App per te mbajtur shenime

Nese keni nevoje te mbani shenime dhe nuk deshironi ti humbni ato, atehere duhet te lexoni patjetër këtë postim, në të cilin do t’ju tregoj disa aplikacione/app për te mbajtur shenime, falë të cilave gjithmonë mund të mbani shënime me vete pa rrezikuar t’i humbni ato.

Disa nga aplikacionet që unë do të rendis në paragrafët vijues janë 100% falas (ose pothuajse), ndërsa të tjerët janë me pagesë dhe / ose kërkojnë abonim për të hyrë në të gjitha funksionet e tyre. Nëse keni një pajisje Android, një iPhone, një iPad apo edhe një kompjuter, mund të jeni i sigurt se pasi të lexoni këtë artikull do të jeni në gjendje të gjeni një aplikacion që mund të jetë i përshtatshëm për ju. Humbja e shënimeve do të jetë vetëm një gjë e largët e së kaluarës!

Permbajtja

Aplikacione falas për marrjen e shënimeve

Nese dëshironi të dini disa app per te mbajtur shenime falas mund të mbështeteni në aplikacionet që shpesh i gjeni të instaluara paraprakisht në sistemet operative të pajisjeve tuaja (smartphone, tablet ose PC) ose aplikacione të tjera të barabarta të vlefshme të palëve të treta, të cilat janë plotësisht falas dhe nuk kërkojnë abonim.

OneNote (Android / iOS / iPadOS / Windows / macOS)

Një aplikacion/app i vlefshëm për te mbajtur shenime në Windows është ai i ofruar nga OneNote: është një aplikacion falas që ju lejon të merrni shënime me lehtësi ekstreme dhe t’i sinkronizoni ato ndërmjet pajisjeve të shumta. Një tipar i vlerësuar veçanërisht nga ata që duan të hyjnë në shënimet e tyre kudo dhe nga çdo pajisje.

OneNote është i disponueshëm në Android iOS / iPadOS Windows dhe macOS dhe nuk kërkon abonim në shërbimin Microsoft 365 për t’u përdorur. Pas shkarkimit të aplikacionit në pajisjen tuaj, filloni atë, shtypni butonin Regjistrohuni falas/Iscriviti gratis dhe ndiqni udhëzimet në ekran për të përfunduar procedurën për krijimin e një llogarie Microsoft (llogari përmes së cilës mund të sinkronizoni shënimet midis pajisjeve të shumta). Nëse tashmë keni një llogari në Microsoft, shtypni butonin Login dhe hyni direkt me të.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj të Microsoft, shtypni butonin + në krye për të krijuar një faqe të re dhe, në ekranin që hapet, shkruani titullin që dëshironi t’i jepni. Pastaj prekni ikonën + për të krijuar një seksion të ri dhe shtoni fletët e punës në të cilat do të shkruani shënimet tuaja. Siç mund ta kuptoni mirë, forca e OneNote është të menaxhojë shënimet në seksione, në mënyrë që të bëjë mbledhjen e shënimeve më të organizuar.

OneNote ofron disa mjete për të hartuar shënimet tuaja: në shiritin e mjeteve mund të thërrisni funksionet për të shtuar lista, imazhe, shënime audio, bashkëngjitje, format të tekstit ose të shkruani, vizatoni me dorë. Pas shkrimit të shënimit tuaj, nuk duhet të shqetësoheni për ta ruajtur atë: aplikacioni do të bëjë gjithçka automatikisht, duke e sinkronizuar atë edhe në cloud (dhe për këtë arsye në të gjitha pajisjet tuaja). 

Google Keep (Android / iOS / Ueb)

Nëse jeni duke kërkuar për një app për të mbajtur shenime në Android, ju rekomandoj ta provoni Google Keep, një zgjidhje falas falë së cilës mund të krijoni shënimet tuaja dhe t’i sinkronizoni ato me llogarinë tuaj të Google në vetëm disa klikime. Aplikacioni mund të shkarkohet jo vetëm në pajisjet Android, por edhe në iOS / iPadOS dhe mund të arrihet nga Uebi madje edhe nga një PC, duke përdorur faqen e tij në internet ose duke instaluar shtesen/add-on e duhur për shfletuesin Chrome.

