Site per te bere CV / Curriculum Vitae / Resume

Ne kete udhezues do ju flasim per site per te bere CV/Curriculum Vitae/Resume. Me poshte do te gjeni sitet më të mira për të krijuar ose modifikuar CV-në tuaj, të gjitha në një mënyrë praktike, të shpejtë dhe gjithashtu duke pasur parasysh estetikën. Ne kete menyre ju do te keni nje CV te mire, e cila do ua rrise edhe mundesite e punesimit. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Site per te bere CV/Curriculum Vitae/Resume falas

Nëse jeni në kërkim per site per te bere CV/Curriculum Vitae/Resume, te cilat ju ndihmojne edhe në zgjedhjen e llojit dhe modelit që do të përdorni, atehere ato me poshtë mund të jenë për ju. Kini parasysh qe në disa raste, për të shkarkuar CV është e nevojshme të beni nje pagese.

CreaCV (falas)

Site per te bere CV / Curriculum Vitae / Resume

Nese dëshironi të krijoni një CV të pastër dhe lineare, me vetëm disa klikime dhe krejtësisht falas, atëherë mund të mbështeteni te CreaCV, një redaktues jashtëzakonisht i thjeshtë për t’u përdorur përmes të cilit mund të krijoni, modifikoni dhe shkarkoni CV-në tuaj falas dhe me pak hapa. Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen e saj zyrtare të internetit, më pas zgjidhni një nga 10 modelet e disponueshme në të majtë të faqes dhe plotësoni të gjitha fushat që shfaqen në ekran duke futur të dhënat që i konsideroni të dobishme.

Pasi të keni plotësuar një seksion, shtypni butonin Ruaj/Salva për të konfirmuar atë që është bërë dhe vazhdoni me seksionet e mëposhtme. Në fund të përpilimit, për të kontrolluar rezultatin përpara se të vazhdoni me shkarkimin e PDF -së ose me printimin, shtypni butonin Preview/Anteprima (që ndodhet lart majtas) për të parë CV-në tuaj. Nëse nuk ju bind dhe ka më shumë që dëshironi të shtoni, mbyllni dritaren e pamjes paraprake dhe hapni një nga seksionet për të shtuar informacion ose shtypni butonin Shto një seksion të personalizuar/Aggiungi una sezione personalizzata, që ndodhet në fund të faqes në kutinë e quajtur Informacion shtesë/Ulteriori informazioni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse ju pëlqen rezultati, mbyllni pamjen paraprake dhe në faqen kryesore të CreaCV, klikoni në butonin Shkarko/Scarica. Në këtë mënyrë CV do të ruhet direkt në kompjuterin tuaj në formën e një skedari PDF. 

CVFacile

Site per te bere CV / Curriculum Vitae / Resume

CVFacile është një shërbim i dobishëm në internet për hartimin e udhëzuar të CV tuaj duke zgjedhur midis modeleve të ndryshme (të tilla si CV studentore, CV profesionale dhe CV pa përvojë) dhe lloje të ndryshme, duke ju udhezuar në shkrimin e saj. Megjithatë edhe pse ju lejon të krijoni CV-në tuaj falas, duhet të merrni një abonim të vogël prej 0,90 € për një javë përdorim dhe për ta shkarkuar, pas së cilës mund ta anuloni në çdo kohë përpara se ta rinovoni. Megjithate mund te shkoni te Anteprima/Preview ku shfaqet CV juaj e plotesuar dhe provoni te beni foto ekranit /screenshot por te evituar abonimin.

Për të përdorur CVFacile, para së gjithash, lidhuni me faqen zyrtare dhe shtypni butonin jeshil Krijo CV-në tuaj/Crea il tuo CV, më pas prisni që të dërgoheni te redaktori. Në këtë pikë mund të filloni të punoni me mjetet e ndryshme të vëna në dispozicion nga platforma, të gjitha shumë te thjeshta për t’u përdorur.

