App qe te kthesh telefonin ne telekomande

Televizori, kondicioneri apo dritat etj, kanë një telekomandë/pult përmes të cilit mund të menaxhohen në distancë funksionet e ndryshme. Nese pulti/telekomanda eshte prishur apo e keni humbur, atehere ju vijne ne ndihme app qe te kthesh telefonin ne pult/telekomande.

Duke shkarkuar aplikacione të veçanta në smartphone (ose në tabletin tuaj), në fakt mund ta shndërroni atë në një telekomandë/pult, përmes të cilit mund të ndryshoni kanalin në TV, të rregulloni volumin e stereos, temperaturën e kondicionerit dhe më shumë, sidoqoftë duhet të bëhet një dallim në lidhje me përputhshmërinë me pajisjet e ndryshme dhe karakteristikat që duhet të kenë smartphone dhe tabletë për të përdorur zgjidhjet në fjalë.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Para se të hyj në zemër të artikullit dhe të shohim se si funksionojnë disa app qe te kthesh telefonin ne pult/telekomande, duhet t’ju ofroj disa informacione të rëndësishme paraprake në lidhje me funksionimin e tyre.

Së pari, duhet të dini se aplikacionet në fjalë mund të funksionojnë në dy mënyra të ndryshme: përmes rrezeve infra të kuqe (IR) të integruar në disa smartphone Android (në iPhone mbështetja IR nuk është e pranishme në asnjë model) ose përmes Wi-Fi, për sa kohë që dëshironi të kontrolloni një pajisje inteligjente, e cila duhet të jetë e lidhur në të njëjtin rrjet Wi-Fi si smartphone ose tablet (p.sh. një Smart TV).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ka edhe pajisje, të tilla si Broadlink RM, që kushtojnë disa dhjetëra euro dhe që ju lejojnë të kontrolloni përmes smartphone ose tablet (me aplikacione të veçanta) të gjitha pajisjet – madje edhe ato jo Smart – që kërkojnë përdorimin e telekomandave infra të kuqe. Në këtë rast, në fakt, është pajisja në fjalë që vepron si një telekomandë IR dhe kështu vepron si një “urë” midis aplikacionit dhe pajisjes që do të kontrollohet.

Pasi kemi sqaruar këto aspekte themelore, ne në fakt mund të marrim parasysh aplikacionet e ndryshme që ju lejojnë të përdorni telefonin si një telekomandë universale.

Unë do të përqendrohem në ato që punojnë drejtpërdrejt me infra të kuqe të pajisjeve Android dhe me pajisje Smart tashmë të pajisura me mbështetje Wi-Fi. 

App qe te kthesh telefonin ne pult/telekomande TV

Nëse jeni duke kërkuar App qe te kthesh telefonin ne pult/telekomande TV, këtu janë disa që mund të jenë për ju. Shumë nga këto gjithashtu ju lejojnë të kontrolloni dekoderat, kondicionerët dhe paisjet e tjera me bazë infra të kuqe (me kusht që të përdorni një pajisje Android të përputhshme).

SURE (Android/iOS)

I pari nga app qe te kthesh telefonin ne pult/telekomande që dua t’ju këshilloj të provoni është SURE, i cili është falas dhe është i disponueshëm si për Android dhe për iOS. Përdor të dyja teknologjitë infra të kuqe dhe Wi-Fi për ta kthyer smartphone-in tuaj në një telekomandë qe kontrollon televizorë dhe pajisje të tjera, duke përfshirë dekoderat dixhital tokësorë dhe satelitorë dhe kondicionerët. Eshtë mjaft i thjeshtë për t’u përdorur dhe gjithashtu ka një ndërfaqe të kuptueshme. Me pak fjalë, provojeni tani dhe do të shihni që nuk do të pendoheni!

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur, shkarkoni, instaloni dhe filloni aplikacionin në pajisjen tuaj. Pastaj shtypni butonin (+) Shto pajisje/Aggiungi dispositivo/Add device (më poshtë) në ekranin e saj kryesor dhe tregoni, bazuar në atë që keni, nëse dëshironi të kontrolloni paisjen e referencës duke përdorur marrësin infra të kuq ( Paisja tradicionale (IR)) ose nëse është një pajisje smart e lidhur me WIFI (Paisja intelligente (WiFi)).

Pastaj shtypni butonin OK, pastaj atë që lidhet me kategorinë e saktë (p.sh. TV ) bashkangjitur në ekranin që shihni te shfaqet; zgjidhni markën e paisjes tuaj dhe përfundoni konfigurimin duke ndjekur udhëzimet e thjeshta në ekran.

Do ta gjeni veten para ekranit te SURE, përmes së cilës më në fund mund të menaxhoni paisjen tuaj me të gjitha butonat e ndryshëm virtualë. Për shembull, në rastin e televizorit, mund të shkoni prapa dhe midis kanaleve, mund të rregulloni volumin, ti hiqni zerin(mute), të përdorni cilësimet e televizorit, etj.

