App qe te investosh ne burse

Ke deshire qe te investosh ne burse?! Bukur! Ekzistojne aplikacione/app qe te lejojne te investosh ne burse direkt nga telefoni yt. Ato te japin mundesine te blesh dhe te shesesh shume lloje strumentash financiare, duke filluar me aksionet dhe duke shkuar deri te bitcoin.

Ka shumë mundësi investimi dhe duke pasur parasysh rëndësinë e temës, mendoj gjithashtu se është e drejtë të marrësh një ide më të mirë se si funksionojnë këto aplikacione duke lexuar kete udhezues.

Duke lexuar ne rrjeshtat e mëposhtem, do të keni gjithashtu mundësinë të njihni mjetet ideale për investimin e parave të rreme (te beni simulime me para jo te verteta), në mënyrë që të praktikoni mekanizmat e investimeve dhe të fitoni më shumë përvojë. Por mbani mend: një menaxhim i pakujdesshëm i pasurive tuaja mund të çojë në asnjë përfitim ose edhe më keq, të ndikojë në kapitalin e investuar fillimisht duke e humbur. Veproni me ndërgjegje dhe dijeni që unë nuk marr asnjë përgjegjësi për përdorimin që do të bëni me zgjidhjet e propozuara më poshtë. 

Permbajtja

Informacione të përgjithshme

Pavarësisht se cila është ideja juaj për investimet, besoj se është e drejtë të bëni një premisë. Në fund të fundit, nuk mendoj se po ju them ndonjë gjë të re, por është gjithmonë më mirë të sqaroni se në Web, si dhe në jetën reale, askush nuk jep fitime të lehta dhe parimi i përgjithshëm që duhet të ndiqni është që gjithmonë të menaxhoni kursimet me mençuri.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ky parim është veçanërisht i vërtetë në fushën e investimeve: mos besoni se duke shkarkuar një aplikacion dhe me disa klikime këtu dhe atje, mund të fitoni menjëherë shume para.

Investimi duke përfituar nga aplikacioni është sigurisht një mundësi interesante që sigurisht mund të japë fryte, por siç ndodh duke përdorur kanale më tradicionale të investimeve, ekzistojnë rreziqe që lidhen me humbjen e parave dhe kursimeve.

Duke thënë këtë, nuk ka asnjë arsye të vërtetë pse të mos përpiqemi të investojmë përmes aplikacionit, gjithashtu sepse siç do të lexoni së shpejti do të flas edhe me ju rreth aplikacioneve për të investuar në bursë me para te rreme, e cila është ajo që unë e konsideroj metoden më të mire për të mësuar dinamikën e investimeve.

Një sqarim tjetër i rëndësishëm është se qëllimi i këtij udhëzuesi është të japë sugjerime mbi mjetet, ose aplikacionet, për të investuar. Prandaj nuk është një udhëzues investimesh, pasi është më mirë të drejtoheni tek ekspertët e çertifikuar për këtë.

Një rekomandim i fundit: mos harroni të konsideroni kriptovalutat gjithmonë si para të vërteta. Ka aplikacione të shumta që ju lejojnë të investoni në kriptovaluta të tilla si Bitcoin, por është e rëndësishme, veçanërisht nëse jeni fillestar, të vlerësoni se çfarë të bëni me to dhe ndoshta si t’i ktheni ato në monedhë reale.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani pasi kemi bërë premisat e nevojshme, jeni gati të filloni të lexoni kapitujt me app qe te investosh ne burse.

App qe te investosh ne burse

Kur bëhet fjalë për tregun e aksioneve dhe investimet, duke pasur parasysh dhe konsideruar rrezikun e lidhur me këtë lloj operacioni, një nga ndihmat më të rëndësishme të ofruara nga aplikacionet/app qe te investosh ne burse është sigurisht aftësia për të monitoruar dhe ndjekur performancën e titujve.

