App per tu dobesuar / humbur peshe

App per tu dobesuar / humbur peshe

Nese ju shqeteson fakti qe keni shtuar ndonje kilogram dhe po kerkoni app per tu dobesuar/humbur peshe, falas, atehere ketu jeni ne vendin e duhur. Ne kete udhezues do te flasim per aplikacione te cilat do ju ndihmojne te humbni peshe dhe jo vetem, sepse ato mund te tregojne numrin e kalorive qe konsumoni ne nje vakt dhe sa stervitje/levizje nevoitet per humbjen e tyre.

Me poshte do shpjegojme perdorimin e ketyre app, hap pas hapi, duke ju vene ne dukje karakteristikat e tyre kryesore.

Permbajtja

App per tu dobesuar/humbur peshe falas

Siç parashtruam në këtë udhezues do flasim per app per tu dobesuar/humbur peshe falas, të cilat mund t’ju ndihmojnë per te konsumuar kaloritë, por edhe duke ju udhëzuar në kryerjen e llojeve të ndryshme të aktivitetit fizik.

MyFitnessPal (Android/iOS/iPadOS)

App per tu dobesuar / humbur peshe

MyFitnessPal është një nga aplikacionet më të mira për humbjen e peshës pasi ka funksionin HealthKit i cili, i ngjashëm me një ditar personal, ju lejon të mbani shënim të gjitha vaktet me kaloritë relative të konsumuara dhe aktivitetet fizike të kryera gjatë gjithë ditës. Ky aplikacion ka një bazë të dhënash me mbi 3 milionë ushqime dhe aftësinë për të ndjekur mbi 350 ushtrime. Eshtë gjithashtu e mundur të merren objektiva të personalizuar, të hartohen raporte dhe të ndërveprohet me komunitetin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Aplikacioni MyFitnessPal është në dispozicion falas, por ju mund të regjistroheni sipas dëshirës në versionin Premium të disponueshëm duke filluar nga 9.99 euro/muaj, me një muaj provë falas. Duke u abonuar në shërbim, ju keni mundësinë të analizoni ushqimet, të zbuloni se cilat ushqime kanë më shumë lëndë ushqyese, mund të eksportoni të dhëna të përparimit në skedarët CSV, si dhe të hiqni reklamat ​​e shumë më tepër.

Sidoqoftë, për të filluar përdorimin e MyFitnessPal falas, së pari duhet të regjistroheni. Pastaj filloni aplikacionin në pajisjen tuaj Android duke e shkarkuar nga Play Store ose iOS/iPadOS nga AppStore, shtypni butonin Regjistrohuni falas/ Registrati gratuitamente dhe prekni artikullin Vazhdo në Facebook/ Continua su Facebook për t’u regjistruar përmes Facebook. Nëse preferoni, regjistrimi përmes postës elektronike është gjithashtu i disponueshëm: thjesht prekni butonin Regjistrohu me email/ Registrati con l’email.

Në të dy rastet, para se të vazhdoni, është e nevojshme t’i përgjigjeni disa pyetjeve që lidhen me moshën tuaj, gjininë, peshënlartësinë dhe qëllimet që dëshironi të arrini, në mënyrë që të merrni një program të personalizuar. Pasi të bëhet kjo, zgjidhni një emër përdoruesi dhe vazhdoni me regjistrimin, duke pranuar kushtet e shërbimit dhe në fund duke anashkaluar aktivizimin e provës falas të versionit të paguar.

Pasi të regjistroheni, mund të filloni të përdorni MyFitnessPal. Në ekranin kryesor të aplikacionit (Home), ju mund të shihni objektivin tuaj ditor të kalorivekaloritë nga vaktetkaloritë e djegura nga stërvitja etj.

