Si te formatosh kompjuter windows 7

Nese komjuteri juaj windows 7 nuk funsionon si me pare, eshte i ngadalte apo bllokohet dhe do të dëshironit të formatonit që të përpiqeni ta ktheni atë në “koherat e vjetra”?! Atëherë kushtojini disa minuta ketij udhezimi qe te mesoni se si të formatosh kompjuter Windows 7.

Nese nuk keni formatuar një kompjuter me pare dhe keni frikë, ju siguroj menjëherë për një gjë: në kundërshtim me paraqitjet dhe përtej asaj që mund të mendoni, duke formatuar Windows 7 PC është shumë e thjeshtë dhe duke ndjekur udhëzimet që do t’ju jap do të jeni në gjendje ta realizoni atë menjëherë. Ju duhet vetëm një minimum durimi dhe largpamësie, si dhe kohë të lirë për t’i kushtuar vënies në praktikë të procedurës dhe kaq.

Për më tepër, në varësi të burimeve që ju ofrohen ose preferencave tuaja, ju mund të zgjidhni nëse do të formatoni PC Windows 7 duke përdorur diskun e instalimit të sistemit operativ ose nëse do të bëni gjithçka pa krijuar një çelës USB bootable (pendrive).

Permbajtja

Operacionet paraprake

Duke marrë parasysh që procedura e formatimit fshin të gjitha skedarët dhe të dhënat në kompjuter, para se të ndërmerrni operacionet e treguara më poshtë, unë fuqimisht ju rekomandoj që të bëni një kopje rezervë/Backup të të dhënave tuaja që mund të jenë të pranishme në kompjuter në mënyrë që të keni gjithmonë mundësi të përdorni ato dhe sidoqoftë gjithashtu në një kohë të mëvonshme dhe pavarësisht nga çfarëdo që të ndodhë.

Për ta bërë këtë, thjesht duhet të ruani të gjitha të dhënat tuaja që i konsideroni më të rëndësishme (dokumente, fotografi, muzikë, filma, etj.) Në një hard disk të jashtëm, një USB dhe DVD.

Përndryshe, ju mund ta bëni këtë duke iu drejtuar mjeteve të palëve të treta duke perdorur programe per backup.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Te formatosh kompjuter Windows 7 me DVD instalimi

Nëse dëshironi të formatoni Windows 7 PC dhe keni në dispozicion diskun e instalimit të sistemit operativ, gjëja e parë që duhet të bëni është ta fusni atë në kompjuter dhe të rifilloni/Rindizni PC. Nëse nuk keni disk instalimi të Windows 7 por përsëri jeni të interesuar të instaloni sistemin operativ në kompjuterin tuaj duke e blere ate.

Pasi të keni rikuperuar diskun e Windows 7 dhe pasi të jetë futur në PC, prisni për mesazhin Shtypni një buton për të nisur nga CD-ROM ose DVD-ROM/ Premere un tasto per avviare da CD-ROM o DVD-ROM…… në ekran dhe më pas shtypni ndonjë buton në tastierën e PC tuaj për të nisur kompjuterin nga disku i Windows 7 dhe jo nga sistemi i instaluar në hard disk. Nëse nuk shfaqet, ka shumë të ngjarë të jetë për shkak se duhet të nisni nga disku CD/DVD.

Pastaj prisni që të ngarkohen skedarët e nevojshëm për instalimin e Windows dhe nëse është e nevojshme, jepni pëlqimin për të shkarkuar nga interneti çdo skedar shtesë të nevojshëm për të kryer procedurën e formatimit. Në ekran që më pas është treguar për ju, sigurohuni që korrespondojnë me shënimet e gjuhës për të instaluar:, koha dhe format monedhës: dhe Keyboard ose metodë input : është zgjedhur gjuhen nga menyja e tij (dhe ndryshe Provvedi për të bërë modifikimet e duhura) dhe pastaj klikoni së pari në Next dhe pastaj në Install.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse ju kërkohet, tregoni botimin e Windows 7 që dëshironi të (ri) instaloni në kompjuterin tuaj dhe klikoni përsëri Avanti pastaj vendosni shenjën e zgjedhjes në kutinë pranë artikullit Unë pranoj kushtet e licencës dhe klikoni në butonin Next/Avanti për të pranuar kushtet e përdorimit të sistemit operativ.

Në këtë pikë, ju duhet të klikoni në butonin Custom/Personalizza (përdoruesit e përparuar) dhe të zgjidhni ndarjen ku Windows juaj është instaluar aktualisht (duhet të jetë Disk o Partition 1, përveç nëse nuk keni më hard disk ose ndarje). Pastaj klikoni në opsionet e diskut (të përparuara)/ Opzioni unità (avanzate) të vendosura në pjesën e poshtme të djathtë dhe klikoni së pari në Format dhe më pas në rregull për të formatuar Windows 7.

Kur operacioni të ketë përfunduar (disa sekonda duhet të jenë të mjaftueshme), klikoni në Next/Avanti për të filluar instalimin e Windows 7 dhe prisni që pjesa e parë e procesit të përfundojë. Duhet të duhen 10-15 minuta, pas së cilës kompjuteri do të rindizet vetvetiu. Pas rinisjes, mos shtypni asnjë buton kur në ekran shfaqet mesazhi Shtypni ndonjë buton për të nisur nga CD-ROM ose DVD-ROM…/ Premere un tasto per avviare da CD-ROM o DVD-ROM… por prisni që instalimi i sistemit operativ të përfundojë automatikisht.