Më pas, vazhdoni duke emërtuar dokumentin tuaj të ri duke përdorur fushën e duhur të tekstit që ndodhet lart majtas (e përfaqësuar nga një laps), më pas zgjidhni nga një nga modelet e propozuara atë që mendoni se mund të jetë më i përshtatshëm për rastin tuaj. Pasi të keni zgjedhur modelin, pasi të klikoni mbi të, mund të vazhdoni me plotësimin e fushave të tij.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta bërë këtë, mund të përdorni skedat në menunë në të majtë të faqes, më pas klikoni në artikullin Kontaktet/Contatti dhe vazhdoni duke plotësuar formularin që shihni të shfaqet, më pas futni një foto të përshtatshme duke shtypur butonin Shto foton tuaj/Aggiungi la tua foto dhe duke zgjedhur atë nga skedarët dhe dosjet e kompjuterit tuaj, më pas futni të dhënat në të gjitha fushat e mbetura si MbiemriEmriNumri i telefonit etj. Në këtë mënyrë ju do të mund të shihni, përmes pamjes paraprake që ndodhet në të djathtë të ekranit, vetë-përpilimin e CV-së tuaj.

Ju mund të bëni të njëjtën gjë përmes të gjitha skedave të tjera në menunë në të majtë, pastaj Rruga ProfesionaleTrajnimiAftësitëGjuhët e folura dhe Pika e interesit/Percorso professionale, Formazione, Competenze, Lingue parlate e Punto di interesse. Përveç kësaj, duke lëvizur kursorin e miut mbi butonin Rekomandime do të mund të shikoni disa sugjerime të ofruara nga CVFacile mbi mënyrat më të mira për të përpiluar CV-në tuaj.

Pasi të keni përfunduar plotësimin e të gjitha fushave, për të përfunduar punën, mund të shtypni butonin Share/Condividi që ndodhet në krye dhe në kutinë që hapet, shkruani adresën tuaj të emailit për t’ju dërguar automatikisht CV-në tuaj të re ose për ta dërguar në adresën që ju dëshironi. Së fundi, duke klikuar në butonin jeshil Shkarkoni CV-në time/Scaricare il mio CV, mund të zgjidhni nëse do ta ruani atë në kompjuterin tuaj në formatin PDFTXT ose Word.

Online CV

Site per te bere CV / Curriculum Vitae / Resume

OnlineCV është një faqe e drejtuar për shkrim CV që mund të përdoret për të krijuar CV-në tuaj nga e para duke zgjedhur nga formate, modele dhe cilësime të shumta. Për të përfituar nga ajo, lidhuni me faqen e saj zyrtare, më pas shtypni butonin Regjistrohu falas/Iscriviti gratis që ndodhet lart djathtas dhe vazhdoni duke specifikuar një adresë emaili dhe fjalëkalim në formën e duhur dhe në fund, shtypni butonin Regjistrohu falas/Iscriviti gratis.

Në këtë pikë ju jeni gati të zgjidhni një nga modelet e propozuara. Shikoni pamjet paraprake në faqen e re që u hap dhe kur të gjeni një model që është i duhuri për ju, lëvizni kursorin e miut mbi të dhe shtypni butonin Përdor këtë model/Usa questo modello.

Tani mund të vazhdoni duke futur informacionin tuaj të kontaktit. Më pas plotësoni formularin që ju shfaqet duke futur të dhënat tuaja personale dhe nëse modeli i CV-së e kërkon, ngarkoni një foto përmes kompjuterit tuaj. Për më tepër, nëse keni nevojë për disa sugjerime, mund të shtypni butonin Rekomandime/Consigli dhe të lexoni se çfarë tregohet brenda kutisë që hapet në ekran dhe më pas të klikoni butonin e Kuptova/Ho capito për të mbyllur panelin.

Pasi të jetë bërë kjo, vazhdoni me hartimin e CV-së tuaj duke klikuar në butonin Prossimo dhe plotësoni formularin e ri të propozuar në lidhje me eksperiencat tuaja të punës/Esperienze di lavoro. Pasi të bëhet kjo, klikoni në butonin Ruaj/Salva dhe nëse është e nevojshme, shtoni përvojat e tjera të punës duke klikuar në artikullin Shto/Aggiungi i cili do të hapë një formular të ri për të plotësuar. Pasi të keni futur të gjitha përvojat e nevojshme, shtypni butonin Prossimo për të vazhduar me përfundimin e modulit Shkollat/Istruzione dhe bëni të njëjtën gjë me modulet vijuese, dmth Aftësitë/Cmpetenze dhe Gjuhët/Lingue.

