App per te njohur pikturat

App per te njohur pikturat

Ne kete udhezues do ju flasim per aplikacione/app per te njohur pikturat. Duke perdorur keto mjete ju do jeni ne gjendje te njihni pikturat e ekspozuara ne nje muze ose ne nje vend me interes historik dhe kulturor.

Ne fakt, ka disa zgjidhje që mund të përmbushin këtë qëllim dhe me poshte do ju rekomandojme disa aplikacione për telefonat inteligjentë dhe tabletët që ju lejojnë të skanoni vepra arti, për të marrë informacione për autorin dhe vepren. Per te gjitha detajet vazhdoni te lexoni me tej.

Permbajtja

App per te njohur pikturat falas

Tani le të kalojmë në pjesën praktike të këtij udhezuesi. Në kapitujt e mëposhtëm do të gjeni të ilustruara në detaje disa aplikacione/app per te njohur pikturat për Android dhe iOS/iPadOS dhe do të gjeni të gjithë hapat që duhen ndërmarrë për ti perdorur sa me mire, duke shfrytëzuar veçoritë e tyre më të rëndësishme.

App per te njohur pikturat: Google (Android/iOS/iPadOS)

App per te njohur pikturat

Zgjidhja e parë që ju rekomandojme të përdorni si një app per te njohur pikturat është aplikacioni Google për Android dhe iOS/iPadOS dhe funksionaliteti i tij Lens, i cili falë kërkimit sipas imazheve, ju lejon të kërkoni atë që shikoni, duke e skanuar, përmes kamerës së smartfonit ose tabletit tuaj ose duke importuar një foto nga galeria e të njëjtit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Prandaj, në rast se aplikacioni Google nuk është tashmë i instaluar paraprakisht në pajisjen tuaj, shkarkojeni atë nga dyqani i paracaktuar i telefonit ose tabletit tuaj (ose klikoni linket me siper) dhe niseni atë.

Në ekranin e tij kryesor, shtypni butonin me ikonën e kamerës, më pas prekni artikullin Kërko me kamerën tende/Cerca con la tua fotocamera dhe në fund, shtypni opsionin Kërko/Cerca, duke inkuadruar veprën e artit të interesit tuaj. Së fundi, prekni butonin e shkrepjes, për të konfirmuar kërkimin dhe për të parë rezultatin përkatës, në skedën më poshtë.

Nëse deshironi, mund të skanoni edhe nëpërmjet një fotoje qe ndodhet në galerinë e pajisjes suaj. Për ta bërë këtë, klikoni në pamjen paraprake të imazhit të shfaqur në aplikacion, në mënyrë që të skanoni dhe merrni informacionin që dëshironi.

Përndryshe, nëse nuk dëshironi të përdorni aplikacionin Google, mund të kërkoni për imazhe nga kompjuteri juaj, thjesht duke përdorur shfletuesin. Për ta bërë këtë, lidhuni me faqen e internetit të Google images, në mënyrë që të ngarkoni një imazh të pranishëm në memorien e kompjuterit tuaj, duke përdorur butonin me ikonën e kamerës dhe te merrni, përveç imazheve të ngjashme në internet, edhe informacionin mbi foton. 

Smartify (Android/iOS)

App per te njohur pikturat

Smartify është një tjetër aplikacion i dobishëm për njohjen e pikturave. Në fakt është një guidë turistike brenda mundësive të një telefoni inteligjent, i cili falë një bazë të dhënash të gjerë informacioni të krijuar nga ekspertë të artit, ju lejon të zbuloni veprat më të mëdha të artit botë. Për më tepër, falë funksionit Scan, është e mundur të skanoni një pikturë duke përdorur kamerën e pajisjes tuaj, në mënyrë që ta njihni atë dhe të merrni më shumë informacion rreth saj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, pasi të keni shkarkuar dhe nisur aplikacionin në telefonin tuaj Android dhe iOS, shtypni butonin Skano/Scan që ndodhet në menunë e poshtme dhe duke përdorur kamerën e pajisjes suaj, kornizoni foton e interesit tuaj, më pas prisni që të shfaqet rezultati përkatës i kërkimit.