Trading online është sigurisht magjepsës, por duhet te jeni në gjendje të mbështeteni në sisteme efikase dhe efektive për monitorimin e trendeve. Përveç këtij funksioni thelbësor, të cilin aplikacionet më të mira të dedikuara e bëjnë më se miri, disa gjithashtu ju lejojnë të ndërveproni dhe investoni përmes një shërbimi të specializuar tregtar, për të marrë këshilla dhe madje edhe për të shkëmbyer mendime dhe këshilla për investimet, si në rastin e social trading.

TradingView (Android/iOS/iPadOS)

Trading View eshte nje app qe te investosh ne burse duke e bere punen me efikasitet, qoftë nëse jeni duke përdorur një pajisje Android ashtu edhe nëse jeni perdorues i iOS/iPadOS.

Një avantazh jo i pakonsiderueshëm i këtij aplikacioni është shpejtësia e fillimit dhe lehtësia e përdorimit. Në fakt sapo hapet, tregon trendin e disa prej titujve më të rëndësishëm me grafikë të thjeshtë, komunikues dhe të azhurnuar në kohë reale. Funksioni Filter i vendosur në të djathtë sipër është shumë i përshtatshëm dhe nga i cili mund të ndryshoni radhen ne ekranit kryesor, të cilat mund të renditen sipas kritereve të ndryshme (emri, çmimi, variacioni dhe ndryshimi i përqindjes). Pranë funksionit të sapo përshkruar, mund të shihni një buton me shenjën + i cili kur shtypet, ju lejon të shtoni tituj të rinj.

Për një analizë më të hollësishme të trendeve, është e mundur të prekni një titull dhe menjëherë të shihni grafikun duke përdorur funksionet e analizës nga menuja në të majtë. Vetë menuja e grafikut është e arritshme duke shtypur butonin Grafik në fund. Aplikacioni gjithashtu ju lejon të krijoni profilin tuaj duke shtypur ikonën e fundit në të djathtë. Për t’u regjistruar, mund të përdorni vërtetimin e shpejtë duke përdorur llogaritë tuaja TwitterGoogleFacebookYahooStockTwits ose LinkedIn (nëse doni të vazhdoni kështu, thjesht trokitni lehtë mbi ikonat përkatëse dhe futni të dhënat tuaja të hyrjes).

Përdoruesit e regjistruar apo jo mund të hyjnë gjithashtu në seksionin Idea, duke trokitur në ikonën e duhur të vendosur në pjesën e poshtme, nga e cila mund të lexoni komentet e përdoruesve të tjerë. Nëse jeni regjistruar mund të krijoni gjithashtu ide për të ndarë dhe bashkëvepruar me ato të krijuara tashmë.

Moneyfarm (Android/iOS/iPadOS)

Kjo app pa kosto per te investuar ne burse sigurohet nga një nga firmat më të rëndësishme italiane të pavarura të konsulencës financiare dhe ofron shërbimet e investimeve të kursimeve në një ndërfaqe të shpejtë dhe praktike. Aplikacioni është i disponueshëm në Android dhe në iPhone/iPad.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Moneyfarm ofron një shërbim të shpejte për t’ju lejuar të përdorni kursimet tuaja në investime të menaxhuara drejtpërdrejt nga profesionistë të sektorit, të cilët qëndrojnë gjithmonë në kontakt dhe të disponueshëm për të siguruar informacion ose për t’iu përgjigjur kërkesave.

Moneyfarm gjithashtu ju lejon të bëni operacione të Investimeve Direkte (Direct Debit), një metodë e dobishme për të lidhur llogarinë bankare me llogarinë Moneyfarm per te trasferuar para në një mënyrë të drejtpërdrejtë. Shërbimet e ofruara nuk mbarojnë këtu, në fakt ka shumë më shumë për të ditur.

Duke folur për vetë aplikacionin, pasi ta shkarkoni dhe hapni, do shikoni nje ekran mirëseardhes. Pastaj, trokitni dy herë në butonin blu Vazhdo/Continua dhe një në butonin Krijo llogarinë tuaj/Crea il tuo account. Hapi tjetër është krijimi i një kodkalimi/passcode për tu identifikuar në aplikacion. Menuja Dashboard tregon hapat që duhet të ndiqni para se të filloni të investoni, ndërsa butonat në pjesën e poshtme, nëse shtypen, ju lejojnë të futni menutë Add FundsBlog dhe Account.

