App qe te rrish pa ngrene dhe dobesohesh

Ne kete udhezues do ju flasim per aplikacionet – app qe te rrish pa ngrene dhe dobesohesh (agjerosh). Nese deshironi te dobesoheni duke humbur ndonje kile te tepert, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te gjetur disa aplikacione te cilat mund te instalohen ne telefon dhe t’ju ndihmojne me djeten tuaj.

Ne fakt ka shume app per telefonat Android dhe iPhone, të cilat mund t’ju ndihmojnë të ruani rezultatet tuaja dhe t’ju motivojnë të vazhdoni, megjithatë mbani mend se një aplikacion nuk mund të zëvendësojë mendimin e një dietologu ose mjeku, prandaj beni kujdes.

Permbajtja

App qe te rrish pa ngrene dhe dobesohesh: Fastic

App qe te rrish pa ngrene dhe dobesohesh

Fastic eshte nje app qe te rrish pa ngrene dhe dobesohesh, e disponueshme per telefon Android dhe iPhone/iPadOS, e cila ofron programe të ndryshme për fillestarët, të avancuarit dhe ekspertët bazuar në zakonet dhe qëllimet tuaja, për t’u ndjekur nga vendosja e lajmerimeve dhe shikimi i një pasqyre të detajuar mbi kohen e agjërimit, ditore dhe javore.

Mund ta shkarkoni falas përmes procedurës së zakonshme, por ofron disa veçori shtesë, si mësime ditore, kohëmatës të ushqyerjes me faza, qëllime të personalizuara dhe shumë më tepër me pagesë, nëpërmjet versionit të Plus me çmime që fillojnë nga 12,99 euro/muaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi ta shkarkoni atë nëpërmjet linkeve që ju kam dhënë, fillojeni. Shtypni butonin Start/Inizia për të krijuar një llogari. Në ekranin tjetër tregoni emrin tuaj dhe trokitni lehtë mbi butonin Next/Avanti, më pas përgjigjuni pyetjes Sa dini për ndenjen pa ngrene, [emri juaj]? duke zgjedhur një përgjigje midis Nuk e di/Non lo conoscoe kam provuar më parë/L’ho già provato in passato, ose rri pa ngrene (agjeroj) rregullisht/Digiuno regolarmente dhe shtyp sërish butonin Next/Avanti.

Tani trokitni lehtë mbi butonin Le të fillojme!/Si parte! dhe vazhdoni t’u përgjigjeni pyetjeve që shfaqen në ekran, duke zgjedhur përgjigjen tuaj me një trokitje e lehtë dhe duke e konfirmuar atë duke shtypur butonin Next/Avanti tri herë radhazi. Prekni butonin Le të fillojmë/cominciamo për të treguar datën tuaj të lindjes dhe konfirmoni atë edhe një herë duke shtypur butonin Next/Avanti; pastaj gjinia/genere, gjatësia, pesha/peso aktuale, pesha ideale/peso ideale duke ndjekur të njëjtën procedurë.

Tani shtypni dy herë butonin Next/Avanti, dhe vazhdoni duke treguar kohën kur filloni të hani dhe orën e vaktit të fundit të ditës, nëse ndiqni një lloj diete, nëse keni kushte të veçanta fizike dhe nivelin tuaj të aktivitetit.

Prisni që informacioni të përpunohet: në pak sekonda do t’ju shfaqet një plan i personalizuar dhe mund të zgjidhni sa javë do të arrini qëllimin duke zgjedhur një opsion nga menuja rënëse Arrit qëllimin ne/Raggiungi l’obiettivo in.

Pasi të bëhet kjo, ju jeni gati të filloni ndenjen tuaj pa ngrene (agjërimin) kur të dëshironi. Në ekranin e agjërimit, shtypni butonin e planit të agjërimit që ndodhet lart majtas dhe zgjidhni një plan për të ndjekur nga seksioni Plani im/Il mio piano, duke shtypur ikonën e lapsit për të zgjedhur midis disa opsioneve, pastaj bëni të njëjtën gjë për të ndryshuar oren e fillimit/mbarimit; Ora di inizio/fine.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së fundi, mund të vendosni nëse do të merrni lajmerime për t’ju kujtuar fillimin ose përfundimin e ndenjes pa ngrene (agjërimit) duke shtypur butonin Vendos njoftimet/Imposta le notifiche dhe duke vendosur shenjën pranë llojeve të njoftimeve që preferoni.

Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin ❮ lart majtas për t’u kthyer në ekranin kryesor, ku mund të shtypni butonin Fillo agjërimin/Inizia il digiuno për të filluar numërimin dhe të shikoni saktësisht sa kohë keni agjëruar, sa ka mbetur për të bere dhe progresin javor. Për ta ndaluar, trokitni lehtë mbi butonin Ndalo agjërimin/Fine digiuno.

App qe te rrish pa ngrene dhe dobesohesh: Zero Cal

App qe te rrish pa ngrene dhe dobesohesh

Aplikacioni Zero Cal, i disponueshëm në Play Store per telefonat Android dhe App Store per iPhone/iPadOS, është një zgjidhje e thjeshtë dhe efikase për gjurmimin falas të fazave të ndenjes pa ngrene (agjerimit), me aftësinë për të hyrë në versionin Premium dhe një coach i personalizuar për programe individuale duke filluar nga 5.99 euro/muaj.

Pasi aplikacioni të jetë shkarkuar dhe nisur aplikacioni, tregoni gjininë tuaj (gender) duke shtypur levën perkatese; bëni të njëjtën gjë me formatin Pesha/Peso/Weight për të zgjedhur midis Lbs, fl oz dhe Kg, ml dhe formatin orar midis 24 orë dhe 12 orë. Më pas vendosni lartësinë/altezza/height tuaj dhe shtypni butonat Prano/Accetta dhe Vazhdo/Continua.

Tani zgjidhni llojin e ndenjes pa ngrene (agjërimit) duke shtypur një nga seksionet e propozuara. Ka shumë, të ndryshme nga njëra-tjetra, për të cilat mund të merrni më shumë informacion duke shtypur butonin Më shumë detaje/Ulteriori dettagli në çdo seksion. Pasi të keni bërë zgjedhjen tuaj, do të ridrejtoheni menjëherë në ekranin kryesor me ditarin e agjërimit ditor dhe javor dhe numeruesin, të propozuar me një ndërfaqe thelbësore dhe të thjeshtë.

Për të filluar, trokitni lehtë mbi butonin Fillo agjërimin/Inizia il digiuno; nëse doni të ndryshoni qëllimin, shtypni artikullin Objektivi/Obiettivo që ndodhet në fund djathtas të numeruesit dhe përdorni butonat + dhe  për të shkurtuar ose zgjatur kohën e agjërimit, më pas konfirmoni ndryshimet me një trokitje në butonin Ruaj/Salva. Për ta ndërprerë, shtypni butonin Ndalo agjërimin/Termina il digiuno.

Për më tepër, në fund të ekranit do të gjeni edhe skedën Uji/Acqua, ku mund të mbani gjurmët e lëngjeve të konsumuara gjatë ditës duke shtypur thjesht butonin Shto/Aggiungi (mund të modifikoni sasinë e shtuar çdo herë duke shtypur artikullin Marrje/Intake majtas dhe skedën Matjet/Misure, ku mund të regjistroni matjet e peshës dhe trupit tuaj dhe më pas të shikoni përparimin tuaj.

Lifesum (Android/iPhone)

Tani do flasi per Lifesum, përgjithësisht i dedikuar për kontrollin e dietës dhe i shkëlqyer për llogaritjen e një programi të personalizuar, përcaktimin e kalorive ditore që duhen marrë bazuar në peshën, gjatësinë dhe aktivitetin fizik, duke shënuar vaktet e konsumuara dhe duke pasur një pasqyrë të plotë të progresit tuaj. Gjithashtu ofron shumë receta të shëndetshme për çdo vakt.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Lifesum është falas për t’u shkarkuar dhe përdorur, megjithatë për të vendosur një program specifik për ndenjjen pa ngrene (agjërimin), duhet të blini versionin Premium me plane mujore, tremujore ose vjetore.

