App per te njohur racen e qenit

App per te njohur racen e qenit

Ne kete udhezues do ju flasim per aplikacione/app per te njohur racen e qenit. Duke perdorur keto mjete, ju do të njihni shpejt racën së cilës i përket një qen duke ngarkuar një foto ose duke e inkuadruar me kamerën e telefonit  tuaj. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

App per te njohur racen e qenit

Tani le te futemi ne detaje dhe te flasim per app per te njohur racen e qenit. Për çdo aplikacion të përmendur, do të theksojme karakteristikat kryesore dhe t’ju tregojme procedurën e detajuar për të qenë në gjendje të identifikoni racën e qenve të interesit tuaj.

App per te njohur racen e qenit: Dog Scanner (Android/iOS/iPadOS)

App per te njohur racen e qenit

Një nga app per te njohur racen e qenit që ju rekomandojme të merrni parasysh është Skaneri i Qenit/Dog Scanner. Është i disponueshëm për pajisjet Android dhe iPhone/iPad dhe ju lejon të kuptoni racën e një qeni duke ngarkuar një foto të tij ose, më thjesht, duke e inkuadruar me kamerën e telefonit tuaj.

Pasi të keni shkarkuar Dog Scanner nga dyqani i pajisjes tuaj, niseni duke trokitur mbi ikonën e tij (qeni i bardhë në një sfond blu të çelur) dhe para së gjithash, shtypni butonin Lejo/Consenti dhe OK, për të lejuar aplikacionin në fjalë të përdorë kameren e pajisjes në përdorim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të bëhet kjo, trokitni lehtë mbi butonin Regjistrohu/Iscriviti dhe ndiqni udhëzimet e shfaqura në ekran për të krijuar llogarinë tuaj (mund ta bëni gjithashtu duke përdorur profilin tuaj në Facebook, një llogari Google ose Apple ID). Kini parasysh se për të përdorur Dog Scanner nuk është e nevojshme të regjistroheni, por duke vepruar kështu do të keni mundësinë të ndani fotot tuaja dhe të ndërveproni me përdoruesit e tjerë.

Nëse nuk jeni të interesuar për këto veçori dhe dëshironi të përdorni Dog Scanner pa një llogari, shtypni ikonën e shigjetës dhe si hap i fundit, zgjidhni nëse do të përdorni versionin falas me reklama (Annunci) ose do të blini versionin me pagesë të Dog Scanner (Versioni premium). Kjo e fundit ju lejon të çaktivizoni reklamat, të përdorni app në modalitetin offline dhe të zhbllokoni veçori shtesë: kushton 1,49 €/javë, 2,99 €/muaj ose 13,99 € përgjithmonë.

Pavarësisht zgjedhjes së bërë, për të filluar njohjen e racave të qenve të interesit tuaj, mjafton që t’i kornizoni me kamerën e smartfonit ose tabletit tuaj, të shtypni butonin gri të dukshëm në ekran dhe të prisni disa çaste per skanimin dhe njohjen.

Përndryshe, nëse preferoni të njihni racën e një qeni duke filluar nga një foto e tij, trokitni lehtë mbi ikonën e kamerës dhe shtypni butonin gri për ta marrë atë në kohë reale. Nëse fotografia është tashmë e disponueshme në pajisjen tuaj, shtypni ikonën e peizazhit, zgjidhni foton që ju intereson (mund të zgjidhni edhe më shumë foto) dhe trokitni lehtë mbi artikullin U krye/Fatto.

Në çdo rast, nëse kërkimi ishte i suksesshëm, duhet të shihni ekranin me racën e treguar të qenit. Theksoj se Dog Scanner është në gjendje të njohë edhe qentë e racave të përziera, pra jo vetem qentë e racës së pastër.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së fundi, theksojme se duke shtypur ikonën e orës që ndodhet në menunë e poshtme, mund të hyni në historikun e kërkimeve tuaja dhe të shikoni listën e plotë të të gjitha racave të qenve që keni identifikuar me Dog Scanner.

App per te njohur racen e qenit: Google (Android/iOS/iPadOS)

App per te njohur racen e qenit

Nje tjeter app per te njohur racen e qenit eshte aplikacioni Google i instaluar si standard në pajisjet Android dhe gjithashtu i disponueshëm për iPhone/iPad. Ai lejon jo vetëm kërkimin me tekst dhe zë, por falë integrimit të Google Lens, ju lejon gjithashtu të identifikoni çdo gjë të kornizuar me kamerën e pajisjes tuaj ose duke u nisur nga një foto e bërë.

Nëse mendoni se kjo është një zgjidhje e vlefshme për të njohur racën e një qeni, hapni aplikacionin Google dhe shtypni ikonën e kamerës së dukshme pranë shiritit të kërkimit. Në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni foton e qenit racën e të cilit dëshironi të identifikoni dhe rezultatet e kërkimit do të shfaqen automatikisht në ekran, duke renditur racat e mundshme.

Përndryshe, shtypni në artikullin Kërko me kamerën tende/Cerca con la tua fotocamera, kornizojeni qenin e interesit tuaj me kamerën e pajisjes në përdorim dhe në seksionin  Kërko/Cerca, do të tregohen automatikisht racat e mundshme të qenit në fjalë.

