App qe te bashkosh foto

Nese po kerkoni App qe te bashkosh foto, atehere ketu jeni ne vendin e duhur. Ato jane shume te dobishme nese po kerkoni te bashkoni disa foto ne nje te vetme apo te krijoni kolazhe. Shumica prej tyre jane falas dhe te thjeshta per tu perdorur, por megjithate me poshte do gjeni edhe detajet mbi perdorimin e tyre.

Permbajtja

App qe te bashkosh foto

Le ta fillojmë këtë diskutim duke analizuar më nga afër funksionimin e disa app qe te bashkosh foto. Me siguri do të gjeni disa zgjidhje që mund të bëjnë vërtet për ju.

Image Combiner (Android)

App qe te bashkosh foto

Një nga aplikacionet më të mira për bashkimin e fotografive është Image Combiner, një zgjidhje falas që disponohet vetëm në Android. Ky aplikacion e bën lehtësinë e përdorimit, fuqinë e tij kryesore. Mjaftojnë vetëm disa prekje për të kombinuar dy ose më shumë foto (ose screenshot) si në modalitetin peizazh, ashtu edhe në atë të portretit, pra si horizontalisht ashtu edhe vertikalisht. Në thelb është falas, por do të doja të theksoja mundësinë e blerjes së versionit Pro, i cili kushton 1.59 euro dhe heq reklamat e pranishme në versionin falas dhe ofron disa funksione shtesë.

Pasi të keni shkarkuar Image Combiner në pajisjen tuaj Android, hapni aplikacionin duke shtypur butonin Hap/Apri ose duke trokitur në ikonën e vendosur në ekranin kryesor të telefonit tuaj. Kur të fillojë aplikacioni, shtypni butonin Shto foto/Aggiungi foto që ndodhet në fund, në mënyrë që të zgjidhni imazhet që dëshironi të bashkoni dhe të përsërisni operacionin për të gjitha imazhet që dëshironi të shtoni në përbërjen tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Sapo të keni mbaruar zgjedhjen e imazheve që dëshironi të bashkoni, trokitni lehtë mbi butonin Merge images/Unisci immagini që ndodhet poshtë djathtas, kontrolloni artikullin Vertical për të marrë një imazh që ka një orientim vertikal, ose Horizontal nëse dëshironi që ato të jenë të bashkuara horizontalisht. Më pas, shtypni butonin Save/Salva ose Share/Condividi dhe zgjidhni një nga opsionet e ruajtjes ose ndarjes nga ato të disponueshme.

LongScreen (iOS/iPadOS)

App qe te bashkosh foto

Nëse jeni duke kërkuar për aplikacione për të bashkuar pamjet e ekranit/screenshot nga pajisja juaj iOS/iPadOS, shkarkoni aplikacionin LongScreen. Ndërfaqja e këtij aplikacioni është mjaft minimaliste, në stilin perfekt të Apple, dhe kjo e bën më të lehtë përdorimin. Megjithatë, përpara se të shpjegoj se si ta përdorni, duhet t’ju paralajmëroj se kushton 3.49 euro. Një tjetër gjë e rëndësishme për të nënvizuar është se aplikacioni i dedikohet posaçërisht pamjeve të ekranit/screenshot, pra fotografive të ekranit të pajisjes, dhe jo fotove të marra me kamer.

Pasi të keni shkarkuar LongScreen në iPhone ose iPad, hapni aplikacionin dhe trokitni lehtë mbi imazhet që dëshironi të bashkoni. Siç mund ta shihni, imazhet që zgjidhni janë theksuar me ngjyrë blu, duke treguar se këto do të jenë ato që do të përbëjnë kolazhin tuaj të vogël fotografik. Përpara se të vazhdoni me bashkimin aktual të fotove që keni zgjedhur, vendosni orientimin që duhet të ketë imazhi përfundimtar duke trokitur mbi ikonën e drejtkëndëshave të renditur vertikalisht për të marrë një imazh portret, ose në ikonën e drejtkëndëshave të renditur horizontalisht.

