Si te dalesh nga Safe Mode / Modalita Provvisoria Samsung

Si te dalesh nga Safe Mode / Modalita Provvisoria Samsung

Nese, gabimisht ose jo, jeni futur ne modalitetin e sigurte/safe mode/modalita provvisoria te telefonit apo tabletit Samsung, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si te dalesh. Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te dalesh nga Safe Mode/Modalita Provvisoria ne Samsung. Kuptohet qe jeni futur ne kete modalitet kur shkrimi safe mode/modalita provvisoria mund te shfaqet poshte manjaz ekranit.

Ne fakt kjo nuk duhet te ngjallin shqetesim sepse eshte nje menyre ne te cilen paisja ngarkon vetëm komponentët thelbësorë të sistemit dhe u lejon përdoruesve më me përvojë të kuptojnë nëse ka diçka që nuk shkon me funksionimin e pajisjes. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te dalesh nga Safe Mode/Modalita Provvisoria ne Samsung

Si te dalesh nga Safe Mode / Modalita Provvisoria Samsung

Në varësi të modelit të pajisjes Samsung që keni në dispozicion, mund të keni aktivizuar gabimisht modalitetin e sigurt/safe mode, me disa prekje të thjeshta. Procedura për aktivizimin e Modalitetit të Sigurt mund të ndryshojë, por në përgjithësi hapi i parë është të mbani të shtypur butonin e ndezjes (ose të zgjeroni panelin e njoftimeve dhe trokitni lehtë mbi ikonën e fikjes) derisa të shfaqen opsionet klasike të Fikjes/Spengni në, Riavvia dhe ndoshta Modaliteti i urgjencës/Modalità di emergenza.

Menyra tjeter per te hyre është që të mbani pak më shumë se zakonisht te shtypur butonin Shutdown/Spegni, më pas trokitni lehtë mbi modalitetit të sigurt/Modalità sicura/Safe mode që shfaqet në qendër të ekranit. Duke shtypur atë ikonë, telefoni ose tableti Samsung rindizet në modalitetin e sigurt, që është ai që ndoshta e keni vënë re nga shkrimi përkatës në pjesën e poshtme majtas.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Një mënyrë tjetër që mund të keni aktivizuar aksidentalisht Safe Mode është duke ndezur pajisjen tuaj Samsung duke shtypur disa butona. Ne fakt disa modele të telefonave dhe tabletë mund të nisen drejtpërdrejt në modalitetin e sigurt duke shtypur butonat fizik.

Si te dalesh nga Safe Mode / Modalita Provvisoria Samsung

Kjo është e dobishme kur një pajisje nuk niset siç duhet, por nëse aksidentalisht shtypni kombinimin e duhur, mund të përfundoni në modalitetin e sigurt te telefonit ose tabletit tuaj, pa dashje. Për të qenë të qartë, në përgjithësi për të nisur një pajisje Samsung drejtpërdrejt në modalitetin e sigurt, thjesht ndizni atë dhe mbani shtypur butonin e uljes së volumit derisa logoja e Samsung të shfaqet në ekran.

Në çdo rast, nëse keni aktivizuar aksidentalisht Safe Mode (ndoshta përmes një prej metodave të përmendura më lart), do të jeni të lumtur të dini se dalja prej tij është e lehtë. Në fakt, në pajisjet më të fundit mjafton thjesht të zgjeroni panelin e njoftimeve dhe të shtypni kutinë Modalità provvisoria attiva/Safe mode On, më pas të konfirmoni zgjedhjen duke trokitur mbi opsionin Çaktivizo/Disattiva (pajisja do të riniset).

Përndryshe, mund të provoni ta fikni ose rindizni pajisjen siç bëni zakonisht (më pas, në varësi të modelit të pajisjes suaj, duke mbajtur të shtypur butonin e ndezjes dhe duke shtypur opsionin Rindiz/Riavvia ose duke zgjeruar Panelin e Njoftimeve dhe duke zgjedhur ikonën e fikjes dhe duke shtypur butonin Rindiz/Riavvia). Duke vepruar kështu, gjithçka duhet të kthehet në normalitet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së fundi, një mundësi tjetër, e dobishme në rastet kur telefoni inteligjent ose tableti Samsung është i bllokuar, është të përpiqeni të detyroni pajisjen të rindizet. Në këtë rast, procedura është të shtypni dhe mbani shtypur butonat e Ndezjes dhe Uljes së volumit, njëkohësisht për të paktën 5 sekonda.

