App per te njohur ngjyrat

App per te njohur ngjyrat

Ne kete udhezues do te flasim per app per te njohur ngjyrat. Me ndihmen e ketyre aplikacioneve per telefon, ju do jeni ne gjendje qe te gjeni emrin e nje ngjyre ose kodin e saj, ne menyre qe pastaj te keni dhe mundesine qe ta riprodhoni lehtesisht ne kompjuter ose fabriken e bojes.

Me poshte do gjeni nje liste me aplikacione si per android ashtu edhe per iPhone, ndaj ju ngelet juve ne dore qe te zgjidhni ate qe ju pershtatet me shume.

Permbajtja

App per te njohur ngjyrat falas

Nëse po kërkoni aplikacione për të dalluar/njohur ngjyrat dhe për të identifikuar kodet RGB, CMY ose HEX, atehere në paragrafët në vijim do t’ju tregoj disa zgjidhje që mund t’ju ndihmojnë në këtë qellim. Ato mund të instalohen si në telefonat inteligjentë Android (dhe tabletët), ashtu edhe në iPhone dhe iPad.

Color Picker (Android)

App per te njohur ngjyrat

Color Picker është një aplikacion falas që mbështet veten me reklama (të cilat mund t’i hiqni me një blerje brenda aplikacionit prej 1,99 €). Përdorimi i tij është shumë i thjeshtë. Para së gjithash shkarkoni atë në telefonin inteligjent ose tabletin tuaj Android përmes procedurës së zakonshme, duke shkuar në Play Store.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas nisjes së aplikacionit, jepini atij leje aksesi në kamerën dhe memorien e pajisjes. Tani përmes ekranit kryesor të Color Picker, përdorni kamerën për të identifikuar ngjyrën. Lëvizni pikën në qendër, në ngjyrën që do të identifikohet për të shfaqur emrin dhe kodin heksadecimal të saj në zonën e poshtme.

Duke shtypur në ikonën e enes në krye, mund të shfaqni në ekran shumë informacione të tjera në lidhje me mostrën, si vlerat e tij RGB ose CMY, vetëm për t’ju dhënë një shembull. Megjithatë, duke trokitur mbi emrin e ngjyrës në fund, mostra do të ruhet në preferencat tuaja dhe më pas mund të konsultohet nëpërmjet ikonës së orës në krye.

What a Color? (iOS/iPadOS)

App per te njohur ngjyrat

Një app per te njohur ngjyrat ne iPhone ose iPad, është What a Color?. Ky është një aplikacion falas por me reklama (të cilat mund t’i hiqni me një blerje prej 1,99 €/një herë në aplikacion).

Pasi të keni shkarkuar aplikacionin e lartpërmendur në iPhone ose iPad nga App Store duke ndjekur procedurën e zakonshme, niseni atë dhe jepni lejet për të hyrë në veçoritë e pajisjes tuaj. Pasi të bëhet kjo, importoni një imazh nëpërmjet artikullit Galeria/Gallery ose përdorni kamerën e pajisjes për të nxjerrë një foto në kohë reale (Kamera).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas importimit ose nxjerrjes së fotografisë, prekni kudo në imazh për të gjetur kodin RGB në kutinë në krye. Megjithatë duke trokitur mbi të, mund të hyni ne një fletë të detajuar me detajet e ngjyres, duke qenë në gjendje të shikoni lloje të tjera kodesh, si CMYK ose heksadecimal.

App te tjera per te njohur ngjyrat falas

App per te njohur ngjyrat

Përveç aplikacioneve që ju thashë në kapitujt e mëparshëm, mund të mbështeteni edhe në zgjidhje të tjera që mund të jenë të përshtatshme për ju. Më poshtë gjeni të gjitha detajet.

  • Camera RGB Color Picker (Android) është një aplikacion falas që ju lejon të identifikoni kodin RGB dhe heksadecimal të një kampioni ngjyrash të marrë nga një foto ose në kohë reale nëpërmjet kamerës.
  • Color Blind Click (Android) është një aplikacion plotësisht falas që lejon, duke bërë një foto në kohë reale, të identifikojë llojin e ngjyrës, si dhe kodin RGB dhe heksadecimal të saj.
  • Color Picker: Sensor Detector (iOS/iPadOS) ky është një aplikacion falas që mbështet veten me reklama (të cilat mund t’i hiqni për 3,99 €/një herë). Aplikacioni ju lejon të identifikoni ngjyrën në kohë reale nëpërmjet kamerës, duke treguar kodin RGB dhe heksadecimal.

App per te njohur ngjyrat RAL

Nese dëshironi të dini se cilat aplikacione mund të shkarkoni në smartfonin ose tabletin tuaj për të njohur dhe marrë kodin RAL të një ngjyre, atehere vazhdoni të lexoni me tej për të mësuar rreth disa app që mund të jenë të duhurat për ju.