Vini re se Google Lens disponohet gjithashtu në formën e një aplikacioni për pajisjet Android. Funksionimi i tij është pothuajse i njëjtë me atë që sapo kam treguar për të përdorur funksionalitetin e tij në aplikacionin Google. 

Razze canine: Smart Identifier (Android)

App per te njohur racen e qenit

Racat e qenve: Smart Identifier është një aplikacion për pajisjet Android  që ju lejon të identifikoni racën e një qeni duke e inkuadruar me kamerën e pajisjes tuaj ose duke ngarkuar një foto të tij. Në versionin falas ka reklama që mund të hiqen duke blerë versionin Premium me një kosto prej 3.99 euro.

Pasi të keni shkarkuar dhe nisur aplikacionin në fjalë, shtypni ikonën e kamerës, lart djathtas, dhe zgjidhni cilin modalitet njohjeje të përdorni ndërmjet Njohja nga kamera/Riconoscimento tramite fotocamera dhe Njohja sipas imazhit/Riconoscimento per immagine.

Në rastin e parë, lejoni app të përdorë kamerën e pajisjes tuaj dhe të kornizojë qenin e interesit tuaj. Nëse keni zgjedhur njohjen e imazhit, zgjidhni atë nga smartphone/tableti juaj. Përndryshe, duke shtypur butonin ☰, lart majtas, mund të ngarkoni një foto nga Google Drive ose Google Photos.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pavarësisht nga zgjedhja e bërë, nëse kërkimi ishte i suksesshëm, duhet të shihni mesazhin e  objekti i personalizuar u gjet/Oggetto personalizzato trovato dhe listën e racave të mundshme.

Nëse dëshironi, duke klikuar në ikonën e xhamit zmadhues që ndodhet në menunë e sipërme dhe duke shtypur çdo racë në fushën Filloni të shtypni/Inizia a digitare, mund të merrni informacione për racën e qenit në fjalë.

Identifikuesi i races se qenve (iOS/iPadOS)

App per te njohur racen e qenit

Identifikuesi i racës së qenve/Identificatore di razza cane është një tjetër app per te njohur racen e qenit për iPhone/iPad që ju lejon të identifikoni racën e një qeni duke e inkuadruar me kamerën e pajisjes tuaj ose duke ngarkuar një foto të tij. Është falas, por me një numër të kufizuar skanimesh. Për të hequr këto kufizime dhe për të marrë veçori shtesë, siç është aftësia për të përdorur aplikacionin në modalitetin offline, mund të aktivizoni versionin Pro për 1,99 €/javë, 3,99 €/muaj ose € 8,99/vit.

Për të përdorur versionin falas të Dog Breed Identifier/Identificatore di razza cane, nisni aplikacionin në fjalë, shtypni butonin Vazhdo/Continua tri herë radhazi dhe trokitni lehtë mbi butonin X.

Më pas shtypni ikonën katrore të dukshme në ekran, kornizojeni qenin racën e të cilit dëshironi të njihni dhe bëni një foto duke shtypur butonin gri. Përndryshe, nëse tashmë keni një foto në aplikacionin iOS/iPadOS Photos, trokitni lehtë mbi ikonën e peizazhit në pjesën e poshtme të majtë, zgjidhni foton që ju intereson dhe shtypni butonin  U krye/Fatto .

Sido që të jetë, në ekranin e Rezultateve, duhet të shihni racën e qenit që keni skanuar dhe variantet e mundshme. Për më tepër, mund të shikoni foto të qenve të tjerë të së njëjtës racë dhe të lexoni disa informacione rreth asaj race specifike të qenve.

Aplikacione te tjera per te njohur racen e qenit

Nëse përveç zgjidhjeve që ju kam treguar me siper, dëshironi të shkarkoni aplikacione të tjera për të njohur racën e qenve, këtu është një listë e mëtejshme e aplikacioneve që mund të merrni në konsideratë.

  • DoggyApp (Android): ka një bazë të dhënash me mbi 100 raca qensh dhe është në gjendje të identifikojë atë të një qeni specifik thjesht duke e inkuadruar me kamerën e pajisjes tuaj. Ai gjithashtu njeh qentë e racave të përziera, duke ofruar informacion mbi racat e mundshme nga të cilat rrjedh.
  • Dog Identifier (iOS/iPadOS): është një aplikacion që ju lejon të njihni racën e një qeni duke bërë një foto ose duke regjistruar një video të shkurtër. Ai gjithashtu mbështet ngarkimin e imazheve të disponueshme në iPhone/iPad tuaj. Përveç kësaj, ju lejon gjithashtu të merrni informacione të dobishme për racat specifike dhe të shikoni foto dhe video. Në versionin falas, lejon vetëm një identifikim në ditë dhe ka  ​​reklama. Për të hequr kufizimet dhe reklamat, është e nevojshme të blini versionin Premium me një kosto prej 32,99 euro/vit.
  • Dog Encyclopedia (iOS/iPadOS): përveçse ju lejon të njihni racën e një qeni duke ngarkuar një foto të tij, ky aplikacion ju lejon të aksesoni një arkiv me mbi 200 raca qensh dhe të merrni informacione të vlefshme. Kushton 1,99 €.