App per te krijuar kodin QR

App per te krijuar kodin QR

Ne kete udhezues do te flasim per app per te krijuar kodin QR. Kjo eshte nje menyre e mire per te shkembyer informacione, linke e keshtu me radhe gjithashtu eshte nje teknologji shume e perhapur ne ditet e sotme.

Me poshte do të sugjerojme disa app për të krijuar kodin QR që mund t’i instaloni në pajisjen tuaj Android ose në iPhone. Ato jane të gjitha falas dhe me një shkallë të lartë privatësie. Tani ju ngelet juve ne dore qe te zgjidhni ate qe ju pershtatet me shume.

Permbajtja

App per te krijuar kodin QR falas

Nëse jeni duke kërkuar për aplikacione/app per te krijuar kodin QR falas, atehere në paragrafët vijues do t’ju tregoj disa zgjidhje që mund t’i instaloni në smartphone ose tablet. Ajo që duhet të bëni është të hapni dyqanin virtual në pajisjen tuaj, të kërkoni aplikacionin që do t’ju sugjeroj dhe të filloni ta përdorni duke ndjekur këshillat.

Binary Eye (Android)

App per te krijuar kodin QR

Një aplikacion i mirë për të krijuar kodin QR eshte Binary Eye. Ai është një aplikacion falas që ju lejon të skanoni kodet QR dhe ato të përgjithshme. Ky aplikacion mbështet shumë formate përveç kodit QR, si EAN 8 dhe EAN 13 ose barkodet e zakonshme, vetëm për t’ju dhënë disa shembuj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur atë, fillimisht duhet ta shkarkoni në telefonin inteligjent ose tabletin tuaj Android, duke marrë aplikacionin nga Play Store duke ndjekur procedurën e zakonshme te instalimit ose duke ndjekur linkun qe ju dhash me siper. Pas nisjes së aplikacionit, jepini atij leje për të hyrë në veçoritë e pajisjes.

Pasi të bëhet kjo, shtypni ikonën + në krye për të hapur seksionin që lidhet me gjenerimin e kodeve QR. Pastaj zgjidhni opsionin e kodit QR/QR code nga menuja rënëse nën titullin Formati, rregulloni vlerat e tjera pasuese (niveli i korrigjimit të gabimeve/livello di correzione degli errori dhe dimensionet e pikselit/dimensioni in pixel) dhe më pas plotësoni kutinë e Përmbajtjes/Contenuto me tekstin tuaj të personalizuar.

Kur të keni mbaruar, shtypni ikonën > për të krijuar kodin QR. Ky i fundit mund të ndahet me te tjere (ikona e ndarjes në fund), të ruhet në memorien e pajisjes (ikona e diskut në krye) ose të kopjohet (ikona e fletës në krye).

Code Scanner (iOS/iPadOS)

App per te krijuar kodin QR

Një aplikacion tjetër që mund të jetë i dobishëm për krijimin e kodeve QR është Code Scanner, i shkarkueshëm në iPhone dhe iPad nga App Store. Aplikacioni është falas dhe ju mundëson, përveç skanimit të kodeve të lartpërmendura eshte t’i gjeneroni ato. Të gjitha pa reklama.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Gjithçka që duhet të bëni për të krijuar kode QR, është ta instaloni dhe ta nisni atë përmes ikonës së tij në ekranin bazë ose në bibliotekën e aplikacioneve dhe të shtypni në skedën History, të cilën e gjeni në fund.

Në këtë pikë, shtypni butonin Krijo kodin/Create code në qendër të ekranit ose prekni ikonën + në krye. Pasi të bëhet kjo, shkruani tekstin që duhet të përmbajë kodi QR dhe më pas shtypni butonin Ruaj/Save lart djathtas.

Nëse keni ndjekur udhëzimet, do të ridrejtoheni në një ekran që përmban kodin QR. Mund ta ndani me te tjere duke klikuar në ikonën e ndarjes në krye.

App te tjera per te krijuar kodin QR falas

App per te krijuar kodin QR

Përveç aplikacioneve që ju thashë në kapitujt e mëparshëm, mund të mbështeteni edhe në zgjidhje të tjera për të krijuar kodin QR. Këto janë gjithmonë aplikacione me burim të hapur dhe falas që mund t’i shkarkoni në pajisjen tuaj Android ose iPhone/iPad për të skanuar dhe gjeneruar kode QR.

  • Simple QR (Android/iOS/iPadOS) është një aplikacion pa reklama që ju lejon të skanoni dhe gjeneroni kode QR. Mund ta shkarkoni si në smartfonin ose tabletin tuaj Android ashtu edhe në iPhone dhe iPad. Kodin burimor të aplikacionit mund ta gjeni në GitHub, ku ndodhet edhe skedari APK për Android.
  • QR & Barcode Scanner (Android) eshte një tjetër aplikacion i mirë për gjenerimin e kodeve QR dhe skanimin e tyre. Ai ju lejon të krijoni kode QR që përmbajnë tekste, URL, informacione për akses në rrjetet Wi-Fi, vendndodhje GPS dhe VCard. Mund të përdorni kodin e tij burimor dhe të shkarkoni skedarin e tij APK në GitHub.

Aplikacion per te krijuar kodin QR Green Pass

Nese dëshironi një aplikacion për të krijuar kodin QR per Green Pass Covid 19, atehere dijeni se i vetmi sistem zyrtar për të marrë Certifikatën e Gjelbër është ai i ofruar nga Ministria e Shëndetësisë.

Prandaj, ajo që mund të bëni për të marrë me lehtësi kodin tuaj QR te Green Pass, është të shkarkoni aplikacionin IO ose aplikacionin Immuni dhe të ruani certifikatën e sipërpërmendur në memorien e pajisjes suaj.