App dhe programe per te zgjidhur ekuacione

Ne këtë udhëzues do t’ju tregoj një liste Aplikacionesh/App dhe programe për të zgjidhur ekuacione. Ka si për Windows ashtu edhe për macOS, si falas ashtu edhe me pagesë. Falë tyre, ju do të jeni në gjendje t’i jepni fund boshllëqeve tuaja matematikore.

Permbajtja

App/programe për të zgjidhur ekuacione

Më poshtë, kam vazhduar të ju tregoj Aplikacionet qe sipas mendimit tim modest paraqesin zgjidhjet më të mira në kategorinë, si për Android dhe iOS. Provoji tani, jam i sigurt që nuk do të të zhgënjejnë.

  • Photomath ( Android/iOS ) – aplikacion krejtësisht falas që ju lejon të zgjidhni ekuacionet thjesht duke i inkuadruar me kamerën e pajisjes tuaj. Për më tepër, jepen shpjegime shumë të hollësishme për secilin hap që çon në zgjidhje.
  • Cymath ( Android/iOS ) – një tjetër aplikacion që i përket kategorisë në fjalë që ju lejon të zgjidhni ekuacionet ose duke i shkruar “me dorë” ose duke i skanuar me aparatin smartphone ose tablet. Sidoqoftë, duhet të theksohet se për të parë rezolucionin e ekuacioneve duhet të kaloni në versionin Plus të aplikacionit (kushton 5,99 €/muaj në Android dhe 5,49 €/muaj në iOS) përmes blerjeve brenda aplikacionit. Gjithashtu kërkon një lidhje interneti për të funksionuar.
  • Mathway ( Android/iOS ) – Aplikacion në gjuhën angleze por jashtëzakonisht efektiv për zgjidhjen e ekuacioneve të ndryshme dhe problemeve matematikore, nga algjebra themelore te llogaritja më komplekse. Për të punuar kërkon një lidhje aktive në Internet. Është falas.

Wolfram | Alpha (Online)

Edhe pse Wolfram|Alpha nuk perfshihet siç duhet në kategorinë e app/programe për te zgjidhur ekuacione qe meriton të përmendet në një tutorial të këtij lloji. Në rast se nuk keni dëgjuar kurrë për të, ai është, në fakt, një motor kërkimi i veçantë, i përcaktuar teknikisht si një motor i njohurive llogaritëse, i aftë të sigurojë përgjigje të menjëhershme për pyetjet e formuluara nga përdoruesi bazuar në fjalët kyçe të përdorura.

Eshtë e njohur për funksionet e saj të mrekullueshme matematikore që lejojnë, për shembull, të zgjidhin ekuacione të të gjitha llojeve, duke marrë, nëse është e nevojshme, grafikun e kurbës relative dhe zgjidhjet si në formë numerike ashtu edhe në atë simbolike. Ai punon me të gjithë shfletuesit kryesorë të internetit pa instaluar asnjë lloj programi kompjuterik në PC dhe është falas, por është e mundur të aktivizoni versionin e paguar (me koston bazë prej 6 euro/muaj) i cili ju lejon të përdorni një numër më të madh të funksioneve, siç është mundësia, në rastin e ekuacioneve, për të zgjidhur duke ngarkuar një foto.

Për ta përdorur për qëllimin tuaj, të lidhur me faqen kryesore Wolfram | Alpha, shkruani ekuacionin që duhet të zgjidhni në fushën e kërkimit në krye dhe shtypni butonin [=] në të djathtë. Në faqen e re që do të tregohet më pas mund të shihni rezolucionin e shprehjes.

Microsoft Mathematics (Windows)

Nje nga programet për zgjidhjen e ekuacioneve që dua t’ju ftoj të merrni në konsideratë është Microsoft Mathematics. Siç kuptohet lehtësisht nga vetë emri, ai është një program falas matematikor i zhvilluar nga Microsoft që ju lejon të kryeni operacione të ndryshme shumë shpejt.

Midis shumë funksioneve të tij ekziston edhe ai për të zgjidhur ekuacionet në një mënyrë të asistuar, e cila i ndihmon studentët të marrin rezultatin e ushtrimit dhe të kuptojnë hapat që çuan në zgjidhjen përfundimtare. Mund të përdoret në shumë fusha që lidhen me para-algjebrën, algjebrën, trigonometrinë, fizikën, kiminë dhe gjithashtu ju lejon të zgjidhni trekëndëshat, të shndërroni nga një njësi matëse në tjetrën, të paraqitni grafikë 2D/3D dhe shumë më tepër. Eshtë vetëm për sistemet operative Windows dhe është falas.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta shkarkuar në PC tuaj, shkoni te faqja e shkarkimit të programit, shtypni butonin Shkarkim/Scarica/Download, zgjidh kutinë pranë fjalës MSetup_x64.exe (nëse përdorni Windows 64-bit) ose atë pranë hyrjes MSetup_x86.exe ( nëse jeni duke përdorur Windows 32-bit) dhe shtypni butonin Next/Avanti i vendosur në të djathtë.

