Perkthyes gjuhe Online / Internet

Perkthyes gjuhe Online / Internet

Te perkthesh tekste ne nje gjuhe te huaj apo nga nje gjuhe e huaj, nuk eshte aspak nje hap i veshtire. Nje menyre e thjeshte per ta bere kete, eshte te perdoresh shfletuesin/browser e kompjuterit apo telefonit tuaj. Ne internet mund te gjeni sherbime te tilla, te cilat e kryejne perkthimin shume mire, plus qe nuk kan nevoje qe te instaloni asgje. Me poshte do te flasim per perkthyes gjuhe Online/Internet, duke ju renditur ata qe mbahen si me te mire aktualisht dhe qe jane plotesish falas.

Permbajtja

Perkthyes gjuhe online/internet: Google Translator

Perkthyes gjuhe Online / Internet

I pari perkthyes gjuhe Online/Internet që do flasim është Google Translate. Ai eshte i ofruar nga Google dhe eshte mjeti me i famshem ne bote. Ai mbështet te gjitha gjuhët që fliten në botë, ofron përkthime shumë të sakta dhe është në gjendje të kuptojë kontekstin e fjalive falë përdorimit të teknologjive të gjeneratës së fundit. Ai është gjithashtu në gjendje të mësojë gradualisht të njohë automatikisht përjashtimet dhe gabimet.

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen kryesore, zgjidhni gjuhën që dëshironi të përktheni duke përdorur butonat ose menunë lart majtas dhe më pas zgjidhni gjuhën në të cilën do të përkthehet duke përdorur butonat ose menunë lart djathtas. Më pas shkruani atë që dëshironi të përktheni në fushën në të majtë dhe menjëherë do të shihni se përkthimi shfaqet në të djathtë. Nëse përkthimi nuk shfaqet automatikisht, klikoni butonin Përkthe/Traduci/Translate.

Nëse nuk e dini se cila është gjuha burimore, mund të klikoni gjithashtu butonin Zbulo gjuhën/Rileva lingua për ta zbuluar atë automatikisht. Duke aktivizuar këtë funksion, do të informoheni gjithashtu se cila gjuhë përdoret.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të shfaqet përkthimi, mund ta kopjoni duke klikuar në ikonën e fletëve në fund, ose mund të dëgjoni shqiptimin e tij duke klikuar në ikonën e altoparlantit. Në fund të faqes do të gjeni te treguar përkthimet alternative të disponueshme, sinonime dhe sugjerime për t’u konsultuar me përkthime të mëtejshme. Ju gjithashtu mund të ndërroni shpejt përkthimin e bërë duke klikuar në butonin me shigjeta të dyfishta në krye.

Përveç teksteve, mund të përktheni edhe faqe të tëra web. Thjesht shkruani URL-në e faqes që dëshironi të përktheni në fushën në të majte dhe klikoni butonin Përkthe. Pasi të bëhet kjo, do t’ju shfaqet menjëherë faqja e përkthyer. Duke kaluar kursorin mbi tekstin e përkthyer, më pas mund të shikoni pjesën përkatëse të tekstit në gjuhën origjinale duke përdorur një figure të veçantë në ekran. Duke klikuar në butonin Origjinal që ndodhet në krye, ju do të mund të shikoni përsëri faqen e internetit në gjuhën e saj origjinale, ndërsa duke shtypur në Përkthim/traduzione do të keni mundësi të aksesoni përsëri përkthimin.

Së fundi, do të doja të theksoja se nëse përdorni Google Chrome për të shfletuar internetin, Google Translate është i disponueshëm si standard. Për ta përdorur atë, thjesht vizitoni faqen që përmban tekstin që dëshironi të përktheni, prisni disa momente që shiriti i duhur i strumenteve të shfaqet në krye të faqes dhe klikoni butonin Përkthe/Traduci

Perkthyes gjuhe online/internet: Bing Translator

Perkthyes gjuhe Online / Internet

Një tjetër perkthyes gjuhe Online/Internet shumë i vlefshëm është Bing Translator. Ky është nje përkthyes shumë i famshëm në internet qe ofrohet nga Microsoft. Ai ofron një shërbim të shkëlqyer përkthimi në internet që mbështet një listë praktikisht të pafund të gjuhëve, integron gjithashtu zbulimin automatik dhe është po aq performues sa shërbimi i Google.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen kryesore dhe vendosni gjuhën burimore të frazës që dëshironi të përktheni përmes menusë së bashkangjitur në kutinë në të majtë. Nëse preferoni që vetë shërbimi të identifikojë gjuhën e përdorur, lini të zgjedhur opsionin e zbulimit automatic/Rilevamento automatico, Bing Translator do të kujdeset për të gjitha.

Pastaj zgjidhni gjuhën në të cilën do të kryeni përkthimin duke përdorur menunë rënëse të bashkangjitur në kutinë në të djathtë, shkruani frazën që dëshironi të përktheni në kutinë në të majtë dhe do të shihni menjëherë perkthimin të shfaqet në të djathtë. Nëse përkthimi nuk ndodh automatikisht, klikoni butonin Përkthe/Traduci. Nëse keni nevojë, gjithashtu mund të ndërroni shpejt gjuhët burimore dhe të synuara duke klikuar në butonin me shigjetën e dyfishtë në qendër.

Duke klikuar në butonin me altoparlant do të mund të dëgjoni shqiptimin e përkthimit, ndërsa duke klikuar në shigjetën mund të rregulloni cilësimet e zërit. Më pas duke shtypur butonin me xham zmadhues mund të kërkoni në rrjet për fjalën e përkthyer, në vend të kësaj duke përdorur butonat me gishtin e madh lart dhe atë me gishtin e madh poshtë mund t’i komunikoni Microsoft-it saktësinë e përkthimit.