Së fundi, plotësoni fushën Përshkrimi/Descrizione, e cila përbëhet nga qëllimi i CV-së tuaj dhe në thelb, një fjali për të lënë përshtypje. Nëse nuk keni ide, mund të klikoni mbi Shto tekstin e rekomanduar/Aggiungere testo consigliato dhe të zgjidhni një nga frazat në listën që shfaqet në të djathtë të ekranit. Pasi të keni përfunduar, shtypni butonin Termina.

Në rast se CV-ja duket e paplotë, në kutinë që shihni të hapur në ekran, vendosni shenjën në korrespondencë me një nga seksionet që dëshironi të shtoni si ProjektetSuksesetCertifikatat dhe kurset/Progetti, Successi, Certificati e corsi etj për të personalizuar më tej CV-në tuaj. Nëse nuk dëshironi të shtoni asgjë tjetër, mund të klikoni në butonin Jo faleminderit/No, grazie.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, për të shkarkuar atë që është bërë, duhet të bëni një abonim të vogël prej 0,95 € për 14 ditë përdorim të platformës. Më pas shtypni butonat Shkarko/Scarica > Shkarko/Scarica PDF, vendosni shenjën pranë Basic 14 ditë, shtypni butonin Vazhdo/Contina dhe futni mënyrën tuaj të pagesës. Në çdo rast, për të shmangur rinovimin automatik, mund ta anuloni abonimin tuaj në çdo kohë përpara skadimit të tij.

Megjithate per te evituar pagesen mund te provoni ti beni foto ekranit/screenshot, pasi te zmadhoni pamjen paraprake ne te djathte.

CVWizard

Site per te bere CV / Curriculum Vitae / Resume

Nje tjeter nder ato site per te bere CV/Curriculum Vitae/Resume eshte CVWizard. Ai lejon shkarkimin e CV duke bere nje abonim prej 0,99 € për një përdorim 14-ditor të platformës, i cili mund të çaktivizohet në çdo kohë.

Megjithate per te evituar pagesen mund te provoni ti beni foto ekranit/screenshot, pasi te zmadhoni pamjen paraprake ne te djathte.

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen zyrtare të CVWizard dhe klikoni në butonin Krijo/Crea një CV. Në këtë pikë do të gjendeni përballë editorit përmes të cilit do të plotësoni fushat e ndryshme. Fillimisht, në korrespondencë me CV-në pa titull/CV senza titolo, shkruani një emër për projektin tuaj, më pas klikoni në ikonën katrore, që ndodhet poshtë pamjes paraprake, për të zgjedhur modelin për t’u përdorur nga ato të propozuara.

Pasi ta zgjidhni duke klikuar mbi të, jeni gati ta plotësoni. Duke përdorur formularin që ndodhet në të majtë të faqes, futni të dhënat tuaja personale, një foto dhe nëse e shihni të nevojshme, shtoni fusha të tjera si data e lindjesLeje drejtimi etj.

Pasi të keni mbaruar, lëvizni poshtë formularit për të parë artikujt e tjerë të pranishëm dhe të plotësueshëm, më pas klikoni në Trajnimi/Formazione, plotësoni fushat e kërkuara dhe klikoni në butonin U krye/Fatto. Ju gjithashtu mund të ndiqni të njëjtën procedurë me të gjitha seksionet e tjera të disponueshme si Përvoja e PunësAftësitëGjuhëtHobi dhe Interesat dhe Footer/Esperienze lavorative, Competenze, Lingue, Hobby e interessi e Piè pagina.

Nëse dëshironi të shtoni ndonjë seksion tjetër që nuk është i pranishëm si parazgjedhje, thjesht klikoni në një nga artikujt e pranishëm në fund të listës së vetë seksioneve, për të shtuar informacione të tjera si praktikataktivitetet jashtëshkolloreReferencat/Stage, Attività extracurricolari, Referenze etj.

Pasi CV-ja duket gati, duke kontrolluar mirë pamjen paraprake në ekran dhe përfundimisht duke modifikuar fontin, madhësinë e tij, lartësinë e rreshtit dhe ngjyrën, ju më në fund mund të shkarkoni atë që është bërë.

Më pas shtypni butonin Shkarko/Scarica, shkruani adresën tuaj të emailit në kutinë përkatëse që e shihni të hapur dhe abonohuni për 0,99 € duke futur një mënyrë të vlefshme pagese dhe duke ndjekur procedurën e thjeshtë të udhëzuar në ekran.

