Si te zgjidhesh shprehjet algjebrike / ekuacione me foto

Si te zgjidhesh shprehjet algjebrike / ekuacione me foto

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te zgjidhesh shprehjet algjebrike/ekuacione me foto. Me poshte ju kemi dhene disa aplikacione, të disponueshme si për pajisjet Android ashtu edhe për iPhone të dedikuara për zgjidhjen e problemeve të ndryshme matematikore. Këto janë mjete shumë të thjeshta për t’u përdorur dhe shpesh falas. Ne vijim do ju flasim edhe per menyren se si ti perdorni, duke ua bere edhe me te lehte punen. Ato jo vetem ju ndihmojne ne zgjidhjen e ushtrimeve, por ju tregojne gjithashtu rrugen e ndjekur, keshtu qe ta fiksoni me mire.

Permbajtja

Si te zgjidhesh shprehjet algjebrike/ekuacione me foto

Tani le të kalojmë drejtpërdrejt te ceshtja dhe të shohim disa aplikacione për zgjidhjen e shprehjeve algjebrike/ekuacione me foto qe mund te instalohen në Android edhe në iOS/iPadOS.

Si te zgjidhesh shprehjet algjebrike/ekuacione me foto: App Photomath

Si te zgjidhesh shprehjet algjebrike / ekuacione me foto

Photomath është nje aplikacion në gjendje të zgjidhë probleme komplekse dhe të larmishme matematikore, thjesht duke i inkuadruar me kamerën e një pajisjeje Android ose iOS/iPadOS.

Aplikacioni ofron shpjegime të qarta dhe mbështet shumicën e problemeve matematikore. Ai mbështet mbledhjen dhe zbritjen, shumëzimin dhe pjesëtimin, fuqitë, thyesat dhe shprehjet me thyesa, shprehjet lineare, logaritmike dhe trigonometrike, sistemet, derivatet dhe integralet. Në thelb është falas, por për të aksesuar shpjegimet e thelluara të matematikës duhet të abonoheni duke filluar nga 10,99 euro/muaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duke thënë këtë, pasi të keni instaluar dhe nisur Photomath, zgjidhni gjuhën e interesit tuaj (prsh. italisht) dhe shtypni butonin Andiamo. Më pas lëvizni nëpër fletët e informacionit që ilustrojnë se si funksionon aplikacioni dhe klikoni mbi U krye/Fatto (ose Kapërceni/Salta, nëse keni vendosur të mos konsultoheni me to). Më pas tregoni moshën/eta tuaj, klikoni në butonin Next/Avanti, specifikoni nëse jeni studentprind/genitore ose mësues/insegnante dhe klikoni në butonin U krye/Fatto. Më pas, jepni Photomath hyrje në kamer.

Pasi të bëhet kjo, kornizoni/inkuadroni shprehjen matematikore që dëshironi të zgjidhni me kameren e telefonit. Kontrolloni që aplikacioni të fokusoj saktë formulën matematikore në kutinë qendrore, që do të përdoret për skanim dhe shtypni pikën e vendosur në fund të ekranit për të fotografuar tekstin e së njëjtës. Do të shihni që shprehja do të skanohet dhe analizohet në kohë reale dhe do të shfaqet ne ekran.

Pak më poshtë do të shihni rezultatin e shprehjes. Nëse prekni butonin Trego hapat e zgjidhjes/Mostra i passaggi della soluzione, do të hapet një ekran i ri ku do të gjeni më shumë informacione që ju nevojiten për të studiuar matematikën.

Përveç zgjidhjes së shprehjes dhe hapave që duhet të ndërmerren për ta zgjidhur atë, njëra poshtë tjetrës, do të gjeni disa shpjegime se si u zgjidh shprehja. Duke prekur hapat e ndryshëm që do të shfaqen në ekran do të mund të shikoni të gjitha rregullat matematikore që janë zbatuar, me shpjegime të hollësishme. Duke shtypur butonin Share/Condividi (lart djathtas) ju mund të ndani shprehjen dhe zgjidhjen e saj përmes rrjeteve kryesore sociale, ose thjesht mund ta ruani atë në pajisjen tuaj.

Nëse dëshironi të futni manualisht shprehjen që do të zgjidhet, në ekranin kryesor Photomath mund të shtypni butonin Calcolatrice. Kjo do të hapë një ekran të ri ku, falë një tastierë me simbole matematikore, mund të futni të gjithë numrat që dëshironi në shprehje, t’i fshini plotësisht dhe mundësisht t’i modifikoni. Përsëri, aplikacioni Photomath do të llogarisë rezultatin në çast dhe ju lehtë mund ta ndani atë me te tjeret.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Photomath gjithashtu ruan shprehjet e zgjidhura, me një histori që mund ta shikoni në çdo kohë. Thjesht shtypni ikonën e fletores me orën (në këndin e sipërm djathtas të ekranit kryesor të aplikacionit) dhe kaq.

Nëse keni ndonjë dyshim në lidhje me funksionimin e aplikacionit, seksioni i Qendrës së Ndihmës, i disponueshëm brenda menusë që mund të thirret duke shtypur butonin (≡) (lart majtas) do t’ju ofrojë zgjidhjen për disa probleme te pergjithshme.

