App / Aplikacione per te zgjidhur ekuacione

App / Aplikacione per te zgjidhur ekuacione

Ne kete udhezues do te flasim per App/Aplikacione per te zgjidhur ekuacione. Me poshte do te rendisim disa aplikacioneve falas për zgjidhjen e ekuacioneve në Android dhe iOS, si dhe do shpjegojme funksionimin e tyre. Per detajet vazhdoni lexoni.

Permbajtja

App/Aplikacione per te zgjidhur ekuacione: Photomath

App / Aplikacione per te zgjidhur ekuacione

Një nder App/Aplikacione per te zgjidhur ekuacione që ju rekomandojme të provoni është Photomath, një zgjidhje 100% falas që ju lejon të zgjidhni ekuacionet me lehtësi. Thjesht kornizojeni ekuacionin me kamerën e telefonit ose tabletit tuaj dhe algoritmi i aplikacionit gjen automatikisht zgjidhjen.

Pasi të keni shkarkuar Photomath në pajisjen tuaj Android ose iOS, nisni aplikacionin dhe pasi të keni lexuar informacionit që ilustrojnë veçoritë kryesore të tij, drejtojeni kamerën e telefonit ose tabletin tuaj te ekuacioni që do të zgjidhet. Nëse algoritmi Photomath nuk arrin të skanojë ekuacionin (kjo ndodh shumë rrallë), kaloni në modalitetin e shkrimit manual duke shtypur butonin Edit/Modifica që ndodhet poshte djathtas kutisë së bardhë.

Sapo algoritmi Photomath të ketë skanuar ose lexuar ekuacionin, rezultatin e tij do ta shihni në një kuti të kuqe të vendosur në fund. Më pas, për të parë në detaje zgjidhjen e ekuacionit, shtypni butonin Hapat/Passaggi dhe në ekranin tjetër, shtypni në çdo hap për të parë shpjegimin që jep vetë aplikacioni. Duke vepruar kështu, jo vetëm që do të jeni në gjendje t’i zgjidhni ekuacionet, por mbi të gjitha do të jeni në gjendje të mësoni hapat që do t’ju lejojnë t’i zgjidhni ato në mënyrë të pavarur.

App/Aplikacione per te zgjidhur ekuacione: Cymath

App / Aplikacione per te zgjidhur ekuacione

Një tjetër App/Aplikacione per te zgjidhur ekuacione që ju rekomandojme ta provoni është Cymath, i cili është i disponueshëm për Android dhe iOS, është falas dhe ju lejon të zgjidhni ekuacionet ose duke i shkruar me dorë ose duke i skanuar me kamerën e pajisjes tuaj. Cymath, ndryshe nga Photomath, nuk ju lejon të shikoni hapat e zgjidhjes se ekuacioneve falas: për të hyrë në këtë veçori duhet të abonoheni në Cymath Plus, kushton 5,99 €/muaj. Kërkohet gjithashtu një lidhje aktive në internet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të zbuloni më në detaje se si funksionon Cymath, shkarkoni aplikacionin në smartphone ose tablet, niseni atë dhe nëse dëshironi të zgjidhni një ekuacion duke e skanuar me kamerën e pajisjes tuaj, shtypni butonin Kamera. Më pas kornizoni ekuacionin që dëshironi të zgjidhni dhe prekni butonin Zgjidh!/Solve! për të marrë zgjidhjen.

Nëse dëshironi të zgjidhni ekuacionin duke e shkruar atë me dorë, ndoshta sepse kamera e pajisjes tuaj nuk mund të fokusohet në të, shtypni butonin Tastiera/Keyboard, shkruani ekuacionin dhe shtypni butoni jeshil Zgjidh!/Solve! për ta zgjidhur atë. 

Mathway (Android/iOS/Online)

App / Aplikacione per te zgjidhur ekuacione

Mathway është një tjetër aplikacion i disponueshëm për Android dhe iOS (si dhe në internet, duke hyrë nga çdo shfletuesi/browser). E vetmja masë paraprake që duhet të keni është të kontrolloni disponueshmërinë e një lidhjeje aktive në internet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni shkarkuar Mathway në pajisjen tuaj, nisni aplikacionin, shtypni simbolin e kamerës për të skanuar ekuacionin që dëshironi të zgjidhni dhe shtypni simbolin perkates për të nxjerrë foton. Nëse algoritmi Mathway nuk e ka lexuar saktë ekuacionin, kaloni në modalitetin e shkrimit manual duke përdorur tastierën e ofruar nga aplikacioni.

