Ku te shkarkosh programe falas

Nese nuk deshironi te paguani per perdorimin e nje programi dhe preferoni ta shkarkoni falas, atehere duhet te dini se kjo eshte e realizueshme dhe se ekzistojne shume mundesi ku te shkarkosh programe falas.

Në rreshtat e mëposhtëm unë do të tregoj gjithçka që është e mundur për të shkarkuar programe falas në kompjuterin tuaj, pavarësisht nëse sistemi operativ në përdorim është Windows OS X ose Linux nuk ka rëndësi, ekziston një zgjidhje më se e vlefshme në të gjitha rastet. Megjithatë, para se të keqkuptoni, unë do të doja të theksoja menjëherë se zgjidhjet për të shkarkuar programe falas që do të sugjeroj janë plotësisht ligjore dhe nuk përfshijnë rreziqe për sigurinë tuaj ose të kompjuterit tuaj.

Mënyra më e mirë për të shkarkuar programe falas është pa dyshim të kontaktoni faqe specifike në Internet të specializuara në ofrimin e listave të programeve falas ose programeve të shkarkueshme pa ndonjë kosto për periudha të caktuara promovuese. Nëse, nga ana tjetër, keni ndërmend të shkarkoni programe falas që paguhen normalisht, mund të shkoni direkt në faqen zyrtare të internetit të zhvilluesit me interes dhe të shkarkoni versionin provë të programit të dëshiruar. Në çdo rast, mos u shqetësoni, në rreshtat e mëposhtëm unë do t’ju shpjegoj gjithçka.

SoftPedia (Windows / OS X / Linux)

Faqja e parë në internet qe te shkarkosh programe falas, te cilen ju ftoj ta vizitoni është SoftPedia. Në rast se nuk keni dëgjuar kurrë për këtë, dijeni se kjo është një faqe historike në Internet përmes së cilës mund të shkarkoni shumë programe falas për sistemet operative Windows, për OS X dhe për Linux. Përveç programeve krejtësisht falas në sit, ka softuer të licencuar për programe (ato të kufizuara në funksione), prova (ato të kufizuara në kohë), adaware (ato të shoqëruara nga një sponsor shpesh i bezdisshëm) dhe GPL (ato të burimit të hapur). Për secilin program, tregohet numri i përgjithshëm i shkarkimeve që janë kryer nga përdoruesit.

Për të qenë në gjendje të shkarkoni programe falas me SoftPedia, gjëja e parë që duhet të bëni është të klikoni këtu në mënyrë që të lidheni menjëherë me faqen e saj të internetit.

Pasi të shfaqet faqja kryesore e faqes në internet, përdorni shiritin e kërkimit të vendosur në krye për të shkruar emrin e programit me interes dhe më pas shtypni butonin Enter në tastierën e kompjuterit. Pastaj prisni që faqja që përmban rezultatet e kërkimit të jetë e dukshme dhe zgjidhni artikullin Falas/Free nga menuja License Type. Ndoshta përdorni gjithashtu Category, Last update in, Show only picks e Sort results për të përsosur kërkimin tuaj dhe më pas shtypni butonin Shko/Go. Pastaj klikoni në emrin e softuerit që ju intereson.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pastaj prisni derisa të shihet faqja e internetit e Softpedia kushtuar softuerit të zgjedhur, pastaj klikoni në butonin Shkarkoni tani/Download now në krye, shtypni artikullin Softpedia Secure Download (US) dhe prisni që procedura të fillojë programe falas. Nëse shkarkimi nuk fillon automatikisht klikoni në butonin Click to start it manualy.

Nëse nuk keni ndryshuar cilësimet e shfletuesit tuaj të internetit pas shkarkimit, programin do ta gjeni të shkarkuar pa asnjë kosto në dosjen Shkarkime/Download të kompjuterit tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përveç kësaj siç sapo tregova, mbani në mend se mund të shkarkoni programe falas përmes Softedia gjithashtu duke shfletuar softuerin sipas kategorisë. Për ta bërë këtë të lidhur me faqen kryesore të Uebfaqes së Softpedia, lëvizni poshtë në ekranin që ju shfaqet poshtë, lokalizoni seksionin Download Hubs dhe më pas klikoni në kategorinë e interesit (për shembull Password Managers, Create Backup, Convert Video to GIF etj).

