App per te zgjidhur ushtrime matematike

Ne kete udhezues do te flasim mbi app per te zgjidhur ushtrime matematike. Ato mund te instalohen ne telefon dhe te zgjidhin shprehjet apo ekuacionet matematikore, gjithashtu me to mund te luani bashke me miqte tuaj dhe te mesoni me shume mbi kete teme. Ju mund të instaloni aplikacione që ju lejojnë të mësoni matematikë duke filluar nga veprimet e thjeshta e deri te formulat më komplekse.

Gjithashtu mund te shkarkoni një nga aplikacionet e shumta që ju lejojnë të zgjidhni ekuacionet, qofte thjesht duke inkuadruar fletën në të cilën janë shkruar me kamerën e telefonit. Me poshte keni nje liste te plote, ndaj ju ngelet juve ne dore ti provoni dhe zgjidhni ate qe i pershtatet me se miri nevojave tuaja.

Permbajtja

App per te zgjidhur ushtrime matematike elementare

Nese jeni duke kërkuar app per te zgjidhur ushtrime matematike elementare, domethen per shkollen fillore, atehere shihni ato qe jane te listuara me poshte dhe zgjidhni ate qe ju pelqen.

King of Math Jr (Android/iOS/iPadOS)

App per te zgjidhur ushtrime matematike

Re della Matematica Jr është aplikacioni i parë që ju rekomandoj ta provoni, pasi i lejon fëmijëve të përmirësojë aftësitë dhe njohuritë e tyre ndërsa argëtohen duke zgjidhur probleme të thjeshta matematikore. Është i disponueshëm për Android dhe për iOS/iPadOS. Për të hyrë në versionin e tij të plotë duhet të paguani 2,89 euro në Android dhe 2,99 euro në iOS/iPadOS.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas instalimit dhe fillimit të Re della Matematica Jr, futni emrin e lojtarit të ri në fushën përkatëse të tekstit dhe zgjidhni një nga avatarët e disponueshëm. Më pas shtypni butonin  që ndodhet lart djathtas dhe trokitni lehtë mbi fjalën Luaj/Gioca/Play që ndodhet në qendër të ekranit të ri të hapur, në mënyrë që të zgjidhni një nga lojërat e disponueshme: Calcolo, Addizione ose Misto. Më pas, trokitni lehtë mbi kapitullin e lojës për të filluar (p.sh. Kapitulli 1) dhe përgjigjuni pyetjeve që bëhen duke ndjekur udhëzimet që shfaqen në ekran.

Pasi të përfundojë loja, do të mund të shihni rezultatin total dhe të gjitha statistikat e tjera të lojës në lidhje me seancën e sapo përfunduar. Për të provuar përsëri të kaloni kapitullin (në rast dështimi), shtypni artikullin Riprovoni. Për t’u kthyer prapa trokitni lehtë mbi ikonën e shigjetës drejtuar majtas (poshtë majtas).

App te tjera per te zgjidhur ushtrime matematike elementare

App per te zgjidhur ushtrime matematike

Ka gjithashtu app te tjera per te zgjidhur ushtrime matematike elementare që mund t’i konsideroni. Shikoni ato në listën e mëposhtme.

 • Giochi per 2: gioco matematica (Android/iOS/iPadOS) eshte një mënyrë argëtuese për fëmijët për të mësuar matematikën, por rekomandohet edhe për të rriturit që duan të stërvitin trurin e tyre duke sfiduar miqtë e tyre. Mund të caktoni nivelin (Easy, Medium, Hard dhe Expert) dhe llojin e veprimit me të cilin do të luani midis zbritjes dhe mbledhjes. Veprimet e pjestimit dhe shumëzimit janë të disponueshme vetëm në versionin Pro, i cili kushton 2,29 €.
 • Trucchi matematici (Android/iOS/iPadOS) eshte një aplikacion matematikor që ju tregon se si të zgjidhni operacionet matematikore në sekonda. Një zgjidhje e shkëlqyer për të mbajtur mendjen tuaj të stërvitur dhe për të sfiduar miqtë tuaj. Mathematical Tricks ofron në fakt, seksione të dedikuara për stërvitjen dhe lojën, si tek ashtu edhe me shumë lojtarë, të dobishëm për të vënë veten në provë.
 • MathBoard (iOS/iPadOS) eshte ndër aplikacionet më të mira për të mësuar matematikë, i përshtatshëm për të gjithë fëmijët e moshës shkollore. E dobishme për të kuptuar mbledhjen dhe zbritjen, zgjidhjen e problemave dhe studimin, gjithashtu nëpërmjet përdorimit të një tabele të bardhë ndërvepruese, veprimet e pjesëtimit dhe shumëzimit. Ofrohet në iPhone/iPad me një kosto prej 4.99 euro. Është gjithashtu i pajtueshëm me macOS dhe tvOS. Përveç kësaj, versioni falas MathBoard Addition është i disponueshëm për pajisjet iOS, i cili i dedikohet ekskluzivisht mësimit të mbledhjes, dhe versioni MathBoard Fractions (4,99 €), i cili u dedikohet pjestimit.