Site te tjera per te bere CV/Curriculum Vitae/Resume (falas)

Site per te bere CV / Curriculum Vitae / Resume

Nese asnjë nga faqet e përmendura më sipër nuk është i duhuri për ju apo nuk deshironi ndonjë abonim, atehere në listën e mëposhtme, mund të gjeni site të tjera për të bere dhe shkarkuar CV plotësisht pa pagesë.

  • Microsoft kjo eshte një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar një rezyme/CV falas duke perdorur modele të vëna në dispozicion nga Microsoft Word, i disponueshëm gjithashtu në një version falas në internet.
  • Google Docs ofron gjithashtu mundësinë për të përdorur modele për të krijuar CV-në tuaj për ta modifikuar dhe shkarkuar falas.
  • Curriculum.Gratis është një faqe që ju lejon të krijoni një CV ideale për ata që duan diçka të thjeshtë, të pastër dhe shumë të lehtë për t’u përdorur pa shpenzuar parà.

Canva (falas)

Një tjetër nder ato site per te bere CV/Curriculum Vitae/Resume krejtësisht falas, në një mënyrë jashtëzakonisht të personalizuar është Canva. Në rast se nuk keni dëgjuar kurrë për të, kjo është një platformë dizajni shume intuitive dhe e lehtë për t’u përdorur që lejon, ndër të tjera, të krijoni CV funksionale dhe estetikisht të bukura.

Për ta përdorur atë, gjithçka që duhet të bëni është të regjistroheni në Canva dhe të përfitoni nga funksionet e tij falas të disponueshme si përmes faqes zyrtare të internetit ashtu edhe përmes aplikacionit Android dhe iOS/iPadOS. Përndryshe, nëse dëshironi të zhbllokoni të gjitha funksionet e avancuara, mund të abonoheni në Canva Pro me çmimin 11,99 euro/muaj.

Në çdo rast, për të krijuar CV-në tuaj, lidhuni me faqen e regjistrimit të Canva dhe zgjidhni nëse do të regjistroheni përmes Google/Gmail ose Facebook ose duke futur adresën tuaj të emailit. Pasi të keni përfunduar procedurën e thjeshtë të regjistrimit, kur jeni përpara faqes kryesore të shërbimit, klikoni në ikonën Office që ndodhet nën shiritin e kërkimit dhe nga menuja horizontale që shihni të shfaqet, klikoni në opsionin Curriculum Vitae.

Tani përmes editorit të hapur, zgjidhni nëse do të ndiqni turneun virtual duke lexuar fletet e ndryshme që shfaqen në ekran ose nëse do ta kaloni procedurën duke shtypur butonin Kapërceni turneun/Salta il tour, më pas filloni të krijoni CV-në tuaj. Përdorni një nga modelet e vendosur në të majtë të faqes ose kryeni një kërkim më të avancuar duke futur një fjalë kyçe në shiritin e kërkimit mbi pamjet paraprake të modelit.

Pasi të gjeni atë që është e duhura për ju, klikoni mbi të për të filluar punën me të. Për të bërë një ndryshim të thjeshtë, mund të zëvendësoni elementë të ndryshëm duke shtypur mbi to dhe duke modifikuar tekstin me të dhënat tuaja personale. Për më tepër, për çdo element tekstual, duke përdorur shiritin në krye, mund të ndryshoni gjithashtu fontin, madhësinë e tij, ngjyrën, futni shkronjat e theksuara dhe të pjerrëta, ndryshoni shtrirjen dhe ndarjen ose shtoni efekte, lista etj.

Përveç kësaj, ju mund të ndryshoni ngjyrën e sfondit të të gjithë faqes, duke shtypur në një pikë të lirë të së njëjtës dhe më pas në kutinë me ngjyrë që shihni të shfaqet në krye, dhe më pas zgjidhni një ngjyrë të ndryshme nga ose krijoni një te re direkt. Për më tepër, duke përdorur menunë në anën e majtë, mund të futni elementë, të ngarkoni përmbajtje multimediale, të shtoni korniza të reja për tekst ose grafikë, sfonde dhe elementë të tjerë duke shtypur butonin Altro. Çdo gjë në Canva mund të zhvendoset thjesht duke e zvarritur në një vend tjetër.