Sapo të keni vendosur se cili do të jetë orientimi i imazhit tuaj, shtypni opsionin Merge (lart djathtas). Në këtë pikë mund të shikoni paraprakisht kolazhin që keni bërë dhe nëse jeni të kënaqur me rezultatin, thjesht shtypni ikonën e shigjetës (poshtë majtas) për të ruajtur krijimin tuaj ose për ta shpërndarë atë në rrjetet kryesore sociale.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duhet të theksohet prania e funksioneve shumë të dobishme, si ai që ju lejon të pastroni shiritin e statusit të pamjeve të ekranit/screenshot (më pas hiqni orën aktuale, shfaqni ikonën e baterisë së plotë etj) dhe ai që shton një korniz në iPhone ose iPad. Të dyja këto veçori, së bashku me cilësimet në lidhje me hapësirën që duhet të jetë midis pamjeve të ekranit që do të bashkohen, janë të aksesueshme duke shtypur ikonën e shkopit magjik në fund dhe mund t’i përdorni ato përpara se të eksportoni imazhin.

Layout from Instagram (Android/iOS)

App qe te bashkosh foto

Një aplikacion tjeter që ju rekomandoj të provoni është Layout from Instagram. Ky aplikacion pa pagesë, në dispozicion në Android dhe iOS, ju lejon të bashkoni deri në 9 foto në të njëjtën kohë dhe ju lejon të aplikoni shume filtra. Ndërfaqja e tij është me të vërtetë e organizuar mirë dhe kjo e bën më të lehtë përdorimin për të gjithë. 

Pasi të keni shkarkuar app në pajisjen tuaj, hapni aplikacionin dhe vendosni burimin nga i cili do të merrni fotot për t’u bashkuar: Galleria, Volti ose Recenti. Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi imazhet që dëshironi të bashkoni me njëra tjetrën dhe algoritmi Layout do të krijoj automatikisht kolazhin. Për të personalizuar kolazhin tuaj dhe për ta bërë atë origjinal, lëvizni nëpër tamplate të listuar më sipër dhe trokitni mbi atë që ju pëlqen më shumë. Nëse dëshironi të modifikoni më tej përbërjen, ndoshta duke aplikuar efektin e pasqyrës ose duke e kthyer atë me kokë poshtë, përdorni mjetet qe ndodhen poshte.

Kur të keni mbaruar përfundimisht kolazhin tuaj, shtypni butonin Ruaj/Salva/Save dhe ndajeni rezultatin përfundimtar në rrjetet kryesore sociale, kryesisht në Instagram, natyrisht.

App te tjera qe te bashkosh foto

App qe te bashkosh foto

Nëse zgjidhjet që kam propozuar deri më tani nuk ju kanë emocionuar veçanërisht, atehere provoni këto app të tjera qe te bashkosh foto. Me siguri do të jeni në gjendje të gjeni zgjidhjen e duhur për ju. Edhe pse ky artikull i dedikohet aplikacioneve celulare, në listën e mëposhtme do të gjeni gjithashtu disa programe që do t’ju lejojnë të bashkoni fotot nga kompjuteri.

