Si te heqesh / caktivizosh Google Assistant

Si te heqesh / caktivizosh Google Assistant

Google Assistant eshte sherbimi i ndihmes se Google i cili aktivizohet sa here thoni Hei Google dhe Ok Google, apo duke mbajtur të shtypur butonin Home. Ne fakt ai mund te aktivizohet ne momente te papershtatshme duke u bere i bezdisshem. Pikerisht per kete arsye, me poshte do te shpjegojme se si te heqesh/caktivizosh Google Assistant (mjetin e kerkimit me zë te Google) nga telefoni juaj android dhe iPhone.

Permbajtja

Si te heqesh/caktivizosh Google Assistant: Android

Si te heqesh / caktivizosh Google Assistant

Për të çaktivizuar Asistentin e Google në një pajisje Android, do t’ju duhet të veproni nga cilësimet e aplikacionit Google të parainstaluar ne telefon. Gjeni të gjitha detajet se si të vazhdoni më poshtë.

Çaktivizo Google Assistant/Asistentin e Google

Si te heqesh / caktivizosh Google Assistant

Hapi i parë se si te heqesh/caktivizosh Google Assistant është çaktivizimi i funksionit Voice Match, i cili është opsioni i kërkimit me zë të integruar në aplikacionin Google. Për ta bërë këtë, niseni këtë të fundit duke shtypur ikonën e G te ngjyrosur në një sfond të bardhë që e gjeni në ekranin kryesor ose në menunë e aplikacioneve të pajisjes tuaj (mund të hyni edhe në këtë aplikacion duke shtypur ikonën G vendosur në widget të shiritit te kërkimit të Google e vendosur ne faqen home).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, shtypni ikonën e fotografisë së profilit të llogarisë suaj Google që ndodhet lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni në menunë që ju shfaqet. Në këtë pikë, prekni fjalën Voice/Voce dhe më pas fjalën Voice Match. Tani ju vetëm duhet të shtypni butonin pranë artikullit Hey Google për ta kthyer levën në OFF. Keshtu asistenti do te caktivizohet.

Në rast se nderroni mendje dhe deshironi të riaktivizoni asistentin, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni sërish butonin qe çaktivizuat pak me pare duke e cuar ne ON.

Nëse dëshironi të çaktivizoni asistentin edhe për Google Maps dhe Android Auto, shtypni artikullin Impostazione per la guida (mund ta gjeni në mesazhin që ju shfaqet sapo të përpiqeni të zhvendosni çelësin e lartpërmendur në OFF) dhe në ekranin tjetër, shtypni butonin qe ndodhet pranë fjalës Durante la guida. Tani Google Assistant nuk do të aktivizohet edhe kur përdorni një nga dy aplikacionet e lartpërmendura.

Në fund, mund të revokoni gjithashtu lejen e aplikacionit Google për të përdorur mikrofonin: në këtë mënyrë asistenti do të çaktivizohet plotësisht. Për ta bërë këtë, shkoni te cilësimet/impostazioni e Android duke shtypur ikonën e ingranazhit që mund të gjeni në ekranin kryesor dhe shkoni te App > Gestione app > Permessi > Permessi > Microfono > Google > Rifiuta

Nëse në një moment të mëvonshëm dëshironi të riaktivizoni lejen për të përdorur mikrofonin për aplikacionin Google, thjesht kthehuni te ekrani i cilësimeve të përmendura më sipër dhe shtypni artikullin Lejo gjithmonë/Consenti sempre.

Hiq Widget Google

Si te heqesh / caktivizosh Google Assistant

Nese hasni Google Asistent aksidentalisht sepse shtypni ikonën e mikrofonit vendosur ne widget e kerkimit te Google, atehere mund ta hiqni këtë të fundit nga ekrani kryesor ose nga faqet e tjera të menusë së sistemit ku ndodhet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Thjesht kryeni një klikim të gjatë mbi të dhe shtypni artikullin Hiq/Rimuovi në menunë që hapet. Përndryshe, mund ta tërhiqni lart app në fjalë dhe ta hidhni mbi ikonën Hiq/Rimuovi (e cila mund të tregohet edhe nga një kosh plehrash). Kaq ishte.

Me pas, nëse dëshironi të ripoziciononi shiritin e kërkimit që sapo hoqët, do të mjaftojë të kryeni një klikim të gjatë në një pikë pa ikona në ekranin kryesor, shtypni artikullin Widget që ndodhet në fund dhe zgjidhni pamjen paraprake të shiritit te kërkimit Google në menunë e hapur. 

Çaktivizo lidhjen e butonave me Google Assistant

Si te heqesh / caktivizosh Google Assistant

Në shumë telefona dhe tabletë Android, asistenti aktivizohet duke perdorur fjalet Ok Google ose Hei Google, por edhe me butonat virtualë të shfaqur në ekran (p.sh. duke mbajtur të shtypur butonin home). Këto veçori mund të çaktivizohen gjithashtu nga cilësimet e sistemit operativ.

Për ta bërë këtë, hapni Cilësimet/Impostazioni e Android duke shtypur ikonën e ingranazhit dhe më pas lëvizni nëpër listën e artikujve të disponueshëm dhe më pas prekni fjalën Cilësimet shtesë/Impostazioni aggiuntive. Vazhdoni më pas duke shtypur në artikullin Collegamenti tasti dhe më pas shtypni formulimin e shfaqur pranë artikullit Avvia l’Assistente Google (p.sh. Tieni premuto il tasto Home, Tieni premuto il tasto Menu, etj). Në ekranin tjetër, shtypni opsionin Asnjë/Nessuno dhe kaq.

