App / Programe per te njohur kenget / kengetaret

Nese keni degjuar nje kenge e cila ju pelqeu, por nuk i dini titullin apo kengetarin ne menyre qe ta ridegjoni, atehere mund te gjeni zgjidhje duke perdorur app/programe per te njohur kenget dhe kengetaret.

Ne kete udhezues do te flasim pikerisht per app/programet ne fjale, duke ju shpjeguar edhe perdorimin e tyre. Duhet te dini se ka shume pak programe për t’u instaluar në kompjuter, ndërsa përzgjedhja e burimeve të disponueshme në formën e shërbimeve online ose aplikacioneve për smartphone dhe tableta është shumë më e gjerë.

Permbajtja

App/Programe per te njohur kenget/kengetaret nga PC

Siç është përmendur tashmë, nuk ka shumë programe për të identifikuar këngët nga PC. Në veçanti, nëse keni një kompjuter të pajisur me Windows, praktikisht nuk do të gjeni zgjidhje për tu instaluar; do t’ju duhet të përdorni shërbimet online të listuara me poshte në këtë udhëzues. Nëse keni një Mac, mund të mbështeteni në disa zgjidhje shumë interesante.

Shazam (macOS)

App / Programe per te njohur kenget / kengetaret

Kur flasim per App/Programe per te njohur kenget/kengetaret, Shazam është pa dyshim instrumenti më i famshëm i këtij lloji. Ky është një shërbim falas dhe jashtëzakonisht i thjeshtë (aktualisht në pronësi të Apple) që ju lejon të identifikoni këngë thjesht duke aktivizuar mikrofonin e pajisjes tuaj ndërsa kenga luhet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi te njihet kenga, Shazam tregon titullin dhe kengetarin e saj dhe ju lejon ta dëgjoni atë në shërbime të tilla si Spotify dhe Apple Music. Programi gjithashtu ju lejon të blini këngë në iTunes Store dhe dyqane të tjera dixhitale, të shikoni video në YouTube dhe shumë më tepër. Eshtë në dispozicion si një aplikacion për macOS: dikur ishte gjithashtu i përdorshëm në Windows, por në kohën e shkrimit të këtij artikulli nuk është më.

Për ta përdorur atë, shkoni në këtë faqe të Mac App Store dhe (nëse dyqani nuk hapet automatikisht) klikoni në butonin View/Visualizza në Mac App Store. Në dritaren MAS që është hapur, klikoni në butonin Ottieni;Get/Install që ndodhet në të djathtë dhe nëse është e nevojshme, konfirmoni operacionin me fjalëkalimin tuaj Apple ID ose Touch ID.

Pasi të bëhet kjo, pas instalimit dhe fillimit të Shazam, vendosni nëse do ta hapni Shazam gjatë nisjes se OS duke klikuar në butonin e duhur ose per mos ta bere ate (butoni NO grazie). Tani klikoni mbi ikonën e saj qe eshte shfaqur në menune e MacOS (siper djathtas) dhe klikoni mbi butonin me “S”. Jepnini leje per mikrofonin, nëse është e nevojshme.

Softueri do të njohë këngën që po luhet, duke ju treguar titullin e saj në menunë kryesore, të cilën mund ta thërrisni duke klikuar në ikonën e tij në shiritin e menusë Mac.

Siri (macOS)

App / Programe per te njohur kenget / kengetaret

Nëse keni një Mac, mund t’i identifikoni këngët thjesht duke përdorur Siri, asistentin virtual të Apple i cili, duke u bazuar në Shazam, është në gjendje të gjejë titujt e një kënge që luhet në një mënyrë jashtëzakonisht të thjeshtë dhe të shpejtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

E tëra çfarë ju duhet të bëni për të pasur sukses është të nisni Siri (duke klikuar në ikonën e tij në shiritin Dock, në Launchpad ose në shiritin e menusë macOS; duke thënë frazën “Hey Siri” nëse keni një model të fundit të MacBook ose duke mbajtur shtypur butonat cmd + hapësirë në tastierë) dhe thoni komandën  Che canzone è questa? Nese shkon mire, brenda pak sekondash Siri do t’ju tregojë se cila këngë është.

App/Programe per te njohur kenget/kengetaret Online

Tani le të shohim disa app/programe per te njohur kenget/kengetaret Online. Këto janë aplikacione në internet, të lehta për t’u përdorur që punojnë në të gjithë shfletuesit kryesorë.

Midomi

App / Programe per te njohur kenget / kengetaret

Nëse jeni duke kërkuar një program për të njohur këngët duke i kënduar atoMidomi është ai qe ben për ju. Ky portal, ju lejon të identifikoni këngët duke kenduar ose luajtur ato, në një mënyrë jashtëzakonisht të lehtë dhe natyrisht falas.

