Aplikacione per te skanuar dokumenta

Nese keni nevoje per te bere nje skanim te shpejte te ndonje dokumenti por nuk deshironi te bleni printer, atehere mund te perdorni aplikacione per te skanuar dokumenta.

Duhet te dini se ka disa aplikacione (shumica e tyre falas) që pasi të shkarkohen dhe instalohen, mund t’ju lejojnë të skanoni dokumente dhe foto në një mënyrë praktike dhe të shpejtë, thjesht duke përdorur kameren e telefonit tuaj.

Permbajtja

Aplikacione për te skanuar dokumenta

Nese dëshironi të kuptoni se cilet aplikacione për të skanuar dokumenta jane me te mirë për t’u përdorur në Android dhe iOS/iPadOS atehere vazhdoni lexoni aplikacionet e renditura me poshte.

Genius Scan (Android/iOS/iPadOS)

Aplikacioni i parë i skanimit që sugjeroj të merrni në konsideratë është Genius Scan. Eshtë në gjendje të njohë automatikisht sfondin e elementeve që dixhitalizohen, duke i prerë ato dhe duke pastruar rezultatin, në mënyrë që të kthejë një skanim të qartë dhe të lexueshëm. Ai gjithashtu përfshin një numër mjetesh të dobishme për organizimin, ndarjen dhe arkivimin e dokumenteve. Punon si në Android ashtu edhe në iOS/iPadOS dhe është falas, por ofron blerje brenda aplikacionit (me çmimin bazë prej 2.99 euro/muaj për të zhbllokuar të gjitha tiparet e disponueshme).

Për të shkarkuar dhe instaluar Genius Scan në pajisjen tuaj, veproni si më poshtë: nëse jeni duke përdorur Android, vizitoni seksionin përkatës të Play Store dhe shtypni butonin Install; nëse jeni duke përdorur iOS/iPadOS, hyni në seksionin përkatës të App Store, shtypni butonin Get/Ottieni, më pas butonin Install dhe autorizoni shkarkimin dhe instalimin përmes Face IDTouch ID ose fjalëkalimit të Apple ID.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, filloni aplikacionin duke zgjedhur ikonën relative që është shtuar në ekranin kryesor, pastaj shtypni butonin me kamerën (në Android) ose atë (+) që gjeni në fund të ekranit kryesor të Genius Scan. Jepni lejet e kërkuara nga aplikacioni qe të funksionoj.

Tani, kornizoni dokumentin që synoni të skanoni me kamerën e pajisjes, prisni që të përfundojë procedura e kapjes se dokumentit dhe shtypni shenjën e kontrollit (në Android) ose në artikullin Mbaro/Fine (në iOS/iPadOS). Nëse marja e dokumentit nuk bëhet automatikisht, ju mund të “bëni manualisht” fotografinë e dokumentit duke shtypur butonin rrethor në fund.

Nëse keni nevojë të kryeni një skanim të shumëfishtë, përsëritni hapat e mësipërm për secilën faqe që përbën dokumentin tuaj, duke u siguruar që ikona me katrorë të shumtë me peizazhin (në Android) ose artikullin e Grupit (në iOS/iPadOS) të jetë i dukshëm në maje). Ju lutemi vini re se mund të aktivizoni gjithashtu përdorimin e flash-it duke shtypur ikonën e rrufesë.

Pas skanimit, nëse dëshironi të përsosni dokumentin e skanuar, përdorni mjetet për prerje, për të aplikuar filtra, për të rrotulluar dokumentin dhe për të hequr faqet që mund të kujtoni duke shtypur në pamjen paraprake të skedarit (në Android) ose në butonin me shkopin magjik (në iOS/iPadOS).

Si përfundim, shtypni titullin që dëshironi t’i jepni skedarit në fushën në krye, shtoni ndonjë etiketë duke shtypur butonin e duhur dhe prekni ikonën e ndarjes/Condivisione/share për të përcaktuar formatin e daljes, madhësinë e skedarit dhe për të treguar pozicionin në të cilin kurseni dokumenti ose aplikacioni për ta eksportuar ate.