Pas përfundimit të shkarkimit të Google Keep në pajisjen tuaj, filloni aplikacionin, identifikohuni me llogarinë tuaj të Google dhe në ekranin e tij kryesor, shtypni butonin Start/Inizia për të filluar marrjen e shënimeve në smartphone ose tablet tuaj. Në ekranin që hapet, trokitni lehtë mbi ikonën + për të shtuar një shënim të ri, të cilin gjithashtu mund ta plotësoni duke përdorur mjetet që gjenden në zonën më poshtë.

Google Keep gjithashtu u siguron përdoruesve një funksion të veçantë falë të cilit ju mund të shtoni një kujtesë në shënimet tuaja, në mënyrë që të mbani mend se çfarë të bëni në një kohë të caktuar të ditës ose kur jeni në një vend të caktuar. Kjo karakteristikë është e arritshme përmes ikonës së ziles në krye. 

Note (iOS / iPadOS / macOS)

Në iPhoneiPad dhe Mac ekziston një app per te mbajtur shenime falas, e zhvilluar nga apple e cila lejon edhe të sinkronizosh të dhënat midis pajisjeve të ndryshme. Duhet ta gjeni tashmë të instaluar në pajisjen tuaj, por në rast se e keni hequr, mund ta instaloni përsëri përmes App Store.

Ashtu si aplikacionet e tjera për të cilat ju thashë në kapitujt e mëparshëm për sistemet e tjera operative, Note e Apple eshte një aplikacion me të vërtetë i plotë: ju lejon të futni me lehtësi shënime të reja, t’i sinkronizoni me iCloud në të gjitha pajisjet tuaja, t’i mbroni me një fjalëkalim, krijoni shenime bashkëpunuese, shënime që mund të ndahen me përdorues të tjerë, të shtojnë imazhe, lidhje, vizatime dhe shumë më tepër në shënimet tuaja.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur atë, gjithçka që duhet të bësh është ta fillosh dhe të shtypësh ikonën e stilolapsit, në të djathtë poshtë, për të filluar të shkruash një shënim duke përdorur të gjitha mjetet që kam përmendur më parë! 

Aplikacione për mbajtjen e shënimeve me stilolaps

Nese dëshironi të dini nëse ka ndonjë aplikacion për të marrë shënime me stilolaps, dije që përgjigjja është po! Zgjidhjet për të cilat ju thashë në kapitullin e mëparshëm gjithashtu mund të konsiderohen si aplikacione të lira për marrjen e shënimeve, por në kapitujt vijues do t’ju ofroj këshilla të tjera të vlefshme për këtë.

Evernote (Android / iOS / iPadOS / Windows / macOS)

Një nga aplikacionet më të mira për mbajtjen e shënimeve, madje edhe me stilolaps dhe me dorë, është padyshim Evernote: një zgjidhje themelore falas e disponueshme për Android, iOS / iPadOSWindows dhe macOS dhe që mund të përdoret të qetë si nga telefoni ashtu edhe nga kompjuteri juaj.

Me Evernote ju lehtë mund të filloni të shkruani një shënim në smartphone ose tablet dhe, në sajë të sinkronizimit të ofruar nga shërbimi, të vazhdoni të punoni në kompjuterin tuaj. Eshtë mirë të dini, megjithatë, se versioni falas i shërbimit kufizon sinkronizimin e të dhënave në dy pajisje dhe nuk ju lejon të keni qasje në shënime jashtë linje nga smartphone dhe tabletë (përveç që keni shumë kufizime të tjera që mund t’i gjeni të listuara këtu).

Pasi të keni shkarkuar Evernote në smartphone ose tabletin tuaj, hapni aplikacionin duke shtypur butonin Open/Apri ose duke shtypur ikonën e tij në ekranin kryesor ose në sirtar. Pra, identifikohuni me llogarinë tuaj ose krijoni një; përndryshe, ju mund të vërtetoni përmes llogarisë suaj të Google.