Duke vepruar kështu, ju jeni gati të vazhdoni me udhezimet qe shfaqen në ekran. Nga aplikacioni është e mundur të konsultoheni me Menaxherin tuaj të Aseteve/Gestione Patrimoniale, shumën e investuar dhe vlerën ekuivalente. Një funksion tjetër interesant është ai i Blog, nga i cili mund të lexoni ndërhyrje dhe mendime mbi investimet dhe trendin e përgjithshëm të tregjeve. Natyrisht, përmes aplikacionit, është gjithashtu e mundur të qëndroni në kontakt me konsulentin tuaj, në mënyrë që të keni një linjë të drejtpërdrejtë me zgjedhjet tuaja të investimeve.

eToro: Social Trading (Android/iOS/iPadOS)

Nje tjeter app falas qe te investosh ne burse eshte eToro: Social Trading, i cili është i disponueshëm në Android dhe iPhone/iPad.

Duke përdorur eToro, ju do të keni mundësinë të lidheni me një bazë të përgjithshme përdoruesish prej 4.5 milion njerëz, të referuar në mënyrë më të përshtatshme si “trader”. Aplikacioni eToro sillet në mënyrë të ngjashme me një rrjet social, duke ju lejuar të tregtoni në tregjet më të rëndësishme financiare duke marrë parasysh, vëzhguar dhe mësuar nga komuniteti i përdoruesve dhe investimet e tyre. Aplikacioni përfshin një program Popular Investor të përbërë nga tregtarët më të suksesshëm, kështu që duke qenë pjesë e tij mund të jepni këshilla për komunitetin dhe të fitoni më me siguri.

Pas shkarkimit të aplikacionit, për të filluar përdorimin eToro, hapeni atë me një trokitje në ikonën e duhur të gjelbër dhe shfletoni përshkrimet fillestare derisa të prekni butonin Start/Inizia. Hapi tjetër është të regjistroheni duke futur emrin tuaj të përdoruesitadresën e postës elektronike dhe fjalëkalimin, si dhe një numër telefoni  vlefshëm. Për ta konfirmuar, prekni në kutitë e zgjedhjes dhe më pas në butonin e madh blu Krijo llogari/Crea account. Ju gjithashtu mund të regjistroheni duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook ose Google.

Cilado qoftë mënyra e regjistrimit që keni vendosur të përdorni, do të merrni një email konfirmimi në inbox te emailit tuaj, ku do të duhet të shtypni butonin e gjelbër Verifikoni emailin tim/Verifica la mia email. Ju kujtoj se nëse nuk e gjeni emailin e verifikimit, është e mundur që të ketë përfunduar në posten spam ose të jetë kategorizuar ndryshe.

Kthimi në eToro, pas verifikimit, është e nevojshme të identifikoheni duke futur fjalëkalimin e zgjedhur më parë dhe më pas shtypni butonin blu Login/Accedi. Ekrani bazë menjëherë tregon të gjithë titujt më të rëndësishm të azhurnuara në kohë reale dhe tendencat e tyre të shitjes dhe blerjes.

Duke shtypur mbi nje titull eshte e mundur të hapni tabelën me lajme dhe të zgjidhni nëse do të investoni, duke trokitur në butonin e duhur blu Invest. Nga e njëjta faqe mund të konsultoheni me një përmbledhje të trendit duke shtypur ikonën me një grafik me shirita të përshkruar, ose të konsultoheni me një grafik trendi duke trokitur mbi ikonën me grafikun e shiritave dhe shigjetën lart.