Color Grab (Android)

App per te njohur ngjyrat

Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion për të njohur ngjyrat e mureve në mënyrë që të mund të identifikoni kodin RAL për të komunikuar me fabrikën e bojës, mund të rekomandoj Color Grab. Është një aplikacion falas që mbështet veten me reklama të lëvizshme dhe me një blerje brenda aplikacionit prej 3,39 euro/një herë.

Për ta përdorur atë, pasi ta shkarkoni në smartfonin ose tabletin tuaj Android nga Play Store, niseni dhe jepni pëlqimin për të hyrë në veçoritë e pajisjes. Pasi të bëhet kjo, kamera do të fillojë dhe do të merren mostrat nga pikselët e pranishëm në rrjetën qendrore.

Për të shfaqur kodin RAL të një kampioni, trokitni lehtë mbi ikonën e ingranazhit në krye dhe zgjidhni, nga menuja Camera Right Cell, një nga artikujt që identifikojnë sistemin RAL (RAL ClassicRAL Design ose RAL Effect). Më pas ndryshoni gjuhën në italisht nën Gjuha e interpretimit/Interpretation Language, lëvizni në ekran dhe shtypni butonin U krye/Done.

Tani kornizoni me cameren e telefont ngjyrën që dëshironi të identifikoni dhe në zonën në krye, do t’ju shfaqet kodi RAL (dhe emri i tij zyrtar). Duke lëvizur pozicionin e kameres, ngjyra do të përditësohet në kohë reale, duke treguar një kod të ri RAL.

Duke trokitur në ekran, ngjyra e identifikuar do të ruhet në seksionin e preferuar/preferiti i aksesueshem nëpërmjet skedës në krye të identifikuar nga ikona me një kuti. Në këtë të fundit do të përmblidhen informacionet në lidhje me ngjyrën e ruajtur, duke përfshirë kodin e saj RAL.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Vini re se mund të importoni gjithashtu një foto për të analizuar ngjyrat e saj. Për ta bërë këtë, klikoni në ikonën e figurës në krye dhe më pas zgjidhni foton për të importuar nga galeria e pajisjes.

Color Inspiration Tool (iOS/iPadOS)

Një tjetër aplikacion i mirë që mund të përdorni për të njohur RAL-in e një ngjyre, nëse jeni duke përdorur një iPhone ose një iPad, është Color Inspiration Tool. Ky është një aplikacion falas i mbështetur nga reklamat.

Ajo që duhet të bëni është të shkarkoni aplikacionin në iPhone ose iPad tuaj nga App Store dhe ta nisni atë nëpërmjet ikonës së tij në ekranin bazë ose në bibliotekën e aplikacioneve. Pasi të bëhet kjo, lejoni aksesin në kamerën e pajisjes dhe kornizoni ngjyrën së cilës dëshironi të dini kodin RAL.

Mostra e ngjyrave do të merret nga katrori i vogël në qendër të kamerës. Përndryshe, klikoni në ikonën e figurës në pjesën e sipërme majtas, lejoni hyrjen në galeri iOS/iPadOS dhe zgjidhni imazhin për t’u importuar për analizë. Në rastin e fundit, zhvendoseni katrorin në qendër të ekranit për të marrë mostrën e ngjyrave.

Kur ngjyra të jetë identifikuar, emri i saj do të shfaqet në fund. Trokitni lehtë mbi të, për ta shtuar te faqeshënuesit tuaj dhe më pas shtypni ikonën > pranë saj. Në ekranin që ju shfaqet, shtypni në skedën Similar, lëvizni nëpër artikuj të ndryshëm dhe gjeni seksionin RAL Color. Në këtë të fundit do t’ju shfaqen ngjyrat e ngjashme me një ngjyrë RAL, duke përfshirë emrin e saj zyrtar.

Meqenëse nuk ka kod RAL por vetëm emrin e tij, mund ta futni atë në një nga faqet e shumta të internetit të përdorura si bazë të dhënash të sistemit RAL. Një nga këto që mund t’ju them është coloriRAL.it

App për të njohur ngjyrën e drurit

Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion për të njohur ngjyrën e drurit, duhet t’ju informoj se nuk ka aplikacione për këtë qëllim.

Megjithëse në dyqanet virtuale të pajisjeve mund të gjeni disa aplikacione për të njohur llojin e drurit, përsa i përket ngjyrës nuk është e mundur të gjeni asnjë zgjidhje, pasi aplikacionet për identifikimin e ngjyrave analizojnë një mostër pixelash për identifikim.

Druri përbëhet nga nuanca të ndryshme dhe për rrjedhojë, aplikacionet e këtij lloji nuk janë shumë të besueshme. Sidoqoftë mund të shkarkoni një nga aplikacionet që ju thashë në kapitujt e mëparshëm për të marrë një ide për ngjyrën e drurit.