App me te mira per meditim

Ne kete udhezues do ju flasim per aplikacione – app me te mira per meditim. Nese jeni shume te stresuar apo shqetesuar, atehere meditimi eshte nje nga menyrat me te mira per te qetesuar mendjen dhe per tu relaksuar. Me poshte do ju japim disa aplikacione per telefon android dhe iPhone, te cilat do ju ndihmojne ne qellimin tuaj.

Permbajtja

App me te mira per meditim me udhezime falas

Pra, le të fillojmë me aplikacionet – app me te mira per meditim që ofrojnë një sërë programesh të ndryshme për t’u çlodhur dhe për të hequr qafe shqetësimet.

Headspace (Android/iPhone/iPadOS)

App me te mira per meditim

Nje nder app me te mira per meditim eshte Headspace. Ky është një aplikacion i mirënjohur i disponueshëm në Play Store për Android dhe App Store per iPhone. Përmbajtja e tij, ekskluzivisht në anglisht, mund të zhbllokohet duke blerë një abonim në versionin e plotë, duke zgjedhur një plan vjetor për 4,84 €/muaj me një provë 14-ditore falas, ose një plan mujor për 12,99 €/muaj me 7 ditë provë falas.

Për të filluar, instaloni Headspace nga seksioni përkatës i dyqanit të pajisjes tuaj, duke përdorur edhe lidhjet që ju ofrova më sipër.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në nisjen e parë do t’ju kërkohet nëse do të identifikoheni me Google/GmailFacebookApple ID ose email. Tani zgjidhni metodën që preferoni duke shtypur butonin përkatës dhe vazhdoni duke ndjekur udhëzimet që shfaqen në ekran.

Pastaj, shtypni butonin Vazhdo/Continue, përgjigjuni pyetjes Çfarë keni në mendje?/What’s on your mind? me një nga opsionet e propozuara dhe trokitni sërish butonin Vazhdo/Continue. Më në fund, trokitni lehtë mbi butonin Explore Headspace.

Në këtë pikë do t’ju ofrohet një ushtrim i vogël meditimi për të nisur udhëtimin tuaj. Ju mund të zgjidhni ta kapërceni duke shtypur ikonën X që ndodhet lart majtas, ose ta kryeni duke shtypur butonin Fillo/Begin. Gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni udhëzimet në ekran, duke thithur dhe nxjerrë frymën dhe më pas duke treguar nivelin tuaj të relaksimit duke shtypur një nga opsionet dhe më pas në butonin Vazhdo/Continue.

Nëse aplikacioni ka ngjallur interesin tuaj, tani mund të aktivizoni provën tuaj falas duke shtypur butonin Fillo provën falas/Start your free trial, zgjidhni një plan duke trokitur mbi të dhe konfirmojeni duke shtypur butonin Provo falas dhe abonohu/Try free and subscribe. Siç ju thashë, kostoja e abonimit nuk do të tarifohet përpara 7 ose 14 ditëve të provës falas (në varësi të planit të zgjedhur) dhe mund ta anuloni në çdo kohë.

Tani mund te zgjidhni një ushtrim. Në skedën Sot/Today do të gjeni disa propozime, por mund të kërkoni programe të ndryshme duke shkuar te skeda Medito/Meditate dhe duke lëvizur derisa të gjeni atë që ju pëlqen duke zgjedhur një nga seksionet, p.sh. Courses and singles për kurse të shkurtra ushtrimesh apo edhe ushtrime të vetme, ose Fillimi i meditimit/Beginning meditation për të mësuar bazat e kësaj teknike.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pra, shtypni mbi banderolën e një ushtrimi më specifik, zgjidhni një nga artikujt e propozuar duke trokitur mbi emrin e udhëzuesit dhe konfirmoni atë duke shtypur butonin Filloni kursin/Begin course. Në ekranin tjetër, zgjidhni kohëzgjatjen e ushtrimit duke lëvizur nëpër opsionet e disponueshme me një rrëshqitje lart ose poshtë. Sigurohuni që të keni kufje të ndezura (ose në çdo rast përgatituni për të dëgjuar) dhe më pas shtypni butonin .