Kur të përfundojë shkarkimi, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren që shfaqet në desktop, klikoni në butonat Po/Yes/Si dhe Next/Avanti. Pastaj klikoni kutinë Unë pranoj kushtet e Marrëveshjes së Licencës dhe klikoni përsëri në butonin Avanti/Next tre herë të tjera, pastaj Install dhe për të përfunduar, klikoni në butonin Finish/Fine dhe në butonin Mbyll/Chiudi/Close. Nëse ju ofrohet gjithashtu instalimi i DirectX, ju lutemi pranoni këtë dhe ndiqni procedurën përkatëse të konfigurimit, është thelbësore që softueri të funksionojë si duhet.

Pastaj, filloni programin duke e hapur atë nga menuja Start, futni ekuacionin tuaj në fushën e duhur në fund dhe shtypni butonin Enter/Immetti për të parë zhvillimin e tij në pjesën e sipërme të dritares së programit. Për të hyrë në ekuacion mund të përdorni tastierën dhe mund të ndihmoni me butonat dhe komandat në shiritin e veglave në krye, si dhe me llogaritësin në të majtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse është e nevojshme, ju gjithashtu mund ta ruani ekuacionin duke klikuar në menunë File në krye majtas, duke zgjedhur opsionin Save/Salva dhe duke treguar vendin e prodhimit dhe emrin që dëshironi t’i jepni skedarit.

Shënim: Softueri kërkon praninë e.NET Framework 3.5 SP1 në kompjuterin tuaj për të punuar. Nëse nuk është i instaluar në PC tuaj, mund ta shkarkoni nga kjo faqe në uebfaqen e Microsoft duke klikuar në butonin Download, duke klikuar dy herë në skedarin e marrë dhe duke ndjekur procedurën e propozuar të konfigurimit.

Math-o-mir (Windows)

Math-o-mir është një aplikacion që ju lejon të shkruani dhe redaktoni ekuacione matematikore në një mënyrë jashtëzakonisht të thjeshtë, sikur të kishit një fletë fletore përpara dhe jo një ekran PC. Prandaj, është një bllok shënimesh dixhital në të cilin është e mundur të shkruash lehtësisht ekuacionet dhe më pas t’i zgjidhësh ato.

Fatkeqësisht, nuk përfshin funksione të përparuara për zgjidhjen automatike të ushtrimeve, por është një mjet pothuajse i domosdoshëm për studentët (ose profesorët) të cilëve u duhet të shkruajnë shpesh ekuacione matematikore. Eshtë vetëm për Windows dhe është falas.

Për ta shkarkuar në PC tuaj, shkoni në faqen e shkarkimit të softwerit bashkangjitur në faqen e internetit të Softpedia, klikoni në butonin Shkarkoni Tani/Download Now në të majtë të majtë dhe në lidhjen Softpedia Secure Downlod (US).

Kur të përfundojë shkarkimi, ekstraktoni arkivin ZIP të marrë në çdo vendndodhje të Windows dhe filloni file.exe brenda tij. Pastaj klikoni në butonin Po/Yes/Si në dritaren që hapet në desktop dhe shtypni butonin Next/Avanti tri herë, butonin Install dhe së fundmi, butonin Finish/Fine. Pastaj hapni programin duke klikuar në lidhjen e tij që është shtuar në menunë Start.

Tani që shihni dritaren e softuerit në tavolinën e punës tuaj, shkruani ekuacionin për ta zgjidhur duke përdorur tastierën e kompjuterit tuaj dhe simbolet dhe mjetet që gjeni në shiritin anësor të majtë dhe në krye. Të gjitha formulat e futura gjithashtu mund të zmadhohen ose zvogëlohen duke përdorur rrotën e miut, ndërsa duke klikuar me të djathtën mbi to është e mundur të futni zbukurime të ndryshme.

Për të ruajtur ekuacionet e zgjidhura ose në procesin e zgjidhjes, thjesht klikoni në menunë File në krye të majtë, zgjidhni artikullin Save As dhe vendndodhjen dhe emrin që dëshironi t’i caktoni skedarit. Nëse e konsideroni të nevojshme, mund të aktivizoni edhe ruajtjen automatike duke zgjedhur opsionin Ruajtja automatike/Autosave nga menyja File dhe duke treguar frekuencën që preferoni.

RedCrab (Windows)

RedCrab është një kalkulator shkencor statistikor që ju lejon të kryeni një gamë të gjerë veprimesh matematikore. Ai përfshin një redaktues të formulës në ekran të plotë dhe është shumë i lehtë për t’u përdorur edhe për ata që kanë qenë gjithmonë mësuar të punojnë me stilolaps dhe letër në vend të në kompjuter. Ai mbështet ekuacione algjebrike komplekse, thyesa, rrënjë katrore, eksponentë, ndryshore, etj. për aplikime teknike dhe shkencore.