Në rast se dëshironi të eksploroni bazën e të dhënave/database të aplikacionit, për të vizituar virtualisht disa muze të famshëm, ose për të mësuar rreth veprave të tjera të artit, referojuni seksionit Eksploroni/Explore, i cili ju lejon të lexoni informacione të shumta të disponueshme në anglisht.

Mereasy (Android/iOS/iPadOS)

App per te njohur pikturat

Mereasy është një aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS, i cili falë ndërfaqes së tij të përdoruesit, është veçanërisht i dobishëm për qëllimin, pasi ju lejon të merrni me lehtësi informacion mbi piktura, monumente dhe vende historike, duke njohur veprat e artit nga imazhet.

Për ta përdorur, pasi ta shkarkoni dhe ta nisni, shtypni ikonën e kamerës që ndodhet në ekranin bazë për të nxjerrë një foto të veprës së artit ose monumentit dhe më pas prisni njohjen nga shërbimi. Përndryshe, nëse doni të dalloni një pikturë duke filluar nga një foto në galerinë e pajisjes tuaj, klikoni në butonin Ngarko imazhin/Carica immagine për ta zgjedhur.

Në të dyja rastet, pas procesit të analizës automatike, do t’ju shfaqet një skede përshkruese, falë së cilës mund të merrni informacion mbi veprën e artit që keni skanuar. Nese përveç njohjes së një pikture, dëshironi të thelloni njohuritë tuaja artistike, atehere referojuni seksionit Extra, i cili ju lejon të lexoni informacion të thelluar për disa muze, artistë, ekspozita dhe fshatra të zgjedhur.

App per te njohur pikturat: Google Arts & Culture (Android/iOS/iPadOS)

Së fundi, do ju flasim për aplikacionin Google Arts & Culture, një aplikacion i zhvilluar nga Google i disponueshëm për Android dhe iOS/iPadOS. Ai ju lejon të pasuroni bagazhin tuaj artistik dhe kulturor, duke vizituar virtualisht disa muze të famshëm dhe gjithashtu duke lexuar shume informacione të pranishme në bazën e të dhënave, që kanë të bëjnë me artistët, veprat e artit dhe lëvizjet kulturore.

Për më tepër, falë funksionit të Njohjes së Artit/Art Recogniser, aktualisht i disponueshëm vetëm në disa muze të zgjedhur, është e mundur të përdorni kamerën e pajisjes tuaj për të skanuar një vepër arti dhe për të marrë më shumë informacion rreth saj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duke thënë këtë, pasi ta shkarkoni dhe ta përdorni në pajisjen tuaj, trokitni lehtë mbi butonin Përkthe me Google/Traduci con Google, në mënyrë që të përktheni ndërfaqen e përdoruesit në italisht. Më pas, për të eksploruar bazën e të dhënave, referojuni seksionit me ikonën e busullës dhe kategoritë që ju lejojnë të zbuloni artistë të shumtë, lëvizje artistikepersonazhe historikëngjarje dhe vende historike.

Nëse dëshironi të përdorni mjetin e Njohjes së Artit/Art Recogniser, duhet të keni parasysh se, aktualisht është i disponueshëm vetëm në disa muze të zgjedhur (për shembull Dulwich Picture Gallery di LondraArt Gallery of New South Wales di Sydney dhe National Gallery of Art di Washington DC). Megjithatë, ky funksionalitet mund të shtrihet më vonë në muze dhe vende të tjera artistike në mbarë botën.

Prandaj, nëse ndodheni në një nga strukturat e mbështetura të muzeut, klikoni në ikonën e xhamit zmadhues në aplikacionin Google Arts & Culture dhe shkruani emrin e muzeut ku ndodheni për të parë skeden e informacionit të tij. Më pas, shtypni në skedën Vizitat dhe së fundi, në artikullin Ekspert i Artit, për të kornizuar veprën e artit të interesit tuaj dhe prisni për njohjen automatike të së njëjtës. Keshtu do të mund të merrni më shumë informacion, duke shfaqur një skede përshkruese.