SwiftScan (Android/iOS/iPadOS)

Ne listen e aplikacione-ve per te skanuar dokumenta futet edhe SwiftScan. Eshtë një nga zgjidhjet më interesante të kategorisë për atë që ka të bëjë me dixhitalizimin e dokumenteve, me ngjyra, bardh e zi ose gri, thjesht duke përdorur kamerën e telefonit inteligjent ose tabletit. Eshtë në dispozicion për Android dhe iOS/iPadOS dhe është falas, por duke u regjistruar përmes blerjeve brenda aplikacionit (me koston bazë prej 6.49 euro/muaj) mund të zhbllokoni funksione shtesë.

Për ta përdorur atë, shkarkoni dhe instaloni aplikacionin nga seksioni përkatës i Play Store për Android ose nga seksioni përkatës i App Store për iOS/iPadOS, pastaj filloni SwiftScan duke zgjedhur ikonën e tij në ekranin tuaj kryesor.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që shihni ekranin kryesor të aplikacionit, ndiqni udhëzuesin e shkurtër prezantues të propozuar, jepni aplikacionit çdo leje që kërkohet për të punuar si duhet dhe kornizoni dokumentin që do të skanohet me kamerën e pajisjes, duke ndjekur udhëzimet që shihni në ekran për t’u pozicionuar smartphone ose tabletë në pozicionin më korrekt të mundshëm. Përsëritni këto hapa për secilin dokument që dëshironi të skanoni.

Nëse ekrani i blerjes nuk shfaqet automatikisht, thirrni atë duke shtypur butonin (+) në fund. Nëse dëshironi, mund të aktivizoni gjithashtu funksionet për të krijuar një skanim me shumë faqe, atë për të përdorur blicin e kamerës për të përmirësuar performancën e skanimit dhe atë për të aktivizuar zbulimin automatik të formatit, duke zgjedhur artikujt e duhur të dukshëm në ekran për marjen e dokumentit.

Pasi dokumenti të skanohet, ju mund të vendosni nëse do ta ruani me ngjyra, bardh e zi ose në shkallën gri duke përdorur filtrat e përfshirë në aplikacion dhe mund ta modifikoni skanimin duke e prerë ose rrotulluar, duke trokitur në butonat në fund të redaktori që shihni se shfaqet automatikisht (në Android) ose që mund ta telefononi duke shtypur butonin e faqes N/N pagina (në iOS/iPadOS).

Në fund, shtypni titullin që dëshironi t’i caktoni dokumentit në artikullin e duhur të vendosur në krye, trokitni lehtë mbi artikullin për të vazhduar dhe skanimi do të ruhet automatikisht në SwiftScan. Nëse dëshironi, mund të vendosni ta dërgoni atë përmes postës elektronike ose ta ndani në një aplikacion tjetër duke zgjedhur opsionet përkatëse.

Aplikacione të tjera për të skanuar dokumenta

Nese asnjë nga ato aplikacione per te skanuar dokumenta që kam propozuar tashmë nuk ju ka bindur në një mënyrë të veçantë atehere lexoni alternativat me poshte. 

  • Microsoft LensAndroid/iOS/iPadOS ) – Aplikacioni Microsoft për skanimin e dokumenteve të tekstit, por edhe për shënimet e shkruara në tabela të bardha dhe fotot. Duke marrë parasysh karakteristikat e tij, ai mund të konsiderohet gjithashtu një aplikacion i shkëlqyeshëm për skanimin e librave. Skedarët e marrë me skanimin mund të shndërrohen në PDF, dokumente teksti ose prezantime dhe mund të hapen direkt në aplikacionet e tjera të shpërndara nga kompania Redmond. Mund të përdoret si në Android ashtu edhe në iOS/iPadOS dhe është falas.
  • Google Drive ( Android/iOS/iPadOS ) – në pajisjet Android, aplikacioni Google Drive, shërbimi i ruajtjes cloud të gjigandit të kërkimit në Internet, ju lejon të skanoni dokumente me kamerën e pajisjes dhe të ruani gjithçka në internet. Për të përfituar nga ky funksionalitet, thjesht shtypni butonin (+) në të djathtë poshtë të ekranit kryesor dhe zgjidhni opsionin Scan. Aplikacioni është falas dhe është gjithashtu i disponueshëm për iPhone dhe iPad, por në atë rast mungon funksioni i skanimit.
  • Quick PDF Scanner Android ) – është një aplikacion i njohur për të skanuar në PDF falas falë të cilit mund të skanoni direkt nga Android dhe të dixhitalizoni gjithçka me lehtësi. Ka një ndërfaqe të bukur përdorimi, përpunon imazhet në një mënyrë të shpejtë dhe integron zbulimin e skajeve në kohë reale. Në thelb është falas, por ofron blerje brenda aplikacionit (me një kosto minimale prej 99 cent.) Për të zhbllokuar të gjitha funksionet e disponueshme.
  • File ( iOS/iPadOS ) – mbase jo të gjithë e dinë, por menaxheri i parazgjedhur i skedarëve iOS/iPadOS, i cili është falas dhe është i instaluar paraprakisht në pajisjet apple, mund të konsiderohet një aplikacion i shkëlqyeshëm për të skanuar me iPhone dhe me iPad, pasi ju lejon gjithashtu të skanoni dokumente. Për ta bërë këtë, thjesht shtypni butonin (…) nga çdo dosje dhe zgjidhni artikullin Skanoni dokumentet nga menuja që shfaqet.
  • Evernote Scannable iOS/iPadOS ) – ekipi i Evernote, shërbimi i famshëm për marrjen e shënimeve, ka vënë në dispozicion edhe këtë aplikacion të krijuar posaçërisht për skanimin nga celularët. Eshtë falas, vetëm për iPhone dhe iPad, ju lejon të ndani atë që skanohet me përdorues të tjerë dhe gjithashtu integron teknologjinë OCR për të kërkuar fjalë dhe fraza brenda dokumenteve të skanuara.