  • PicCollage (Android/iOS/iPadOS) është një nga aplikacionet më të mira falas për të bërë kolazhe fotografish. Ndërfaqja shumë e pastër e këtij aplikacioni e bën shumë të lehtë për t’u përdorur, pavarësisht se ofron shumë mjete dhe veçori. Nëse qëllimi juaj nuk është thjesht të bashkoni dhe vendosni dy foto krah për krah, por t’i bëni kolazhet pak më komplekse, PicCollage është aplikacioni për ju.
  • Picsew (iOS/iPadOS) ndërfaqja e te cilit është vërtet shumë e thjeshtë, dhe kjo i lejon përdoruesit të bashkojë dy ose më shumë foto shumë shpejt dhe në mënyrë intuitive. Gjithashtu ju lejon të pastroni shiritin e statusit në pamjet e ekranit/screenshot.
  • Tailor (iOS) është një aplikacion falas për iPhone dhe iPad që ju lejon të bashkoni në mënyrë inteligjente pamjet e ekranit/screenshot nga aplikacionet e mesazheve (p.sh. WhatsApp), client e postës elektronike (p.sh. Mail). Aplikacioni analizon përmbajtjen e pamjeve të shumta të ekranit/screenshot dhe i bashkon ato vertikalisht, duke i bërë ato të përshtaten në mënyrë të përsosur. Për të hequr reklamat në aplikacion, duhet të bëni një blerje brenda aplikacionit prej 3,49 €.
  • Adobe Photoshop (Windows/Mac) eshte nje program qe nuk ka nevojë për prezantim. Adobe Photoshop mbetet mbreti i padiskutueshëm i redaktimit të fotografive. Jo vetëm që ju lejon të vendosni foto krah për krah, por edhe të përdorni një numër të madh mjetesh të cilat, nëse përdoren në mënyrën e duhur, ju lejojnë të krijoni kryevepra të vërteta fotografike. Adobe Photoshop është një softuer me pagesë: për ta pasur atë duhet të abonoheni për 12,19 euro në muaj. 
  • Collagerator (Windows/Mac) nëse nuk dëshironi të shpenzoni kursimet tuaja në programe të shtrenjta me pagesë, kjo zgjidhje falas mund të jetë edhe për ju. Ndërfaqja e Collagerator është mjaft intuitive dhe bashkimi i fotove me këtë program do të jetë shume i thjeshte.

App qe te bashkosh foto, video dhe muzikë

Nese po kërkoni aplikacione/app qe te bashkosh foto, video dhe muzikë, atehere provoni ato të renditura në kapitujt e ardhshëm.

Magisto (Android/iOS/iPadOS)

App qe te bashkosh foto

Një nga App më të mira për bashkim fotosh, videosh dhe muzikë është Magisto, një aplikacion i zhvilluar nga Vimeo dhe në dispozicion për Android dhe IOS/iPadOS. Në thelb është falas, por ju lejon të futni deri në 10 foto për çdo projekt dhe kohëzgjatja totale e videove është 10 minuta. Për të thyer këto kufij, duhet të kaloni në versionin Premium, i cili fillon me 5,49 €/muaj ose të paguani 1,09 € për çdo projekt të eksportuar.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas instalimit dhe fillimit të Magisto në pajisjen tuaj, trokitni lehtë mbi butonin Start/Inizia që ndodhet në fund dhe më pas vendosni nëse do të regjistroheni me llogarinë tuaj Google, llogarinë tuaj në Facebook ose me emailin tuaj ose nëse do ta përdorni aplikacionin guest/come ospite.

Në këtë pikë, prekni butonin Video Personale, mbyllni ekranin që ju fton të abonoheni në versionin Premium, duke shtypur (x) që ndodhet lart majtas dhe shtypni fjalën Po në kutinë që hapet. Në këtë pikë, zgjidhni fotot ose videot që do të përfshihen në projekt, duke shtypur në pamjen paraprake të tyre dhe trokitni lehtë mbi butonin Avanti qe ndodhet lart djathtas.

Zgjidhni stilin që do të përdorni për projektin tuaj, duke zgjedhur një nga ato të disponueshme (p.sh. XOXO, Movie trailer, Ricordi, etj), prekni butonin Zgjidh temën/Seleziona tema dhe zgjidhni një nga muzikat e disponueshme (nëse dëshironi, mund te ngarkoni një duke përdorur funksionin Load Music/Carica Musica). Pasi të bëhet kjo, thjesht duhet të shkruani titullin për t’i caktuar videos në fushën e duhur të tekstit, të vendosni gjatësinë e videos duke përdorur shiritin e duhur të rregullimit dhe më pas të klikoni në butonin Krijo videon time/Crea il mio filmato.

Tani prisni që videoja të përpunohet (mos e mbyllni aplikacionin) dhe pasi të përfundojë procesi, mund ta shikoni videon përfundimtare direkt në Magisto, natyrisht me mundësinë për ta ndarë atë me përdoruesit e tjerë duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme.