Të dhënat e shfaqura në aplikacion do të ndryshojnë sipas ditarit tuaj personal, të cilin mund ta menaxhoni duke trokitur në ikonën Ditari/Diario vendosur në fund. Në ditar mund të futni vaktet ditore (MëngjesiDrekaDarka) duke trokitur në artikullin Shto ushqim/ Aggiungi alimento dhe duke zgjedhur nëse do të vazhdoni me shtimin manual të vaktit ose të skanoni një barkod (duke trokitur në ikonën e barkodit të pranishëm në krye djathtas dhe duke inkuadruar barkodin e ushqimit që do të futet me kamerën e pajisjes tuaj).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Gjithashtu në seksionin Ditari, mund të shtoni aktivitetin fizik të kryer duke shtypur në artikullin Shto ushtrimin/ Aggiungi esercizio dhe sasinë e lëngjeve të marra, duke shtypur në opsionin Shto ujë/ Aggiungi acqua. Në fund të ditës, ruani ditarin tuaj ditor duke klikuar në butonin Completa diario: në këtë mënyrë do t’ju jepet një raport i statusit tuaj bazuar në të dhënat e futura.

Ndër veçoritë e MyFitnessPal ekziston edhe Progresi, i cili ju lejon të mbani shënim rezultatet tuaja dhe të shtoni fotografi çdo ditë për të krahasuar periodikisht përparimin tuaj.

Së fundi, duke trokitur në ikonën Tjetër/ Altro, e vendosur në pjesën e poshtme të djathtë dhe të identifikuar nga ikona (…), mund të hyni në të gjitha funksionet e tjera të MyFitnessPal siç është, për shembull, seksioni Reminder/ Promemoria që ju lejon të caktoni oraret për çdo vakt me mundesine për të marrë njoftime.

Lifesum (Android/iOS)

App per tu dobesuar / humbur peshe

Lifesum është nje tjeter app per tu dobesuar/humbur peshe falas, ideal për ata që synojnë të humbin peshë duke përmirësuar zakonet e tyre të të ngrënit. Shërbimi mbështet dhe inkurajon një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të ekuilibruar me qëllim të berjes së një jete të shëndetshme, monitorimin e marrjes ushqimore dhe kalorike çdo ditë pa lënë pas dore aktivitetin fizik.

Lifesum është në thelb një aplikacion falas që është i disponueshëm për Android dhe iOS/iPadOS. Disa veçori dhe përmbajtje, të tilla si aftësia për të parë një seksion të dedikuar për recetat, kërkojnë abonimin Premium, i cili fillon me 9.99 €/muaj.

Për të filluar përdorimin e Lifesum, duhet të shkarkoni aplikacionin në pajisjen tuaj, ta filloni atë dhe të krijoni një llogari falas duke vendosur qëllimin tuaj personal. Në ekranin kryesor të aplikacionit, shtypni butonin Crea un account dhe më pas prekni butonin Start/Inizia.

Pasi të bëhet kjo, vendosni planin tuaj të personalizuar, duke iu përgjigjur të gjitha pyetjeve që ju bëhen. Në fakt, ju duhet të zgjidhni midis opsioneve që ju propozohen, në lidhje me qëllimin tuaj (rriteniruani ose humbni peshen) dhe më pas, të siguroni të dhëna në lidhje me seksinmoshënlartësinëpeshën dhe peshën ideale.

Në këtë pikë, regjistrohuni për shërbim, duke zgjedhur nëse do ta lidhni Lifesum me llogarinë tuaj në FacebookGoogle ose Apple (duke prekur njërin nga butonat) ose nëse do të regjistroheni përmes postës elektronike duke zgjedhur Vazhdo me email/ Continua con email dhe duke futur Email dhe Fjalëkalimin në ekran që ju tregohet.

Kur regjistrimi të ketë përfunduar, mund të shihni ekranin kryesor të aplikacionit i cili tregon kaloritë që mund të merrni në ditë të ndara me KarbohidrateProteina dhe Yndyrna.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duke prekur ikonën (+) në fund, mund të shtoni vakte (MëngjesiDrekaDarka) dhe ushqimet e konsumuara gjatë ditës. Ushqimi që duhet futur mund të kërkohet sipas emrit ose markës duke përdorur shiritin e kërkimit në krye ose duke identifikuar barkodin e produktit duke përdorur kamerën e telefonit tuaj.

