Site per te rezervuar udhetime turistike

Nese keni vendosur te merni pak kohe te lire dhe te organizoni nje udhetim, atehere keni nevoje per site per te rezervuar udhetime turistike, te cilat do ju japin nje pershkrim te detajuar te hoteleve dhe fluturimeve qe mund te merni me cmimin me te uletd

Këto janë faqe internet që do t’ju lejojnë të krahasoni çmimet e vendeve akomoduese në shumë destinacione turistike, dhe ndoshta gjithashtu të krahasoni çmimet për fluturimet në destinacionin tuaj.

E vetmja gjë që ju nevojitet është një shfletues/browser për të shfletuar internetin, por gjithashtu mbani në mend se disa site per te rezervuar udhetime turistike janë gjithashtu të disponueshme përmes aplikacioneve mobile Android dhe iOS lexim të mirë.

Booking.com:

Nje nder ato site, më të famshme per te rezervuar udhetime turistike, është qartë Booking.com, një portal historik për hulumtimin dhe krahasimin e akomodimeve në destinacione të shumta. Ndër shërbimet e tjera të ofruara nga Booking.com ekziston mundësia për të kërkuar restorante, shërbime me qira makinash dhe fluturime, të gjitha falë një faqe në internet me një ndërfaqe përdorimi veçanërisht tërheqëse, plot elemente.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Booking.com mund të konsultohet falas dhe pa pasur nevojë të regjistroheni. Sidoqoftë, hyrja në faqen e internetit përmes një llogarie rekomandohet për ata që vizitojnë shpesh dhe rezervojnë udhëtime dhe dëshirojnë ta bëjnë këtë përmes Booking.com. Përfitimi i faqeve të udhëtimit si kjo ju lejon të keni qasje në tarifat e zbritura.

Për të përdorur Booking.com duhet së pari të lidheni me faqen e saj kryesore duke përdorur shfletuesin për të shfletuar internetin që keni zgjedhur. Pasi të keni ngarkuar Faqen Kryesore, duhet të filloni të mendoni për një destinacion të mundshëm për të shkruar në fushën e duhur të tekstit që gjeni nën Destinacionin, emrin e strukturës ose adresën.

Në fushën e tekstit të shënuar me artikullin Check-in dhe më pas do të duhet të tregoni, duke përdorur menunë e duhur, datën e nisjes. E njëjta gjë vlen për artikullin Check-Out, ku duhet të tregoni datën që dëshironi të ktheheni.

Pastaj tregoni nëse po udhëtoni për biznes ose dëshironi të bëni një udhëtim kënaqësie duke vendosur një shenjë kontrolli në artikullin e duhur. Pastaj zgjidhni sa dhoma dëshironi të rezervoni, numrin e të rriturve që udhëtojnë dhe ndoshta edhe numrin e fëmijëve dhe më pas konfirmoni kërkimin tuaj duke shtypur butonin Kërko.

Pasi të keni parë rezultatet e kërkimit tuaj, ju mund t’i përkushtoheni vetes për të vlerësuar objektet e ndryshme të akomodimit që do t’ju paraqiten. Përmes menusë së majtë Filter Nga ju mund të kryeni disa kërkime të thelluara, duke qenë në gjendje të zgjidhni buxhetin tuaj, vendet më të njohura, llojin e akomodimit për të vlerësuar, por gjithashtu të aplikoni filtra bazuar në shërbimet e ofruara dhe vlerësimet e klientëve të mëparshëm.

Filtra të mëtejshëm janë në dispozicion përmes menusë që ndodhet në krye: shënoni artikujt Zgjedhjet tona kryesore, Çmimi, Rezultati i vlerësimit dhe çmimi, Yjet dhe vlerësimi i mysafirëve. Këto parametra të treguar do t’ju lejojnë të personalizoni më tej kërkimin tuaj, në mënyrë që të identifikoni strehimin që i përshtatet më mirë nevojave tuaja gjatë pushimeve tuaja.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese keni gjetur strukturen e duhur, klikoni në artikull Shikoni strukturen dhe rezervoni. Kjo do të hapë një skedë të re të shfletuesit dhe do të jeni në gjendje të shihni detaje të shumta që do t’ju lejojnë të vlerësoni më mirë akomodimin që keni zgjedhur. Nëse jeni të bindur që doni të rezervoni pushimet tuaja në Booking.com, thjesht duhet të shtypni pronoto tani, zgjidhni dhomat dhe më pas shtypni butonin Rezervo. Mos u shqetëso, do të kesh ekrane përmbledhëse shtesë para se të paguash aktualisht për strukturen që ke zgjedhur.