App per te zgjidhur ushtrime matematike shkolla mesme

Kur bëhet fjalë për app per te zgjidhur ushtrime matematike nga shkolla e mesme, ka gjithashtu një zgjedhje mjaft të gjerë. Këtu janë disa zgjidhje që mund të jenë të dobishme për nxenesit qe shkojne ne shkolle te mesme.

Redooc (Android/iOS/iPadOS)

App per te zgjidhur ushtrime matematike

Një nga aplikacionet më të mira për të kuptuar matematikën në shkollën e mesme është Redooc. Ky aplikacion i disponueshëm për Android dhe për iOS/iPadOS, ofron mbi 5000 mësime me shënime, video, etj. 85.000 ushtrime me shpjegimin e procedurës, format kryesore të dobishme për aksesin në formulat matematikore.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Mbani mend se aplikacioni funksionon pas regjistrimit, por vetëm disa përmbajtje janë falas. Për të aksesuar të gjitha ato që janë në dispozicion, duhet të abonoheni në një nga planet duke filluar nga 9,99 €/muaj. Përveç kësaj, ka module të përshtatshme jo vetëm për nxënësit e shkollave të mesme, por edhe për nxënësit e shkollave fillore, të mesme dhe madje edhe të kolegjit, nëse kjo ju intereson.

Pasi ta instaloni dhe ta nisni në pajisjen tuaj, shtypni butonin Regjistrohu, zgjidhni moshën tuaj nga menuja në faqen e saj kryesore, prekni butonin Konfirmo dhe më pas regjistrohuni në FacebookGoogleApple ose adresën tuaj të emailit ose numrin e telefonit, në varësi të preferencave. Për ta bërë këtë, fillimisht duhet të pranoni kushtet e përdorimit të shërbimit duke lëvizur çelsat që i korrespondojnë në ON dhe më pas të zgjidhni mënyrën e regjistrimit që preferoni, duke ndjekur udhëzimet në ekran.

Pasi të jeni regjistruar, trokitni lehtë mbi fjalën Shko te përmbajtja/Vai ai contenuti > dhe më pas shtypni butonin e Shkollës së Mesme/Scuola Superiore. Në ekranin e hapur, shtypni butonin Matematikë dhe zgjidhni modulin që ju intereson (p.sh. Aritmetika dhe AlgjebraGjeometria, etj). Pasi të hapet ekrani i modulit, ju keni mundësinë të shihni orët e mësimit, të bëni ushtrimet, të shihni ushtrimet e kryera etj, duke shtypur butonat e dukshëm në ekran.

App te tjera per te zgjidhur ushtrime matematike shkolla mesme

App per te zgjidhur ushtrime matematike

Nëse jeni të interesuar për aplikacione te tjera per te zgjidhur ushtrime matematike nga shkolla e mesme, shikoni nëse gjeni ndonjë nga interesat tuaja midis atyre që do t’ju rendis me poshte.

 • Zgjidh shprehjet (Android/iOS/iPadOS) siç nënkupton edhe emri, është një nga aplikacionet më të thjeshta për zgjidhjen e shprehjeve matematikore. Është falas dhe mund të përdoret gjithashtu nëpërmjet një shfletuesi duke u lidhur me faqen e internetit të Risolvi Espressioni. Kjo ju lejon të zgjidhni shprehje numerike, madje edhe me thyesa dhe fuqi.
 • Calcolatrice Grafica GeoGebra (Android/iOS/iPadOS) është zgjidhja ideale për vizatimin e grafikëve të funksioneve, llogaritjen e derivateve dhe integraleve, zgjidhjen e ekuacioneve dhe përcaktimin e pikave të veçanta të funksioneve. Është falas.
 • iMathematics (iOS/iPadOS) është një nga aplikacionet më të mira për të mësuar matematikën, shumë i referuar si një nga aplikacionet shkollore që duhet të keni në pajisjen tuaj celulare. Ai prezantohet si një asistent personal i matematikës që u lejon studentëve të kenë një mjet për të mësuar, rishikuar, praktikuar dhe thelluar tema të shumta gjithmonë në dispozicion. Është falas, por një pjesë e përmbajtjes ofrohet me abonim, duke filluar nga 0,99 €/muaj.

App per te zgjidhur ushtrime matematike financiare

Nese studioni matematiken financiare, atehere në këtë rast, ju nevojiten disa aplikacione më specifike, siç janë ato të treguara në paragrafët vijues. 

