Site per te folur anglisht

Site per te folur anglisht

Ne kete udhezues do ju japim nje liste me site per te folur anglisht duke ju treguar edhe karakteristikat e tyre kryesore. Me perdorimin e ketyre siteve, ju mund te praktikoni gjuhen duke biseduar me mësues që kanë njohuri të rrjedhshme të saj, apo edhe me njerëz nga e gjithë bota që ndajnë të njëjtën nevojë si ju, duke filluar keshtu nje lloj shkëmbimi kulturor. Me siguri qe pas perdorimit te tyre ju do keni mesuar shume me mire anglisht.

Permbajtja

Site per te folur anglisht

Site per te folur anglisht

Në internet është e mundur të gjesh shumë site per te folur anglisht, prandaj nuk është e lehtë të gjesh zgjidhjen që i përshtatet më së miri nevojave tuaja.

Për të thjeshtuar detyrën, kam zgjedhur disa burime që i konsideroj veçanërisht të vlefshme, secila prej të cilave karakterizohet nga cilesi të caktuara që e bëjnë shërbimin unik, gje e cila do ua bej me te lehte zgjedhjen.

Site per te folur anglisht: Skyeng

Site per te folur anglisht

Para së gjithash, do të flasim për Skyeng. Ky është te themi, një shkollë per gjuhen angleze në internet që ofron mësime private komode, të cilat mund të kryhen lehtësisht nga një kompjuter ose nga një aplikacion per telefon. Suksesi i tij dhe efektiviteti i metodës së propozuar të të mësuarit mund të merret me mend lehtësisht nga numrat. Shërbimi ka mbi 160,000 studentë, me 11,000 mësues dhe 115 kurse.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Një nga pikat më interesante të kësaj platforme përfaqësohet nga shumëllojshmëria e ofertës, e cila përfshin kurse për të rritur dhe fëmijë (nga 4 vjeç e lart), me orare fleksibël per te cilat mund te bini dakord drejtpërdrejt me mësuesit.

Për më tepër, është gjithashtu e mundur të zgjedhësh në bazë të nivelit të njohurive të gjuhës dhe të zgjedhësh mësimin e përgjithshem të anglishtes (mundësisht edhe me një mësues të gjuhës amtare) ose të lidhura me qëllime specifike: për shembull, mund të gjeni kurse anglisht për udhëtime, ose përgatitje për provimet IELTS (Sistemi Ndërkombëtar i Testimit të Gjuhës Angleze) dhe TOEFL (Testi i Anglishtes si Gjuhë e Huaj), ose anglishtja profesionale (me një program të personalizuar mësimi bazuar në nevoja specifike që lidhen me punën tuaj).

Një tjetër mundësi interesante e përfshirë në ofertë është të marrësh pjesë në klubet e bisedave. Për 30 minuta do të jetë e mundur të bisedosh me studentë të tjerë të Skyeng për tema të ndryshme, në varësi të nivelit të gjuhës angleze, të praktikosh gjuhën dhe të njohesh njerëz dhe kultura nga pjese të ndryshme të botës.

Ekziston edhe një provim final, kalimi i cili çon në arritjen e një certifikate qe konfirmon nivelin e gjuhes angleze në shakallen CEFR (Common European Framework of Reference for Languages).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Cmimet fillojnë nga 9,90 € për një orë mësimi 50 minuta (fëmijët mund të marrin pjesë në një mësim opsional prej 4,90 € për një mësim 25 minutash), me mundësinë e blerjes së paketave nga minimumi 4 deri në maksimum 64 orë mësimi.

Nëse dëshironi të bëni një provë falas, ky opsion është gjithashtu i disponueshëm. Do të keni mundësinë të testoni nivelin tuaj të anglishtes dhe të zgjidhni kursin që korrespondon me nevojat tuaja.

Për të provuar Skyeng falas, mjafton të lidheni me faqen zyrtare të internetit dhe të plotësoni formularin e duhur në anën e djathtë të ekranit duke futur emrinadresën e emailit dhe numrin e telefonit dhe në fund shtypni butonin Provo falas.

Më pas, lidhuni me kutinë tuaj të postës elektronike, hapni emailin që keni marrë nga Skyeng dhe klikoni në butonin për të vendosur fjalëkalimin për llogarinë tuaj të re dhe për të konfirmuar qëllimin për ta aktivizuar atë. Brenda një kohe të shkurtër (maksimumi një orë) do të merrni një telefonatë nga Skyeng në numrin e telefonit të treguar gjatë regjistrimit për të rënë dakord për ditën dhe orën e mësimit tuaj të provës falas.