Pasi të përfundojë puna, për ta shkarkuar, gjithçka duhet të bëni është të shtypni butonin Share/Condividi, që ndodhet lart djathtas, më pas shtypni butonin Shkarko/scarica në menunë që shihni të hapur dhe në panelin shtesë që shfaqet, zgjidhni formatin duke përdorur menunë rënëse Lloji i skedarit/Tipo file (si prsh PDF) dhe së fundi, klikoni butonin Shkarko/Scarica

Site per te bere CV/Curriculum Vitae/Resume evropiane

Nese dëshironi të krijoni Curriculum Vitae Evropiane (CVE) për të aplikuar për punë të ndryshme jashtë shtetit, në një ose më shumë nga shtetet anëtare të BE, atëherë duhet të dini se krijimi i një të tillë është i lehte. Thjesht lidhuni me faqen e duhur te internetit dhe kaq. Gjeni gjithçka që shpjegohet në paragrafin më poshtë.

Europass

Siç e përmenda më herët, Bashkimi Evropian ka vënë në dispozicion një faqe interneti që është e dobishme për krijimin e CV-së tuaj evropiane në përputhje me të gjitha rregulloret. Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen kryesore të Europass, më pas klikoni në butonin Krijo Europass-in tuaj falas/Crea il tuo Europass gratuito dhe në kutinë që hapet, klikoni në butonin Regjistrohu/Registrati për të përdorur të gjitha funksionet e faqes në fjalë.

Pasi të bëhet kjo, shkruani adresën tuaj të emailit në fushën përkatëse, shtypni butonin Prossimo dhe plotësoni formularin e propozuar. Shkruani EmrinMbiemrinKonfirmoni emailin dhe gjuhën, më pas shënoni informacionin dhe klikoni në butonin Krijo një llogari/Crea un account. Tani për të konfirmuar atë që është bërë, shkoni te kutia e postës elektronike qe dhate gjatë regjistrimit, gjeni emailin e mare që ka fjalëkalimin tuaj si emër subjekti, hapeni atë dhe klikoni në lidhjen e quajtur kjo lidhje/questo link për të vendosur një fjalëkalim të sigurt.

Në faqen e re të hapur, shkruani fjalëkalimin tuaj, konfirmoni atë dhe shtypni butonin Dërgo/Invia, më pas klikoni në butonin Vazhdoni/Continua. Pasi të bëhet kjo, ju jeni gati të krijoni profilin tuaj të cilin mund ta përdorni më vonë për të plotësuar CV-në tuaj. Në faqen e re në të cilën jeni ridrejtuar, shtypni butonin Krijo profilin tim/Crea il mio profilo, më pas plotësoni të gjitha fushat që janë propozuar për ju në seksionet e ndryshme (Informacione personalePërvoja profesionaleEdukimi dhe trajnimi dhe aftësitë ndërpersonale/Informazioni personali, Esperienza professionale, Istruzione e formazione e Competenze interpersonali). Pasi të keni përfunduar në të gjitha pjesët e tij, shtypni butonin Krijo/Crea për të gjeneruar profilin tuaj.

Në këtë pikë ju mund të përfitoni nga informacioni që sapo keni shtuar në profilin tuaj për të krijuar CV-në tuaj Europass. Në ekranin e ri që shihni, klikoni mbi artikullin Krijo CV-në tende tani/Crea ora il tuo CV, më pas klikoni në butonin Filloni nga profili juaj/Inizia dal tuo profilo dhe vendosni shenjën e kontrollit pranë artikullit Zgjidhni të gjithë profilin/Select entire profile për të zgjedhur të gjitha informacionet e shtuara më parë, më pas shtypni butonin Avanti (ndodhet poshtë djathtas) dhe zgjidhni nëse do të ndryshoni ose jo informacionin duke shtuar të reja.

Pasi të bëhet kjo, zgjidhni një model nga ato të propozuara, zgjidhni nëse do të ndryshoni ngjyrën dhe madhësinë e tij, më pas vendosni shenjat e kontrollit për ta personalizuar. Më pas zgjidhni nëse do të vendosni logon e Europass vetëm në faqen e parë, në të gjitha ose në asnjë, nëse do të vendosni ose jo numrin e faqeve, nëse do të shtoni deklaratën përfundimtare dhe nëse do të vendosni firmen tuaj dixhitale. Tani ju vetëm duhet të kontrolloni rezultatin përmes pamjes paraprake dhe nëse jeni të kënaqur, shtypni butonin Avanti, më pas emërtoni dokumentin duke përdorur fushën e duhur të tekstit dhe shtypni butonin Shkarko/Scarica per ta shkarkuar CV.