Si te zgjidhesh shprehjet algjebrike/ekuacione me foto: App Cymath

Si te zgjidhesh shprehjet algjebrike / ekuacione me foto

Cymath eshte nje aplikacion i dobishem për zgjidhjen e shprehjeve algjebrike/ekuacione me foto. Ky aplikacion është i disponueshëm falas për Android dhe iOS/iPadOS dhe mbështetet përmes ​​reklamave jo shumë invazive. Nëse dëshironi, mund të bëni një abonim duke filluar nga 5,49 €/muaj, për të hequr reklamat dhe për të pasur shpjegime më të detajuara për zgjidhjen e problemeve matematikore, me udhëzues hap pas hapi që ilustron rregullat e aplikuara.

Pas instalimit dhe fillimit të Cymath në pajisjen tuaj, trokitni lehtë mbi butonin Kamera (në të djathtë) dhe jepni lejet e nevojshme për të hyrë në kamer. Më pas, kornizoni shprehjen që dëshironi të zgjidhni, duke u siguruar që ajo të bjerë brenda kutisë në qendër të ekranit dhe të shtypni butonin ▶ që ndodhet në fund. Në ekranin e ri që hapet, do të gjeni shprehjen e zgjidhur, të plotësuar me hapat e nevojshëm për zgjidhjen e saj.

Për më tepër, dua të theksoj mundësinë e shkrimit të shprehjes nga tastiera (nëse për ndonjë arsye nuk mund të vepronit nga kamera), duke shtypur butonin e tastierës në pjesën e sipërme majtas të ekranit kryesor të aplikacionit. Duke shtypur butonin (≡), në pjesën e sipërme majtas, dhe duke zgjedhur artikullin History nga menuja e hapur, mund të shihni historikun e shprehjeve të zgjidhura më parë.

App Microsoft Math Solver

Si te zgjidhesh shprehjet algjebrike / ekuacione me foto

Nje tjeter app qe ndihmon si te zgjidhesh shprehjet algjebrike ekuacione me foto është Microsoft Math Solver i cili ju lejon të kryeni shpejt llogaritjet matematikore duke inkuadruar shprehjet që do të zgjidhen me kamerën e pajisjes tuaj. Gjithashtu ju lejon të shkruani shprehje nga tastiera. Ofrohet falas si në Android ashtu edhe në OS/ipadOS.

Pas instalimit dhe nisjes së Math Solver në pajisjen tuaj, zgjidhni gjuhën që preferoni të vendosni (p.sh. italishten) dhe shtypni butonin Introduzione që ndodhet në fund. Më pas shikoni udhezuesin informativ që ilustron se si funksionon, ose kaloni/salta këtë hap duke shtypur butonin e duhur që ndodhet lart djathtas.

Në këtë pikë, shtypni butonin Bëj një fotografi ti/Scatta una foto tu dhe jepi hyrjen Math Solver në kamerën e pajisjes. Më pas kornizojeni shprehjen që dëshironi të zgjidhni, duke u siguruar që ajo të bjerë plotësisht brenda kutisë në qendër të ekranit dhe shtyp butonin rrethor në fund të ekranit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe në ekranin e hapur do të shihni zgjidhjen e shprehjes/ekuacionit. Duke shtypur butonin Shiko hapat e zgjidhjes/Visualizza i passaggi della soluzione, do të mund të shihni hapat që çuan në zgjidhje me të gjitha shpjegimet e rastit. Për më tepër, duke lëvizur në ekran, do të mund të shihni shprehjen në një grafik, të analizoni probleme të ngjashme, të shikoni video të lidhura të marra nga interneti dhe do të keni mundësi të hyni ne materiale të tjera të dobishme mësimore.

Për të hyrë në mënyrat e tjera të shkrimit të shprehjeve, thjesht shtypni butonin Draw/Disegna, përsa i përket shkrimit me dorë. Shtypni tastiera, për të hapur mënyrën që lejon të shkruani nga tastiera.

App te tjera për te zgjidhur shprehjet algjebrike me foto

Ka edhe aplikacione të tjera për zgjidhjen e shprehjeve algjebrike/ekuacione me foto që mund t’i konsideroni. I gjeni me poshte.

  • FastMath (Android/iOS/iPadOS) ju lejon të kryeni shpejt llogaritjet matematikore duke inkuadruar shprehjet që do të zgjidhen me kamerën e pajisjes tuaj. Mund të shkarkohet falas, por për akses të plotë në të gjitha funksionet e tij duhet të bëni një abonim duke filluar nga 10,99 €/muaj.
  • Math Scanner (Android/iOS/iPadOS) është një tjetër aplikacion që i përket kategorisë në fjalë, përmes të cilit mund të zgjidhni shprehjet matematikore duke përdorur kamerën e pajisjes tuaj. Për të hequr reklamat dhe për të përdorur të gjitha funksionet e aplikacionit, duhet të bëni një abonim duke filluar nga 3,99 €/javë.
  • Calculator Plus (Android) është një zgjidhje falas për Android përmes së cilës mund të zgjidhni shprehjet matematikore duke i inkuadruar ato me kamerën e pajisjes tuaj. Ai gjithashtu integron një konvertues praktik të njësisë që mund të përdoret për këtë qëllim. Futja në të gjitha funksionet e tij kërkon blerje brenda aplikacionit duke filluar nga 1,09 €.