dëshironi të dini nëse ka ndonjë programe për te miksuar/mix muzike në internet, atehere pergjigja eshte PO. Une ju këshilloj të merrni parasysh Soundation.

Eshtë një editor audio që mund të përdoret direkt përmes shfletuesit i cili, pas regjistrimit, ju lejon të krijoni, modifikoni dhe te miksoni pjesë muzikore. Përfshin mbi 700 loop falas dhe instrumente të panumërta virtualë. Në thelb është falas, por gjithashtu ofron plane me pagesë (duke filluar nga 1.99 €/muaj) për të hyrë në veçoritë shtesë.

Për të përdorur shërbimin, shkoni në faqen e tij kryesore dhe krijoni një llogari duke klikuar në artikullin Regjistrohuni/Sign up në të djathtë. Shtypni në butonin Get Free dhe plotësoni formularin e shfaqur me të dhënat e kërkuara, për të përfunduar regjistrimin tuaj.

Pasi të keni hyrë në shërbim, zgjidhni skedën Studio e vendosur në pjesën e sipërme të majtë, për të hyrë në editor; pastaj klikoni në butonin Blank në kutinë që shfaqet, mbyllni dritaren për shikimin e udhëzuesit prezantues dhe zgjidhni kenget që do të miksohen duke i tërhequr ato në dritaren e shfletuesit.

Pastaj, përdorni kontrollet në menunë e dukshme pranë cdo kenge për të rregulluar zerin dhe kohen e saj dhe vendosur efektet. Nëse dëshironi, gjithashtu mund të shtoni tinguj shtesë përmes bibliotekës në të djathtë duke i tërhequr në pjesën qendrore të ekranit.

Në fund, klikoni në butonin Luaj/Play në fund, për të dëgjuar rezultatin. Nëse jeni të kënaqur, eksportoni remiksin në kompjuterin tuaj, si një skedar MP3, duke klikuar në menunë File në pjesën e sipërme të majtë, duke zgjedhur artikullin Export audio nga ky i fundit dhe duke shtypur butonin Export.

Programet për te miksuar/mix video

Le të kalojmë tani te programet për te miksuar/mix video. Më poshtë do të gjeni ato që përfaqësojnë zgjidhjet më interesante për qëllimin në fjalë. Përsëri, këto janë zgjidhje të disponueshme për Windows, macOS dhe Linux.

DaVinci Resolve (Windows/macOS/Linux)

DaVinci Resolve është një nga programet më të mira për te miksuar/mix video. Eshtë një redaktor/editor për Windows, macOS dhe Linux i destinuar kryesisht për profesionistët në sektor. Përfshin mbështetjen 8K dhe disa veçori të përparuara. Në parim është falas, por mundësisht mund të përdoret në një variant të paguar (me një kosto prej 269 euro), i cili ofron më shumë funksionalitet.

Për të shkarkuar programin, vizitoni faqen e tij të internetit, klikoni në butonin Shkarko/Download në qendër dhe në korrespondencë me formulimin DaVinci Resolve XX, klikoni në emrin e sistemit operativ që po përdorni, pastaj plotësoni formularin që ju propozohet me të dhënat e kërkuara dhe shtypni butonin Regjistrohu & Shkarko/ Registrati & Scarica.

Në fund të shkarkimit, nëse jeni duke përdorur Windows, nxirrni arkivin ZIP të marrë në një dosje të zgjedhur nga ju dhe filloni file.exe që përmbahet në të. Në dritaren që shfaqet në desktop, klikoni në butonat Po/Si/Yes dhe Install, pastaj klikoni në butonin Next, jepni dakordesine ne kutinë pranë pranoj kushtet në Marrëveshjen e Licencës/ I accept the terms in the License Agreement dhe klikoni përsëri në butonin Next (dy herë me radhë). Pastaj përfundoni konfigurimin duke klikuar në butonat InstallFinish dhe OK. Pastaj filloni programin duke zgjedhur lidhjen e shtuar në menunë Start.

Nëse jeni duke përdorur macOS, nga ana tjetër, nxirrni arkivin ZIP të marrë në çdo vend dhe klikoni dy herë në fillim në paketën.dmg që përmban brenda tij dhe më pas në ikonën e instaluesit të softuerit. Në dritaren që shfaqet në desktop, klikoni në butonin Vazhdo/Continua (dy herë radhazi) dhe në butonat Prano/Accetta dhe installa.