Llogaritësi shumëfunksional (Android)

App per te zgjidhur ushtrime matematike

Një zgjidhje e shkëlqyeshme për ata që studiojnë matematikën financiare është Llogaritësi shumëfunksional/Calcolatrice Multifunzione. Kjo zgjidhje, e disponueshme për Android, ju lejon të bëni llogaritje të ndryshme matematikore, duke përfshirë ato që lidhen me temat financiare (hua, zbritje, llogaritje të TVSH-së, etj). Për të hequr reklamat në versionin falas, duhet të blini atë me pagesë, i cili kushton 4.29 euro.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas instalimit dhe nisjes së Llogaritësit shumëfunksional, trokitni lehtë mbi butonin Jo, Faleminderit/No, Thanks, në mënyrë që të parandaloni përdorimin e aktivitetit tuaj në ueb për qëllime reklamimi, klikoni në butonin Mbyll këtë dritare/Close this window dhe ndiqni udhëzuesin që ju tregohet për funksionimin e aplikacion.

Për të kryer një llogaritje, më pas shtypni simbolin () që ndodhet lart majtas, zgjidhni llojin e llogaritjes që keni ndërmend të bëni (p.sh. mbi të dhënat e nevojshme për të vazhduar me llogaritjen aktuale (p.sh. shuma e kredisëçmimi shtesëzbritjaTVSH, etj). Më në fund, shtypni butonin (=) dhe kjo është e gjitha.

Calc Pro + (iOS/iPadOS)

Nëse keni një pajisje Apple dhe keni nevojë për një aplikacion për të kryer llogaritjet financiare, Calc Pro + mund të jetë për ju. Është një zgjidhje për pajisjet iOS/iPadOS, falë së cilës është e mundur të keni një kalkulator financiar, i cili ju lejon të llogaritni kreditë, interesat komplekse, hipotekat, dhe të tjera. Megjithëse përdorimi bazë i tij është falas, aksesi në të gjitha veçoritë kërkon blerjen e versionit të plotë, i cili kushton 7.99 euro.

Pasi të keni aplikacionin, shtypni butonin Falas/Gratis, më pas ikonën që përfaqëson një listë me pika (e vendosur në këndin e sipërm majtas të ekranit) dhe më pas zgjidhni opsionin Financiar. Pasi të bëhet kjo, trokitni lehtë mbi butonin që lidhet me llojin e llogaritjes të vendosur si parazgjedhje (p.sh. Interesi i përbërë) dhe zgjidhni llojin e llogaritjes që dëshironi të bëni duke e zgjedhur atë nga menuja që shfaqet.

Si përfundim, shtypni artikullin OK që ndodhet në menunë në fjalë, plotësoni formularin e propozuar me të gjitha detajet e rastit dhe shtypni butonin Calc për të kryer llogaritjen aktuale.

App te tjera per te zgjidhur ushtrime matematike financiare

 • Financial Calculator (Android) aplikacion që përfshin një kalkulator financiar, i dobishëm për llogaritjen e interesit të thjeshtë dhe të përbërë, kurset e këmbimit, indekset financiare, etj, të gjitha falas dhe intuitive.
 • Llogaritësi Financiar/Calcolatrice Finanziaria (Android) një zgjidhje tjetër e disponueshme për pajisjet Android, e cila ju lejon të kryeni të gjitha llogaritjet kryesore financiare duke përdorur ndërfaqen e saj të strukturuar dhe të organizuar mirë.
 • Llogaritësi Financiar/Calcolatrice Finanziaria (iOS/iPadOS) aplikacion me të njëjtin emër si ai që sapo përmenda (edhe nëse është bërë nga një zhvillues tjetër), i cili kushton 1,99 € dhe ju lejon të kryeni llogaritjet financiare në mënyrë të ngjashme me zgjidhjet e përmendura më sipër.
 • Calcolatore finanziario (iOS/iPadOS) është një zgjidhje e disponueshme vetëm për pajisjet e markës Apple, e cila siç sugjeron emri i saj, ju lejon të bëni të gjitha llogaritjet kryesore financiare. Kushton 4.99 euro.

App per te zgjidhur ushtrime matematike nga kompjutri

Po e mbyllim kete artikull duke përmendur disa aplikacione per te zgjidhur ushtrime matematike nga kompjutri. Këto janë programe që si në rastin e aplikacioneve për pajisje celulare, janë të thjeshta për t’u përdorur dhe të dobishëm për të bërë llogaritje matematikore të llojeve të ndryshme.

 • Microsoft Mathematics (Windows) është një program i zhvilluar nga microsoft i cili tani është i integruar në Microsoft Edge, por që mund të shkarkohet ende në versionin e vjetër të pavarur nëse dëshironi, dhe që ju lejon të kryeni operacione matematikore (madje edhe ato komplekse) në një mënyrë relativisht e thjeshtë.
 • Equation Wizard (Windows) është një nga programet më të mira matematikore në treg për Windows. Në këtë rast, ju lejon të zgjidhni ekuacione lineare, kuadratike, kubike, etj duke parë të gjithë hapat që çuan në zgjidhjen e problemit.
 • wxMaxima (Windows/macOS) është një program i dedikuar për përpunimin e grafikëve të funksioneve. Ai përmban një ndërfaqe përdoruesi që është disi minimale dhe e thjeshtë për t’u përdorur. Programi është plotësisht falas.