Pas këtij hapi, gjithçka që duhet të bëni është të dëgjoni udhëzuesin, të merrni frymë thellë dhe të shijoni meditimin tuaj me udhezime, të cilin mund ta ndërprisni në çdo kohë duke shtypur butonin e pushimit.

Calm (Android/iPhone/iPadOS)

App me te mira per meditim

Një tjeter nder app me te mira per meditim është Calm, një aplikacion meditimi me udhezime që ofron përmbajtje bazë falas (vetëm në anglisht) dhe shumë të tjerë që mund të zhbllokohen duke u abonuar në një abonim Premium me një provë 7-ditore falas, më pas me çmim 42. 99 euro/vit, të cilat gjithashtu mund të anulohen para afatit.

Calm ofrohet në Play Store për Android dhe në App Store për iPhone/iPad. Për të filluar ta përdorni, shkarkoni dhe instaloni aplikacionin si zakonisht.

Në fillimin e parë do t’ju kërkohet të zgjidhni një arsye që ju shtyu të provoni aplikacionin duke shtypur një nga opsionet e propozuara. Më pas, mund të zgjidhni të krijoni një llogari dhe të identifikoheni me emailin tuaj, Facebook ose Google, ose ta kaloni këtë hap duke shtypur ikonën X lart majtas.

Më pas mund të zgjidhni edhe një herë nëse do të kaloni ose jo hapin për t’u abonuar dhe për të marrë një provë 7-ditore falas. Për të vazhduar, shtypni butonin Provo Falas & Abonohu/Try Free & Subscribe ​​dhe bëni blerjen ose shtypni ikonën X të vendosur lart majtas për të vazhduar pa abonim.

Mund të bëni të njëjtën gjë në ekranin që ju kërkon të tregoni se si keni mësuar për Calm, ku ju mund te zgjidhni një opsion me një prekje ose shtypni ikonën X.

Pas këtij hapi do t’ju shfaqet ekrani kryesor i aplikacionit, i cili ofron përmbajtje të shumta për meditim me udhezime, tinguj relaksues për gjumë dhe ushtrime të përditshme. Për të kërkuar në mënyrë specifike për të parën, shtypni butonin Meditim/Meditation dhe lëvizni nëpër seksione.

Për të parë të gjitha përmbajtjet, shtypni artikullin Shih të gjitha/See all ose bëni një kërkim më specifik duke shtypur butonat që ndodhen në krye, për shembull duke zgjedhur ushtrime specifike për gjumë duke shtypur butonin Gjumi/Sleep, ato për fillestarët duke zgjedhur opsionin Fillestarët/Beginners etj. Për të parë të gjithë përmbajtjen e disponueshme, lëvizni në fund dhe shtypni artikullin Të gjitha meditimet/All meditations.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni identifikuar një ushtrim të interesit tuaj, shtypni imazhin e kopertinës së tij dhe më pas butonin Luaj tjetër/Play next ose në emrin e seancës që dëshironi të ndërmerrni. Sigurohuni që të keni kufje ose në çdo rast që të mund të dëgjoni me qetësi përmbajtjen audio.

Luajtësi i aplikacionit do të hapet menjëherë, i cili ju lejon të ndaloni riprodhimin duke shtypur butonin e pushimit, të ktheheni 15 sekonda mbrapa ose të shkoni 15 sekonda përpara me ikonat me numrin 15, të rregulloni tingujt me ikonën e treguesve, të dëgjoni në sfond duke shtypur ikonën e shigjetës drejtuar poshtë ose shtoni episodin në të preferuarat tuaja duke trokitur në ikonën e zemrës.

Serenity (Android/iPhone/iPadOS)

App me te mira per meditim

Serenity është një aplikacion meditimi me udhëzime. Edhe në këtë rast disa seanca bazë meditimi ofrohen falas, por për të hyrë në të gjitha përmbajtjet është e nevojshme të blini një abonim Premium me një provë 7-ditore falas dhe më pas me një kosto prej 23.99 euro për 6 muaj, ose 8.99 euro/muaj pa provë.

Pasi të instalohet nga Play Store për Android ose nga App Store për iPhone/iPad, niseni dhe shtypni butonin Lejo/Consenti për të pranuar kushtet e përdorimit për mbledhjen e të dhënave. Pas së cilës, menjëherë do t’ju shfaqet ekrani kryesor, ku mund të zgjidhni midis tre seksioneve të ndryshme të përmbajtjes.