Në ekranin kryesor do të gjeni pjesën që mbledh të gjitha shënimet. Duke përdorur butonin e duhur në pjesën e poshtme, mund të krijoni shënime të reja që mund të jenë të llojeve të ndryshme: shënime standarde, memorandume, shënime audio, shënime të lira ose shënime me bashkëngjitje. Duke hyrë në një shënim, do të gjeni në zonën në krye të gjitha mjetet që ju duhen për të shtuar bashkëngjitje, për të formatuar tekstin ose për të ndarë shënimet tuaja.

Siç e përmenda më herët, ju mund të përdorni Evernote falas, por për të përfituar nga më shumë hapësirë ​​ruajtjeje dhe për të sinkronizuar shënimet në një numër më të madh pajisjesh, duhet të regjistroheni në një nga versionet më të plotë të shërbimit, duke filluar me 6.99 euro/muaj.

Notability (iOS / macOS)

Një nga aplikacionet më të vlerësuara nga ata që kanë zëvendësuar shënimet dixhitale për ato në letër është Notability, një zgjidhje e disponueshme për iOS / iPadOS dhe macOS (e shkarkueshme nga App Store dhe Mac App Store ), e cila mund të blihet me një çmim prej 9.99 euro.

Aplikacioni përveç që ju lejon të mbani shënime duke shkruar me stilolaps (përfshirë Apple Pencil ) dhe me dorë të lirë në ekranin e pajisjes suaj, ofron mundësinë për të shtuar regjistrime audio në shënimet tuaja, për të shkruar tekste me tastierë dhe për të krijuar shënime në Skedarët PDF të jashtëm.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas shkarkimit të Notibility në pajisjen tuaj, hapni aplikacionin dhe, në ekranin kryesor, shtypni ikonën e stilolapsit në krye për të krijuar një fletë pune të re. Në ekranin që hapet, trokitni lehtë mbi një nga opsionet e disponueshme për të shkruar shënimet tuaja, duke përfshirë aftësinë për të shënuar shënime me dorë.

Aplikacione për marrjen e shënimeve në universitet

Nese po kërkoni një aplikacion universiteti për marrjen e shënimeve, në kapitujt vijues do të tregoj disa që mund të jenë te mire për ju.

Simplenote (Android / iOS / iPadOS / Windows / macOS / Linux / Ueb)

Simplenote është një aplikacion 100% falas për marrjen e shënimeve i disponueshëm si në smartphone dhe tabletë Android ose iOS / iPadOS dhe në PC me sisteme operative WindowsmacOS ose Linux. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të përdorni këtë shërbim direkt nga interneti, përmes faqes zyrtare të internetit.

Aplikacioni Simplenote karakterizohet nga një ndërfaqe shumë e sheshtë, e cila gjithashtu korrespondon me një motor shumë të shpejtë të sinkronizimit të shënimeve. Ajo mbështetet gjithashtu nga shumë klientë të palëve të treta që ju lejojnë të sinkronizoni shënimet, të krijoni të reja dhe të redaktoni ato ekzistuese.

Gjithashtu nuk është një aplikacion me karakteristika komplekse, të tilla si shkrimi me dorë të lirë ose vizatimi ose shtimi i bashkëngjitjeve. Por nëse jeni lodhur nga Evernote, OneNote dhe shërbime të tjera që kanë kaq shumë karakteristika që nuk janë aspak të dobishme, ky është aplikacioni për ju!

Më shumë aplikacione për marrjen e shënimeve universitare

Të gjitha zgjidhjet që unë kam renditur në këtë udhëzues timin janë sigurisht të dobishme për të mbajtur shënime edhe nëse jeni një student universiteti dhe keni nevojë të krijoni përkujtesa, të shtoni komente në diapozitivët PDF ose të organizoni studimin tuaj në klasë ose në shtëpi. Por nëse doni zgjidhje të tjera, unë mund t’i rendis ato më poshtë.