Sapo të përfundojë procedura e instalimit, kompjuteri do të rindizet automatikisht dhe do të fillojë procedura fillestare e konfigurimit të Windows 7. Plotësoni atë duke shtypur emrin e përdoruesit që dëshironi të përdorni për të hyrë në sistemin operativ dhe atë që dëshironi t’i caktoni kompjuterit dhe klikoni Next/Avanti. Pastaj specifikoni fjalëkalimin që do të shoqërohet me llogarinë, shtypni një frazë për ta përdorur si sugjerim për ta mbajtur mend dhe klikoni përsëri në butonin Next/Avanti për të vazhduar.

Tani shtypni kodin serial të kopjes tuaj të Windows në fushat e duhura të tekstit dhe klikoni Next/Avanti për të aktivizuar kopjen tuaj të sistemit (duhet të jeni i lidhur në Internet). Nëse nuk keni serialin e Windows në dorë, mos u shqetësoni, gjithashtu mund ta kaloni këtë hap duke klikuar në butonin Ignore/Ignora dhe futni kodin më vonë, pasi të ketë përfunduar instalimi.

Pastaj klikoni së pari në Përdor cilësimet e rekomanduara/Usa impostazioni consigliate për të mundësuar të gjitha sistemet e paracaktuara të mbrojtjes së Windows 7 dhe më pas në Tjetër/Avanti për të rregulluar cilësimet e kohës dhe më pas në rrjetin shtepiak/rete domestica për të vendosur kohën dhe rrjetin, pastaj prisni disa momente në mënyrë që të gjitha cilësimet dhe konfigurimet aplikohen në sistem.

Në këtë pikë ju më në fund mund të thoni se jeni të kënaqur: keni përfunduar me sukses të gjithë procedurën me të cilën do të formatoni PC-në. Si demonstrim i kësaj, ju do të shihni desktopin e Windows 7 të shfaqet në ekranin e kompjuterit tuaj. Nuk ka asgjë tjetër për të bërë, përveç instalimit të ndonjë driver që mungon dhe programeve tuaj të preferuar, atëherë mund të filloni të punoni lirshëm me sistemin tuaj të ri operativ.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Te formatosh kompjuter Windows 7 pa DVD Instalimi

A doni të formatoni PC Windows 7 por nuk keni në dispozicion DVD-në e instalimit të sistemit operativ ose kompjuteri juaj nuk ka një disk optik?! Mos u shqetëso, siç të thashë në fillim të udhëzuesit, ky është akoma një operacion i mundshëm. Thjesht krijoni një USB që përmban skedarët e instalimit të sistemit operativ dhe keni mbaruar.

Për ta bërë këtë, para së gjithash siguro nje pendrive usb me hapesire të mjaftueshme. Personalisht ju sugjeroj të gjeni një me të paktën 4 GB hapësirë ​​të lirë. Sigurohuni gjithashtu që usb që do të përdoret të jetë bosh ose në çdo rast të mos ketë skedarë të rëndësishëm në të sepse për ta përdorur do t’ju duhet ta formatoni.

Përveç një USB me kapacitet të mjaftueshëm, ju duhet imazhi ISO i Windows 7. Nëse nuk dini ku ta gjeni, unë sugjeroj që ta kërkoni në faqet që lejojnë shkarkimin legal (për të qenë në gjendje ta instaloni, atëherë do të duhet të përdorni kodin tuaj të licencës). Përndryshe, mund ta krijoni vetë duke filluar nga një kompjuter i pajisur me një DVD player.

Pastaj klikoni këtu për t’u lidhur me faqen e shkarkimit të mjetit falas Windows 7 USB/DVD Download tool që ju lejon të transferoni skedarët e instalimit të Windows nga imazhet ISO në disqet USB dhe shtyp butonin e shkarkimit/download të vendosur në anën për të filluar shkarkimin e programit. Kur të përfundojë shkarkimi, hapni paketën e instalimit Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer-en-US.exe dhe klikoni në Run/Esegui, pastaj në Next, në Install dhe pastaj në Finish për të përfunduar konfigurimin.

Pastaj klikoni në butonin Shfleto/Browse që ndodhet në ekranin e tij kryesor për të zgjedhur imazhin ISO të Windows për të përdorur për të krijuar USB të bootable të Windows 7. Vazhdoni duke klikuar së pari në Tjetër/Avanti, pastaj në pajisjen USB/USB Device dhe së fundmi në Filloni kopjimin/Begin Copying në mënyrë që të filloni të kopjoni skedarët nga imazhi ISO në USB. Pastaj prisni që shiriti i gjelbër i progresit në dritaren e programit të arrijë 100%.

Pasi të keni kopjuar skedarët e imazhit ISO në USB mund të formatoni Windows 7 PC thjesht duke nisur pendrive. Për ta bërë këtë në kompjuterin tuaj, thjesht lini pendrive të futur në portën USB në të cilën e keni futur dhe rifilloni PC-në tuaj.

Nëse rindezja e Windows 7 PC kryhet normalisht dhe procedura e formatimit të sistemit nuk fillon, është e qartë sepse së pari duhet të vendosni portën USB si pajisjen kryesore të nisjes në vend të diskut të ngurtë të kompjuterit ose DVD-së. Nëse nuk dini si ta bëni, mund të ndiqni udhëzimet që ju dhashë në manualin tim se si të hyni në BIOS që ju tregova edhe disa rreshta.

Pasi eshte bere boot i pendrive, ndiqni procedurën e instalimit të sistemit të treguar më sipër, kur ju shpjegova se si të formatoni PC me Windows 7 duke përdorur diskun e instalimit të sistemit. Në këtë pikë hapat për të ndërmarrë janë praktikisht të njëjtë.