Për të investuar, duhet të plotësoni profilin tuaj me të gjitha informacionet e kërkuara. Ky operacion mund të fillohet duke trokitur në ikonën ☰, në të majtë sipër, dhe më pas duke shtypur butonin blu në qendër Completa Profilo. Duke futur të gjithë informacionin e kërkuar, ju gjithashtu pranoni të gjitha rreziqet që lidhen me investimet në bursë dhe përdorimin e parave të vërteta përmes aplikacionit.

App qe te investosh para (jo ne burse)

Ne këtë kapitull unë do të përqendrohem në aplikacionet/app qe te investosh para (jo ne burse), domethen ju lejojnë të investoni para pa u mbështetur në bursën e aksioneve.

Aplikacionet që dua të rekomandoj janë kryesisht të orientuara drejt menaxhimit të financave tuaja, në mënyrë që të mund të alokoni më mirë burimet tuaja dhe të prodhoni kursime. Shumat e parave të kursyera që më pas mund të vendosni të investoni duke përdorur aplikacionet e tjera të investimeve për të cilat do t’ju tregoj në këtë artikull.

Money Manager Expense & Budget (Android/iOS/iPadOS)

Në dispozicion pa asnjë kosto në Android dhe në iPhone/iPad, aplikacioni Money Manager Expense & Budget është një mjet i krijuar për të menaxhuar kursimet tuaja direkt nga telefoni juaj.

Pasi të keni shkarkuar dhe instaluar aplikacionin, hapeni duke shtypur ikonën e tij, më pas prekni butonin OK dhe më pas klikoni Lejo/Consenti, për të lejuar që programi të futet ne skedarët multimedia. Ekrani i parë që ju mirëpret është praktikisht një kalendar i ndarë nga Giornaliero (Ditor), Calendario (mujor), Settimanale (Javor), Mensile (lista e muajve) dhe Totale.

Nga menuja e poshtme mund të zgjidhni ikonat e regjistrimit të Transaksioneve, Statistikave, Llogarisë dhe Cilësimeve/Impostazioni. Funksionimi i aplikacionit është me të vërtetë i thjeshtë sepse thjesht trokitni lehtë mbi butonin e madh të kuq të rrumbullakët me shenjën + dhe nga kjo menu e re mund të regjistroni fitimet dhe shpenzimet. Në këtë mënyrë është e mundur të caktoni një buxhet dhe të mbani gjurmët e të ardhurave dhe shpenzimeve tuaja, dhe të shihni bilancin tuaj në baza ditore, mujore dhe së fundmi shpenzimet e përgjithshme, të azhurnuara në kohë reale.

Ky eshte është një aplikacion ideal për ata që kërkojnë një mjet shumë të lehtë për t’u përdorur, pa shumë veçori dhe kryesisht të dobishëm për të ditur disponueshmërinë e parave ne cdo moment.

1Money – menaxhim i shpenzimeve, financave dhe buxheteve (Android)

Një tjetër aplikacion i dobishëm për menaxhimin e financave dhe parave tuaja është 1Money, i disponueshëm falas në Android me veçorinë e të qenit në gjendje të organizoni të gjitha shpenzimet dhe fitimet duke i ndarë ato sipas kategorive dhe sipas periudhës kohore (ditë, javë, muaj dhe gjithsej).

Gjëja e parë që duhet të bëni, pasi të fillojë aplikacioni, është të shtypni butonin Lejo/Consenti dhe pastaj menjëherë të hyni në ekranin e Kategorive, ku mund të vendosni (në krye) një shumë dhe pastaj tja caktoni atë njëres nga kategoritë e pranishme. Nëse nuk e gjeni atë që po kërkoni, nuk është aspak problem falë funksionit që ju lejon të krijoni të reja.

Nga menuja e ikonave në fund mund të përdorni funksione të mëtejshme: për ta bërë këtë, shtypni artikujt e Llogarive, Kategorive, Transaksioneve dhe Përmbledhjeve/Conti, Categorie, Movimenti e Riepilogo. Nga kjo menu e fundit është e mundur të vëzhgoni grafikisht ecurinë e shpenzimeve tuaja, të ndarë në grafikë. Pikërisht për grafikët e tij të thjeshtë dhe të qartë, unë do të doja të rekomandoja këtë aplikacion nëse doni një mjet të gjithanshëm dhe të personalizueshëm për të menaxhuar dhe organizuar shumat e parave që dëshironi të kurseni.