Në skedën Meditimet/Meditazioni do të gjeni ushtrime mbi Bazat e meditimit dhe duke lëvizur, Përmbajtje të avancuar, për gjumëkundër stresit dhe shumë më tepër. Duke zgjedhur skedën Ditore/Giornaliera/Daily, do të gjeni seanca meditimi të dizajnuara për praktikën e përditshmefrymëzimin në mëngjes ose gjumin e përditshëm. Në skedën Te vetme/Singole ju mund të përdorni ushtrime të vetme për RelaksiminPërmirësimin e Vetëvetes ose Ndërgjegjësimin.

Çdo seksion është i ndarë në nivele të ndryshme. Për të zgjedhur një, prekni atë që dëshironi të provoni dhe më pas zgjidhni një nga seancat duke shtypur butonin ▶ që lidhet me të. Pasi të keni zgjedhur përmbajtjen për t’u luajtur, prisni që audio të shkarkohet dhe më pas shtypni përsëri butonin ▶ për ta nisur atë.

Te tjera app me te mira per meditim me udhezime

Nese aplikacionet që ju kam treguar deri tani nuk i plotësojnë nevojat tuaja dhe do të dëshironit të njiheni me app te tjera qe ju ndihmojne ne relaksim dhe meditim, atehere me poshte do te gjeni disa te tjera.

  • Petit BamBou (Android/iPhoine/iPadOS): një aplikacion me meditime të drejtuara për të relaksuar mendjen dhe për të jetuar të tashmen me më pak shqetësime, që zgjat nga 3 deri në 20 minuta, për fillestarët dhe ekspertë, të rritur dhe madje edhe fëmijë, falë karikaturave të shkurtra shpjeguese. Falas, por ofron përmbajtje Premium që mund të blihet për 7,99 €/muaj ose 29,99 € për 6 muaj.
  • Insight Timer (Android/iPhone/iPadOS): një aplikacion që ofron një katalog me qindra meditime falas, këngë muzikore, tinguj ambienti dhe ndërhyrje nga ekspertë të ndërgjegjes. Ai përfshin një komunitet dhe grupe diskutimi në italisht dhe statistika dhe gjurmues për të ndjekur përparimin tuaj. Falas, me mundësi aksesi në veçori shtesë duke u abonuar në një abonim Plus me çmimin 5,99 euro/muaj.
  • Tide (Android/iPhone/iPadOS): një aplikacion me një ndërfaqe shumë të rregullt dhe relaksuese me tinguj relaksues të natyrës, ofron ushtrime të ndryshme për të përmirësuar përqendrimin në punë dhe studime, për t’u çlodhur në rast stresi, lodhjeje ose humor negativ, gjumë më të mirë dhe kontroll frymëmarrjen tuaj. Ai përfshin një numërues të kohës së meditimit dhe një kalendar për të gjurmuar përparimin tuaj. Falas, por ofron një plan Plus për të zhbllokuar veçori shtesë, me çmime që fillojnë nga 2,99 €/muaj dhe një provë 7-ditore falas.
  • Medito (Android/iPhone/iPadOS): një aplikacion falas që ofron një rrugë të strukturuar në disa hapa për të mësuar teknikat e meditimit nga bazat, gjithashtu me mbështetjen e videove dhe shpjegimeve shtesë për çdo praktikë, përmbajtje për të mbajtur zakonet e përditshme ose për meditim i heshtur falë kohëmatësit special dhe shumë kurseve për probleme specifike si gjumi dhe humori i keq.
  • Lojong (Android/iPhone/iPadOS): një aplikacion që ofron ushtrime për të ndihmuar në kontrollin e ankthit, përmirësimin e përqendrimit, gjumit dhe lehtësimin e stresit, një ditar mirënjohjeje për t’ju ndihmuar në rrugën tuaj dhe gjithashtu një kohëmatës për të praktikuar heshtjen, falas. Për të zhbllokuar veçori shtesë, duhet të abonoheni në një abonim Premium për 5,99 euro/muaj, ose 43,99 euro/muaj me një provë 7-ditore falas.