Aplikacione për të skanuar foto

Nëse, nga ana tjetër, jeni duke kërkuar një aplikacion për të skanuar fotot, mund të konsideroni të përdorni zgjidhjet për Android dhe iOS/iPadOS që gjeni të renditura më poshtë.

FotoScan nga Google Photos (Android/iOS/iPadOS)

Sa për fotot, unë sugjeroj që të shikoni FotoScan nga Google Photos. Eshtë një aplikacion falas i disponueshëm për Android dhe iOS/iPadOS që ju lejon të skanoni fotot tradicionale dhe t’i ruani ato në kujtesën e pajisjes suaj ose në Google Photos, shërbimi i madh Cloud kushtuar fotove dhe videove.

Për ta përdorur atë, shkarkoni dhe instaloni aplikacionin nga seksioni përkatës i Play Store për Android ose nga seksioni përkatës i App Store për iOS/iPadOS, më pas filloni FotoScan duke trokitur ikonën e tij në ekranin tuaj kryesor.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që shihni ekranin kryesor të aplikacionit, ndiqni udhëzuesin e shkurtër hyrës të propozuar, shtypni butonin Start scan/Avvia scansione dhe jepni aplikacionit çdo leje që kërkohet për të punuar.

Tjetra, shtypni butonin e bardhë rrethor të vendosur në qendër të poshtme dhe lëvizni rrethin bosh që shihni në ekran në katër rrathët e bardhë në cepat e fotografisë që do të skanohen. Përsëritni këto hapa për secilën foto që ju intereson.

Nëse dëshironi, përpara se të bëni foton e figurës që do të merret, mund të mundësoni gjithashtu heqjen e reflekseve duke shtypur butonin me shkopin magjik. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të çaktivizoni ose riaktivizoni blicin duke shtypur simbolin e rrufesë në të djathtë.

Kur blerja është e plotë, shtypni në miniaturë të shkrepjes që shfaqet në të djathtë poshtë dhe tregoni nëse do të modifikoni imazhin që keni marrë duke rregulluar këndet ose duke e rrotulluar imazhin ose nëse duhet të ruani gjithçka direkt në Google Photos. Nëse dëshironi, mund të eksportoni imazhin e marrë në vende dhe aplikacione të tjera, duke shtypur ikonën e ndarjes/Condivisione/share në krye dhe duke treguar opsionin që preferoni nga menuja që hapet.

Photo Scan nga Photomyne

Një tjetër aplikacion i shkëlqyeshëm për skanimin e fotove nga celulari dhe tableti juaj është Photo Scan i Photomyne. Ktheni fotot e vjetra, madje edhe negativët në imazhe dixhitale, të gjitha duke përdorur kamerën e pajisjes tuaj. Ajo integron një sistem të aftë për të zbuluar automatikisht skajet e fotografive, gjithashtu rrotullimin automatik të tyre, prerjen e tyre, rikthimin e ngjyrave të tyre dhe më pas ruajtjen e gjithçkaje. Eshtë në dispozicion si për Android ashtu edhe për iOS/iPadOS dhe është falas, por me funksione të kufizuara që mund të zhbllokohen përmes blerjeve brenda aplikacionit (me koston bazë prej 7,49 euro/muaj).