App qe te investosh ne burse shuma të vogla

Applikacionet/app qe te investosh ne burse shume ta vogla, jane ato app te cilat mund ti perdorni, pasi të keni arritur të menaxhoni buxhetin tuaj familiar dhe të keni lënë mënjanë shuma te vogla parash. Ju mund të vendosni nëse do ti investoni ato duke përfituar nga mjetet që do të përshkruaj më poshtë.

Karakteristikë e aplikacioneve për investimin e shumave të vogla te parave, është mbi të gjitha ajo e të qenit në gjendje të menaxhoni vete rregullat e kursimeve, duke u mbështetur në mjete të krijuara posaçërisht, këshilltarë ekspertë për realizimin e investimeve dhe komunitetet e “kursimtarëve” gati për të ndarë përvojën e tyre.

Oval (Android/iOS/iPadOS)

Një nga aplikacionet/app qe te investosh ne burse shuma te vogla është Oval, i disponueshëm në Android dhe iPhone/iPad falas. Pasi të keni shkarkuar dhe nisur aplikacionin në fjalë, mund të vendosni rregullat tuaja të kursimeve, të monitoroni dhe kontrolloni shpenzimet dhe më pas të vendosni nëse dhe si të investoni në produkte financiare.

Sapo të përfundojë shkarkimi dhe të ketë përfunduar instalimi Oval, mund ta hapni atë me një trokitje të lehtë në ikonën e duhur të gjelbër në ekranin kryesor ose në drawer. Atëherë do të duhet të krijoni një llogari duke shtypur butonin Krijo llogari/Crea account në të djathtë. Pas kësaj duhet të shfletoni të tre skedat, shtypni butonin Fillo tani!/Inizia ora! dhe vini shenjen ne politikën e privatësisë/norme sulla privacy dhe termat dhe kushtet/termini e condizioni. Pastaj mund të futni një Promocode; nëse nuk keni një, thjesht trokitni lehtë mbi butonin Kalo/Salta.

Pasi të regjistroheni, ekrani kryesor i Oval tregon kasaforten tuaj dixhitale dhe një përmbledhje të kursimeve tuaja javore dhe në rastin e investimeve, vlerën e portofolit tuaj. Duke lëvizur poshtë ju mund të krijoni plane kursimesh, gjithashtu duke vendosur hapa bazuar në zakonet tuaja, të tilla si aktivizimi i një rrumbullakimi të shpenzimeve (për shembull, duke shpenzuar 2.98 euro, aplikacioni kursen 0.02 euro cent) ose kombinimin e një shumë fikse kursimesh sa herë që ndërmerret një veprim (për shembull, në çdo postim të pëlqyer në Facebook, në mënyrë që të fitoni para kohën e kushtuar rrjeteve sociale).

Duke trokitur në butonin e Kursimeve Javore/Risparmi settimanali mund të shihni një përmbledhje të transaksioneve të kryera në këtë periudhë. Funksionet e investimeve propozohen në vend në seksionin specifik me një përmbledhje të karakteristikave dhe trendit.

Funksionimi i Oval është i dyfishtë, pasi ju lejon të lini mënjanë paratë tuaja në një derrkuc virtual/kasaforte dhe të investoni kursimet tuaja në tituj. Për të hyrë në këtë shërbim, së pari duhet të regjistroni gjithashtu një llogari bankare ose karte të përshtatshme me Debit SEPA për të lejuar që aplikacioni të ketë qasje në informacionin dhe transaksionet e llogarisë tuaj.

Gimme5 (Android/iOS/iPadOS)

Nje tjeter app per te investuar ne burse kursimet e vogla eshte Gimme5, një aplikacion për pajisjet Android dhe iOS/iPadOS, i shkarkueshëm pa paguar asgjë dhe siç do ta shpjegoj më poshtë, me të vërtetë praktik për t’u përdorur.

Gimme5 kërkon një regjistrim në shërbim, i cili mund të kryhet menjëherë pas instalimit të tij duke shtypur butonin e bardhë Regjistrohu/Registrati,, pastaj plotësoni të gjitha të dhënat e kërkuara ose përfitoni nga mundësia e regjistrimit përmes Facebook ose Google. Gjithmonë mos harroni të konfirmoni regjistrimin me një trokitje të lehtë në butonin e duhur në emailin e konfirmimit.

Aplikacioni do t’ju udhëzojë menjëherë për ta përdorur atë me një udhëzues shpejtë në ekran. Pasi të keni futur të gjitha të dhënat tuaja personale dhe pasi të keni lexuar dokumentet në lidhje me shërbimin, menjëherë mund të filloni të krijoni planin tuaj të kursimeve me një trokitje në një nga butonat e bardhë që tregojnë llojin e qasjes midis I kujdesshem, Dinamik dhe Agresive/Prudente, Dinamico e Aggressivo. Pastaj zgjidhni se çfarë shume duhet të paguani për aktivizimin (gjithashtu mund të lini minimumin e 5 eurove) dhe konfirmoni gjithçka.

Nga ekrani kryesor mund të prekni ikonën portokalli me logon e aplikacionit dhe të moduloni qëllimin e kursimit. Gjithashtu nga ekrani bazë, mund të përdorni menunë e ikonave në fund për të eksploruar lajmet, për të mësuar rreth kursimeve tuaja dhe për t’u konsultuar me qëllimet e vendosura, ose për të parë dhe modifikuar profilin tuaj të përdoruesit. Eshtë e qartë se është e mundur të vendosni rregulla të ndryshme kursimesh dhe të konsultoheni me komunitetin që përdor Gimme5 për të mbështetur njëri-tjetrin në qëllimet e kursimeve.

App qe te investosh ne burse për para jo te verteta

Nese deshiron te praktikohesh para se te investosh seriozisht ne burse, atehere ky eshte kapitulli qe do te ndihmoje. Ketu do te gjesh applikacione/app qe te investosh ne burse me para jo te verteta duke bere simulime investimesh.

Falë përdorimit të aplikacioneve për të cilat do t’ju tregoj, do të jeni në gjendje të përjetoni nga ana e parë anën praktike të investimeve dhe të simuloni veprimet e investimeve në situata të frymëzuara nga realiteti. Në disa prej tyre ekziston një funksion i coaching interaktiv dixhital që, ashtu si një mesues i vërtetë investimesh, do t’ju udhëzojë në zgjedhjet për të bërë.

Trading Game (Android/iOS/iPadOS)

Trading Game eshte nje app qe te investosh ne burse para jo te verteta, duke bere simulime. Eshtë në dispozicion falas si per Android dhe IOS/iPadOS, ju mund të merrni një pasqyrë të plotë të dinamikës së bursës dhe si investimet punojnë nëpërmjet një ndërfaqe praktike.

Trading Game është një aplikacion strukturuar në një mënyrë të ngjashme me një lojë video. Nga menuja kryesore, thjesht trokitni lehtë mbi butonin e parë Mëso/Impara/Learn për të filluar mjetin e strukturuar të të mësuarit në kurse dhe tema, secila prej të cilave, nëse adresohet fiton dollarë fiktivë për t’u përdorur në imituesin e investimeve. Ky imitues është i arritshëm nga menuja kryesore, me një trokitje të lehtë në butonin e Trading dhe më pas zgjidhni llojin e investimit nga menuja e ikonës që ndodhet në krye.

Aplikacioni gjithashtu përfshin një modalitet Play/Gioca, ku ju luani një seri kuicesh për të fituar (ose humbur) dollarë të rremë për t’i përdorur për praktikën e investimeve. Më në fund, mund të prekni në ikonën e vendosur në të djathtë, e cila përfaqëson një grafik për të parë të gjitha statistikat personale, të lidheni me llogarinë tuaj personale në Facebook dhe të lidheni me renditjen botërore të përdoruesve të aplikacionit.