Booking.com është gjithashtu i disponueshëm përmes aplikacionit për pajisjet mobile Android dhe iOS.

Expedia.it:

Operues i ngjashëm me Booking.com, nje tjeter site per te rezervuar udhetime turistike eshte Expedia.it, e cila ju lejon të kërkoni për destinacionin ideal për pushimet tuaja të rradhës, duke ju dhënë mundësinë të zgjidhni midis llojeve të ndryshme të akomodimit.

Përmes portalit në internet Expedia.it është gjithashtu e mundur të vlerësohen kuotat e ndryshme për marrjen me qira të makinave, si dhe blerja e fluturimit për në destinacionin e zgjedhur, por edhe paketa e kombinuar që përfshin fluturimin dhe hotelin.

Prandaj kam zgjedhur të flas me ju në detaje për Expedia pasi besoj se është një portal i vlefshëm për organizimin e udhëtimit, i cili ju lejon të blini ose rezervoni drejtpërdrejt shërbime të tjera të dobishme shpesh. Fuqia e Expedia.it jepet nga ndërfaqja e tij e thjeshtë dhe intuitive e cila në të njëjtën kohë ende arrin të jetë tërheqëse.

Për të organizuar udhëtimin tuaj të rradhës me faqen Expedia.it, së pari lidhuni me Faqja e saj Kryesore dhe pasi të keni vendosur destinacionin tuaj, shtypni butonat që shihni në ekran dhe për të zgjedhur nëse do të kërkoni për fluturim (butoni i Fluturimit), struktura e akomodimit (butoni i hotelit), nëse do të blini një paketë të kombinuar me Fluturimin dhe Hotelin (butoni Fluturimi + Hoteli) ose nëse vlerësoni disa vlerësime për ndonjë shërbim të marrjes me qira të makinës (Butoni i makinës).

Atëherë do të duhet të përdorni fushat e duhura të tekstit për të treguar vendndodhjen e destinacionit, ditët e nisjes dhe kthimit për fluturim dhe hotel, si dhe vendndodhjen dhe datën e mbledhjes dhe kthimit, në rastin specifik të marrjes me qira të makinës. Në disa raste ka disa opsione opsionale që mund të përfitoni duke klikuar në butonin Opsione të Avancuara. Për të konfirmuar parametrat e kërkimit të futur, klikoni në butonin Kërko.

Atëherë do të duhet të prisni që të mund të shikoni të gjitha rezultatet bazuar në kërkimin tuaj. Mbani në mend se edhe përmes faqes në internet të Expedia.it mund të ndryshoni parametrat e kërkimit tuaj duke përdorur filtrat e duhur në menunë anësore filtro strukturat nga dhe përmes artikujve të menusë të vendosur në shiritin e sipërm, të pranishëm në korrespondencë me artikullin Renditur sipas. Në rastin e një strukture akomodimi ose një fluturimi, mund të klikoni në një nga rezultatet për të parë më shumë informacion në lidhje me të, dhe mundësisht të bëni një rezervim dhe pagesë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Expedia është gjithashtu në dispozicion përmes aplikacionit celular Android dhe iOS.

Trivago.it:

Ka faqe të shumta në internet që do t’ju ndihmojnë të planifikoni pushimet tuaja të rradhës; pikërisht për këtë arsye dua të flas me ju në detaje për Trivago, nje site per te rezervuar udhetime turistike por që ofron funksionalitete pak më të ndryshme nga faqet e internetit të treguara më sipër.

Ndërsa shumica e vendeve të udhëtimit ofrojnë çmime me te uleta për rezervimin e pushimeve në strehimet e partnerëve, Trivago.it ka të bëjë kryesisht me sigurimin e një motori kërkimi me tarifat më të mira për akomodimet, përfshirë rezultatet nga faqet e internetit të ndryshme. Ndërfaqja e përdoruesit e Trivago është e shquar për të qenë e thjeshtë, pa elemente të tepërta: është e qartë se si është modernizuar që të jetë veçanërisht intuitiv.