  • Color Note ( Android ) – ky aplikacion është një nga më të thjeshtë për t’u përdorur, por në të njëjtën kohë një nga më të kompletuarit në Play Store. Color Note, në fakt lejon të mbani shënime me lehtësi, t’i organizoni ato me ngjyra dhe madje të përdorin vegla Sticky Note për të pasur gjithmonë një sy në shënimet dhe gjërat më të rëndësishme për të bërë.
  • Classic Notes ( Android ) – nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion “thelbësor” që është i lehtë për t’u përdorur, kjo mund të jetë zgjidhja për ju. Shënimet Classic, siç sugjeron emri i saj, është një aplikacion pa frikë që ju lejon të krijoni shënime në vetëm disa klikime. Ju as nuk duhet të shqetësoheni për të shpetuar shënimet tuaja, pasi vetë aplikacioni do ta bëjë këtë.
  • Penultimate ( iOS / iPadOS ) – kjo app falas është zhvilluar nga Evernote dhe si ju mund të imagjinoni, ju lejon të lehtë të sinkronizoni shënimet tuaja me shërbimin popullore qe ju thashë në lidhje në pjesën e parë të këtij udhezuesi. Penultimate ofron mundësinë për të shkruar shënimet tuaja me dorë duke përdorur një grup mjaft të madh mjetesh dhe për të kapur shënimet e shkruara në fletoret e letrës përmes një funksioni të veçantë që ju lejon ta bëni këtë në disa trokitje të lehtë.

Aplikacione për mbajtjen e shënimeve në PDF

Nëse po kërkoni aplikacione për të marrë shënime në PDF, dijeni se ka disa që mund t’ju ndihmojnë të arrini këtë qëllim. Ju duhet ta dini që ndër aplikacionet për të cilat kam folur deri më tani, Notibility është sigurisht ai që mund të bëjë për ju, në rast se keni një iPhone, iPad ose Mac.

Sidoqoftë, siç ju kam theksuar, është një aplikacion me pagesë dhe në çdo rast, është i disponueshëm vetëm në pajisjet Apple. Neë rast se jeni duke kërkuar për një aplikacion falas ose madje ndër-platformor për ta përdorur atë në çdo pajisje që keni në zotërim, atëherë unë mund të raportoj përdorimin e disa shikuesve të skedarëve PDF për Android, iOS / iPadOS, Windows dhe macOS që lejojnë ju për të marrë shënime.

Në këtë drejtim, këshilla ime është që të konsultoheni me udhëzimet e mia mbi aplikacionet PDF ose programet per PDF në të cilat do të gjeni shumë zgjidhje.

Aplikacione për mbajtjen e shënimeve në PC

Aplikacionet/app për te mbajtur shenime që kam renditur për ju në kapitujt e mëparshëm janë më të mirat që mund të provoni tani deri tani. Në çdo rast ka edhe aplikacione të tjera në PC (por edhe në pajisje të tjera) që ju rekomandoj t’i konsideroni dhe që padyshim ia vlen të provohen.

  • Bamboo Paper ( Android / iPadOS / Windows ) – ky aplikacion falas ju lejon të shkruani shënime me dorë, falë faqes se pastër pa komanda të panevojshme. Shënimet mund të organizohen në mënyrë të përshtatshme në fletoret virtuale që mund të personalizohen sipas dëshirës tuaj, gjë që e bën menaxhimin e shënimeve veçanërisht të rregullta. Megjithatë, për të hyrë në të gjitha mjetet e vëna në dispozicion nga Bamboo Paper, është e nevojshme të bëni disa blerje brenda aplikacionit.
  • Dropbox Paper ( Android / iOS / iPadOS / Web ) – është një shërbim falas nga Dropbox për të krijuar shënime, duke shtuar gjithashtu bashkëngjitje të tilla si dokumente dhe skedarë multimedialë. Shënimet e krijuara me këtë shërbim do të jenë të disponueshme në hapësirën ruajtëse të Dropbox.
  • Bear ( iOS / iPadOS / macOS ) – ky është një aplikacion shumë i plotë falas për marrjen e shënimeve por me disa karakteristika me pagese (sinkronizimi, temat dhe eksporti i avancuar i shënimeve) i zhbllokueshëm me abonim premium duke filluar nga 1.49 dollarë / muaj.