Si te futesh falas ne site me pagese

Tashme në internet mund te hasni shpesh ne faqe, kryesisht ato te informacioneve, që per të mar fitime shtesë, kanë zgjedhur të zbatojnë një sistem të quajtur paywall që parashikon bllokimin e shfaqjes së disa ose të gjithë artikujve të botuar dhe përmbajtjeve të ndryshme të tjera ( në disa raste vetëm pasi përdoruesi të ketë parë disa). Për të anashkaluar paywall-in dhe për këtë arsye për të vazhduar të konsultoheni me përmbajtjen e interesit, është e nevojshme të paguani një tarife mujore, shuma e së cilës është e ndryshueshme dhe përcaktohet nga portali. Edhe pse sistemet e paywall jane efikase, ato mund te anashkalohen duke gjetur menyra se si te futesh falas ne site me pagese.

Në fakt, ka shtesa për Firefox dhe Chrome si dhe “truke” të tjera të thjeshta që mund të zbatohen lehtësisht, të cilat te lejojnë të futesh falas në faqet/site me pagese, duke te shfaqur si një spider Google (program që mbledh faqet e internetit ne rrjet) – megjithatë duhet te marim parasysh se bazuar në politikat e Google dhe në bazë të asaj që përcaktohet nga faqet e ndryshme, jo e gjithë përmbajtja mund të jetë e arritshme. 

Shenim: Vetëm për qëllime testimi (dua ta nënvizoj këtë pasi nuk është absolutisht qëllimi im të inkurajoj aktivitete të paligjshme, prandaj nuk marr përgjegjësi për përdorimin aktual që do të bëni të informacionit vijues!). Natyrisht, unë rekomandoj, pasi të keni konstatuar se sa më sipër është e vërtetë, nëse vërtet jeni të interesuar në faqen e internetit të referencës dhe doni të vazhdoni të lexoni lajmet e ndryshme, regjistrohuni në abonimin e kërkuar. Duke vepruar kështu, jo vetëm që do të veproni në përputhje të plotë me ligjshmërinë dhe rregullat e portalit, por për më tepër do të jeni në gjendje të kontribuoni në mirëmbajtjen e këtij të fundit. 

Permbajtja

Shfletoni faqet e paguara falas me Firefox

Nëse e keni zakon të shfletoni në internet me Firefox, shfletuesin e internetit të Mozilla-s, mund të përdorni faqet e paguara falas duke praktikuar metodat që gjeni më poshtë. Ju nuk do të duhet të bëni asgjë veçanërisht komplekse, mos u shqetësoni.

Metoda e parë

Zgjidhja e parë për të qenë në gjendje të shfletoni falas në faqet me pagesë që sugjeroj të merrni parasysh është të përfitoni nga një shtesë speciale. Tani do të shpjegoj gjithçka.

Për të filluar, filloni Firefox në kompjuterin tuaj dhe përmes këtij të fundit të lidhur në seksionin e faqes në internet të Mozilla-s kushtuar përmbajtjes shtesë për të personalizuar shfletuesin në lidhje me shtesën/add-on Referer Control. Pastaj shtypni butonin + Aggiungi a Firefox pastaj shtypni Instaloje/Installa në përgjigje të kërkesës që ju shihni të shfaqet në krye. Pastaj klikoni në butonin OK.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani, klikoni në ikonën e shtesës/add-on te sapo instaluar (një me globin) që gjeni në pjesën e sipërme të djathtë të shiritit të mjeteve të shfletuesit. Në faqen e re që shfaqet, plotësoni fushen Site filter me URL-n e faqes se internetit që ju doni të shfletoni falas, pastaj zgjidhni Custom ne seksion në të djathtë te referer settings dhe shkruani https://www.google.com/ në fushën e shfaqur më tej.

Ndryshimet e bëra në cilësimet e shtesës do të ruhen automatikisht. Kështu që nuk keni asgjë tjetër për të bërë, përveçse të mbyllni faqen e konfigurimit të Referer Control, të hapni një skedë të re në Firefox, të shkruani URL-në e faqes në internet që dëshironi të vizitoni, të klikoni në artikullin që synoni të konsultoheni dhe… të shijoni përmbajtjen e tij.

Metoda e dytë

Nëse udhëzimet e mësipërme nuk kanë efektin e dëshiruar ose në çdo rast nuk lejojnë shikimin e të gjitha përmbajtjeve në një faqe të caktuar, mund të përpiqeni të shkoni më tej duke fshirë cookies për portalin e referencës nga cilësimet e shfletuesit.

Për ta bërë këtë, klikoni në butonin me tre vijat horizontale të vendosura në pjesën e sipërme të djathtë të dritares së Firefox, klikoni në Options/Opzioni në menunë që hapet dhe pastaj në fjalën Privatësia dhe siguria/Privacy e sicurezza në të majtë. Pastaj lokalizoni formulimin Cookie e dati dei siti web qe ndodhen në të djathtë dhe shtypni butonin Fshi të dhënat…/ Elimina dati… për të fshirë të gjitha të dhënat e ruajtura në shfletues.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani, klikoni në butonin Përjashtimet…/ Eccezioni… dhe plotësoni fushën e bashkangjitur në dritaren e re që është hapur duke shtypur në adresën e faqes së internetit të referencës. Pastaj shtypni butonin Lock/Blocca dhe më pas butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche në pjesën e poshtme, për t’u siguruar që ndryshimet e bëra janë aplikuar në të vërtetë.

Metoda e tretë

Një metode tjetër që mund të perdorni përveç asaj që tashmë është treguar në rreshtat e mëparshëm, është të përdorni user agent Google Boot. Unë do t’ju tregoj se si.

Për ta bërë këtë, instaloni shtesën/add-on User-Agent Switcher në Firefox duke u lidhur në seksionin përkatës të faqes në internet të Mozilla, duke klikuar në + Aggiungi a Firefox, më pas në Installa dhe më pas në OK.

Pastaj shkoni në faqen e internetit në të cilën dëshironi të surfoni falas, shtypni ikonën e shteses (njeriu i vogël me kapelë) që është shtuar në pjesën e sipërme të djathtë të dritares së shfletuesit dhe plotësoni fushën që ju gjeni pranë shenimit User-Agent String: me Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html) në dritaren që hapet.

Pastaj shtypni butonin Zbato/Apply dhe pastaj Refresh Tab. Mbyllni dritaren e shteses dhe më pas provoni të përdorni përmbajtjet që ishin bllokuar më parë.

Shfletoni faqet e paguara falas me Chrome

Nese zakonisht serfoni ne internet me Chrome, shfletuesin e internetit te Google dhe dëshironi të kuptoni se çfarë zgjidhje keni, atehere për të qenë në gjendje të shfletosh/futesh falas ne site me pagese, do gjesh gjithcka te shpjeguar me poshte.

Metoda e parë

Sistemi i parë që mund të përdoresh për të provuar të shfletosh/futesh falas ne site me pagese është edhe në rastin e shfletuesit të madh Google, të përdorësh shtesën/add-on Referer control. Le të shohim menjëherë si.

Para së gjithash, lidhunni me seksionin e Chrome Web Store kushtuar shtesës në fjalë duke përdorur shfletuesin e Google, shtypni butonin + Aggiungi në të djathtë dhe pastaj klikoni në butonin Aggiungi estensione në përgjigje të paralajmërimit që shihni në krye për të konfirmuar zgjedhjen e bërë.

Tani, hapat që duhet të ndiqni janë të ngjashme me ato që shihen në fragmentin në fillim të artikullit për ato që kanë të bëjnë me Firefox. Pastaj kliko në ikonën e shteses Referer Control (ajo me globin) qe u shfaq në pjesën e sipërme të djathtë të dritares së shfletuesit dhe në skedën e re që do të hapet, shkruaj në fushën e enter site qe ndodhet në fund, perkrah me shkrimin site filterURL-n e faqes në internet me paywall aktiv.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në artikullin Custom në të djathtë dhe shkruani adresën https://www.google.com/ në fushen set a specific referrer to be sent që shfaqet në fund. Ndryshimet e bëra do të ruhen automatikisht.

Pastaj mbyllni skedën e opsioneve të add-on dhe përpiquni të përdorni përmbajtjen e paguar të faqes në internet të interesit tuaj. Nëse gjithçka shkoi mirë, më në fund duhet të jeni në gjendje t’i shikoni ato.

Metoda e dytë

Nese duke ndjekur udhëzimet që ju dhashë në hapin e mëparshëm, nuk ishit në gjendje te shikonit permbajtjet me pagese, provoni të fshini cookies te ruajtura në Chrome dhe të shihni nëse në këtë mënyrë, së bashku me udhëzimet e mësipërme, mund të fitoni.

Për ta bërë këtë, klikoni në butonin […] qe ndodhet në pjesën e sipërme të djathtë të dritares së shfletuesit dhe zgjidhni artikullin Settings/Impostazioni nga menuja që shfaqet. Në skedën e re që është hapur, klikoni në artikullin e avancuar/avanzate në pjesën e poshtme për të parë cilësimet e përparuara të Chrome, pastaj klikoni në Fshi të dhënat e shfletimit/Cancella dati di navigazione që gjeni në seksionin e Privatësisë dhe Sigurisë/Privacy e sicurezza.

Në skedën Basic/Di base në dritaren që shfaqet në ekran, hiqni të gjitha kutitë duke lënë shenjen vetëm prane asaj qe lexon Cookie e altri dati dei siti Web dhe shtypni butonin Pastro të dhënat/Cancella dati, në mënyrë që së pari të fshini cookies të ruajtura.

Tani, kthehuni në ekranin kryesor të cilësimeve të shfletuesit dhe klikoni në artikullin Cilësimet e përmbajtjes/Impostazioni contenuti, gjithmonë bashkangjitur në seksionin e Privatësisë dhe sigurisë/Privacy e sicurezza. Pastaj shtypni artikullin Cookie në krye dhe klikoni në Add/Aggiungi që gjeni në korrespondencë me fjalën Block/Blocca. Pastaj shtypni URL -në ​​e faqes qe deshironi te shikoni dhe klikoni në Shto/Aggiungi.

Metoda e tretë

Së bashku me udhëzimet që ju kam dhënë tashmë, në një rast të pafat që ata nuk kanë funksionuar, ju mund të përpiqeni si një mundësi të fundit, të kërkoni falas në faqet e paguara me Chrome duke përdorur user agent Google Boot. Le të shohim se si.

Së pari, instaloni User-Agent Switcher for Chrome. Pastaj lidheni me seksionin e dedikuar të Chrome Web Store, shtypni butonin + Shto/Aggiungi dhe më pas aggiungi estensione/add add-on në përgjigje të paralajmërimit që shihni se shfaqet në krye dhe kaq.

Tani, kliko me të djathtën në ikonën e shteses (atë me fletën bosh dhe syzet) që u shfaq në pjesën e sipërme të djathtë të dritares së shfletuesit dhe zgjidh Opsionet nga menyja që hapet. Në skedën e re që do të hapet, plotësoni në fushën poshtë fjalëve New User-agent name me Mozilla/5.0 dhe atë poshtë fjaleve New User-Agent String me Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html. Pastaj plotësoni fushën nën titullin Indicator Flag me FF dhe klikoni në butonin add në të djathtë.

Më në fund, shkoni në faqen e Internetit për të cilin keni ndërmend të shihni përmbajtjen, klikoni në ikonën User-Agent Switcher për Chrome në shiritin e veglave Chrome, zgjidhni Default nga menuja që hapet dhe pastaj klikoni në Mozilla/5.0. Portali i referencës do të karikohet dhe në atë pikë nuk do të mbetet asgjë për të bërë, por përpiquni të përdorni përmbajtjet që ishin rezervuar më parë vetëm për përdoruesit e paguar.

Zgjidhje të tjera për surfim falas në faqet e paguara

Nese deshiron te futesh falas ne site me pagese mund te provosh edhe me disa metoda si shfletimi i fshehtë në shfletuesin tuaj të preferuar, një operacion që nuk përfshin instalimin e ndonjë shtese dhe kjo mund të bëhet në disa klikime të thjeshta. Mund te lexoni udhezimet e perdorimit te tor per me shume informacione.

Një sistem tjetër që mund t’ju lejojë të përdorni faqet e internetit falas që ofrojnë përmbajtjen e tyre të paguar është të përdorni përdorimin e një shërbimi VPN i cili, ju lejon të maskoni IP duke fshehur identitetin e vërtetë të përdoruesit nga faqja dhe gjithashtu kripton të dhënat e lidhjes. Mund te klikoni ketu per te pare vpn me te mira ne treg.