Më pas, mund të përdorni menunë e faqes për të blerë një ose më shumë mësime me pagesë, për të hyrë në materialin e vënë në dispozicion posaçërisht për ju, për të hyrë në klubin e bisedave ose për të zbuluar një nga metodat e shumta të të mësuarit të ofruara nga platforma.

Site per te folur anglisht: Tandem

Site per te folur anglisht

Nëse jeni duke kërkuar site per te folur anglisht me njerezit, ju sugjeroj fuqimisht të provoni Tandem. Kjo është një platformë e zhvilluar posaçërisht për të lejuar njerëzit të përmirësojnë njohuritë e tyre për një gjuhë thjesht duke folur me përdorues të tjerë që kanë të njëjtën nevojë.

Nëse kjo zgjidhje pasqyron dëshirën tuaj, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit nga linku qe ju dhash pak më parë, atëherë shtypni butonin Regjistrohu/Registrati që ndodhet lart djathtas. Më pas, zgjidhni gjuhën angleze duke përdorur menunë rënëse dhe klikoni në simbolin e histogramit që shfaqet pranë përzgjedhjes për të përcaktuar nivelin relativ të njohurive, më pas shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe kryeni të njëjtin veprim për të përcaktuar gjithashtu gjuhen amtare.

Pasi të bëhet kjo, tregoni nëse flisni rrjedhshëm edhe në gjuhë të tjera, ose shtypni fjalën Kalo/Salta më poshtë për të kaluar në hapin tjetër dhe përgjigjuni tre pyetjeve që ju propozohen për të kryer profilizimin e llogarisë tuaj dhe për të gjetur përdorues të pershtatshem. Pyetjet kanë të bëjnë me temat për të cilat dëshironi të flisniprofilin ideal të tandemit (dmth. personit me të cilin dëshironi të bisedoni) dhe objektivat e studimit. Shtypni butonin Vazhdo/Continua çdo herë për të vazhduar me procedurën e regjistrimit.

Site per te folur anglisht

Në fund do t’ju duhet të zgjidhni një foto profili me të cilën përdoruesit e tjerë do të mund t’ju identifikojnë. Mund të ngarkoni një të pranishme tashmë në kompjuterin tuaj, duke klikuar në butonin [+] në qendër të ekranit, ose të merrni një drejtpërdrejt, duke shtypur simbolin e kamerës që ndodhet në fund të djathtë. Mos harroni, fytyra duhet të jetë në plan të parë dhe të dallohet qartë për t’u siguruar që aplikimi juaj të pranohet: prandaj shmangni futjen e fotove që nuk lejojnë identifikimin e lehtë të fytyrës.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Hapi i fundit ka të bëjë me regjistrimin e përdoruesit: ju mund të zgjidhni ta bëni atë me llogarinë tuaj në Facebook ose Google (do të ktheheni në formularin përkatës të vërtetimit), ose plotësoni formularin më poshtë me të dhënat tuaja personale, p.sh. emrinmbiemrinadresën e emailitfjalëkalimidata e lindjes dhe gjinia, në fund duke shtypur butonin Regjistrohu që ndodhet në fund të faqes.

Do të merrni një email në kutinë postare të treguar me një link për të vërtetuar llogarinë tuaj. Në disa raste, aktivizimi i një profili mund të zgjasë ca kohë (deri në 7 ditë), pasi komuniteti shqyrton kërkesat e ndryshme për anëtarësim individualisht në mënyrë që të lejojë mbarëvajtjen e seancave të bisedës për qëllimet e përcaktuara nga projekti.

Sapo të njoftoheni për regjistrimin në shërbim nëpërmjet një mesazhi të ri email, kthehuni në faqen kryesore të shërbimit dhe futuni duke shtypur butonin Accedi, më pas identifikohuni me sistemin e zgjedhur gjatë regjistrimit.

Më pas, shtypni butonin Shko te aplikacioni Web/Vai alla Web app, më pas zgjidhni partnerin me të cilin do të filloni një bisedë midis atyre që propozohen. Ju gjithashtu mund të aplikoni filtra për të parë vetëm përdoruesit që u korrespondojnë karakteristikave të caktuara, duke shtypur simbolin e përzgjedhësit që ndodhet poshtë djathtas dhe duke vendosur parametrat në lidhje me vendndodhjen dhe moshën në panelin që shfaqet anash.

