Site per te zgjidhur ushtrime matematike

Ne kete udhezues do te flasim per site per te zgjidhur ushtrime matematike. Ato ju ndihmojne qe te praktikoni ushtrime nga me te ndryshmet, si dhe gjithashtu duke ju treguar edhe menyrat e zgjidhjes sipas rastit. Me poshte do te gjeni site qe jane te pershtatshme per nivele te ndryshme, duke filluar nga shkollat fillore, te mesme dhe qofte universitet. Tani provojini dhe zgjidhni ate qe ju pershtatet me shume nevojave tuaja.

Permbajtja

Site per studimin e matematikes

Nese dëshironi të kuptoni se cilat janë faqet/sitet më të mira për të studiuar matematikën, përmes të cilave mund të mësoni dhe rishikoni rregullat dhe praktikoni, atehere mund t’i gjeni të treguara më poshtë. Këto janë zgjidhje falas, të aksesueshme nëpërmjet çdo shfletuesi dhe të përdorshme pa pasur nevojë të regjistroheni.

Site per studimin e matematikes shkolla fillore

Site per te zgjidhur ushtrime matematike

Studimi i matematikës fillon që në fëmijëri dhe në internet ka portale të shumta të dobishme për këtë qëllim. Faqet për matematikën e shkollës fillore karakterizohen nga menyra argetuese me të cilin propozohen përmbajtjet e disponueshme, nga prania e informacionit bazë dhe në shumicën e rasteve, nga të qenit ndërveprues.

Ndër faqet për matematikën për fëmijë që ju sugjeroj të merrni në konsideratë është fillimisht Matika, një portal që ofron ushtrime të shumta matematikore për fëmijët e shkollave fillore (ndoshta dhe shkollen e mesme sipas nivelit ku ndodheni), të organizuara sipas klasës. Ushtrimet janë argëtuese për t’u kryer dhe për këtë arsye mësimi lehtësohet shumë per të vegjlit. Ju mund të provoni mbledhje, zbritje, shumëzim, pjesëtim, probleme dhe shumë më tepër. Pastaj ka edhe disa lojëra reale, të gjitha të aksesueshme përmes një ndërfaqeje ndertuar me kujdes.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Giochidimatematica futet gjithashtu në kategorinë e faqeve të matematikës për fëmijë. Është një portal që ofron lojëra të shumta falë të cilave ju mund të përmirësoni aftësitë tuaja matematikore duke u argëtuar në të njëjtën kohë. Në fakt, lojërat ju lejojnë të praktikoni tabelat e shumëzimit, mbledhjet, shumëzimet dhe zbritjet. Ka edhe ushtrime dhe programe të thjeshta mësimore për t’u ndjekur.

Site per studimin e matematikes shkolla mesme

Site per te zgjidhur ushtrime matematike

Tani te flasim mbi site per te zgjidhur ushtrime matematike per shkollat e mesme, te cilat ofrojnë përmbajtje më të avancuar se ato të destinuara për shkollat ​​fillore, por megjithatë ruajnë një qasje mjaft të thjeshtë ndaj lëndës, në mënyrë që të mundësojë një kuptim të përsosur për grupmoshën e interesit tuaj.

Ndër faqet e këtij lloji që padyshim ia vlen t’i shikoni është YouMath. Është një portal që ju mundëson të praktikoni në mënyrë praktike dhe të mësoni nocione edhe përmes mësimeve falas. Ka edhe formula dhe ushtrime, ka një forum me të cilin mund të diskutohet me përdorues të tjerë dhe ka një zonë të dedikuar për lojërat matematikore, për të mësuar në një mënyrë argëtuese. Vini re se shkollat ​​e mesme nuk janë niveli i vetëm arsimor për të cilin është menduar faqja. YouMath, në fakt, përfshin burime të dobishme për çdo moshë, jo vetëm për nxënësit më të vegjël, por edhe për më të rriturit.

Një tjetër nga sitet e matematikes per shkollën e mesme që ju rekomandoj të vizitoni është Skuola.net. Ky portal shumë informacione që lidhen me botën e shkollës (si dhe universitetin) dhe zgjidhje të ndryshme për studime dhe për përgatitjen e provimeve, duke përfshirë përmbledhjet dhe shënimet e ndryshme. Ndër materialet e shumta të disponueshme, ekziston gjithashtu një seksion i dedikuar tërësisht algjebrës, me shembuj dhe video demonstruese.

Site te tjera per studimin e matematikes shkolla mesme

Site per te zgjidhur ushtrime matematike

Faqet për matematikën e shkollave ​​te mesme shkencore dhe në përgjithësi, ato të dedikuara për shkollën e mesme, propozojnë tema pak më të avancuara dhe komplekse dhe ofrojnë një numër më të madh njohurish.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ndër portalet e ndryshme në dispozicion, do të doja të veçoja faqen Studenti.it, e njohur mbi të gjitha për praninë e shënimeve, pasqyrave përmbledhëse dhe njohurive të zhvilluara nga komuniteti në lidhje me tema të shumta studimore, përfshirë matematikën. Në portal, në fakt, ka një rubrikë tërësisht të dedikuar matematikes, në të cilën trajtohen ne vitet e shkollës së mesme dhe një tjetër me mesime matematike, të kompletuara me shembuj praktikë.

