App per te llogaritur mesataren e notave

App per te llogaritur mesataren e notave

Ne kete udhezues do te flasim per app per te llogaritur mesataren e notave te universitetit ose te shkolles. Duke perdorur keto aplikacione ju mund te mbani ne monitorim dhe ne kohe reale ecurine tuaj dhe te rrisni perkushtimin nese eshte e nevojshme. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

App per te llogaritur mesataren e notave te universitetit

Tani le të shohim se cilat aplikacionet per te llogaritur mesataren e notave te universitetit, te cilat mund ti përdorni për të mbajtur gjurmët e rezultateve tuaja.

MyLibretto (Android/iOS)

App per te llogaritur mesataren e notave

Zgjidhja e parë që ju rekomandoj të provoni është MyLibretto, e disponueshme për Android dhe për iOS/iPadOS, e cila ju lejon të futni notat dhe kreditet tuaja të fituara dhe të shikoni mesataren tuaj të universitetit. Ai përfshin edhe disa funksione të avancuara, si funksionin e kopjimit të të dhënave, krijimin e widget-ve për orarin e mësimit etj, por disa prej tyre janë të pranishme vetëm në versionin Pro, i cili kushton 2,99 euro.

Pasi ta shkarkoni nga dyqani i pajisjes suaj, niseni, pranoni kushtet e përdorimit duke vendosur shenjen ne kutinë e duhur dhe më pas shtypni butonin Start/Inizia për të nisur procesin e konfigurimit MyLibretto. Më pas, shkruani emrin e universitetit tuaj në fushën përkatëse të tekstit, specifikoni fakultetin ku jeni regjistruar duke përdorur fushën e tekstit në kutinë Futni fakultetin tuaj/Inserisci la tua facoltà që shfaqet në qendër të ekranit dhe më pas shtypni butonin OK.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin e cilësimeve/Impostazioni që duhet të ishte shfaqur në këtë pikë, vendosni të dhënat në lidhje me llojin e mesatares/tipo di media që do të llogaritet (e ponderuar ose aritmetike), sistemin e vlerësimit që do të përdoret (p.sh. 0-30), vlerën e nderimevetotalin krediteve dhe kredite te perjashtuara etj. Kur të jeni gati, klikoni në butonin Ruaj/Salva dhe më pas në butonin OK, në mënyrë që të filloni të përdorni MyLibretto.

Për të regjistruar notat tuaja, shtypni butonin (≡) lart majtas, zgjidhni opsionin Libretto nga menuja e hapur dhe prekni butonin (+), tregoni provimin/esame për të cilin dëshironi të regjistroni një notë, datënnotën/voto dhe kreditet e marra dhe nëse dëshironi, tregoni edhe profesorin dhe ndonjë shënim/nota.

Më pas, shtypni butonin Ruaj/Salva dhe përsëritni hapat që ju tregova për të gjitha provimet e larta. Aplikacioni do të llogarisë automatikisht mesataren e notave tuaja, në mënyrë që ta monitoroni vazhdimisht.

Uniwhere (Android/iOS)

App per te llogaritur mesataren e notave

Një app tjeter per te llogaritur mesataren e notave është Uniwhere, i disponueshëm gjithashtu për Android dhe iOS. Ai është i integruar drejtpërdrejt me sistemet universitare, gjë që e bën atë një nga më të mirët në kategori pasi ju lejon të menaxhoni librezen universitare, duke llogaritur mesataren e notave, duke menaxhuar oraret e mësimeve, tarifat universitare dhe shumë më tepër.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur, pasi ta shkarkoni Uniwhere, niseni, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe shtypni butonin Vazhdo me emailin tuaj/Continua con la tua email (për t’u regjistruar me adresën tuaj të emailit) ose Vazhdo me Facebook/Continua con Facebook (për t’u identifikuar me llogarinë tuaj në Facebook).

Pasi të jeni regjistruar, shtoni universitetin duke e kërkuar atë përmes fushës përkatëse të tekstit dhe duke zgjedhur ndodhjen e saktë dhe shtypni butonin Aktivizo mbështetjen për emailin e universitetit/Abilita il supporto per l’e-mail dell’università ose kaloni këtë hap nëse dëshironi ta bëni më vonë. Më pas lidhni llogarinë tuaj akademike. Shtypni butonin e duhur dhe ndiqni udhëzimet në ekran për të kryer edhe këtë operacion.

Pasi të përfundojë ky hap, të gjitha të dhënat tuaja do të importohen automatikisht në aplikacion dhe do të mund të shikoni provimet e marra me notat përkatëse, në mënyrë që të merrni edhe mesataren dhe për rrjedhojë të keni një ide për përparimin tuaj.