Për të zgjidhur ekuacionin, trokitni lehtë mbi simbolin e shigjetës që ndodhet në të djathtë (duhet të kete zënë vendin e simbolit të kamerës) dhe Mathway do t’ju tregojë zgjidhjen e ekuacionit. Nëse dëshironi të shikoni hapat e ndryshëm që ka kryer algoritmi Mathway për të arritur rezultatin e sapo treguar, shtypni artikullin Tap to view steps… qe ndodhet në të njëjtën re që përmban zgjidhjen e ekuacionit dhe lexoni shpjegimin.

Nëse dëshironi të kryeni llogaritjet themelore të matematikëstrigonometrisëstatistikeskimisë etj e kështu me radhë, shtypni simbolin (≡) dhe në menunë që shfaqet në anë, prekni emrin e lendes qe ju intereson.

OneMath (Android)

App / Aplikacione per te zgjidhur ekuacione

Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion që është në gjendje të zgjidhë shprehje numerike, ekuacione të shkallës 2 dhe 3, sisteme me dy dhe tre të panjohura dhe mbi të gjitha, nuk kërkon një lidhje aktive në internet për të punuar siç duhet, OneMath mund të jetë zgjidhja e duhur. për ty. Ky aplikacion, i disponueshëm vetëm në Android, karakterizohet nga një ndërfaqe minimaliste që e bën përdorimin e tij edhe më të lehtë dhe më intuitiv. Megjithatë, disa nga funksionet e tij janë të aksesueshme vetëm për ata që blejnë versionin Premium, duke filluar nga 1,99 €.

Pasi të keni shkarkuar OneMath në pajisjen tuaj, nisni aplikacionin, shtypni simbolin (≡) dhe zgjidhni një nga artikujt e disponueshëm në menunë që shfaqet anash: Ekuacionet dhe sistemet, për të zgjidhur ekuacionet e shkallës së dytë dhe të tretë, sistemet 2×2 dhe 3×3; Llogaritësi/Calcolatrice, për të hyrë në kalkulatorin shkencor; Algjebra lineare, për të hyrë në Zgjidhësin e Matricave ose Strumenti, për të hyrë në zgjidhësin e trekëndshave.

Nëse keni zgjedhur të zgjidhni ekuacionet, futni koeficientin akoeficientin b dhe konstanten c në fushat relative dhe pasi të siguroheni që e keni shkruar saktë, shtypni butonin e kuq Llogarit/Calcola për të vazhduar.

App/Aplikacione të tjera per te zgjidhur ekuacione

Nese nuk jeni kenaqur me zgjidhjet me siper, atehere hidhni një sy edhe aplikacioneve që janë renditur më poshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Mathpix (Android/iOS) nese po kërkoni një aplikacion që ju lejon të zgjidhni shprehjet dhe ekuacionet matematikore në disa hapa, atehere Mathpix mund të jetë zgjidhja që po kërkoni. Ai ka nje funksion te përshtatshëm që ju lejon të zgjidhni një ekuacion thjesht duke e inkuadruar me kamerën e pajisjes suaj.
  • Wolfram Alpha (Android/iOS/online) eshte me pagesë (i disponueshëm si shërbim falas në internet) është i mbushur me karakteristika të shumta që e bëjnë atë të përsosur për ata që duhet të kryejnë llogaritje komplekse, veçanërisht në lidhje me fusha të caktuara shkencore si kimia, biologjia, astronomia, fizika kuantike dhe gjeologjia. Gjithashtu ju lejon të kryeni llogaritje mjaft të thjeshta, të tilla si zgjidhja e ekuacioneve. Kushton 3.19 euro në Android dhe 3.49 euro në iOS.
  • PCalc (iOS) ky aplikacion është i mire, pasi ofron mundësinë për të hyrë në mjete të ndryshme të dobishme: kalkulatori i aftë për të llogaritur në binar, modaliteti opsional RPN dhe shumë më tepër. PCalc kushton 10,99 € dhe disponohet vetëm në iOS.
  • Microsoft Mathematics (Windows) ky program është ideal për zgjidhjen e shprehjeve dhe ekuacioneve matematikore në kompjuterin tuaj. Microsoft Mathematics, është i pajtueshëm me të gjitha versionet kryesore të Windows.