Për të filluar, shkarkoni dhe instaloni Lifesum përmes Play Store per telefon Android, ose App Store per iPhone/iPadOS. Në fillimin e parë, shtypni butonat Start/Inizia dhe më pas Merre programin/Ricevi il programma për të filluar konfigurimin e profilit tuaj sipas qëllimeve tuaja dhe për të marrë një program shëndetësor. Në ekranin tjetër, zgjidhni një opsion nga Humbja e peshës/Perdere pesoRuajtja e peshës/Mantenere il peso ose Shtimi i peshës/Aumentare di peso, më pas prekni butonin Avanti/Next. Më pas tregoni nëse jeni burrë apo grua duke trokitur mbi artikujt përkatës dhe shtypni përsëri butonin Avanti/Next.

Tani, tregoni datën e lindjesgjatësinë dhe peshën tuaj aktuale duke shtypur çdo herë butonin Avanti/Next, derisa t’ju shfaqet programi me datat dhe qëllimet e pritura. Më pas zgjidhni nëse do të regjistroheni me Google, me Facebook ose me email. Prisni që informacioni të përpunohet dhe do të ridrejtoheni në faqen kryesore.

Ekrani i Ditarit/Diario tregon të gjithë informacionin në lidhje me kaloritë ditore të parashikuara nga programi, ato të supozuara, ato të djegura dhe ato të mbetura. Mund të shtoni vakte ose ushtrime të kryera duke shtypur butonin (+) që ndodhet në përputhje me artikujt përkatës.

Megjithatë, për të zgjedhur në mënyrë specifike një program agjërimi me ndërprerje, trokitni lehtë mbi skedën Dietat/Diete (një ikonë molle) që ndodhet poshte në qendër të ekranit dhe lëvizni poshtë te seksioni Agjërimi/Digiuno. Këtu do të gjeni lloje të ndryshme dietash me kohë agjërimi të ndryshme, ditën ose natën nga 16:85:2 ose 6:1, klikoni mbi atë që dëshironi të ndërmerrni dhe më pas në butonin Start diet/Inizia dieta.

Tani, trokitni lehtë mbi butonin Shiko ditarin tim/Visualizza il mio diario për të parë saktësisht ditarin e përditësuar me të gjitha sugjerimet e vakteve dhe ushtrimeve për të ndjekur planin e agjërimit me ndërprerje dhe numërimin e kalorive të mbetura, të marra dhe të djegura.

App te tjera qe te rrish pa ngrene dhe dobesohesh

Me poshte do ju tregojme disa aplikacione të tjera diete me agjerim me ndërprerje që mund t’ju duken të dobishme per te humbur kilet e teperta.

  • BodyFast (Android/iPhone/iPadOS): një aplikacion agjërimi me ndërprerje i kompletuar me kohëmatës, plane javore, plane ditore dhe receta, me një veçori personal coaching për të marrë këshilla dhe sfida javore të disponueshme duke u abonuar nga 14, 99 euro/muaj.
  • Zero — Intermittent Fasting (Android/iPhone/iPadOS): një aplikacion që propozon një plan agjërimi bazuar në peshën dhe gjatësinë tuaj dhe qëllimet tuaja: nëse doni të humbni peshë, të përmirësoni cilësinë e gjumit ose të pastroni trupin tuaj, Zero do të rekomandojë një program për plane falas, por edhe ekstra të personalizuara duke blerë një plan Plus me çmime që fillojnë nga 10.99 euro/muaj.
  • If — Digiuno Intermittente 168 (Android/iPhone/iPadOS): timer, receta për çdo lloj diete, gjurmues uji dhe mësime ditore janë vetëm disa nga veçoritë e ofruara nga ky aplikacion, i cili gjithashtu ju lejon të bashkoheni në një grup me përdorues të tjerë për të motivoni njëri-tjetrin dhe shkëmbeni këshilla çdo ditë. Falas, por qasja në të gjitha veçoritë mund të zhbllokohet nëpërmjet blerjeve brenda aplikacionit.