Shenim: jo te gjitha universitetet bashkepunojne ne kete projekt.

App te tjera per te llogaritur mesataren e notave te universitetit

App per te llogaritur mesataren e notave

Rekomandojme gjithashtu disa aplikacione të tjera për të llogaritur mesataren e notave të universitetit. Provoni ato qe gjeni me poshte dhe shikoni se cili prej tyre është i duhuri për ju.

  • UniLibretto (Android/iOS/iPadOS) është një aplikacion që ju lejon të monitoroni mesataren e universitetit dhe kreditet e marra në një mënyrë të lehtë dhe intuitive. Në thelb është falas, por aksesi në të gjitha veçoritë e tij kërkon blerjen e versionit të plotë, i cili kushton 2.29 euro.
  • Analytics Uni (iOS/iPadOS) integron të gjitha funksionet klasike të një libreze dixhitale universitare (përfshirë funksionin për llogaritjen e mesatares), të gjitha të shoqëruara nga një ndërfaqe e thjeshtë dhe minimale.
  • UniMedia (iOS/iPadOS) nëse jeni adhurues i ndërfaqeve të stilit të vjetër, do t’ju pëlqejë kjo zgjidhje. Kjo ju lejon të aksesoni lehtësisht librezën tuaj të universitetit dhe për rrjedhojë, të shkoni edhe për të parë mesataren.

App per te llogaritur mesataren e notave te shkollës

Le të kalojmë tani tek aplikacionet për llogaritjen e mesatares së notave të shkollës. Përdorimi i tyre është i thjeshtë: thjesht filloni ato, shtoni notat për secilën lëndë dhe lëreni të llogaritet mesatarja relative.

Ditari Skuola.net (Android/iOS)

Një nga aplikacionet më të mira të dobishme për qëllimin në fjalë është pa dyshim Diario Skuola.net, një lloj ditari shkollor dixhital (i krijuar nga menaxherët e faqes së internetit për studentët) që lejon, ndër të tjera, të shënosh notat dhe llogaritesh mesataret e tyre. Funksionon falas dhe pa asnjë regjistrim si në Android dhe në iOS.

Pasi ta shkarkoni, shtypni butonin Start/Inizia në ekranin e tij të mirëseardhjes, zgjidhni lëndët për të mbajtur shënim (p.sh. biologji, fizikë, etj), shtypni artikullin Prossimo, vendosni ndarjen e vitit shkollor (p.sh. Dy tremujorëTre tremujorë, etj) dhe caktoni gjatësinë e vitit shkollor duke treguar fillimin/Inizio dhe fundin/Fine te vitit përmes menuve përkatëse.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, shtypni butonin (≡) që ndodhet lart majtas, zgjidhni artikullin Voti nga menuja e hapur në anë dhe zgjidhni subjektin për të cilin dëshironi të regjistroni një note. Më pas, në ekranin e ri që u hap, trokitni lehtë mbi skedën me shkrim/Scritti ose me gojë/Orali (në bazë të llojit të notes që dëshironi të regjistroni), shtypni butonin (+) që ndodhet poshtë djathtas dhe pasi plotësoni formularin e propozuar, tregoni noten dhe mundësisht shkruani, llojin, periudhen dhe temën, pastaj shtypni butonin () (lart djathtas).

Më pas përsërit hapat që sapo tregova për të gjitha tekstet e tjera me shkrim dhe me gojë të secilës lëndë. Në fakt, duke u kthyer në ekranin e notave, do të mund të shihni mesataren për secilën prej tyre dhe mesataren totale të referencës katër mujore.

Aplikacione te tjera per te llogaritur mesataren e notave shkollës

Nëse dëshironi, mund t’i hidhni nje sy edhe këtyre aplikacione të tjera për të llogaritur mesataren e notave të shkollës.

  • Diario Scuola – registro (Android) është një lloj ditari elektronik në të cilin mund të shtoni lëndë, të regjistroni notat për të llogaritur mesataret dhe për të monitoruar performancën tuaj.
  • Media Scolastica (Android) është një aplikacion që bën vetëm atë që thotë emri i tij: llogarit mesataren e notave të shkollës. Punon falas dhe mund të përdoret vetëm në Android.
  • Scuola Diario, Orari dhe Voti (iOS/iPadOS) është një aplikacion i zhvilluar nga një student dhe i drejtuar si për studentët ashtu edhe për prindërit. Ai lejon monitorimin e përparimit të shkollës, si dhe shënimin e ngjarjeve, orarin e mësimit, etj.