Softueri është falas, vetëm për Windows dhe i lëvizshëm, që do të thotë se nuk ka nevojë të instalohet në mënyrë që të funksionojë dhe se mund të transportohet me lehtësi në çdo USB. Vini re se përfundimisht është në dispozicion në një variant të paguar (me një çmim bazë prej 14,90 $/vit) duke përfshirë disa funksione shtesë, siç është aftësia për të përcaktuar vetë funksionet matematikore.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar RedCrab në kompjuterin tuaj, të lidhur me faqen e internetit të programit, klikoni në butonin Shkarkim/Download në të majtë poshtë dhe më pas në linkun Download from RedCrab server në faqen e re të shfaqur. Kur të përfundojë shkarkimi, ekstraktoni arkivin ZIP të marrë në çdo vendndodhje të Windows dhe hapni file.exe që përmbahet në të.

Pasi të shfaqet dritarja e programit në desktop, klikoni në butonin Shko te llogaritësi/Go to calculator dhe gjithashtu futni ekuacionin tuaj në fletën virtuale që ju tregohet, duke përdorur tastierën e kompjuterit dhe butonat e vendosur në shiritin e veglave në krye.

Kur dhe nëse dëshironi, mund të ruani llogaritjet tuaja matematikore duke shtypur butonin e shigjetës poshtë në të djathtë, duke zgjedhur artikullin Ruaj si/Save as nga menuja që shfaqet dhe emrin dhe vendndodhjen që dëshironi t’i caktoni skedarit.

Equation Wizard (Windows)

Siç sugjeron emri i tij mjaft lehtë, Equation Wizard është një nga programet më të mira në kategorinë e mbuluar nga ky udhëzues për Windows OS, përmes të cilit është e mundur të zgjidhen ekuacione të llojeve të ndryshme (linear, kuadratik, kub, etj.) Dhe të shikoni të gjithë hapat që çuan në rezultatin përfundimtar.

Softueri paguhet (kushton 29 dollarë), por është i disponueshëm në një version provë falas që ju lejon të zgjidhni një numër maksimal prej 30 ekuacionesh matematikore. Sapo të tejkalohet ky prag, një licencë duhet të blihet nga faqja zyrtare e internetit e programit.

Për të shkarkuar softuerin në PC tuaj, lidhuni në faqen e internetit të programit dhe shtypni butonin Shkarkim/Download që ndodhet në të djathtë. Kur të përfundojë shkarkimi, hapni file.exe të marrë dhe klikoni në butonin Po në dritaren që shfaqet në desktop. Pastaj klikoni në butonat Next, I agree dhe Install dhe përfundoni konfigurimin duke klikuar në butonin Finish.

Tani që shihni dritaren e softuerit në ekran, futni ekuacionin që duhet të zgjidhni në fushën në krye, duke përdorur tastierën e kompjuterit dhe butonat e duhur që i shihni edhe më të larta.

Gjithashtu sigurohuni që keni shkruar saktë ekuacionin duke kontrolluar kur raportohet në zonën themelore të dritares së programit (dhe nëse nuk bëni ndryshimet e nevojshme), pastaj shtypni butonin Zgjidh ekuacionin/Solve equation në të djathtë për të parë për të parë të gjitha llojet e ndryshme hapat që çojnë në zgjidhjen e të njëjtit.

Redaktori i ekuacionit Daum (macOS)

Nëse jeni duke përdorur macOS, unë ju sugjeroj të provoni Daum Equation Editor. Ky eshte nje app/programe per te zgjidhur ekuacione falas i cili, siç kuptohet lehtë nga emri, ju lejon të shkruani formula matematikore ose ekuacione në një mënyrë të thjeshtë dhe intuitive, ndryshe nga sa ofrohet nga editoret e zakonshëm të tekstit, jashtëzakonisht e komplikuar dhe në të cilën elementët në fjalë vendosen në seksione që nuk janë lehtësisht të arritshme.

Për ta shkarkuar në Mac tuaj, vizitoni seksionin përkatës të Mac App Store Online, klikoni butonin View në Mac App Store dhe pasi të shfaqet dritarja reale e Mac App Store, shtypni butonin Get/Install. Nëse është e nevojshme, autorizoni procesin e instalimit duke përdorur fjalëkalimin e llogarisë suaj Apple ose duke përdorur Touch ID.

Më pas, filloni aplikacionin duke klikuar në ikonën e tij që është shtuar në Launchpad. Përndryshe, thirrni atë përmes Spotlight, Siri, ose nga dosja macOS Applications. Tani që shihni dritaren e softuerit në desktopin tuaj, futni shprehjen matematikore që dëshironi të zgjidhni në fletën në qendër, duke përdorur tastierën e kompjuterit dhe duke përdorur butonat me simbolet e ndryshme të vendosura në shiritin e veglave në krye.

Nëse dëshironi, gjithashtu mund të shikoni paraprakisht imazhin e ekuacionit të shtypur duke shtypur butonin Preview në pjesën e poshtme, mund ta kopjoni imazhin në clipboard duke shtypur butonin ngjitur Copy Image ose mund ta ruani ekuacionin e shtypur në një specifik skedari duke bërë klikoni në butonin Ruaj/Save (poshtë djathtas), duke treguar nëse doni të ruani si një imazh ose skedar teksti dhe vendndodhjen dhe emrin që dëshironi t’i caktoni dokumentit.