Megjithëse nuk është vërtet një faqe interneti, një tjetër burim i shkëlqyer në internet ku mund të mbështeteni për të thelluar studimin e matematikës është ne kete faqe YouTube e cila publikon shumë video mësime mbi matematikën, drejtuar veçanërisht shkollës së mesme. Në fakt trajtohet edhe tema të pranishme në lëndët bazë të analizës matematikore apo algjebër lineare në vitin e parë të universitetit. Gjithashtu nuk mungojnë përmbajtjet në lidhje me eksperimentet shkencore.

Site per te zgjidhur ushtrime matematike

Tani le të flasim mbi site per te zgjidhur ushtrime matematike, domethënë faqet që mund të përdorni për të praktikuar zgjidhjen e shprehjeve, ekuacioneve, funksioneve etj. Mund t’i gjeni të renditura më poshtë. Gjeni atë që mendoni se do të jete më i përshtatshëm për ju dhe filloni ta përdorni menjëherë.

Site per te zgjidhur ushtrime matematike: Mathway

Faqja e parë per zgjidhjen e ushtrimeve ne matematikë që ju sugjeroj të merrni parasysh është Mathway. Është një portal që ju mundëson të kryeni matematikë bazë, algjebër, trigonometri etj. Ndërfaqja e tij është e lehtë për t’u përdorur nga kushdo. Është falas, por për të parë se si kryhen llogaritjet, duhet të regjistroheni dhe të abonoheni (me koston bazë prej 9,99 euro/muaj).

Për të përdorur Mathway, vizitoni faqen e saj të internetit, klikoni në butonin me tre vijat horizontale të vendosura lart majtas dhe zgjidhni degën matematikore të interesit tuaj nga menuja që hapet.

Më pas, futni llogaritjen që dëshironi të bëni në fushën e tekstit Futni një problem/Inserisci un problema që ndodhet në fund dhe shtypni butonin me aeroplanin prej letre që shfaqet. Nëse kërkohet, specifikoni gjithashtu veprimin që duhet të kryejë Mathway përmes ekranit Çfarë duhet të përgjigjem?/Cosa dovrei rispondere?.

Nëse e shihni të nevojshme, mund të shkruani duke përdorur tastierën që shfaqet në fund të ekranit ose mund të ngarkoni një foto të llogaritjes matematikore duke klikuar në butonin me kamerën dhe simbolin (+) në fund djathtas dhe duke zgjedhur skedarin e interesit tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni përfunduar hapat e mësipërm, prisni që Mathway të përpunojë llogaritjen tuaj, pas së cilës rezultati do të shfaqet në pjesën qendrore të ekranit. Për të parë hapat e ndërmarrë, zgjidhni lidhjen Prekni për të parë hapat/Tocca per visualizzare i passaggi.

Nëse jeni të interesuar, Mathway është gjithashtu i disponueshëm si aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS. Ka të njëjtat funksione si shërbimi në internet, por ofron një ndërfaqe të optimizuar për pajisjet celulare.

Site te tjera per te zgjidhur ushtrime matematike

Nëse jeni duke kërkuar për faqe të tjera matematikore, me të cilat mund të zgjidhni ushtrimet tuaja, mund të konsideroni zgjidhjet alternative që gjeni në listën e mëposhtme.

  • Wolfram Alpha është i aftë të interpretojë fjalët kyçe të futura dhe t’i japë përdoruesit te interesuar një përgjigje, kështu që është gjithashtu i shkëlqyeshëm për të shkruar dhe zgjidhur llogaritjet matematikore të të gjitha llojeve. Është mjaft i thjeshtë për t’u përdorur dhe nuk ka kosto, por është e mundur të abonoheni (me një kosto prej 6 euro/muaj) për të zhbllokuar të gjitha funksionet e disponueshme. Ekziston edhe aplikacioni për Android dhe iOS/iPadOS.
  • Zgjidh shprehjesh është një portal që përdoret për zgjidhjen e shprehjeve matematikore. Është falas, ka një ndërfaqe përdoruesi të lehtë për t’u përdorur. Mund të përdoret gjithashtu si një aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS.
  • Cymath eshte nje portal i shkëlqyeshëm që ju lejon të futni dhe zgjidhni shprehjet dhe llogaritjet e tjera të algjebrës, duke treguar të gjitha hapat e ndryshëm të ndërmarrë. Janë dhënë edhe shpjegime për konceptet apo formulat e përdorura. Është falas, por përfundimisht mund të abonoheni në planin (me një kosto prej 5 dollarë në muaj) për të hyrë në materiale të thelluara dhe për të zhbllokuar veçori të tjera shtesë. Është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS.