Si te instalosh Zoom ne telefon

Nese duhet të bashkohesh me një video konferencë në Zoom, por fatkeqësisht nuk di ta perdoresh kete app, plus qe nuk ke idenë se si të shkarkosh aplikacionin përkatës në telefon Android, atehere ketu je ne vendin e duhur per te mesuar se si te instalosh Zoom.

Nëse më kushtoni disa minuta nga koha juaj e lirë, unë mund t’ju shpjegoj në detaje se si te instalosh Zoom në telefon Android. Nuk është një operacion i vështirë, ta garantoj. 

Permbajtja

Si të instalosh Zoom në telefon Android nga Play Store

Së pari, le të shohim se si të instalosh Zoom në telefon Android nga Play Store, që është dyqani zyrtar i Google i pranishëm në shumicën e pajisjeve me sistemin operativ të robotit të gjelbër.

Para se t’ju tregojmë hapat që duhet të ndërmerrni, duhet të dini se për të shkarkuar Zoom ju duhet një telefon i pajisur te pakten me Android 5.0: ato të vjetrit nuk pranohen.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Epo, gjëja e parë që duhet të bësh është të hapësh Play Store dhe të kërkosh për Zoom brenda tij: për ta bërë këtë, trokitni lehtë mbi simbolin e trekëndëshit me ngjyrë që gjeni në Ekranin kryesor ose në sirtarin/drawer te pajisjes tuaj (ose ekranin ku ndodhen ikonat e të gjitha aplikacioneve në pajisje).

Pasi të jetë bërë kjo, shtypni shiritin e kërkimit në krye, shkruani “zoom” në këtë të fundit dhe shtypni enter në tastierën virtuale të smartphone ose tabletit tuaj. Sapo të bëhet kjo, shtypni fjalën ZOOM Cloud Meetings (duhet të jetë artikulli i parë në listë): nëse nuk e shihni, padyshim që pajisja juaj është e pajisur me një version të Android që nuk është i pajtueshëm me Zoom, pra më i vjetër se 5.0.

Nese po lexoni këtë udhëzues nga pajisja në të cilën keni ndërmend të instaloni aplikacionin Zoom, atehere mund të shmangni kryerjen e hapave të përshkruar më sipër dhe të shkoni direkt në faqen e shkarkimit të Zoom duke përdorur këtë link : thjesht trokitni lehtë mbi të dhe nëse është e nevojshme, jepni pëlqimin për ta hapur atë përmes Play Store (nëse kjo nuk ndodh automatikisht ).

Pasi të keni shkuar në faqen e Shkarkimit të Zoom, për të instaluar aplikacionin, shtypni butonin Instalo dhe prisni që të fillojë dhe të mbarojë procedura e instalimit (do të duhen disa sekonda). Nëse shfaqet një paralajmërim që duhet të plotësoni konfigurimin e llogarisë suaj të Google, së pari shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe butonin Ignore/Ignora për të kapërcyer hyrjen ne menyren e pagesës, e cila nuk është e nevojshme pasi aplikacioni është falas.

Pas instalimit, mund të filloni Zoom duke shtypur butonin e gjelbër Open/Apri ose ikonën e tij që shfaqet në Ekranin Kryesor ose në sirtar/drawer.

Si të instalosh Zoom në telefon Android pa Play Store

Nese dëshiron të dish se si të instalosh Zoom në telefon Android pa Play Store pasi nuk e keni ne telefon, mos u shqetëso, mund të shkosh në një dyqan alternativ po aq të besueshëm, si ai i Amazon.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar, së pari duhet të aktivizoni opsionin që ju lejon të instaloni aplikacione nga burime të panjohura (dmth nga burime të jashtme të Play Store): për ta bërë këtë, shkoni te menuja Cilësimet/Impostazioni> Siguria dhe privatësia/Sicurezza e privacy > Të tjera/Altro> Instalo aplikacione të panjohura/Installa app sconosciute Android, trokitni lehtë mbi emrin e shfletuesit/browser që dëshironi të përdorni për të shkarkuar aplikacionin Amazon Appstore dhe lëvizni levën e çelësit të vendosur në korrespondencë me artikullin Lejo instalimin e aplikacionit/Consenti l’installazione di app  ON. Kini parasysh se rruga per tu ndjekur mund të jete paksa e ndryshme në pajisjen tuaj – kjo varet nga versioni Android i instaluar në të.

Pasi të jetë bërë kjo, shkoni në këtë faqe nga pajisja në të cilën keni ndërmend të instaloni Zoom dhe shtypni butonin e verdhë Shkarkoni Amazon Appstore/Scarica Amazon Appstore, për të shkarkuar aplikacionin (d.m.th. skedarin APK ) të nevojshëm për të instaluar dyqanin Amazon. Kur shkarkimi të përfundojë, hap njoftimet e Android, duke rrëshqitur nga lart poshtë ekranin, pastaj trokitni lehtë mbi emrin e skedarit APK që keni marrë dhe shtypni butonat OKOpen/ApriInstall/Installa dhe Open/Apri për të konfirmuar instalimin nga Amazon Appstore.

Sapo të bëhet kjo, më në fund mund të vazhdoni me shkarkimin e Zoom nga dyqani Amazon: për ta bërë këtë, pasi të filloni Amazon App Store, shtypni butonin A keni tashmë një llogari në Amazon? Identifikohuni/Hai già un account Amazon? Accedi dhe hyni në llogarinë tuaj Amazon; përndryshe, nëse nuk jeni regjistruar ende në Amazon, shtypni butonin Krijo një llogari të re Amazon/Crea un nuovo conto Amazon dhe regjistrohuni duke përdorur adresën tuaj të postës elektronike. 

Pasi të keni hyrë, prekni në fushën e Kërkimit të Aplikacioneve dhe lojërave/Cerca App e giochi, shtypni “zoom” dhe shtypni artikullin e parë që është gjetur. Sapo në ekranin e shkarkimit të Zoom, prekni butonin blu Merrni/Ottieni dhe prisni që të përfundojë shkarkimi i Zoom. Pasi të ketë mbaruar, mund të hapni Zoom duke shtypur butonin Open/Apri ose duke prekur ikonën e Zoom në sirtar/drawer.

Nese te regjistohesh ne Amazon App Store te duket e bezdisshme, atehere mund ta shkarkosh Zoom nga nje App Store alternativ sic eshte ApkMirror duke klikuar ketu.