Për të përdorur aplikacionin, efektivisht shkarkoni dhe instaloni seksionin përkatës të Play Store për Android ose nga seksioni përkatës i App Store për iOS/iPadOS, atëherë filloni Photo Scan Photomyne duke prekur ikonën e saj të shtuar në ekranin kryesor.

Pasi të shfaqet ekrani kryesor i aplikacionit, shtypni butonin Start i Shpejtë/Avvio veloce, ndiqni udhëzuesin e shkurtër hyrës që ju është propozuar dhe prekni butonin New album/Nuovo album në fund.

Në këtë pikë, jepni aplikacionin lejet e nevojshme për të punuar, kornizoni foton që dëshironi të dixhitalizoni me kamerën e pajisjes dhe shtypni dhe mbani butonin e kuq rrethor në fund për 3 sekonda, në mënyrë që ta kapni atë. Përsëritni këto hapa për secilën foto që dëshironi të skanoni.

Pastaj prisni që imazhi të përpunohet dhe shtypni në miniaturën e saj në të djathtë për të hyrë në album me foton e skanuar. Pastaj, klikoni në vrojtimin përkatës për të bërë ndonjë rregullim, duke aplikuar filtra, duke prerë imazhin, duke e rrotulluar, duke modifikuar të dhënat e tij, etj.

Më në fund, prekni Share butonin e vendosur në fund të albumit, zgjidhni foto thumbnail dhe të zgjidhni nëse do të ruani skedarin në galeri pajisjes, ndajnë atë me e-mail, në Apps të tjera, apo e përdorin atë për të krijuar një kolazh apo prezantim.

Aplikacione të tjera për të skanuar foto

Nëse jeni duke kërkuar për ndonjë aplikacion tjetër për të skanuar fotot tuaja përmes Android dhe iOS/iPadOS, unë sugjeroj që të merrni parasysh ato që kam përfshirë në listën më poshtë. Ata janë alternativa të shkëlqyera.

  • Photo Scan, Photo Editor — Quisquee Android ) – është një aplikacion vetëm për pajisjet Android që përdor një algoritëm të fuqishëm falë të cilit mund të dixhitalizoni fotot në letër me kamerën e telefonit inteligjent ose tabletit tuaj. Fotografitë mund të redaktohen gjithashtu duke shtuar korniza, efekte, etj. Eshtë falas, por ofron blerje brenda aplikacionit (me një kosto bazë prej 99 cent) për të zhbllokuar të gjitha funksionet e disponueshme.
  • U Scanner Android ) – ky është një tjetër aplikacion specifik për Android që ju lejon të kryeni çdo lloj skanimi, gjithmonë duke përdorur kamerën e pajisjes në përdorim, duke përfshirë atë të fotove të vjetra. Eshtë shumë e lehtë për t’u përdorur, rezultatet e kthyera janë mjaft të kënaqshme dhe është falas, por ofron blerje brenda aplikacionit (me një kosto prej 1.47 euro) për të zhbllokuar të gjitha funksionet.
  • Foto ScanneriOS/iPadOS ) – është një aplikacion i krijuar nga të njëjtët zhvillues si SwiftScan, por posaçërisht për fotot. Ai integron një sistem të zbulimit automatik me precizion të lartë që e bëjnë procedurën e skanimit të imazhit jashtëzakonisht të thjeshtë dhe të shpejtë. Ajo gjithashtu ofron një larmi filtrash për të ringjallur ngjyrat e venitura dhe për të kthyer foto dixhitale me cilësi të lartë. Freeshtë falas, por lejon një numër të kufizuar skanimesh. Për të kapërcyer këtë kufizim, duhet të kaloni në variantin e paguar (i cili kushton 16,99 euro).
  • Memories iOS/iPadOS ) – aplikacion i disponueshëm vetëm për iPhone dhe iPad që ju lejon të dixhitalizoni shkrepjet e vjetra, duke skanuar çdo fotografi të shtypur, falë algoritmit të fuqishëm të kapjes që zbulon automatikisht orientimin dhe proporcionin e imazheve që do të kapen, duke u kthyer lartë- rezultatet e nivelit. Në thelb është falas, por ofron blerje brenda aplikacionit (me një kosto prej 3.49 euro) për të zhbllokuar të gjitha funksionet e disponueshme.