Si te dalesh nga Safe Mode / Modalita Provvisoria Samsung

Me pak fjalë, nëse nuk ka probleme të veçanta me pajisjen tuaj, dalja nga modaliteti i sigurt në të cilin keni hyrë aksidentalisht në smartphone ose tabletë Samsung është i thjeshtë. Natyrisht që procedurat mund të ndryshojnë pak në varësi të modelit që keni në dispozicion, por jam i sigurt se nuk do të keni shumë probleme në zgjidhjen e situatës.

Ne rast problemesh

Si te dalesh nga Safe Mode / Modalita Provvisoria Samsung

Nese i keni ndjekur hapat e treguar në kapitullin e mëparshëm në lidhje me procedurën se si te dalesh nga Safe Mode/Modalita Provvisoria ne Samsung por shkrimi në pjesën e poshtme majtas nuk është zhdukur, atehere mund të ketë diçka përtej një prekjeje të gabuar tek butonat.

Në fakt, nëse smartphone ose tableti juaj thjesht niset në mënyrë të sigurt/safe mode, ndoshta ka diçka që nuk shkon. Kujto se Safe Mode përdoret për diagnostikim, për shembull për të kuptuar nëse ka një lloj problemi me aplikacione të caktuara, duke përdorur pajisjen në një mënyrë të kufizuar dhe duke kërkuar për atë që shkakton problemin.

Në rast se gjithçka filloi menjëherë pas instalimit të një aplikacioni të caktuar, mund të provoni ta çinstaloni atë dhe të rindizni pajisjen tuaj.

Në këtë drejtim, thjesht duhet të përdorni procedurën klasike të çinstalimit të aplikacionit, kështu që nuk duhet të keni ndonjë problem të veçantë. Për të qenë të qartë, zakonisht gjithçka që duhet të bëni është të shtypni dhe mbani shtypur, në ikonën e aplikacionit, më pas duke trokitur në opsionin Çinstaloni/Disinstalla/Uninstall (dhe jo Hiq/Rimuovi/Remuve, i cili fsheh vetëm aplikacionin) dhe më pas konfirmon me butonin OK.

Ndër të tjera, aplikacionet e palëve të treta tregohen përgjithësisht me gri në modalitetin e sigurt, për t’i dalluar ato nga ato të para instaluara. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në çdo rast, siç do ta keni kuptuar mirë, zakonisht modaliteti i sigurt perdoret nga përdoruesit më me përvojë ose nga ata që janë përgjegjës, në mënyrë që të përpiqen të rregullojnë problemet e ndryshme.

Në fakt, nëse edhe duke kryer një rivendosje/ripristino/restore të pajisjes Samsung (nga mënyra e sigurt duhet të jeni në gjendje ta bëni) kjo e fundit nuk dëshiron të dijë se si ta zhdukë modalitetin e sigurt të shkruar, atehere keni nevojë për ekspertë për të ndjekur rastin tuaj specifik. Në këto situata ka shumë variabla, për shembull, butoni i uljes së volumit mund të ngecë dhe të vazhdojë të fillojë pajisjen në modalitetin e sigurt, një situatë e parë në disa raste. Sido që të jetë mund të shikoni faqen zyrtare të Samsung për ndihmë.

Kjo e fundit ju lejon të merrni të gjithë informacionin përkatës, ose duke u konsultuar me FAQ (frequently asked questions) zyrtare ose duke kontaktuar drejtpërdrejt ekipin përkatës të ekspertëve. Më saktësisht, portali zyrtar Samsung ofron përgjithësisht disa opsione, të pranishme në seksionin Kontaktoni me ne/Contattaci (ndodhet në fund të faqes në internet). I referohem Online (chat, e-mail, Komunitet), na telefononi/Chiamaci (për të folur me një nga ekipet e specializuara të Samsung dhe për të marrë ndihmë) dhe Asistencë Teknike (seksion i dobishëm për të gjetur një qendër shërbimi afër vendit ku jeni dhe për të riparuar produktin).

Në çdo rast, portali Samsung është shumë i thjeshtë për t’u përdorur dhe nuk do të keni shumë probleme për të gjetur se si te dalesh nga Safe Mode/Modalita Provvisoria Samsung, qoftë për të kërkuar informacion apo për të riparuar pajisjen tuaj