Theksoj se Tandem ofron gjithashtu mundësinë e përdorimit të një aplikacioni Android dhe iOS/iPadOS, i cili integron disa shërbime shtesë që nuk disponohen në versionin e shfletuesit.

Site per te folur anglisht: Speaky (falas)

Site per te folur anglisht

Speaky është një nga sitet më të njohura falas për të folur në anglisht. Regjistrimi në këtë shërbim do t’ju lejojë të vini në praktikë njohuritë tuaja duke biseduar ne chat përmes një shfletuesi (ose nga një aplikacion) me përdorues nga e gjithë bota.

Për të filluar përdorimin e tij, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit, më pas zgjidhni gjuhën e faqes nga menuja rënëse e vendosur lart djathtas. Më pas, zgjidhni opsionin anglisht nga menuja rënëse pranë formulimit që dua të praktikoj/Voglio far pratica dhe regjistrohu duke shtypur butonin Google ose Facebook.

Në hapin tjetër, plotësoni vërtetimin në formularin e shërbimit të zgjedhur, më pas, për të filluar profilizimin e llogarisë tuaj, zgjidhni nivelin e njohurive të gjuhës angleze duke zgjedhur një nga opsionet e propozuara dhe shtypni butonin Next/Avanti që shfaqet në anë.

Pasi të bëhet kjo, zgjidhni gjuhën amtare nga menuja përkatëse rënëse, më pas plotësoni formularin që ju propozohet me informacionin në lidhje me datën e lindjes dhe gjininë. Më pas, futni një përshkrim të shkurtër të profilit tuaj dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua në dritaren që ju njofton për përfundimin e procesit të regjistrimit për të hyrë në ndërfaqen kryesore të shërbimit, ku tashmë mund të shikoni profilet e personave me të cilët mund te filloni te flisni.

Për të filluar një bisedë, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni skeden e përdoruesit të zgjedhur dhe të shtypni simbolin e chat që ndodhet në fund të dritares së profilit të sapo zgjedhur. Ju gjithashtu mund të aplikoni filtra për rezultatet duke klikuar në butonin Filters, që ndodhet lart djathtas, duke zgjedhur GjiniaMosha ose duke treguar ndonjë gjuhë që do të bllokohet dhe në fund shtypni butonin Ruaj/Salva.

Siç ju thashë në fillim të kapitullit, platforma Speaky është gjithashtu e përdorshme nga një aplikacion per Android dhe iOS.

Site te tjera per te folur anglisht

Nese po kerkoni site te tjera per te folur anglisht, atehere me poshtë mund të gjeni propozime të tjera që jane të vlefshme dhe funksionale.

  • Conversation Exchange: përmes kësaj faqeje ju mund të zgjidhni midis tre llojeve të shkëmbimeve gjuhësore: bisedë ballë për ballë (planifikimi i një takimi të drejtpërdrejtë në një vend publik nëpërmjet platformës), mik stilolapsi (për të shkëmbyer mesazhe me tekst) ose partner per chat (në në këtë rast biseda mund të zhvillohet përmes mesazheve të çastit, duke përfshirë zërin dhe videon).
  • Busuu: nëse jeni duke kërkuar për një faqe që ofron kurse online të anglishtes, kjo platformë ofron një abonim bazë falas që ju jep të drejtën të merrni mësime për të mësuar vetëm një gjuhë, ndërsa versionet Premium kanë kosto duke filluar nga 5,83 € në muaj dhe integrojnë menyren offline, aftësia për të personalizuar planin e studimit dhe një sërë mjetesh për të lehtësuar mësimin.
  • Lingoglobe: nëse preferoni të ushtroheni duke folur me folës amtare nga vende të tjera, ju rekomandoj që të testoni edhe këtë faqe, e cila ka më shumë se 50,000 përdorues të regjistruar. Në këtë rast ju gjithashtu mund të filtroni kontaktet duke marrë parasysh çdo hobi dhe interes të përbashkët.
  • Coeffee: kjo është një faqe veçanërisht origjinale dhe argëtuese që ofron lojëra për t’i ndarë me përdoruesit e tjerë, me të cilat është gjithashtu e mundur të filloni një bisedë përmes chat ose video.