Për të parë specifikisht se si funksionon Trivago, lidhuni në faqen kryesore të faqes së saj të internetit.Siç mund ta shihni, në faqen kryesore nuk ka asgjë tjetër përveç një fushe me tekst për të kërkuar një strukturë akomodimi për destinacionin që dëshironi të arrini.

Pastaj shtypni emrin e vendit që dëshironi të vizitoni (për shembull Tokio) dhe shtypni butonin Kërko. Tani do t’ju duhet të tregoni datat e nisjes dhe mbërritjes duke përdorur fushat e tekstit homonim. Klikoni mbi to dhe duke përdorur menunë zbritëse, zgjidhni datat për të cilat po planifikoni pushimet tuaja. Ai gjithashtu tregon nëse keni ndërmend të rezervoni një dhomë dyshe, një dhomë teke, një dhomë familjare apo një dhomë të shumëfishtë, duke përdorur menunë e duhur zbritëse.

Bazuar në kërkimet tuaja, do t’ju shfaqen disa rezultate dhe çmimet e treguara do të krahasohen me ato të ofruara me faqet e tjera të organizatave të udhëtimit, në mënyrë që të jeni në gjendje të ofroni ofertën përfundimtare me çmimin më të ulët të mundshëm.

+

Në këtë pikë ju mund t’i përkushtoheni gjetjes së akomodimit që i përshtatet më mirë nevojave tuaja dhe përmes menusë në të majtë, do të keni mundësinë të filtroni kërkimin përmes disa mjeteve të njohura. Në fakt, ju mund të filtroni rezultatet e kërkimit bazuar në yjet e objektit akomodues (butoni Stars), bazuar në vlerësimet e klientëve (butoni i vlerësimit), bazuar në çmimin (butoni i çmimit) por edhe në distancën nga qendra e qytetit (Largësia nga butoni).

Nëse dëshironi të filtroni më tej midis rezultateve të kërkimit tuaj, mund të përdorni butonat në shiritin në krye: në fakt mund të renditni strehimet që ju janë treguar bazuar në popullaritetin, çmimin ose distancën (Renditur sipas butonit).

Për secilin objekt akomodimi të treguar në rezultatet e kërkimit, do t’ju ofrohet çmimi më i ulët, i marrë bazuar në kërkimin për të gjitha ofertat në faqet e internetit të organizatës kryesore të udhëtimit. Sidoqoftë, ju këshilloj të vlerësoni çmimin në mënyrë të pavarur duke klikuar në artikullin Më shumë oferta. Në fakt, ju do të jeni në gjendje të shihni vetë se si çmimet e treguara ndryshojnë në varësi të shërbimeve shtesë të ofruara.

Për më tepër, për të parë më shumë detaje, klikoni në emrin e objektit që keni identifikuar: do të hapet një menu shtesë përmes së cilës ju mund të shihni fotot që janë marrë (butoni Photo), gjeni të gjitha kontaktet për të kërkuar informacion (butoni Info), si dhe leximin e vlerësimeve të shkruara nga mysafirët e mëparshëm (butoni Vlerësime).

Pasi të keni identifikuar një strukturë të mundshme akomodimi për qëndrimin tuaj, prekni artikullin Shih ofertën; atëherë do të dërgoheni përsëri në portalin që ofron çmimin më të ulët dhe në këtë mënyrë do të jeni në gjendje të vlerësoni më mirë strukturën që keni zgjedhur, duke lexuar komente të mëtejshme të përdoruesve dhe duke zgjedhur ndonjë shërbim shtesë. Për të bërë një rezervim, mund të përdorni butonin e konfirmimit në secilën faqe në internet.

Motori i kërkimit i ofruar nga portali i uebit Trivago është gjithashtu i disponueshëm për konsultim përmes aplikacionit falas me të njëjtin emër për pajisjet mobile Android dhe iOS.

Nese doni te argetoheni me shume gjate udhetimeve turistike duke gjetur miq te rinj thjesht duke perdorur telefonin, atehere klikoni ketu.