Nëse, nga ana tjetër, jeni të interesuar të bëni përshtatje të funksioneve të telekomandës virtuale, trokitni lehtë mbi ikonën e tre pikave vertikale të vendosura në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings në menunë që shihni te shfaqet. Nga e njëjta menu mund të zhvendosni butonat e ndryshëm në dispozicion, në pozicionin e dëshiruar, mund të anuloni shoqërimin me rregullimin aktual, mund ta riemërtoni atë dhe mund të shihni çdo informacion në lidhje me të.

AnyMote (Android/iOS/iPadOS)

Një zgjidhje tjetër që dua të rekomandoj qe te kthesh telefonin ne pult/telekomande është app AnyMote. Ky është një aplikacion që mund të përdoret si në Android dhe në iOS, i cili ju lejon të menaxhoni një numër të pakufizuar të set top box, DVD player, kondicionerë, amplifikatorë dhe pajisje të tjera, përfshirë TV, gjithashtu duke ofruar mundësinë e kombinimit të telekomandave të ndryshme me njëri-tjetrin, të gjitha në një mënyrë të thjeshtë dhe përmes një ndërfaqe përdorimi shumë të këndshme. Shkarkimi është falas, por duhet të blini versionin e paguar, i cili kushton 7,99 euro, për të eleminuar reklamat.

Pas instalimit dhe fillimit të AnyMote në pajisjen tuaj, prekni butonin I agree (më poshtë) dhe prisni disa momente që aplikacioni të identifikojë çdo pajisje të përputhshme me transmetuesin infra të kuq të pajisjes tuaj. Nëse smartphone-i juaj nuk ka një, do t’ju kërkohet të gjneni pajisje që do të kontrollohen përmes Wi-Fi ose përmes marrësit AnyMote Home.

Nëse pajisja që dëshironi të kontrolloni nuk zbulohet automatikisht nga aplikacioni, shtojeni atë manualisht, duke kërkuar në listën e duhur, duke treguar llojin e pajisjes për të kontrolluar (p.sh. TV) dhe duke futur informacionin e kërkuar.

Pasi pajisja të jetë shtuar, mund ta kontrolloni atë duke përdorur telekomandën që do t’ju propozohet në ekran, sikur të ishit duke përdorur kontrolluesin origjinal. Prandaj, do të gjeni të gjithë butonat e dobishëm për menaxhimin e pajisjes referuese (p.sh. kontrollet e volumit në rastin e televizorit, ato për të luajtur dhe ndaluar muzikën në rastin e altoparlantëve, ato për të vendosur Play dhe Pause në rastin e DVD player etj).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duke shtypur butonin me tre vijat horizontale, të vendosura në pjesën e sipërme të majtë, mund të përdorni opsionet e aplikacionit dhe të shtoni paisje shtesë për të menaxhuar, të kaloni nga një pajisje në tjetrën, të zgjidhni një temë tjetër dhe të menaxhoni opsionet e AnyMote.

App te tjera qe te kthesh telefonin ne pult/telekomande

Nese nuk je i kenaqur me app e treguara me siper, atehere provo të shikosh këto app qe te kthesh telefonin ne pult/telekomande. Unë sinqerisht shpresoj se ju mund të gjeni një mjet që i përshtatet nevojave tuaja. 

  • ZaZa Remote ( Android ) – aplikacioni karakterizohet nga një ndërfaqe e thjeshtë dhe në të njëjtën kohë e realizuar mirë, e cila ju lejon të menaxhoni kondicionerë, TV, projektorë, ventilatore, kamera dhe lloje të ndryshme të paisjeve infra të kuqe nga smartphone. Funksionon pa internet. Eshtë falas për tu shkarkuar.
  • Unified Remote Android/iOS/iPadOS ) – është një app qe lejon te kthesh nje telefon ne pult/telekomane për të kontrolluar kompjuterin tuaj nga distanca. Shkarkohet falas (por përfundimisht është në dispozicion në një variant të paguar, i cili kushton 5,49 euro, me veçori shtesë).
  • Telekomanda Universale TV ( Android ) – siç kuptohet lehtësisht nga vetë emri, është një mjet i projektuar posaçërisht për menaxhimin e TV nga një smartphone. Kjo gjithashtu ju lejon të menaxhoni çdo set-top box të lidhur me TV (p.sh. Chromecast, Apple TV, Roku, etj.). Eshtë falas për tu shkarkuar.
  • Telekomanda për Mac/PC ( iOS/iPadOS ) – nga emri ju menjëherë kuptoni se çfarë është: është një aplikacion i aftë të transformojë iPhone dhe iPad në një telekomandë për Mac dhe PC. Kjo gjithashtu ju lejon të përdorni pajisjen si një tastierë ose trackpad. Mund të shkarkohet falas (por përfundimisht është në dispozicion në një variant të paguar, i cili kushton 5.49 euro, me funksione dhe komanda shtesë).
  • myTifi ( iOS/iPadOS ) – një aplikacion shumë i vlefshëm që ju lejon të menaxhoni TV inteligjente Samsung direkt nga ekrani iDevice. Eshtë shumë i personalizueshëm, ka një ndërfaqe të bukur. Shkarkohet falas (por është në dispozicion në versionin Premium, i cili kushton 4.49 euro, pa reklama).