Pastaj shtypni fjalëkalimin e llogarisë tuaj të përdoruesit në Mac dhe shtypni butonin Enter në tastierë. Pastaj, kliko në butonin Mbyll/Chiudi dhe përgjigju pozitivisht paralajmërimit me të cilin të kërkohet të zhvendosësh paketën e instalimit të programit në kosh. Pastaj filloni DaVinci Resolve, duke zgjedhur ikonën relative që është shtuar në Launchpad.

Tani që shihni dritaren e programit në ekran, importoni videon e parë për të cilën jeni të interesuar të ndërmerrni veprime duke klikuar në butonin New project, pastaj në menunë File në të majtë sipër dhe duke zgjedhur artikullin e duhur nga menuja që hapet. Përsëritni të njëjtat hapa edhe për videot e tjera që dëshironi të kombinoni së bashku.

Tjetra, përdorni mjetet dhe veçoritë e redaktorit/editorit për të modifikuar klipe të kombinuara së bashku, siç e shihni të arsyeshme. Më saktësisht, në krye gjeni shiritin me të gjitha menutë për të bërë ndryshime dhe për të kujtuar komanda të ndryshme, më poshtë ka skeda për të zgjedhur efektet, tingujt, etj. dhe në qendër është player për të luajtur filmin. Në të majtë, pra, ekziston lista e elementeve pjesë e projektit, në pjesën e poshtme kronologjinë dhe butonat për të kryer ndryshime të tjera dhe në të djathtë ka mundësi dhe menu të mëtejshme, të ndryshueshme sipas asaj që është zgjedhur.

Pasi të jenë përfunduar ndryshimet, shikoni paraprakisht rezultatin përfundimtar duke shtypur butonin Luaj/Play. Nëse jeni të kënaqur, ruani gjithçka duke klikuar në artikullin File që ndodhet në pjesën e sipërme të majtë dhe duke treguar një format output midis atyre të pranishem.

Programe te tjera për te miksuar/mix video

Nese po kërkon zgjidhje të tjera për të miksuar/mix video sepse programet për të cilat ju kam thënë tashmë nuk ju ka bindur në një mënyrë të veçantë, atehere provoni zgjidhjet me poshte.

  • Wondershare Filmora ( Windows/macOS ) – softuer i disponueshëm për Windows dhe macOS që ju lejon të modifikoni video falë shumë mjeteve të disponueshme dhe përmes të cilave edhe disa filma të ndryshëm mund të kombinohen së bashku. Mund ta përdorni falas, por aplikon një watermark në punët tuaja që mund të hiqet duke kaluar në versionin e paguar të softuerit (me koston bazë prej 44,99 euro/vit), i cili gjithashtu ju lejon të zhbllokoni veçori të tjera shtesë.
  • Movavi Video Editor ( Windows/macOS ) – program për Windows dhe macOS shumë i lehtë për t’u përdorur dhe plot funksione, filtra dhe efekte. Ju lejon të kombinoni skedarë të shumtë video së bashku dhe të krijoni videoklipe me fotografi duke kapur imazhe përmes kameras në internet dhe duke regjistruar ekranin e kompjuterit tuaj. Eshtë me pagese (kushton 29,95 euro), por mund ta provoni falas për 7 ditë me disa kufizime.
  • EaseUS Video Editor ( Windows ) – softuer për modifikimin e videove vetëm për Windows dhe i pajtueshëm me të gjitha formatet kryesore të skedarëve. Ai gjithashtu mbështet video nga smartphone, tableta, kamera në internet dhe pajisje të tjera dhe ofron funksione të shumta të përparuara, të arritshme përmes një ndërfaqeje shumë të thjeshtë dhe intuitive. Në thelb është falas, por për të zhbllokuar të gjitha funksionet duhet të kaloni në versionin e paguar (me koston bazë prej 29.95 euro/muaj).
  • iMovie ( macOS ) – program i zhvilluar nga Apple dhe i pajtueshëm vetëm dhe ekskluzivisht me macOS. Ju lejon të krijoni dhe modifikoni filma, falë shumë mjeteve, efekteve dhe veçorive të disponueshme. Mund të përdoret pa probleme nga fillestarët dhe ekspertët e editimit të videove. Eshtë falas dhe vjen i instaluar paraprakisht në të gjithë Mac-et, por nëse hiqet, mund të shkarkohet nga Mac App Store.