Në fund, dua të theksoj se nëse keni nevojë, mund të përktheni edhe një faqe të tërë Web me Big Translator. Për ta bërë këtë, ngjitni URL-në e faqes në internet që dëshironi të përktheni në kutinë në të majtë dhe më pas klikoni butonin Përkthe/Traduci. Do të shihni menjëherë të shfaqet e gjithë faqja e përkthyer.

BabelFish

Perkthyes gjuhe Online / Internet

Edhe BabelFish është një perkthyes gjuhe Online/Internet shume i mire. Krahasuar me shërbimet që ju kam thënë tashmë, ai mbështet një numër më të vogël gjuhësh (megjithatë, të gjitha ato më të përdorurat janë të pranishme), por është jashtëzakonisht i saktë dhe i saktë për sa i përket përkthimit të fjalëve dhe frazave. Shkurtimisht, është mjeti ideal për përkthime të shpejta pa pasur nevojë për detaje të veçanta.

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen e internetit, zgjidhni gjuhën burimore nëpërmjet menusë rënëse Nga/From dhe atë në të cilën do të bëni perkthimin duke përdorur menunë rënëse Për/To që gjeni në seksionin Hapi 1/step 1, shkruani fjalinë qe do përkthehet në kutinë që gjeni në seksionin Hapi 2/step 2 dhe më pas shtypni butonin Përkthe/Translate të bashkangjitur në seksionin e Hapit 3/step 3 më poshtë. Më pas do t’ju shfaqet faqja e internetit me përkthimin e asaj që keni shkruar.

Nëse përkthimi që ju propozohet rezulton i paplotë ose i pasaktë, mund ta paraqisni atë në komunitetin BabelFish dhe të prisni që disa përdorues t’ju ofrojnë përkthimin e duhur. Për ta bërë këtë, klikoni në menunë Translation në krye, zgjidhni How do you say? dhe plotësoni formularin më poshtë duke shtypur fjalet qe doni të përktheni në Enter Frase Here, zgjedhjen e gjuhës në të cilën përkthimi kryhet nga menuja renese qe ndodhet prane artikullit in dhe poshte çdo përshkrim shtesë. Pastaj klikoni në butonin Submit Question dhe prisni që dikush t’ju japë informacionin e kërkuar.

WordReference

Perkthyes gjuhe Online / Internet

Nëse përveç një mjeti të thjeshtë për të përkthyer në internet, po kërkoni një burim që ju lejon të kuptoni edhe termat më të vështira, atëherë nuk mund të mos rekomandoj WordReference. Është një sajt që ofron shërbime përkthimi në internet fjalë për fjalë në të gjitha gjuhët kryesore të globit. Është shumë i lehtë për t’u përdorur dhe përkthimet që ofrojnë janë jashtëzakonisht të sakta. Me pak fjalë, është ideale për të përkthyer fjalë të vetme ose fjali të shkurtra. Për fjali shumë të gjata, megjithatë, nuk është saktësisht praktike.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, lidhuni me faqen kryesore dhe me pas zgjidhni gjuhën burimore të asaj që dëshironi të përktheni dhe gjuhën e synuar nëpërmjet menusë më poshtë. Më pas shkruani fjalën që dëshironi të përktheni në fushën e kërkimit në qendër të faqes dhe klikoni në butonin me xham zmadhues. Nëse dëshironi, mund te ndihmoheni edhe me sugjerimet që shfaqen automatikisht kur shkruani fjale të ndryshme.

Pasi të bëhet kjo, do të gjendeni në praninë e një faqeje interneti që përmban jo vetëm përkthimin e asaj që është shtypur më parë, por edhe të gjitha detajet e mundshme dhe të imagjinueshme në lidhje me fjalën e futur, duke përfshirë shembuj praktikë përdorimi. Ka edhe fjalorë të veçantë, si ata me sinonime dhe vetëm përkufizime fjalësh, të cilët mund të zgjidhen nga menuja rënëse për zgjedhjen e fjalorëve. Ju gjithashtu mund të dëgjoni shqiptimin e fjalës duke klikuar në butonin Listen në krye.

Së fundi, do të doja të theksoja se WordReference ka gjithashtu një forum ku mund të thelloni përkthimin e termave të pazakontë, idiomave dhe shumë më tepër.

Përkthyes të tjerë në internet

Tani hidhini nje sy sherbimeve shtese qe kam paraqitur me poshte.

  • BabelXL eshtë një përkthyes i thjeshtë por efektiv në internet, i cili karakterizohet nga ndërfaqja e tij e thjeshtë dhe inovative e përdoruesit. Ai mbështet një gamë të gjerë gjuhësh dhe është gjithashtu në gjendje të identifikojë automatikisht atë që është futur.
  • MyMemory eshte një tjetër përkthyes i mirë në internet që shquhet për numrin e lartë të kontributeve nga vetë përdoruesit. Shërbimi bazohet në parimin e memorizimit të fjalive të shkurtra dhe përkthimeve të fjalëve të vetme, duke i ofruar përdoruesit sugjerime të qëndrueshme.
  • Reverso eshte nje përkthyes i shkëlqyeshëm i aksesueshëm drejtpërdrejt përmes Web që mbështet gjuhë të panumërta, korrigjim drejtshkrimor dhe gjithashtu integron një tastierë në lidhje me gjuhën e shtypur për futjen e saktë të shkronjave.
  • ImTranslator eshte një tjetër mjet tradicional i përdorshëm nga shfletuesi, falë të cilit është e mundur të kombinohen shërbime të ndryshme të gjitha së bashku dhe të merren rezultate përfundimtare shumë shumë të sakta. Ai gjithashtu integron një kontrollues drejtshkrimi dhe ju lejon të dëgjoni shqiptimin.