Clips (iOS/iPadOS)

Nëse keni një iPhone ose një iPad, ju sugjeroj të provoni gjithashtu Clips, një aplikacion i zhvilluar drejtpërdrejt nga Apple që ju lejon të kombinoni foto, video dhe muzikë shpejt dhe lehtë, falë ndërfaqes së tij të pastër dhe minimale. Është ideale për të bërë klipe të shkurtra për t’i shpërndarë në rrjetet sociale. 

Pas instalimit dhe fillimit të Clips në pajisjen tuaj iOS/iPadOS, trokitni lehtë mbi butonin Start/Inizia dhe vendosni nëse do të regjistroni një video (duke mbajtur të shtypur butonin rozë që ndodhet në fund) ose të bëni një foto në këtë moment, (duke shtypur pikën e bardhë vendosur poshte). Përndryshe, ngarkoni elementet multimediale nga biblioteka duke shtypur formulimin e duhur në ekran.

Pasi të keni zgjedhur elementin multimedial për t’u përfshirë në projekt, mbani gishtin të shtypur në butonin rozë që ndodhet në fund, në mënyrë që ta shtoni atë në film. Nëse dëshironi, mund të fusni edhe elemente dekorative në kapëse të ndryshme. Prekni simbolin e filmit vizatimor që ndodhet poshtë majtas, për të futur tituj të drejtpërdrejtë në video; shtyp simbolin e yllit dhe përmes menusë që hapet, shtoni filtratekstngjitëse dhe emoji. Megjithatë, duke shtypur ikonën e notës muzikore që ndodhet lart djathtas, mund të shtoni efektet muzikore të interesit tuaj.

Në fund të punës së kryer, kur të jeni të kënaqur me rezultatin, shtypni butonin Finish/Fine dhe më pas prekni ikonën e katrorit me shigjetën, për të ndarë ose ruajtur videon e daljes/output, duke zgjedhur një nga opsionet e ndarjes ose ruajtjes nga ato në dispozicion.

App të tjera qe te bashkosh foto, video dhe muzikë

Ka aplikacione të tjera për bashkimin e fotove, videove dhe muzikës që ju lejojnë të bëni disa klipe gazmore. Më poshte kemi renditur disa prej tyre.

  • CyberLink PowerDirector (Android) eshte nje aplikacion i disponueshëm vetëm për pajisjet Android që ju lejon të redaktoni videot, duke përfshirë fotot dhe pjesët audio shpejt dhe me lehtësi, direkt nga smartphone ose tableti juaj. Në thelb aplikacioni është falas, por aplikon një marke në punën tuaj, të cilën mund ta hiqni duke blerë versionin me pagesë të CyberLink PowerDirector, i cili kushton 5,99 dollarë.
  • KineMaster (Android/iOS/iPadOS) konsiderohet si një nga redaktuesit më të mirë të videove per celulare, pasi integron shumë funksione të avancuara, të cilat e bëjnë atë të plotë dhe të gjithanshëm në pikën e duhur. Në thelb është falas, por duhet të bëni blerje përmes aplikacionit duke filluar nga 2,29 € për të hequr marken që aplikohet në veprat tuaja dhe për të zhbllokuar të gjitha veçoritë.
  • VideoShow (Android/iOS/iPadOS) është një tjetër aplikacion për krijimin e videove me foto, filma dhe muzikë, i karakterizuar nga një ndërfaqe miqësore për përdoruesit që lehtëson shumë përdorimin e tij. Në thelb, VideoShow është gjithashtu falas, por për të hequr kufijtë dhe për të shtuar të gjitha veçoritë e avancuara të aplikacionit, duhet të bëni blerje brenda aplikacionit duke filluar nga 1,09 €.
  • iMovie (iOS/iPadOS) eshte aplikacioni bazë i redaktimit të videove nga Apple, i cili ju lejon të bëni video gjysmë profesionale mjaft lehtë. Karakteristika e tij kryesore është ndërfaqja e përdoruesit e cila, si të gjithë softwerët e Apple, është e thjeshtë dhe e pastër, duke lehtësuar shumë eksperiencën e përdoruesit.