Së pari shkoni në faqen e tij kryesore, duke klikuar në linkun që ju kam dhënë një moment më parë, klikoni në butonin e verdhë të vendosur në qendër të siper dhe më pas në Lejo/Consenti, për të autorizuar sitin të përdorë mikrofonin e kompjuterit.

Tani kendoni kengen, titullin e së cilës dëshironi ta gjeni, ose sillni pranë kompjuterit pajisjen në të cilën kënga po luhet dhe shikoni nëse Midomi është në gjendje ta identifikojë atë (nëse e kendonii, mund të ketë disa vështirësi ndonjëherë, veçanërisht nëse nuk e bëni shumë saktë).

Nëse gjithçka shkoi në rrugën e duhur, Midomi do t’ju propozojë këngën e cila, sipas algoritmit të saj, korrespondon me atë që është kenduar ose luajtur nga ju (nganjëherë, mund t’ju ofrojë më shumë se një këngë, nëse ka dyshime për te duhuren). Shtypni butonin Luaj/Play ne te djathte për ta luajtur atë, në mënyrë që të dëgjoni një pjese te shkurter.

AudioTag

AudioTag është një program i shkëlqyeshëm për të njohur këngët nga YouTube dhe faqet e tjera të transmetimit të videove/muzikës ne streamin, pasi baza e të dhënave e tij qe përmban miliona këngë, ju lejon të merrni rezultate mjaft shpejt.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të lidheni me faqen kryesore të AudioTag, klikoni në butonin Enter link dhe ngjitni linkun (të cilën natyrisht duhet ta keni kopjuar më parë) në fushën e tekstit Enter external URL. Nëse dëshironi, ju gjithashtu mund të tregoni minutin e videos që do të analizohet, duke përdorur fushën e duhur tekstit (të vendosur në të djathtë te shkrimit at:), në mënyrë që AudioTag te shqyrtoje 60 sekonda para dhe pas pikës qe tregove ne video.

Kur të jeni gati për ta bërë këtë, klikoni në butonin Analyze URL ​​dhe lërini algoritmin e AudioTag të bëjë pjesën tjetër (mund t’ju kërkohet të kontrolloni kutinë “Unë nuk jam robot dhe klikoni butonin Analizo“). Nëse kënga është identifikuar, do të shihni jo vetëm titullin e këngës, por edhe çdo informacion shtesë të disponueshëm, të tillë si emri i artistit dhe albumi në të cilin përmbahet.

Përndryshe, ju gjithashtu mund të ngarkoni një këngë të ruajtur në PC për të parë titullin (nëse nuk e dini). Në këtë rast, duhet të klikoni në butonin Select or drop file (në faqen kryesore të AudioTag), zgjidhni skedarin që do të ngarkoni, prisni që ngarkimi të përfundojë, kontrolloni kutinë “Unë nuk jam robot”, klikoni në Analyze dhe shpresoni që algoritmi AudioTag të jetë në gjendje të identifikojë këngën që ju intereson.

App/Programe per te njohur kenget/kengetaret nga Telefoni

Ne kete pike te udhezuesit mbi app/programe per te njohur kenget/kengetaret, do te flasim per disa aplikacione. Nëse dëshironi të veproni nga një telefon ose tablet, zgjidhjet e listuara më poshtë me siguri do t’ju ndihmojnë.

  • Google Assistant (Android): nëse keni një pajisje android, mund të përfitoni nga shërbimi Sound Search, i integruar në Google Assistant, i cili mund të njohë shumë mirë këngët që kendoni, fishkëlleni apo qe luhen në një pajisje tjetër, duke përdorur komandën e thjeshtë zanore Che canzone è questa?.
  • Siri (iOS/iPadOS): asistenti virtual i Apple, për të cilin ju thashë gjithashtu në një nga kapitujt e mëparshëm, e bazon funksionimin e tij në Shazam, duke ju lejuar kështu të njihni titujt e këngëve në një mënyrë mjaft të saktë, duke përfituar edhe nga në këtë rast nga komanda zanore Che canzone è questa?.
  • Shazam (Android/iOS/iPadOS): eshte aplikacioni i famshëm në pronësi të Apple i dedikuar njohjes së muzikës, i disponueshëm për iPhone dhe iPad dhe Android, i cili ju lejon të identifikoni titujt e këngëve falë algoritmit të tij të fuqishëm. Eshtë plotësisht falas.
  • SoundHound (Android/iOS/iPadOS): është një aplikacion shumë i famshëm që ju lejon të identifikoni muzikën e luajtur në një pajisje tjetër dhe gjithashtu këngët që kendoni: një veçori që e bën atë veçanërisht interesant. Në thelb është falas, por heqja e reklamave dhe qasja në të gjitha funksionet kërkon blerjen e versionit të tij të paguar, i cili kushton 7.99 euro.