Forex Game (Android/iOS/iPadOS)

Për të provuar dinamikën e investimit në tregjet financiare, mund të përdorni edhe aplikacionin Forex Game, i disponueshëm falas për pajisjet Android dhe iOS/iPadOS.

Aplikacioni nuk kërkon regjistrim dhe sapo të fillojë ju ofron një ekran përmbledhës mbi performancën e titujve me një grafik përmbledhës. Mund të prekni butonin ☰ për të hapur menunë kryesore e cila gjithashtu përfshin Inizia nuovo gioco, nga e cila fillon përvoja juaj e trajnimit. Nga e njëjta menu është e mundur të prekni artikullin Objektivat, për të zbuluar se cilat prej tyre janë arritur dhe cilat jo.

Nga ekrani kryesor, më pas prekni ikonën që përshkruan një prekje për të filluar të mësoni duke ndjekur shpjegimet dhe përshkrimet në Forex dhe dinamikën e tregtisë. Përveç kësaj, duke hyrë në shërbimin e Google Games ju mund të përdorni profilin tuaj për t’u përfshirë në komunitet dhe për të hyrë në renditje. Nëse e doni ndarjen sociale, duhet të dini se të gjitha rezultatet mund të ndahen edhe në FacebookInstagram dhe Twitter.

App qe te investosh ne burse me Bitcoin

Tani eshtë koha t’ju tregoj rreth aplikacioneve/app qe te investosh ne burse me Bitcoinkriptomonedha më e përhapur dhe e tregtuar në botë. Pavarësisht kësaj, aplikacionet që unë rekomandoj nuk janë të kufizuara në udhëzimin dhe hyrjen në investime me Bitcoin, por gjithashtu ju lejojnë të investoni në monedha të tjera.

Coinbase (Android/iOS/iPadOS)

Në fushën e kriptovalutave dhe investimeve, nuk mund të mos ju tregoj për aplikacionin plotësisht falas të quajtur Coinbase. Ju mund ta shkarkoni dhe instaloni këtë shërbim në të gjitha pajisjet Android dhe ato me iOS/iPadOS.

Menjëherë pas hapjes së aplikacionit, ju do të jeni në gjendje të shikoni trendin e Bitcoin në treg përmes dy të dhënave përmbledhëse që tregojnë periudhën dhe lëvizjet e ditës së fundit dhe një grafik mbi luhatjet. Duke bërë nje klikim të thjeshtë në shkurtesat e kriptovalutave të vendosura në krye, mund të lëvizni përpara për të analizuar trendin e monedhave të tjera.

Funksionet e tjera të aplikacionit janë të arritshme pas regjistrimit, gjë që mund të bëhet me një trokitje e lehtë në artikullin Login/Regjistrohuni; Accedi/Registrati ose në butonin e bardhë Filloni këtu/Inizia qui. Pas kësaj procedure, ju mund të menaxhoni portofolin tuaj dhe të zgjidhni nëse do të blini/shisni kriptovaluten ose të prekni butonat Tërheqje dhe Depozitë/Preleva e Deposita për të transferuar fonde nga dhe në portofolin virtual.

Funksioni i Lajmeve është gjithashtu shumë interesant, për ta mbajtur veten vazhdimisht të azhurnuar për lajmet më të rëndësishme në botën e kriptovalutave. Nga seksioni Cilësimet/Impostazioni mund të ndryshoni informacionin e profilit tuaj, të vendosni një çelës hyrje shërbimi dhe të zgjidhni informacionin për të ndarë midis aplikacionit dhe bankës suaj.

Crypto App – Widgets, Alerts (Android/iOS/iPadOS)

Crypto – Widgets Alerts eshte krijuar posaçërisht për të mbajtur të azhurnuar trendin e kriptovalutave kryesore dhe nga kjo app mund te besh investime ne burse. Ju mund ta shkarkoni këtë mjet investimi nga Google Play Store dhe App Store iOS/iPadOS.

