Fjalor anglisht online

Ne rast se po kerkoni kuptimin e nje fjale specifike ne anglisht, atehere mund te perdorni ndonje fjalor anglisht online. Mund te gjeni shume mjete te tilla ne internet dhe jane te gjitha falas. Me poshte do ju rekomandoj disa nga më të besueshmet dhe të avancuara, kështu që nuk do të keni më probleme kur duhet të kontrolloni kuptimin e disa fjaleve në anglisht. Shume prej tyre japin edhe mundesine per te degjuar shqiptimin e saktë të fjaleve me thekse të ndryshme (p.sh. USA ose UK). Per me shume, duhet te dini se ka edhe aplikacione falas qe mund te instalohen ne telefon, te cilat ua bejne kerkimin e fjaleve edhe me te thjeshte, plus qe japin mundesine per te degjuar shqiptimin apo per te pare sinonimet. Per detajet lexoni me poshte.

Permbajtja

Fjalor anglisht online: WordReference

Fjalor anglisht online

Nëse jeni duke kërkuar për një fjalor anglisht online qe te jete efikas dhe i lehtë për t’u konsultuar, ju rekomandoj të perdorni WordReference. Është një nga fjalorët më të mirë në internet shumëgjuhësh që ju lejon jo vetëm të zbuloni përkufizimet e sakta të fjaleve në anglisht, por edhe të përktheni fjalë nga anglishtja duke ofruar shpjegime dhe shembuj të gjerë.

Për të përdorur fjalorin WordReference për gjuhën angleze, lidhuni me këtë faqe interneti, shkruani një fjale në shiritin e kërkimit në krye dhe klikoni në butonin me ikonën e xham zmadhues. Në faqen e rezultateve të kërkimit do të gjeni përkufizimet e fjales që keni shkruar në anglisht. 

Gjithashtu theksoj se duke klikuar në ikonën e altoparlantit që ndodhet në krye të faqes (në qendër) mund të dëgjoni shqiptimin e saktë të fjalës që keni kërkuar. Ka disa lloje të shqiptimit për të zgjedhur: UK për mbreterine e bashkuar, USA për SHBA etj. Për të ndryshuar shqiptimin, thjesht zgjidhni një nga opsionet e disponueshme në menunë rënëse Dëgjo/Listen dhe shtypni ikonën e altoparlantit. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të përdorni shërbimet e përkthimit WordReference, lidhuni me këtë faqen tjetër dhe zgjidhni gjuhët nga menuja rënëse në fund të faqes. Më pas shkruani fjalën që do të përkthehet në fushën e tekstit që ndodhet në qendër të ekranit dhe shtypni Enter në tastierën e PC-së.

Fatkeqësisht ju mund të përktheni vetëm një fjalë në një kohë, por në këmbim mund të vizitoni forumin gjuhësor të WordReference ku studentët, folësit vendas dhe përdoruesit e tjerë konkurrojnë për të gjetur përkthime dhe përkufizime të frazave të ndryshme, duke përfshirë idiomat shumë të vështira.

WordReference është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për Android dhe iOS, duke ju lejuar të konsultoheni me fjalorin e gjuhës angleze dhe të përdorni mjetet e përkthimit nga komoditeti i telefonit inteligjent. Aplikacioni është plotësisht falas, por për fat të keq nuk funksionon jashtë linje/offline: për të funksionuar ka nevojë për një lidhje interneti te jete gjithmonë aktive.

Fjalor anglisht online: Wiktionary

Fjalor anglisht online

Kur bëhet fjalë për shërbimet që ofrojnë një fjalor anglez që mund të konsultohet lirisht në internet, nuk mund të harrojmë Wiktionary. Ai eshte një sajt bashkëpunues që përfshin përkufizime shumë të detajuara në lidhje me qindra mijëra fjale në gjuhën angleze. Është një projekt i Fondacionit Wikimedia, organizatës jofitimprurëse që drejton gjithashtu Wikipedia.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen e saj kryesore, shkruani një fjale në shiritin e kërkimit që ndodhet lart djathtas dhe klikoni në butonin Look up. Do të ridrejtoheni në një faqe me kuptimin dhe etimologjinë e fjalës së kërkuar, një player për të dëgjuar shqiptimin e saktë të saj dhe një sërë sinonimesh dhe antonimesh. Për të parë përkthimin ne nje gjuhe tjeter (kur disponohet) zgjidhni gjuhen nga shiriti anësor i majtë.

Ju gjithashtu mund të konsultoheni me fjalorin anglisht Wiktionary duke shfletuar termat sipas rendit alfabetik. Thjesht lidhuni me faqen e saj kryesore dhe klikoni në një nga shkronjat e vendosura në kutinë vjollce në krye të ekranit. 

Nëse keni një smartphone Android, mund të instaloni aplikacionin zyrtar Wiktionary në celularin tuaj dhe të përdorni shërbimin. Në çdo rast, faqja është e optimizuar për përdorim nga pajisjet celulare dhe për këtë arsye mund të përdoret me lehtësi me çdo telefon celular.

Merriam-Webster Dictionary

Fjalor anglisht online

Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion për telefonin ose tabletin tuaj që ju lejon të keni gjithmonë pranë një fjalor anglisht, edhe kur lidhja me internetin nuk është e disponueshme, provo Merriam-Webster Dictionary.

Është një fjalor falas që funksionon gjithashtu jashtë linje/offline dhe përfshin shumë veçori interesante. Përveç përkufizimeve të fjaleve (vetëm në anglisht) ofron mundësinë për të krijuar një listë me fjalët tuaja të preferuara, ju lejon të dëgjoni shqiptimin e saktë dhe madje integrohet me Apple Watch.

Ekziston edhe një version me pagesë (që kushton rreth 4 euro) që shton mbi 1000 ilustrime grafike dhe 20000 përkufizime shtesë, duke përfshirë emrat e njerëzve të famshëm. Ilustrimet grafike dhe dëgjimi i shqiptimit janë të disponueshme vetëm kur lidhja e internetit është aktive (nga ana tjetër, fjalori mund të konsultohet lehtësisht jashtë linje/offline). Është i disponueshëm për AndroidiPhone/iPad dhe Windows Phone. Është gjithashtu i aksesueshëm nga kompjuteri nëpërmjet internetit.

Fjalor anglisht online: Google Translate

Si përfundim, do flasim për Google Translate. Shërbimi i famshëm i përkthimit automatik të Google mund të rezultojë të jetë një fjalor i shkëlqyer për gjuhën angleze, i plotësuar me përkufizime, sinonime dhe audio për të kuptuar shqiptimin.

Thjesht lidhuni me faqen kryesore, vendosni gjuhet dhe shkruani fjalen/fjalet që do të përkthehen (ose përkufizimi i të cilit do të zbulohet) në fushën e tekstit në të majtë. Duke shtypur një fjalë të vetme në fushën e përkthimit, shërbimi do të shfaqë një përkufizim të së njëjtës fjalë. Për të dëgjuar shqiptimin, thjesht klikoni në ikonën e altoparlantit në fund majtas (në fushën ku keni shkruar fjalën në anglisht).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Google Translate është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për iPhone dhe Android, ku ofron ekskluzivisht funksionin lokal të shkarkimit të fjalorit. Kjo do të thotë që ju mund të shkarkoni fjalorë anglisht në celularin tuaj dhe të keni gjithmonë në dispozicion një fjalor plotësisht funksional, edhe kur nuk ka lidhje aktive në internet.