Së fundi, është gjithashtu e mundur të shtoni aktivitetin fizik të kryer: shtypni butonin (+), zgjidhni artikullin Aktiviteti fizik/ Attività fisica dhe kërkoni ushtrimin përmes shiritit të kërkimit duke shtypur emrin. 

Nike Training Club (Android/iOS)

App per tu dobesuar / humbur peshe

Nike Training Club është një nga app per tu dobesuar/humbur peshe falas, me te mira për ata që duan të humbin peshë duke iu përkushtuar ekskluzivisht stërvitjes fizike. Ky aplikacion është i disponueshëm për Android dhe iOS, dhe është gjithashtu plotësisht falas.

Për të filluar përdorimin e Nike Training Club, duhet të regjistroheni në mënyrë që të krijoni edhe planin tuaj të stervitjes. Pastaj filloni aplikacionin që keni instaluar në pajisjen tuaj, shtypni butonin Subscribe/Iscriviti dhe plotësoni formularin e propozuar, duke futur të gjitha të dhënat e kërkuara, si Adresa e EmailFjalëkalimiEmriMbiemri dhe Data e Lindjes dhe prekni butonin Join us/ Unisciti a noi, për tu regjistruar.

Pas procedurës së regjistrimit, përgjigjuni një sërë pyetjesh për të personalizuar stervitjen tuaj, duke specifikuar informacionin tuaj personal dhe qëllimin që duhet arritur.

Pas këtyre hapave, mund të filloni të përdorni aplikacionin: shtyp në ikonen e njeriut te vogel për të hyrë në seksionin Ushtrime/ Allenamenti, ku mund të shikoni aktivitetet fizike të zgjedhura nga aplikacioni dhe zgjidhni stervitjen qe deshironi.

Çdo stërvitje shoqërohet me një udhëzues video dhe për këtë arsye, për të filluar një stërvitje ju vetëm duhet të shtypni butonin Start workout/Inizia allenamento.

App të tjera per tu dobesuar/humbur peshe falas

Nese nuk ju kane ngjallur shume interes app e ilustruara me siper, atehere hidhini nje sy ne app të tjera per tu dobesuar/humbur peshe falas, qe gjeni me poshte.

  • 7 Min Workout Challenge (Android/iOS/iPadOS) eshte aplikacioni ideal për ata që duan të mbajnë formën, por nuk kanë kohë për të shkuar në palestër. 7 Min Workout Challenge ofron ushtrime që janë të thjeshta për t’u kryer dhe që kërkojnë një total prej 7 minutash stërvitje fizike në ditë.
  • Fitbit (Android/iOS) është aplikacioni që do të përdoret në lidhje me një pajisje fitnes tracker të markës Fitbit, e cila ju lejon të analizoni stilin e jetës tuaj, duke ju ndihmuar të humbni peshë dhe të mbani një mënyrë jetese të saktë.
  • YAZIO – Numëruesi i kalorive dhe dieta (Android/iOS/iPadOS) është një aplikacion tjetër që duhet marrë parasysh, pasi ju lejon të menaxhoni ditarin tuaj të përditshëm të ushqimit, të monitoroni aktivitetet dhe të humbni peshë. Eshtë falas, por gjithashtu i disponueshëm në versionin te paguar, duke filluar nga 6.66 euro/muaj, i cili ju lejon të keni qasje në receta të shumta, plane ushqyese dhe të planifikoni dietën dhe aktivitetin fizik për ditët në vijim.
  • Adidas Training by Runtastic (Android/iOS/iPadOS) eshte dedikuar stërvitjes fizike, ky aplikacion synon të jetë një trajner personal i aftë të kthejë këdo në formë brenda disa muajsh, me një plan të personalizuar bazuar në nivelin tuaj të përgatitjes fizike. Për të hyrë në të gjitha sesionet e stervitjes, është e nevojshme të regjistroheni në versionin e paguar, çmimi i të cilit fillon me 9.99 euro në muaj.