Në këtë mënyrë asistenti nuk do të aktivizohet më duke shtypur butonat virtual. Në fund kthehuni te menuja e artikullit Collegamenti tasti dhe sigurohuni që çelësi i vendosur në përputhje me artikullin Premi il tasto di accensione per 0,5 s per attivare Assistente Google është OFF: nëse jo, shtypni mbi të, për ta ndryshuar.

Nese nuk mund t’i gjenit artikujt që përmenda deri më tani në cilësimet e Android tuaj, mos u shqetësoni sepse çdo version i sistemit operativ të lartpërmendur është paksa i ndryshëm nga të tjerët, megjithatë, jam i sigurt se do të mund të gjeni artikuj të ngjashëm me ato që sapo ju thashë duke shtypur google asistent ose assistente google në shiritin e kërkimit qe ndodhet në krye, në menynë e cilësimeve/impostazioni të Android.

Si te heqesh/caktivizosh Google Assistant: iOS/iPadOS

Si te heqesh / caktivizosh Google Assistant

Nese deshiron te dish se si te heqesh/caktivizosh Google Assistant në iPhone ose iPad, atehere thjesht duhet të veproni nga cilësimet e aplikacionit Google. Hapni këtë të fundit dhe trokitni lehtë mbi ikonën e llogarisë suaj Google, lart djathtas.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që ju shfaqet dhe vazhdoni duke shtypur formulimin Voce e assistente. Më në fund, caktivizoni celesin Hotword Hey Google duke trokitur mbi të. Në këtë mënyrë do të keni çaktivizuar kërkimet zanore brenda aplikacionit Google.

Për të çaktivizuar plotësisht asistentin, anuloni gjithashtu lejen për të përdorur mikrofonin nga aplikacioni i lartpërmendur. Mund ta bëni këtë duke shkuar te cilësimet/impostazioni e iOS (ikona e ingranazhit në ekranin bazë ose në listen e aplikacioneve), duke shtypur artikullin Google dhe së fundi, duke lëvizur levën që lidhet me artikullin Mikrofoni në OFF.

Më pas, nëse dëshironi të riaktivizoni mikrofonin për aplikacionin Google, thjesht shtypni sërish butonin e fundit qe ta coni ne ON. Të njëjtat udhëzime zbatohen gjithashtu nëse keni instaluar aplikacionin Google Assistant dhe dëshironi të menaxhoni lejet e tij të hyrjes në mikrofon. Në çdo rast, duhet thënë se në iOS/iPadOS Google Assistant nuk mund të thirret “gabimisht” pasi nuk është i integruar mire në sistem si në Android: kjo gjë mund të ndodhë vetëm me Siri, asistentin zanor të Apple.

Fshi aktivitetin e Asistentit të Google/Google Assistant

Si parazgjedhje, kërkimet e bëra përmes Google Assistant ruhen në një kronologji specifike të ruajtur në serverët e Google. Meqenëse keni ndërmend të ndaloni përdorimin e këtij mjeti, mund të mendoni gjithashtu ta fshini ate. Mund ta bëni në një mënyrë të menjëhershme dhe krejtësisht të ngjashme si nga telefoni, ashtu edhe nga kompjuteri, duke u lidhur me faqen e menaxhimit të llogarisë suaj Google dhe nëse është e nevojshme, duke hyrë duke futur kredencialet e kësaj të fundit.

Pasi të hapet ky seksion, klikoni në butonin Fshi/Elimina që ndodhet pranë artikullit Filtro sipas datës/Filtra per data. Nga këtu, nëse dëshironi të fshini plotësisht historikun e kërkimit, shtypni artikullin Nga fillimi/Dall’inizio dhe konfirmoni duke shtypur butonin Fshi/Elimina (ndryshe, zgjidhni një interval tjetër kohor nga ato të disponueshme, p.sh. Ora e fundit ose Dita e fundit dhe shtypni butonin Fshi). 

Nese dëshironi që kronologjia juaj e kërkimit të fshihet automatikisht pas një kohe të caktuar, atehere klikoni në kutinë Eliminazione automatica (disattivata) dhe më pas klikoni mbi artikullin Elimina automaticamente l’attività che ha più di. Së fundi, zgjidhni opsionin e shfaqur nën këtë formulim të fundit (parazgjedhja është 18 muaj) dhe zgjidhni nga lista atë që ju e konsideroni të përshtatshme midis atyre të disponueshme; më pas, konfirmoni duke shtypur fillimisht butonin Next/avanti dhe më pas butonin Konfirmo/Conferma.

Nese dëshironi që Google të ndalojë regjistrimin e aktivitetit tuaj të kërkimit në serverët e tij, atehere shtypni në kutine aktivitet është ruajtur/attività viene salvata, dhe coni ne OFF celesin prane Attività web e app, pastaj konfirmoni synimet tuaja duke shtypur Sospendi. Në këtë rast, kini parasysh se nuk do të merrni më rezultate të personalizuara kërkimi.

Nëse dëshironi, në një moment të mëvonshëm mund të riaktivizoni regjistrimin e kronologjise duke u kthyer në faqen e sapopërmendur dhe duke zhvendosur opsionin e çaktivizuar pak me pare në ON.