Ekrani që ju mirëpret kur filloni aplikacionin Crypto është përmbledhja dhe azhurnohet në kohë reale mbi trendin në tregun e kriptovalutave. Kolona e majtë tregon emrin e monedhës dhe logon e saj, në zonën qendrore një grafik i miniaturizuar tregon trendin e titujve gjatë shtatë ditëve të fundit dhe vlerën aktuale të arritur. Nga ana tjetër, kolona e djathtë tregon përqindjet e ndara sipas periudhës kohore.

Për të finalizuar blerjen e kriptovalutave, thjesht duhet të trokitni lehtë mbi ikonën në krye ☰ dhe pastaj në artikullin Bleni kripto tani/Acquista cripto ora: duke bërë kështu do të hapni një lidhje në faqen e aplikacionit ku mund të futni sasinë e kriptovalutës për të blerë ose ekuivalente në euro, më në fund do të duhet të futni adresën Bitcoin/Bitcoin address para se të shtypni butonin qendror Vazhdo/Continue për të paraqitur kërkesën. Nëse nuk e keni adresën Bitcoin, mund të merrni më shumë informacion duke trokitur në shkrimin e vogël të gjelbër në të djathtë nuk keni një të tillë?/don’t have one?.

Gjithashtu nga menuja, janë të arritshme dy funksione të tjera të dobishme: seksioni i lajmeve/notizie, për ta mbajtur veten vazhdimisht të informuar dhe seksioni Converter, një mjet për shndërrimin e menjëhershëm të kriptovalutave në monedha reale. Gjithashtu në këtë rast vlerat azhurnohen në kohë reale.

Në fund, do të doja të theksoja se ky aplikacion ka një version Premium që mund të blihet me një çmim prej 4.99 euro. Përfitimet kryesore janë një ndërfaqe më e mirë, të dhëna të azhurnuara nga mbi 200 platforma tregtare, alarme më të hollësishme, më shumë widget dhe më shumë filtra. Në rastin e versionit Premium, reklamimi brenda aplikacionit zhduket plotësisht.

Blockfolio – çmimet e bitcoin (Android/iOS/iPadOS)

Një tjetër app qe te investosh ne burse për të cilen dua t’ju tregoj dhe qe eshte nga me te perdorurat ne tregjet e kriptovalutave, quhet Blackfolio – çmimet e bitcoin dhe është e disponueshme në Android, si dhe iOS/iPadOS.

Pasi të jetë shkarkuar dhe instaluar aplikacioni, thjesht filloni atë dhe më pas prekni butonin e bardhë qendror që thotë Krijo Portofol të Ri/Create New Portfolio, pastaj zgjidhni ngjyrën e ndërfaqes që preferoni, një emër dhe monedhën bazë të përdorur. Futni këtë informacion, duhet ta konfirmoni, me një prekje në butonin Krijo portofol/Creat Portfolio. Për të mbushur portofolin, duhet të shtypni butonin e bardhë me simbolin + dhe të zgjidhni monedhat që dëshironi të ndiqni duke përdorur menunë e lëvizjes ose shiritin e kërkimit të vendosur në qendër.

Nga menuja e ikonave në pjesën e poshtme mund të zgjidhni seksionet përkatëse të Lajmeve/News, për të qenë të azhurnuar me lajmet; Signal, ku mund të merrni azhurnime në kohë reale direkt nga drejtuesit e projektit; së fundmi, menuja Tregjet/Markets për të marrë një pasqyrë të përgjithshme të trendit të tregut të kriptovalutave.

Për të regjistruar dhe bashkëvepruar me komunitetin që përdor aplikacionin, duhet të ndiqni disa hapa të thjeshta: trokitni lehtë mbi tre pikat vertikalisht në këndin e sipërm të djathtë, më pas shtypni butonin vjollcë Sign In/Register, futni të gjitha të dhënat e kërkuara duke ndjekur procedurën në ekran dhe prekni butonin vjollcë Regjistrohuni/Register.