CNET Download (Windows / OS X)

Edhe CNET Download është një nga faqet më të mira në internet përmes të ciles mund të shkarkosh programe falas. Eshtë një portal i faqes së famshme amerikane të Internetit CNET që grupon programe si për Windows ashtu edhe për OS X, kryesisht pa asnjë kosto dhe të organizuara sipas kategorive, dhe falë të cilave është e mundur të gjesh burime specifike të afta për të përmbushur detyrat më të larmishme të shtëpisë madje nëse nuk i di emrat e tyre. Përveçse ju lejon të shkarkoni programe falas, CNET Download ju lejon të shkarkoni softuer me pagesë dhe në versione provë dhe gjithashtu integron një pjesë të lajmeve në lidhje me mënyrën e llogaritjes.

Për të qenë në gjendje qe të shkarkosh programe falas me CNET Download gjëja e parë që duhet të bësh është të klikosh këtu ne mënyrë që të lidhesh menjëherë me faqen përkatëse të internetit.

Pasi të shfaqet faqja kryesore në internet e shkarkimit CNET, nëse tashmë keni ide të qarta rreth programit për të gjetur, përdorni shiritin e kërkimit të vendosur në krye për të shkruar emrin e tij, shtypni butonin Enter/Invio në tastierë, prisni listën e rezultateve të kërkimi është i dukshëm në ekran, kontrolloni kutinë pranë artikullit Falas/Free bashkangjitur në seksionin By price në anën e majtë të faqes së re të shfaqur, zgjidhni sistemin operativ në përdorim në kompjuterin tuaj nga seksioni By Operating System gjithmonë i pranishëm në majtas dhe pastaj klikoni në emrin e softuerit.

Nëse, nga ana tjetër, nuk keni ide shumë të qarta, mund të shfletoni listat e ndryshme të programeve duke zgjedhur kategori dhe lidhje të njohura nga seksioni i vendosur në të majtë ose mund të hidhni një vështrim në renditjen e programeve më të njohura midis përdoruesve përmes seksionit të duhur të vendosur në të djathtë.

Pasi të shfaqet faqja në internet për programin e zgjedhur, shtyp butonin e gjelbër Shkarkoni Tani/Download Now dhe më pas prisni disa momente që procedura të përdoret për të filluar dhe përfunduar programet falas. Nëse procesi i shkarkimit nuk fillon automatikisht, shtypni restart the download i pranishëm në krye.

Kur të përfundojë shkarkimi, nëse nuk i keni ndryshuar cilësimet e shfletuesit tuaj të internetit, programin do ta gjeni të shkarkuar pa asnjë kosto në dosjen Shkarkim/Download të kompjuterit tuaj.

FileHippo (Windows / OS X)

Nese faqet ku te shkarkosh programe falas te prezantuara me siper nuk te kane kenaqur, atëherë provo t’i japesh një vështrim FileHippo. Kjo është një tjetër faqe e famshme në Internet që ju lejon të shkarkoni softuer pa asnjë kosto në një mënyrë jashtëzakonisht të thjeshtë dhe të shpejtë edhe nëse, kjo duhet të theksohet, nuk ofron të gjithë filtrat e ndryshëm dhe kriteret e kërkimit të portaleve për të cilat ju kam thënë tashmë në rreshtat e mëparshëm. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të qenë në gjendje të shkarkoni programe falas me FileHippo gjëja e parë që duhet të bëni është të klikoni këtu ne mënyrë që të lidheni menjëherë me faqen e saj të internetit.

Pas shikimit të faqes kryesore të FileHippo, së pari zgjidhni sistemin operativ në përdorim në kompjuterin tuaj duke klikuar në një nga artikujt e duhur të vendosur në krye dhe më pas, nëse tashmë keni mjaft ide të qarta për programin për të gjetur, përdorni shiritin e kërkimit prezent në të djathtë për të shtypur emrin, më pas shtyp butonin që përshkruan një lupë të vendosur në anë, prisni që lista e rezultateve të kërkimit të jetë e dukshme në ekran dhe pastaj klikoni mbi emrin e softuerit duke u siguruar që shkrimi është pranë tij (Falas).

Pasi të shfaqet faqja në internet që ka të bëjë me programin e zgjedhur, shtypni butonin e gjelbër Shkarkoni versionin më të fundit/Scarica ultima versione që ndodhet në të djathtë dhe prisni disa momente për fillimin dhe përfundimin e procedurës me të cilën do të shkarkoni programe falas. Nëse e konsideroni të përshtatshme, para fillimit të shkarkimit mund të merrni më shumë detaje rreth programit duke shtypur në skedat Përshkrimi Të dhëna Teknike Lajme dhe Komente të bashkangjitura në Uebfaqen e Referencës.

Atëherë dije se ashtu si dhe sapo kam treguar ju mund të shkarkoni programe falas përmes FileHippo duke shfletuar softuerin sipas kategorive dhe sipas shkallës së popullaritetit. Për ta bërë këtë lidhuni me faqen kryesore të Uebfaqes së FileHippo, lokalizoni seksionet Kategoritë dhe Populloret dhe më pas klikoni, përkatësisht, në kategori (për shembull Shfletuesi Sistemi Ndarja e Skedarëve etj.) Ose në softuerin me interes (për shembull CCleaner 5.14.5493 VLC Media Player 2.2.2 (64-bit) Adobe Reader 11.0.10 etj.)

Në të gjitha rastet, nëse nuk keni bërë ndonjë ndryshim në cilësimet e shfletuesit tuaj të Internetit kur shkarkimi të ketë përfunduar, programin do ta gjeni të shkarkuar falas në dosjen Download të kompjuterit tuaj.

Sitet zyrtare per shkarkim

Nëse qëllimi yt është të jesh në gjendje të shkarkosh programe falas të cilat, megjithatë, paguhen normalisht, unë te ftoj të shkoni direkt në faqen zyrtare të internetit të zhvilluesit të referencës dhe të kontrolloni nëse ekziston një version prove për programin e zgjedhur që ju lejon të provoni të gjitha ato veçori pa asnjë kosto për një numër të kufizuar ditësh.

Për të qenë në gjendje të shkarkoni programe falas që paguhen normalisht siç kam treguar vetëm ju mund të kryeni një kërkim të shpejtë në Internet (ndoshta duke përdorur Google) duke shtypur emrin e zhvilluesit të programit me interesin tuaj dhe atë të vetë programit të ndjekur nga versioni provë/versione di prova ose trial (për shembull Adobe Photoshop shkarkoni versionin provë ). Pastaj prisni që lista e rezultateve të jetë e dukshme, klikoni në rezultatin që mendoni se është më i besueshëm (zakonisht është ai në krye) pastaj prisni disa momente që faqja në internet e softuerit të jetë e dukshme, sigurohuni që të jeni në faqen zyrtare të së njëjtës dhe pastaj kërkoni butonin që thotë Scarica, Download, Scarica versione di prova ose në çdo rast atë për të shkarkuar versionin demo.

Atëherë pasi të ketë përfunduar shkarkimi, nëse nuk keni bërë ndonjë ndryshim në cilësimet e shfletuesit tuaj, duhet të gjeni programin e shkarkuar pa shpenzuar as edhe një qindarkë në dosjen Shkarkime të kompjuterit tuaj.

Mbani në mend se duke shkarkuar programe falas siç sapo ju tregova pasi të ketë kaluar periudha e provës, softueri në përdorim mund të ndalojë së funksionuari ose mund të mos e bëjë më atë në potencialin e tij të plotë.

Nese deshiron te mesosh se si te shkarkosh edhe muzike, kliko ketu.